Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לבטים לגבי הסעת תינוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ספונגבוב- הכוונה לסלקל.

לא, גם אמא שלו מצטרפת שתיהיה שם לכול הצרכים שלו.

אבל כבר הסעתי אותו מלא פעמים, רק שזה לא היה על הרכב שלי.

עכשיו כשזה עובר להיות על הרכב שלי, בגלל זה אני שוקל אלף פעם האם זה שווה לי (קילומטר שייצטבר+ "נזק" לריפודים).

זהו, זה השיקול שלי. עד עכשיו הרכב ישב במצב תצוגה בחניית הבית ומידי פעם הייתי נוסע לעבודה.

"שווה לך" זה לא, השאלה אם המשפחה שלך חשובה לך מספיק על מנת להוסיף 1K בחודש לקילומטראז.

עצה קטנה, הכדור הוא עגול ולפעמים גם אתה כבן משפחה תצטרך עזרה.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מפשט את כל העניין ומוריד ממך המון אחריות. רק תדאג ששניהם חגורים היטב (תלמד איך קושרים את הסלקל לרכב כמו שצריך) ואם התינוק צורח והאמא דורשת לעצור בצד, תעשה זאת רק במקום בטוח (ובוודאי שלא מוציאים את התינוק בזמן נסיעה).

בנוגע לנזק כלכלי -- תראה את זה כסוג של השקעה.

פורסם
ספונגבוב- הכוונה לסלקל.

אבל כבר הסעתי אותו מלא פעמים, רק שזה לא היה על הרכב שלי.

עכשיו כשזה עובר להיות על הרכב שלי, בגלל זה אני שוקל אלף פעם האם זה שווה לי (קילומטר שייצטבר+ "נזק" לריפודים).

זהו, זה השיקול שלי. עד עכשיו הרכב ישב במצב תצוגה בחניית הבית ומידי פעם הייתי נוסע לעבודה.

לא נכנס לענייני השיקולים המשפחתיים, את זה אני משאיר לך להתמודד עם עצמך.

לגבי סלקל אני יכול לומר שהתוצאה אצלי הייתה בערך אותו הדבר כמו עם כיסא לילדים גדולים יותר. סלקל איכותי לא יושב כמו שהוא על מושב הרכב, מעגנים אותו בתוך בסיס כאשר הבסיס הוא זה המעוגן לרכב בעזרת חגורת הבטיחות. התוצאה הסופית הייתה די דומה אצלי - שקע במושב האחורי שנעלם זמן קצר אחרי שהוצאתי את הסלקל + בסיס מהאוטו. מעבר לזה לא אמור להיות שום נזק לאוטו. אל תשכח שסלקל שעושה נזק לריפוד של הרכב פשוט לא יימכר, אנשים לא יקנו והמותג יימחק מהשוק.

מישהו נתן פה עצה לשים מגבת עבה מתחת לסלקל בכדי למנוע את השקע (הזמני) בריפוד. זו עצה הגיונית, אבל אני לא בטוח שהיא בטיחותית כ"כ.

עצה אחת חשובה שאני יכול לתת: לשים את הסלקל בצד הימני של המושב האחורי בלבד!

הסיבה הפשוטה היא שלא מוציאים תינוק/ילד מהצד של הכביש, אך ורק מהצד של המדרכה.

פורסם

להסיע תינוק או ילד [או כל אדם..] משמעו לקחת אחריות מלאה לשלומו,

כשתינוק כמובן במיוחד זה יצור מאוד עדין ופגיע.

מי שלא מנוסה בהורות יתקשה להעריך כמה 'הפתעות והתקלות' יכול לייצר תינוק,

ולעשות יחד 1,400 ק"מ עם תינוק נותן המון זמן עבורו לייצר סמטוחות.

זאת נשמעת אופרציה מורכבת מכל מיני סיבות אבל רק אתה תדע באמת.

The first one to get angry loses

פורסם

אין שום בעיה.

כפי שכבר אמרתי, אני כבר הסעתי אותו אלף פעם ברכב אחר.

בהודעה הראשונה שלי שאלתי לגבי השלכות ק"מ + ריפודים, וזהו.

אף אחד לא חייב אותי להסיע אותו, אלא זאת פשוט הצעה ששאלו אותי.

לא נעים לסרב ואני לא רץ להגיד כן, בגלל זה אני מתייעץ פה.

