Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם את זה צריך - מילה טובה על מנוע ה-1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצוין - מנוע טוב וחלק, חסכוני בדלק ועם ביצועים סבירים, אבל לפי דעתי אלו תכונות של כל קבוצת המנועים הזאת. על אמינות עוד אין מה לדבר. פשוט היו כאן כמה שקצת הגזימו עם הסופרלטיבים וגרמו לי לכתוב את התגובה הסרקסטית הנ"ל.

אני באמת לא מבין מה גורם לאנשים להיות כל כך קנאים למותג או לקונצרן מהם הם קנו את הרכב. אני מאמין שרובם המוחלט לא יקבלו שום הטבה מצ'מפיון על התגובות הנלהבות כאן, לרובם המוחלט אין מניות ב-VAG, אז מאיפה האמוציות האלו?

בחיאת - מכונית קונים לפי היכולות שלה וההתאמה לצרכים האישיים של הרוכש. לפני שלוש שנים קנינו פיאט בראבו כי היא התאימה למה שחיפשתי באותה תקופה (שקלתי בכובד ראש גם גולף וסיוויק) ולא בגלל שחיפשתי מראש "איטלקיה לוהטת", בעוד חצי שנה אני אולי אקנה שברולט אורלנדו כי זה מה שאשתי רוצה ולא בגלל ש-"דייהו מאז ולעולם!"

בזה אני מסכים איתך, זה כמו בעלי אייפון ש"שלהם הכי טוב", פשוט לא ראיתי מישהו אומר את זה באשכול.

שקנינו את האיביזה זה היה אך ורק בגלל שהיא הכי התאימה לצרכים - גדולה יחסית, מרווחים סבירים, עיצוב נאה וחסכוניות והתנהגות כביש (כל זה לעומת רכבי סופר מיני אחרים כמובן)

אישית לא הייתי קונה רכב VAG 2008 - 2012 יד שנייה. רק כחדש עם אחריות.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם בג'ולייטה 170, בבין עירוני על מצב N (כלומר לא ספורט), יש צריכה של 1:14-15. אבל אלה לא החיים עצמם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מצוין - מנוע טוב וחלק, חסכוני בדלק ועם ביצועים סבירים, אבל לפי דעתי אלו תכונות של כל קבוצת המנועים הזאת. על אמינות עוד אין מה לדבר. פשוט היו כאן כמה שקצת הגזימו עם הסופרלטיבים וגרמו לי לכתוב את התגובה הסרקסטית הנ"ל.

אני באמת לא מבין מה גורם לאנשים להיות כל כך קנאים למותג או לקונצרן מהם הם קנו את הרכב. אני מאמין שרובם המוחלט לא יקבלו שום הטבה מצ'מפיון על התגובות הנלהבות כאן, לרובם המוחלט אין מניות ב-VAG, אז מאיפה האמוציות האלו?

בחיאת - מכונית קונים לפי היכולות שלה וההתאמה לצרכים האישיים של הרוכש. לפני שלוש שנים קנינו פיאט בראבו כי היא התאימה למה שחיפשתי באותה תקופה (שקלתי בכובד ראש גם גולף וסיוויק) ולא בגלל שחיפשתי מראש "איטלקיה לוהטת", בעוד חצי שנה אני אולי אקנה שברולט אורלנדו כי זה מה שאשתי רוצה ולא בגלל ש-"דייהו מאז ולעולם!"

אנשים משלמים כסף ולא מעט על אוטו, הם גם מתלבטים וגם זה לא מעט מה יהיה נכון לקנות. משהחליטו הם כמובן צריכים להצדיק את החלטתם גם פנימה, גם החוצה. אני למשל קניתי אי אז בראבו חדשה מהחנות לבן משפחה קרוב אחרי התלבטות בינה לבין לאון. קניתי אחרי בחינה ולימוד, שטחיים אמנם, אבל זו תוצאתם. נו אז קצת קשה לשמוע כל היום איזה מין טמבל אני שבמקום ללכת על אינג'נרים ייקים קפדנים ומדויקים, אימצתי חבורת בטלנים איטלקים שיכורים שמשחקים בנדמה לי. בדיעבד אגב ובפרסקטיבה של זמן, אני חושב שגם אובייקטיבית הבחירה היתה ראויה, למעט כמובן הצניחה המטורפת במחיר, שהרי מדובר בבובה של אוטו.

