Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם את זה צריך - מילה טובה על מנוע ה-1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צפירת הרגעה בעיניין הטיימינג - בלאון, כמו בגולף ובאוקטביה, מותקן מנוע 1.2 חדש לחלוטין שמכונה בלומושן, ואין לו בורג משותף עם המנוע הקודם.

נתקלתי בעוד מספר אנשים עם מכוניות דומות, וכולם הופתעו מצריכת הדלק המצויינת.

לעובד שלי יש גולף חדשה, ולפניה היתה גולף TSI עם המנוע הקודם; לטענתו, היא חסכונית מקודמתה ב 20% במסלולי נסיעה קבועים.

ואם בדיזל עסקינן, מנוע ה TSI פועל בדיוק כמו מנוע דיזל, רק בלי הרעש המעצבן והעלייה הכבדה בסל"ד.

משרעת הסל"ד שלו מקבילה לזה של דיזל מודרני, וכך גם ההספק והמומנט.

השינוי הוא גם בפאביה החדשה ?

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמיד יגיע אחד שיקלקל.

ויסיח את הדעת מהדיון הרציני.

אשמח לדעת מה לא רציני בתגובה...

חיסכון בדלק, גדול ככל שיהיה, לא יפצה על החלפת מכטרוניק ומצמדים בגיר תקול, שלא לדבר על גלגלי שיניים ורצועות מעופפות.

אלו מנועים טובים - ללא ספק. העניין הוא שהבשלות כנראה איננה מספיקה. מקווה שאכן יש דור חדש של מנועים שישפר את המצב.

פורסם

כבעל TSI DSG

האם יש לכם בעיה של התנעה "ממושכת"? כלומר שלוקח כמה שניות שצריך להתניע את הרכב?

מדובר על איביזה 2015

חוץ מזה, המנוע בהחלט חסכוני וגם אפשר להגיד שהוא דיי חזק לעומת מנועי 1.2 אחרים

פורסם (נערך)

סטית מהנושא, כמו שאמר פותח הפוסט ואני הגבתי.

החברה מחו"ל למדה מטעוית העבר והגיבה יפה.

עריכה אחרונה על ידי d300
פורסם
כבעל TSI DSG

האם יש לכם בעיה של התנעה "ממושכת"? כלומר שלוקח כמה שניות שצריך להתניע את הרכב?

מדובר על איביזה 2015

חוץ מזה, המנוע בהחלט חסכוני וגם אפשר להגיד שהוא דיי חזק לעומת מנועי 1.2 אחרים

אצלי התנעה מהירה.

פורסם

אין שום בעיה, מטרת הפוסט הייתה לומר גם כמה מילים טובות על המנוע הנ"ל,

לקחתי בחשבון שברגע שמעלים נושא כזה "טעון" תהיינה גם תגובות שליליות.

פורסם
אשמח לדעת מה לא רציני בתגובה...

חיסכון בדלק, גדול ככל שיהיה, לא יפצה על החלפת מכטרוניק ומצמדים בגיר תקול, שלא לדבר על גלגלי שיניים ורצועות מעופפות.

אלו מנועים טובים - ללא ספק. העניין הוא שהבשלות כנראה איננה מספיקה. מקווה שאכן יש דור חדש של מנועים שישפר את המצב.

שאני אחזור שנית ?

מנוע הבלומושן אינו מנוע ה TSI הקודם, נקודה.

למעט הנפח, אין שום קשר בין המנועים, לא בתכנון ולא במבנה.

