Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם את זה צריך - מילה טובה על מנוע ה-1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטקסט שלך הופך ללינקים כאשר מדובר על שמות רכבים שיש עליהם סיקור במגזין רכב של הפורום - תלחץ עליהם ותראה בעצמך.

מתחדשת! אחלה רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מבין שהמנוע מצוין, מילה טובה וכו' וכו'.

אבל האמת שאני לא יודע אם ל-VAG יש יתרון על היצרניות האירופאיות האחרות מלבד זה השיווקי (אצלם זה TSI ואצל האחרים זה "סתם טורבו").

ספציפית - האם ה-1.2 טורבו שלהם עדיף על זה של PSA או של רנו? ה-1.4 טוב יותר מזה פיאט? ה-1.8 מחולל פלאים שהיחידה המקבילה במרצדס לא יודעת לעשות?

אני שואל ברצינות ולא מתוך קנטרנות. אני נוהג מס' פעמים בשבוע על 1.4 טורבו של חברה אחרת ולא חסרות לי מילים טובות עליו מבחינת זמינות כוח וחיסכון. כנ"ל 1.8 טורבו של עוד חברה שעשיתי עליו 2000 ק"מ והיה עם הרבה כוח זמין וחיסכון (היה זה רכב די כבד שננהג מהר עד מהר מאוד). האם ה-TSI של VAG יוצאי דופן או פשוט נמצאים בישור קו עם כולם ומילה טובה מגיעה לכל היצרניות האירופאיות היום עם המנועים האלו?

מעולם לא היה לי ניסיון עם מנועי טורבו אחרים מלבד אלו של הקונצרן כך שאני לא יכול לענות על השאלה הזו.

מעבר לעובדה שהם היו החלוצים בארץ בשיווק מנוע קטן מוגדש, מנוע ה-TSI גם זכה כמנוע השנה באירופה בזמנו.

טיימינג מצויין להודעה כי אני לא מרגיש שאני מכיר אותך

טוב, זה עוזר קצת להכיר אותך, אבל לא ממש.

ספרים אהובים ? תחביבים ? סיפור מיוחד אחד או שניים ? בע"ח ?

סיאט לאון הוא רכב נאה ומגניב בעיני, כמו גם דודניו הרחוקים למינהם A3 או גולף,

הם יפים לדעתי מבפנים ומבחוץ, משדרים ומעניקים מעין יוקרתיות [ודאי יחסית

לאחרים בסגמנט] ו'כייפים' פה ושם. אני מאחל לך אמינות, אם היה להם מוניטין אמין אזי

הייתי מצטייד באחד מהם כרכב שני כבר מזמן, אישית אצלי אמינות היא הפרמטר הכי חשוב.

אם היה שרשור ייעודי להכרות של כל אחד בפורום, הייתי שמח לפרט ולהרחיב.

יש פה מלא חבר'ה שאני מכיר בכינויים בפורום אך אין לי מושג מי הפרצוף והשם מעבר לכך.

לדעתי יכול להיות נחמד אם היה פה שרשור גיבוש שכל אחד ידע מי "עומד" מולו.

"לכל סמלון יש שם".

^^^

kreios

תרחיק את הפסיק והנקודה , שלא יהיו צמודים למילה .

השכלתי, תודה.

הטקסט שלך הופך ללינקים כאשר מדובר על שמות רכבים שיש עליהם סיקור במגזין רכב של הפורום - תלחץ עליהם ותראה בעצמך.

מתחדשת! אחלה רכב.

תודה רבה אדי אם כי יש לי את הרכב כבר כמעט 3 חודשים.

פורסם

צריכת דלק ממש מעולה.

יש לי ניסיון עם שני רכבים שהיו אמורים לספק צריכת דלק חסכונית

פוקוס הייתה אמורה לספק צריכת דלק טובה עם גיר רובוטי אבל הוצאתי ממנה 1/13-14 הכי חסכוני (1/12 בממוצע)

עכשיו אני עם I25 תיבה רציפה וגם אצלה לא קיבלתי צריכה טובה יותר מ 1/14 (1/12 בממוצע)

פורסם (נערך)
מנוע ה-TSI גם זכה כמנוע השנה באירופה בזמנו.

המנוע שזכה (בתואר מנוע השנה הבינ"ל) היה מנוע הטורבו/סופר. הוא זכה פעמיים ברציפות בתואר.

ואז ב-2014 הוא נעלם מהנוף ונמחק מהקטלוגים כשהוא משאיר אחריו סיפורי זוועה על שרשראות טיימינג כושלות ובוכנות מרוסקות.

אבל המנוע ההוא לא קשור למנוע שמותקן אצלך ולא לדיון הזה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

חידשת לי, לא ידעתי שהמנוע שזכה הוא הטורבו+סופר, חשבתי שה-TSI הרגיל זכה.

בכל מקרה, מטרת השרשור היא להציג גם נתונים חיוביים על המנוע הנ"ל ולא על מנת לציין שהוא יחיד ומיוחד.