פורסם (נערך)
משהחליטו הם כמובן צריכים להצדיק את החלטתם גם פנימה, גם החוצה.

תופעה פסיכולוגית ידועה. אבל משום מה היא בולטת במיוחד רק במקרים מאוד מסוימים. במקרים של מותגי VAG השונים (ובמקרה של אלפא רומיאו) התופעה הזאת מגיעה לקיצוניות.

גם בג'ולייטה 170, בבין עירוני על מצב N (כלומר לא ספורט), יש צריכה של 1:14-15. אבל אלה לא החיים עצמם...

כל המנועים האלו דומים באופי שלהם וכוללים את אוסף התכונות המשותפות הבאות --

* נפח קטן יחסית, טורבו קטן שנכנס לפעולה במהירות.

* שיא המומנט מושג בסל"ד מאוד נמוך ועם השהיה מאוד קצרה.

* יוצא מזה האצות ביניים מצוינות ויכולת משיכה טובה ונטולת מאמצים בעליה.

* יוצא מזה גם אותה "התנהגות דיזלית" שהוזכרה כאן. זה לא מיוחד רק ל-TSI אלא לכל הקבוצה.

* נתוני צריכת דלק מצוינים כל זמן שהנהיגה מאוד עדינה. לציין שהמנועים האלו מספקים ביצועים סבירים גם בסל"ד מאוד נמוך ועם רגל עדינה על המצערת.

* קשר מאוד מובהק בין צריכת הדלק לאופי הנהיגה. זה משהו שיש כמובן בכל מנוע, אבל מורגש יותר במנועים אלו.

הרכב שלנו לדוגמא - 1:16 (מדוד לפי תדלוקים) בנסיעה מתונה לאילת עם רכב עמוס (מעל 200 ק"ג נוסעים ומטען) ואפשר גם 1:18 אם ממש נזהרים. 1:9 במתווה עירוני צפוף ועצבני או בנהיגה בינעירונית מאוד נמרצת.

אין לי ספק שה-1.2TSI שהינו קטן יותר ומתכנון מתקדם יותר ישיג תוצאות טובות יותר מה-TJET הותיק בפיאט (ששואב אלמנטים מה-FIRE הממש וותיק), אבל עדיין - אם לוחצים חזק כל החיסכון מתפוגג.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אני דווקא התלוננתי על השילוב 1.2TSIDSG7. אולי כי האוקטביה בליסינג?

דווקא צריכת הדלק מנועי TCe פחות טובה מTSI

ידידנו עם הפלואנס שאמר כי צריכת הדלק לא הגיונית אך זה מצב.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

שני דברים מפריעים לי בשילוב TSI1.2+DSG (ג'טה חדשה) ,

לפעמים לוקח זמן עד שהאוטו מגיב במעבר מרוורס לD ,

והתחלת נסיעה לא לניארית כלומר האצה איטית ופתאום זינוק לא פרופורציונלי (השהיה).

יש עקומת למידה עם הרכב הזה אם אתה מעוניין להתחיל נסיעה בצורה חלקה..

אבל היתרונות הם העברת הילוכים חלקה, האצה טובה מאוד וכמובן חסכון בדלק.

סה"כ מאוד מרוצה והשיפור עצום מהיונדאי I35 2012 הקודמת.

פורסם

אתה קונה לפי היכולת וההתאמה.יש אנשים שקונים עם הרבה אמוציות ולב.טוב או רע?נכון לא נכון?אין.

כמה מילים על המנוע.יש לי איביזה 1.2 TSI 2015.

מבחינת צריכת דלק אני לא נמצא במספרים של KERIOS.אצלי צריכת הדלק בנסועה של בערך 60:40 לטובת הבינעירוני+ פקקים פה ושם נעה בין 1:12.5 ל1:-14.5

זה תלוי במי נוסע(חברה שלי נוסעת בצורה חסכונית יותר).

חן,האם באיביזה המנוע הוא מהסדרה הקודמת?

אעלה סקירה מפורטת יותר בקרוב(מתקרב ל5KKM).

פורסם

המנועים החדשים הם בתקן יורו 6. כלומר המנוע שיש לו 90 ו 110 כ"ס ב 1.2TSI.