פורסם (נערך)

אני כבר דקה משפשף עיניים ולא מאמין לשאלות של פות"ש..

פאקינג ריפוד זה הדאגה הכי גדולה שלך בחיים? זה רכב או מיצג מוזיאוני??

אני יוצא מנקודת הנחה שזה בכל זאת רכב, וככזה תפקידו לנסוע ולהסיע אנשים ממקום למקום.

use it wisely

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יש אנשים שמבחינתם רכב זה מוצג מוזיאוני. שעצם המחשבה על ילד מכרסם במבה במושב האחורי גורמת להם לפרכוסים ושקע שנגרם מכסא בטיחות מכניס אותם לדיכאון עמוק.

אני לא בעמדה לשפוט אותם.

המכונית הנוכחית שלי לא הייתה חדשה כאשר קניתי אותה ולכן קשה להגיד במדויק כמה נזק נגרם למושב האחורי בגלל השימוש הרב שנעשה בו. אנחנו גם מסיעים לפעמים חברים של הילד הגדול וכו'.

לפני שנתיים עשיתי כ-4000 ק"מ ושלושה שבועות ברכב השכרה שהיה למעשה חדש לחלוטין שקיבלתי אותו ועם מושב אחורי שלפי דעתי לא ישבו בו. במהלך הטיול היו מותקנים במושב האחורי מושב בטיחות ובוסטר. כאשר החזרתי את הרכב לסוכנות ואחרי שפירקתי את המושבים היו שקעים במושבי העור (שחזרו לעצמם כמעט לחלוטין בשעה שהמתנתי לסוכן), לא היו פגיעות בצבע של העור או קרעים כמובן, אבל אין ספק שמצב הספוג והקפיצים לא השתפר מהשימוש. מה לעשות - שמשתמשים במשהו, הוא מתבלה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
אין שום בעיה.

כפי שכבר אמרתי, אני כבר הסעתי אותו אלף פעם ברכב אחר.

בהודעה הראשונה שלי שאלתי לגבי השלכות ק"מ + ריפודים, וזהו.

אף אחד לא חייב אותי להסיע אותו, אלא זאת פשוט הצעה ששאלו אותי.

לא נעים לסרב ואני לא רץ להגיד כן, בגלל זה אני מתייעץ פה.

אה אז סליחה על החפירות !

תכל'ס חבל על הריפוד ואתה תשים לזה לב מאוד מהר,

תינוק פולט, מקיא ומחרבן לא מעט, מפורר עוגיות[במבה\נזלת וכו' והצעצועים שלו מלאים ריר,

מעבר לזה הוא עלול לצווח לך 200 מתוך 260 ק"מ בצרחות אימים, מתישהו גם האמא

תתעצבן ושניהם יפלו עליך כי אחרת\הקדמת\נאלצת לעצור לרגע וכו', וככה תפסיד גם את הריפוד

וגם את המשפחה, לפיכך עדיף מההתחלה שיקחו אוטובוס, אחרת כולכם תצטערו.

פורסם

תכל'ס. ק"מ זה שיקול לירידת ערך במכירה.

וכיסוי לא מגן מפני הריח שיישאר ולא מפני הבכי החופר.

תינוק שמגיע גם מתעטש עליך את כל הוירוסים מהגן ואסור לפתוח חלון.

אוטובוס, בדיוק בשביל זה נועד.

פורסם (נערך)

באמת מדהים כמה דציבלים מסוגל לייצר כזה תינוק קטן.

גם סוגית הפירורים במושב האחורי ראויה לדיון נפרד.

כבר כתבתי בשרשור אחר בעבר איך הוצאתי חתיכות אבוקדו עם קיסם שיניים מהחרירים במושב העור של הקרייזלר וראוי גם להזכיר את הכריך שהילד הגדול דחף מאחורי המושב של הקטנה, כנראה חשב שכמו וויסקי הוא ישתבח עם הזמן. זה לא רק בטיולים הגדולים אלא גם בשוטף, הפירורים שאני אוסף כל שבוע מהפיאט יכולים לכסות שניצלים שיאכילו את כל אפריקה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)
אה אז סליחה על החפירות !