פורסם
למה הטקסט שלי הופך ללינקים במקומות מסויימים...? :roll:

לא במחשב/דפדפן שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטרף - לאחרונה אני עם רומסטר DGS + TSI ומבחנתי לראשונה אני נוהג עם השילוב הזה.

צריכת דלק בנהיגה מהירה ומזגן דולק קבוע 1/15 בערך, סחיבה מצויינת, רק שמהירות מסויימת פשוט נגמר לו המחץ...

פורסם

אכן, גם אצלי באוקטביה 1.2 צריכת דלק מצויינת, טובה יותר מאשר בפאביה 1.4 הידנית לרוב.

כמובן יש להדגיש, ברגע שעוברים למוד אגרסיבי ולוחצים על הדוושה, המנוע שם בצד את הקשית הדקיקה ומתחיל לשתות דלק בעזרת צינור חצי צול.

מי שמצפה להאיץ במהירות ולעצור בחריקת צמיגים לפני כל רמזור, ולקבל צריכת דלק טובה, שישכח מזה.

פורסם
אכן, גם אצלי באוקטביה 1.2 צריכת דלק מצויינת, טובה יותר מאשר בפאביה 1.4 הידנית לרוב.

כמובן יש להדגיש, ברגע שעוברים למוד אגרסיבי ולוחצים על הדוושה, המנוע שם בצד את הקשית הדקיקה ומתחיל לשתות דלק בעזרת צינור חצי צול.

מי שמצפה להאיץ במהירות ולעצור בחריקת צמיגים לפני כל רמזור, ולקבל צריכת דלק טובה, שישכח מזה.

האמת אני לוחץ לא מעט והצריכה עדיין לא רעה.

אוקטביה 3? אם כן, האם לך יש השהייה מעצבנת בהורדת הכוח לכביש בזינוק בעליה?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לצורך השוואה: אצלי עם מנוע 1.4 מוגדש, אני מגיע ל 1:11-11.5 בד"כ, בדרכים בינעירוניות הרכב מגיע ל1:13.5-14 (אם לוחצים אז גרוע יותר).

הצריכה שאתה מדווח עליה נשמעת טוב מאוד. :mm_yeah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
האמת אני לוחץ לא מעט והצריכה עדיין לא רעה.

אוקטביה 3? אם כן, האם לך יש השהייה מעצבנת בהורדת הכוח לכביש בזינוק בעליה?

כמובן כשלוחצים הצריכה לא הופכת להיות 1:4, אבל אפשר בכיף לרדת ל- 1:11-1:12.

אוקטביה 3, אכן.

אין לי כל בעיה בזינוק בעליה. בזמן שאני מעביר את הרגל מהברקס לגז מנגנון ה- Hill Hold מחזיק מצויין, ואז גז והוא נוסע.

הבעיות היחידות שיש לי:

לעיתים (לא קרובות) בהעברת הילוך מרוורס לדרייב או הפוך, לוקח כמה שניות טובות עד שהוא משתלב ואפשר לנסוע. לא מצאתי חוקיות.

בהתנעה קרה לעיתים (גם לא קרובות) יש רעידות במשך דקה-שתיים.

הדשבורד שלי מזמזם כמו להקת דבורים, אבל זה בוודאי באדיבות חברת ההתקנות המעולה של חברת הליסינג.

עריכה:

כלומר, יש איזושהי השהייה קלילה, אבל לא קשורה בכלל לעלייה או לא. זה לא כמו בפלנטרי שאתה עוזב את הברקס והוא מייד נוסע קדימה, אלא כמו בידני, שצריך ללחוץ על הגז כדי לנסוע קדימה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

צפירת הרגעה בעיניין הטיימינג - בלאון, כמו בגולף ובאוקטביה, מותקן מנוע 1.2 חדש לחלוטין שמכונה בלומושן, ואין לו בורג משותף עם המנוע הקודם.

נתקלתי בעוד מספר אנשים עם מכוניות דומות, וכולם הופתעו מצריכת הדלק המצויינת.

לעובד שלי יש גולף חדשה, ולפניה היתה גולף TSI עם המנוע הקודם; לטענתו, היא חסכונית מקודמתה ב 20% במסלולי נסיעה קבועים.

ואם בדיזל עסקינן, מנוע ה TSI פועל בדיוק כמו מנוע דיזל, רק בלי הרעש המעצבן והעלייה הכבדה בסל"ד.

משרעת הסל"ד שלו מקבילה לזה של דיזל מודרני, וכך גם ההספק והמומנט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתה בטוח?

היה נדמה לי שראיתי שרשורי "זוועות טיימינג" גם על הדגמים החדשים, יכול להיות שאני טועה?

רק אל תגיד לי ששינו גם את מכלולי ה-DSG7 כי אז בכלל לא תהיה לי אף ציפיה לביקור במוסך...

:wink:

• תוכן חדש...