באיביזה זה המנוע הקודם, יורו 5+

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

בלאון החדשה אמור להיות מנוע חדש (EA211) ,

צריכת דלק בלאון שלי עומדת על 6.5 ליטר ל100 ק"ם (1.2TSI + ידני) עם נסיעה מאופקים לעומר וחזור

צריכה דלק דומה למה שהייתי מקבל בסוזוקי אלטו

פורסם (נערך)

מעניין להשוות את ה 1.2tsi לצריכת הדלק של 1.2 שלושה צילינדרים מבית פיג'ו .מי משיג יותר ? כמובן שפה יתכן שהגיר הגרמני ייתן את היתרון... או מול הקליאו טורבו 1.2

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אתה קונה לפי היכולת וההתאמה.יש אנשים שקונים עם הרבה אמוציות ולב.טוב או רע?נכון לא נכון?אין.

אין בעיה, אבל ברגע שאתה קונה עם הרבה אמוציות וגם הבעלות של הרכב היא מאוד אמוציונלית, צריך לקחת כל סקירה או ביקורת שלך עם קמצוץ של מלח (כמו שאומרים באנגלית).

ד"א - אם הייתי קונה מכונית בצורה מושכלת לחלוטין, כנראה שלא הייתי בוחר בפיאט (משום שלעיצוב ולאופי הניהוג היה מרכיב בבחירה). למעשה קיבלתי לפחות ממכרי שתי המלצות מאוד תקיפות שלא לגעת ברכב עם מקל (ואני שמח שהתעלמתי מהן) ודווקא אם הייתי קונה בסוף גולף זאת הייתה הבחירה האפורה יותר!

אבל רוב רוכשי הרכב בישראל לא פועלים ככה. בשבילם שיא הרגש בקניה זה לבחור צבע אפור במקום כסף (נועז ביותר) או ליפול שדוד ומאוהב מול מערכת המולטימדיה הסינית בהתקנה מקומית. האמת שזה בסדר גמור, מכונית היא חתיכת פח וזכוכית שאמורה לשנע אותך בבטחה מא' לב', כל דבר מעבר לזה הוא בונוס (לדוגמא - צריכת הדלק של המנוע המדובר פה).

פורסם

צריכה מעולה!.

שאלה לי אליך, האם אתה נוסע עם מזגן?, ובנוסף מה המהירות הממוצעת שהיית אומר שאתה נוסע?

הסיבה שאני שואל היא כי אני כמעט כל יום נוסע לרכבת הלוך חזור על אותם כבישים כמוך עם רכב אודי a1 2015 אוטומטי 1.4 tfsi והצריכה שלי רחוקה מאוד משלך.. בסביבות 12.8 לקמ בדוק לפי ממוצע של כמה תידלוקים,וחישובים באקסל, אני פאנט ידוע:).

השאלה המעניינת ממה נובע הפער.. נסיעה אגרסיבית יותר או זה שאני בחיים לא מכבה את המזגן, גם ב6 בבוקר.

קראתי שמישהו אמר שבעת הנעה לרכב לוקח כמה שניות להתעורר ופתאום הוא נותן קפיצה של גז לא פורפורציונאלית, מסכים עם כל מילה.

בנוסף המערכת stop and go אצלי לפחות באוטו לוקח לה שניה וקצת להנעה.. ברמזורים ארוכים זה בסדר אבל יש פעמים שזה קצת יותר מידי זמן, ביחוד להשוואה עם רכבים כמו הונדה, פשוט שם ראיתי שההנעה מאוד מהירה ולא מורגשת כלל.

וגם קרה לא פעם שבו זמנית שהרכב מניע לחצתי על הגז ומה שקורה זה שלוקח לו שניה להגיב וכשהוא מגיב הוא מזנק חזק קדימה.. קצת קשה לתאר אבל כל בנאדם שדיברתי איתו על הרכב הזה ישר ידע למה התכוונתי.

בקיצור לפחות באודי לדעתי המערכת של הstop and goמתפקדת פחות טוב, לפחות פחות טוב מהונדות, גם שנמצאות כמה שנתונים מתחת..

פורסם

אני אישית לא מתלהב ממניעים קטנים+טורבו. אני חסיד של דיזל... מעניין מה יהיה שהמנועים ובכירים האלה יחצו את רף ה200 אלף קילומטר. אלו מנועים שעובדים בלחץ גדול על נפח קטן, יש כאלה מכוניות שנוסעות נסיעות מאומצות(עליות, אזורים חמים ועוד.) ואז זה יהיה המבחן האמיתי של המנועים ובכירים האלה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...