תכל'ס חבל על הריפוד ואתה תשים לזה לב מאוד מהר,

תינוק פולט, מקיא ומחרבן לא מעט, מפורר עוגיות[במבה\נזלת וכו' והצעצועים שלו מלאים ריר,

מעבר לזה הוא עלול לצווח לך 200 מתוך 260 ק"מ בצרחות אימים, מתישהו גם האמא

תתעצבן ושניהם יפלו עליך כי אחרת\הקדמת\נאלצת לעצור לרגע וכו', וככה תפסיד גם את הריפוד

וגם את המשפחה, לפיכך עדיף מההתחלה שיקחו אוטובוס, אחרת כולכם תצטערו.

זה כ"כ קל לזהות למי מהמגיבים יש ילדים ולמי אין... :lol:

סרטים של היצ'קוק נשמעים סימפטיים לעומת הסצנה שתיארת פה. בתור מישהו שמאוד אוהב רכב נקי וצריך לקחת רגיעון כל פעם שהיצור הקטן במושב הבטיחות מצהיר שהוא רוצה לאכול או לשתות משהו, אני לגמרי לא מסכים עם תיאור הבלהות הזה.

אל תיצרו פאניקה מיותרת. נכון, ילדים קטנים מלכלכים, מפוררים עוגיות ושופכים מים. יחד עם זאת מי שרוצה מוזמן לראות את הרכב שלי. אני יכול היום לניילן את כיסא הבטיחות ולהצהיר שלא השתמשו בו מעולם ולא תשימו לב. תפסיקו להפחיד את הבחור לנקודה שבה יהיה משבר משפחתי בגלל עוגיה שמתפוררת.

שוב, אני שייך לעדה של האנשים שמקבלים התקף חרדה כשמישהו נכנס לאוטו עם בורקס בשקית, אבל בגלל זה תשכנעו את הבחור המסכן לא לעזור למשפחה? באמת?!

rsm130d:

[*=right]כן, תינוקות מפוררים במבה. כן, תינוקות מפוררים עוגיות. קניתי שואב אבק אלחוטי ופתרתי את הבעיה. דרך אגב, בן כמה התינוק? בן חודש לא אוכל עוגיות וגם לא במבה.
    [*=right]תינוקות מחרבנים לא מעט. בתוך הטיטול!
    [*=right]תינוקות לא מקיאים כל שנייה. תינוק בריא לא מקיא סתם כי אין לו משהו יותר טוב לעשות.
    [*=right]תינוקות פולטים אחרי אוכל. בגיל מאוד צעיר. לרוב כשהתינוק לומד להתיישב הוא גם מפסיק לפלוט.
    [*=right]פליטה של תינוק זה לא מזרקה וזה לא יכסה לך את השמשה הקדמית מבפנים. זה גם לא אמור להגיע לריפוד.
    [*=right]תינוקות לא אמורים לצרוח במשך 200 ק"מ. לרוב הם נרדמים מעייפות אם הם צורחים כ"כ הרבה.

אני יכול להמשיך עוד קצת, אבל אין צורך בחפירה, הבנתם את הפואנטה. תישארו בפרופורציות בבקשה.

rsm130d, אתה בהחלט יכול להסיע תינוק על בסיס קבוע לשמור על אוטו מצוחצח. במידה ותסכים לעזור, דבר עם האמא של התינוק ותסביר לה בעדינות שאתה אוהב שהרכב נקי וחושש מכתמים וליכלוכים. תסביר לה מה מפריע לך. תתאמו ציפיות. אם היא לא כפוית טובה לחלוטין אז אין סיבה שהיא לא תעשה מאמץ קטן לשמור על הרכב נקי.

אם היא כן כפוית טובה... שתיקח מונית.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
פורסם

אז עזוב תינוקות, גם אימהות יכולות לחפור לא מעט,

בקילומטר ה-101 היא מקבלת טלפון מאיזו חברה במחזור וחופרת עד הק"מ ה-180,

ואז התינוק יכול להצטרף בצווחות רק בק"מ ה-150, ואיך יגיע RSM המסכן לעבודה ?

תשוש.

פורסם
אז עזוב תינוקות, גם אימהות יכולות לחפור לא מעט,

בקילומטר ה-101 היא מקבלת טלפון מאיזו חברה במחזור וחופרת עד הק"מ ה-180,

ואז התינוק יכול להצטרף בצווחות רק בק"מ ה-150, ואיך יגיע RSM המסכן לעבודה ?

תשוש.

double-facepalm.jpg

אני מאוד מקווה שאתה צוחק...

• תוכן חדש...