בדיוק כמו שמנוע ה 2.0 בוולבו 144 שלי אינו זהה למנועה של ה S60R, למרות ששניהם מתוצרת וולבו ושניהם בנפח 2.0.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במנועי 1.2 החדשים נאמר לי באחת הסוכנויות של vag שהשרשרת הוחלפה ברצועה. (גומי)

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

טוב, המסקנה שלי מהדיון היא שיש יורשת לשפ"ש (שקודה פאביה שפורט) הוותיקה (זאת עם ה-1.6) והיא השפ"ש החדשה (זאת עם ה-1.2 TSI). יש לשפ"ש החדשה גרסה לבעלי משפחות שמקבלים רכב מהליסינג (שקודה ראפיד שפורט - שר"ש) ולבעלי משפחות שקונים את הרכב בעצמם (שקודה אוקטביה שפורט - שא"ש) כאשר כולם חולקים את אותו המנוע המצוין.

בוודאי ש-VAG למדה מטעויות (לא שהם עשו אי פעם טעויות) והמנוע כמובן אמין באופן אבסולוטי. ז"א לא שהמנוע הקודם היה בעייתי, גם הוא היה מושלם, רק שזה החדש עוד יותר מושלם.

דיברו כאן על השהיה וחשוב להבין שזה יש רק במנועי הטורבו הנחותים של המתחרים, אצלם פסגת המומנט מגיעה רק אחרי הקו האדום. המנוע של VAG ללא השהיה כלל, למעשה יש לו השהיית טורבו שלילית (ז"א שהטורבו נכנס לפעולה לפני שבכלל לוחצים על המצערת ולפני שגזים זורמים החוצה מהבוכנות) המומנט המרבי מתקבל ב-0 סל"ד וממשיך ככל שיחפוץ הנהג.

צריכת הדלק, כמצופה מ-VAG, עדיפה באופן משמעותי מזאת של המתחרים העלובים. לדוגמא - מועדון שפ"ש ישראל יצאו לטיול ממטולה דרומה, כעבור כשעה ורבע, עם הגיעם לאילת, הם מילאו את אשר חסר מהמיכלים ב-100 ש"ח כ"א.

או בנימה רצינית יותר -- מתברר שאין דיון על משהו (גיר, מנוע או מכונית שלמה) מבית VAG בלי שיצוצו הפאנבויז מחד והמקטרגים הקיצוניים מאידך ותפרוץ בינהם מלחמה קשה על פני עשרות עמודים. מהנתונים שראיתי בשרשור הזה ובמקומות אחרים, ה-1.2 של VAG מאוד נחמד, מציג צריכת דלק מצוינת, אבל את זה רואים גם אצל רנו ו-PSA, עם יותר הספק ויותר ביצועים. לגבי אמינות - חובת ההוכחה עליהם, ימים יגידו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
טוב, המסקנה שלי מהדיון היא שיש יורשת לשפ"ש (שקודה פאביה שפורט) הוותיקה (זאת עם ה-1.6) והיא השפ"ש החדשה (זאת עם ה-1.2 TSI). יש לשפ"ש החדשה גרסה לבעלי משפחות שמקבלים רכב מהליסינג (שקודה ראפיד שפורט - שר"ש) ולבעלי משפחות שקונים את הרכב בעצמם (שקודה אוקטביה שפורט - שא"ש) כאשר כולם חולקים את אותו המנוע המצוין.

בוודאי ש-VAG למדה מטעויות (לא שהם עשו אי פעם טעויות) והמנוע כמובן אמין באופן אבסולוטי. ז"א לא שהמנוע הקודם היה בעייתי, גם הוא היה מושלם, רק שזה החדש עוד יותר מושלם.

דיברו כאן על השהיה וחשוב להבין שזה יש רק במנועי הטורבו הנחותים של המתחרים, אצלם פסגת המומנט מגיעה רק אחרי הקו האדום. המנוע של VAG ללא השהיה כלל, למעשה יש לו השהיית טורבו שלילית (ז"א שהטורבו נכנס לפעולה לפני שבכלל לוחצים על המצערת וגזים זורמים החוצה מהבוכנות) המומנט המרבי מתקבל ב-0 סל"ד וממשיך ככל שיחפוץ הנהג.

