Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

אם למישהו יש ניסיון עם השכרת רכב בחו"ל, והשכרת רכב עם חברת rentalcars בפרט, אשמח לשמוע את עצותיכם..

הזמנתי רכב מrentalcars ושילמתי 1300 ש"ח עבור תקופת השכרה של 14 יום משקטוהולם והחזרה בשטוקהולם.

הכל היה טוב ויפה, קיבלתי אישור הזמנה וואוצ'ר. לאחר מספר ימים, הייתי צריך לשנות את שעת קבלת והחזרת הרכב מ11:30 בבוקר, ל15:30 (למעשה תקופת ההשכרה נותרה אותה תקופה, רק השעה הוזזה).

בתומי חשבתי ששינוי כה מינורי לא יעלה לי שקל, מה גם שנרשם באתר עצמו כי עלות השינוי הינה 0 שקלים.

לאחר שינוי השעה, סטטוס ההזמנה הפך מ"מאושר", ל"ממתין לאישור מהספק".

טוב, חשבתי לעצמי שתוך מספר שעות (או במקסימום יום-יומיים) יתקבל האישור מהספק והכל יהיה טוב ויפה.

אלא שעבר כשבוע וחצי, ואף אישור לא התקבל.

התקשרתי לחברת Rentalcars (יש להם נציגות בארץ) והתפלאתי מדוע לוקח לספק כלכך הרבה זמן לבצע שינוי כלכך מינורי.

להפתעתי, נאמר לי שניסו להשיג אותי (מתי? לא היו לי אף שיחות שלא נענו), וביקשו להודיע לי כי השינוי שביצעתי יגרור תשלום נוסף של 400 שקלים(!!!), ומכיוון שהתשלום של עלות השינוי לא בוצע, סטטוס ההזמנה לא מתעדכן.

מיותר לציין שהייתי המום. שאלתי את נציגת השירות האם הדבר הגיוני וייתכן, הרי הזזתי את שעת הקבלה וההחזרה במספר שעות בודד, כיצד ייתכן שהמחיר קופץ באופן כלכך משמעותי, שלא נדבר על זה שנרשם באתר שלהם שהשינוי הנ"ל הוא ללא עלות! נציגת השירות ענתה לי כי מה שנרשם באתר זה שבסך הכל אין דמי שינוי עבור השינוי, ודרישות הספק לא קשורות לחברת Rentalcars. לעניות דעתי הדבר מהווה הפרה בוטה של זכויות הצרכן, בשום צורה לא ידעתי ששינוי מאין זה יגרור צורך להוסיף עוד 400 שקלים למחיר ההשכרה.

בכל אופן, נציגת השירות אמרה כי נשלחה בקשה לספק (Budget, אגב) להשאיר את המחיר על כנו, אך היא אמרה כי איננה מבטיחה דבר, וכי נציג של Rentalcars יחזור אליי עם תשובה בימים הקרובים.

הטיסה שלי לשוודיה היא בעוד חודש, ומחירי ההשכרה ילכו ויעלו ככל שמועד הטיסה יתקרב, מה גם שמדובר בשיא עונת התיירות.. (ואני חייב רכב במהלך תקופת השהות שלי בחו"ל..).

למישהו הסיפור הנ"ל נשמע הגיוני? מוצדק? למישהו זה קרה? ובכלל, למישהו יש ניסיון עם Rentalcars? יצא לי לקרוא עליהם קצת ביקורות, ולצערי הן לא בדיוק החמיאו לחברת ההשכרה הזו (את הביקורות הללו קראתי בדיעבד לצערי).

עריכה אחרונה על ידי Neus
פורסם

אני לא מכיר אותם ותמיד פעלתי מול הסניף של החברה בארץ - אוויס, הרץ, אולי יורוקאר לא זוכר כבר,

כולם היו אחלה, ממליץ לך לברר בלי קשר לנ"ל מול אחת החברות ולקבל הצעת מחיר להשוואה.

The first one to get angry loses

פורסם

הזמנתי מהם בעבר ואתמול עשיתי מהם הזמנה נוספת לרכב בארה"ב. אין להם נציגות בארץ, הנציגים שלהם דוברי עברית יושבים במטה החברה במנצ'סטר (שים לב הקידומת היא 1-809). לא נתקלתי מהם בבעיה בשום מקרה. החזרת רכב אחרי השעה 12 בצהריים אומרת עוד יום השכרה, זה ככה תמיד בכל חברה. לא רואה שום בעיה.

אגב, הם לא חברת השכרה. הם עובדים מול מערכת שמרכזת כמה וכמה חברות השכרה.

פורסם

אגב, הם לא חברת השכרה. הם עובדים מול מערכת שמרכזת כמה וכמה חברות השכרה.

זה נשמע כמו מתווך, כשלא ברור למה דרוש תיווך כשקל ופשוט לעשות את העסקה

מול הספק עצמו.