צריכת הדלק, כמצופה מ-VAG, עדיפה באופן משמעותי מזאת של המתחרים העלובים. לדוגמא - מועדון שפ"ש ישראל יצאו לטיול ממטולה דרומה, כעבור כשעה ורבע, עם הגיעם לאילת, הם מילאו את אשר חסר מהמיכלים ב-100 ש"ח כ"א.

או בנימה רצינית יותר -- מתברר שאין דיון על משהו (גיר, מנוע או מכונית שלמה) מבית VAG בלי שיצוצו הפאנבויז מחד והמקטרגים הקיצוניים מאידך ותפרוץ בינהם מלחמה קשה על פני עשרות עמודים. מהנתונים שראיתי בשרשור הזה ובמקומות אחרים, ה-1.2 של VAG מאוד נחמד, מציג צריכת דלק מצוינת, אבל את זה רואים גם אצל רנו ו-PSA, עם יותר הספק ויותר ביצועים. לגבי אמינות - חובת ההוכחה עליהם, ימים יגידו.

סה''כ אנשים נתנו מילה טובה על מנועי הTSI שכל היום סופגים ביקורת (בצדק, ואת זה אני אומר כבעל רכב TSI שטפו טפו טפו עוד לא קרה כלום)

אני חושב שרוב האנשים פה מודעים לבעיות שיש, ורק רצו להדגיש שיש גם יתרונות כמו חסכון בדלק בנוסף לזריזות.

פורסם (נערך)

מצוין - מנוע טוב וחלק, חסכוני בדלק ועם ביצועים סבירים, אבל לפי דעתי אלו תכונות של כל קבוצת המנועים הזאת. על אמינות עוד אין מה לדבר. פשוט היו כאן כמה שקצת הגזימו עם הסופרלטיבים וגרמו לי לכתוב את התגובה הסרקסטית הנ"ל.

אני באמת לא מבין מה גורם לאנשים להיות כל כך קנאים למותג או לקונצרן מהם הם קנו את הרכב. אני מאמין שרובם המוחלט לא יקבלו שום הטבה מצ'מפיון על התגובות הנלהבות כאן, לרובם המוחלט אין מניות ב-VAG, אז מאיפה האמוציות האלו?

בחיאת - מכונית קונים לפי היכולות שלה וההתאמה לצרכים האישיים של הרוכש. לפני שלוש שנים קנינו פיאט בראבו כי היא התאימה למה שחיפשתי באותה תקופה (שקלתי בכובד ראש גם גולף וסיוויק) ולא בגלל שחיפשתי מראש "איטלקיה לוהטת", בעוד חצי שנה אני אולי אקנה שברולט אורלנדו כי זה מה שאשתי רוצה ולא בגלל ש-"דייהו מאז ולעולם!"

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
בוקר טוב לכולם.

בנסיעה רגועה יחסית אני מצליח להגיע לצריכה של 1:17-18, תלוי בתנועה ובאופי הנסיעה. לכל הדעות מדובר בצריכת דלק מעולה שלא הייתה מביישת אף מיני חסכונית. כמובן שמערכת ה-Start & Stop פועלת ובכל זאת היא לא מציקה וכמעט ולא מורגשת..

לאחר כל שרשורי הזוועות שיש כאן על מנועי ה-TSI של הקונצרן, חשבתי שיהיה נחמד לציין גם את המעלות של המנוע

ולתת איזושהי אינדיקציה למי שמחפש רכב חסכוני אך לא מעוניין לעבור לדיזלים.

צריכת הדלק שמתוארת כאן פשוט איננה הגיונית!

אני נוסע בפלואנס דיזל רובוטית כפולת מצמדים ומגיע לצריכת דלק של 1/16-17 בנסיעה משולבת 50%/50% עירוני/בין עירוני

אותה צריכת דלק מתקבלת במנועי 1.2 TSI???

משהו לא מסתדר לי כאן...

• תוכן חדש...