The first one to get angry loses

פורסם

במקרים רבים הם משיגים מחירים זולים יותר באופן משמעותי מאשר בהזמנה ישירה מחברת ההשכרה. שכרתי דרכם מספר פעמים

פורסם

מבחינתי שיהיו מתווך. אחרי שחרשתי את הרשת קיבלתי דרכם את המחיר הזול ביותר, וזה גם בהשוואה לפניה לאותה חברה שאני לוקח מהם את הרכב ישירות - לך תבין. קל? גם לעשות את זה דרכם זה פשוט וקל. אם אתה מעוניין לעשות זאת דרך האינטרנט אז יש להם גם אתר נוח מאוד.

פורסם

GOLF, אני פשוט הזזתי את השעות גם בלקיחה וגם בהחזרה, אני לוקח ב15:30 ומחזיר ב15:30, למה ש"תתווסף" לי יממה?

דיברתי שוב עם Rentalcars והם הסבירו לי שהמחיר קפץ בגלל שכל שינוי שכזה הוא למעשה "עסקה חדשה" עם הספק, ולכן הספק יכול לעלות את המחיר. פשוט עושים בדיחה מהצרכן..

אגב, אני לא יודע איפה הנציגים שלהם יושבים, אבל מה שאני בטוח יודע זה שחייגתי למספר טלפון ישראלי:)

פורסם

בכל מקום זה עובד ככה:

אם אתה מחזיר אחרי השעה 12 בצהריים, אתה מחויב על יום נוסף.

לגבי לקיחה אני לא סגור אם יש הבדל כלשהו, החזרה - יש בוודאות.

לפחות נשלחה בקשה להשאיר את המחיר כמו שהוא, אבל בגדול, אתה אמור להיות מחויב על עוד יום של השכרה.

כנס לאתר שלהם ותזין תאריכים ושעות של השכרה, כך תוכל לראות בדיוק לפי כמה ימים זה מחושב.

פורסם

גולף, טעות בידך. ההשכרה פועלת לפי כפולות של 24 שעות, עם תוספת לפי שעה לאיחור מסויים (לא זוכר במדויר, 4-6 שעות, קרובלודאי תלוי בחברה ובמדינה).

בכל מקרה - אפילו אם אתה צודק, ובחברות שאני מכיר אתה לא, שכירת הרכב אחרי 12:00 תחסיר יום, כך שיש קיזוז.

פות"ש, rentalcarsצודקים. במקרה של שינוי עסקה המחיר הקובע הוא המחיר ביום השינוי. כנראה שבין ההסכם הראשון לשני המחיר עלה, וההפסד שלך.

.לי היה מקרה הפוך - הזמנתי מלון דרך hotels.com. כעבור מספר ימים קיבלתי הצעה יותר זולה מ-bookin.com. ביטלתי כת ההזמנה דרךhotels.com ולאחר דקה ביצעתי הזמנה חדשה דרך booking.com והרווח שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט ייתכן כי אני טועה, רשמתי שאני לא סגור על המדיניות בלקיחת הרכב. לגבי החזרת הרכב אכן יש משמעות לשעה, בדיוק כמו צ'ק אאוט לחדר במלון.

פורסם

כשאני הייתי באיטליה, החזרתי את הרכב ב19:27 (יכולתי עד 19:30).

היתה שם מישהי שהתווכחה עם הפקידה, כי הם אמרו לה שיש לה קנס של 70-100 יורו על איחור (לא זוכר את הסכום המדויק).

אמרה להם שהגיעה ב-19:00 כמו שהיא התחייבה. הם אמרו לה שזה 07:00. כלומר בבוקר ולא בערב.

אז לשים לב כי השעה קריטית.

פורסם

תודה על התגובות והעזרה חבר'ה.

לצערי נאלצתי להשלים עם המצב, אכן בעת שינוי הזמנה, המחיר בעת השינוי הוא הקובע.. הלוואי והייתי יודע את זה בדיעבד.. הלכו להם 400 ש"ח, אין מה לעשות בנדון:(

פורסם

טוב. לקח קטן מהיום.

ניגשתי לדוכן באדג'ט ב-CPH. נחמדים מאד, במקום גולף קיבלתי קקטוס דיזל, ניסו למכור לי את התוספות הרגילות. עד כאן הכל תקין. ואז מגישים לי את החשבון הצפוי, ויש בו כמה מאות קרונות יותר מהסיכום לפי rentalcars. למזלי הייתי ערני, שאלתי את השאלה הנדרשת, הגיע מנהל המשמרת ולאחר קצת תקתוק במחשב החשבון הושב למספרים המקוריים.

מסקנה - ערנות!!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בהחלט ייתכן כי אני טועה, רשמתי שאני לא סגור על המדיניות בלקיחת הרכב. לגבי החזרת הרכב אכן יש משמעות לשעה, בדיוק כמו צ'ק אאוט לחדר במלון.

אתה טועה ומטעה.

זה לא עובד כמו צ׳ק אאוט במלון, וכמו שכבר צוין, יום השכרה זה 24 שעות מהרגע שלקחת את הרכב וזה לא משנה אם זה בעשר בבוקר או בעשר בלילה.

רוב החברות הגדולות כמו אוויס, הרץ, באדג׳ט וכו מציעות grace period של 30-45 דקות מעבר ל24 שעות, שבו לא יחייבו על יום נוסף.

• תוכן חדש...