רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם אפשר, אשמח להמלצות על חברות שילוח אמינות שמשלחות משם. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 762 צפיות
השאלה באה בעקבות דוח שקיבלתי (והאמנתי לפקח שבוטל ) כאשר חניתי בין שני רכבים בחניות מקבילות. בדיעבד הסתבר לי שהרכב מימני עמד בין שני סימונים ואילו אני עמדתי כאשר רק סימון אחד מימני (אני נכנסתי בין שני רכבים) יש לציין שאין סימונים ברורים של החניות ואין סימונים בסיום החניות המקבילות כפי שבדרך כלל יש בחניונים. האם בחניוני עירייה יש חובה מסויימת לגבי סימון החניות בצורה ברורה ? האם במקרה של חניות מקבילות שלא נתחמות ב"אי תנועה" או מדרכות יש חובה לסמן אי תנועה מקווקו ? מדובר בחניון ברחוב האופן בחולון מול מכון אלן. לעוזרים תודה
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אחרי ההמלצה שלכם החלטתי להתחדש בשברולט ספארק 2015 עם מנוע של 995 סמ"ק ובנתיים אני מאוד מרוצה. עם זאת, הידע שלי ברכב ידני הוא אותו ידע איתו עברתי טסט - כלומר, ישנם מצבים בהם אני לא לגמרי בטוח מה הדבר הנכון לעשות ואני רק יודע מה הדבר הבטיחותי לעשות - מה שלא תמיד מתאים לתנאי הדרך. בקיצור, יש לי כמה שאלות - 1. איך אני יכול לדעת עד כמה אני יכול למשוך הילוך? האם יש פירוט כלשהו באינטרנט שאומר שבדגם הזה הילוך שלישי מגיע ל70 קמ"ש לצורך העניין? 2. כמה זה בריא לרכב למשוך הילוכים? לפעמים אני מעדיף להגיע ל60 על שלישי בשביל להאיץ מהר יותר ואז לעבוד לרביעי ואז חמישי. חוץ מזה שזה שורף יותר דלק, האם אני מזיק לרכב? 3. מה טווח הסל"ד המקסימלי? איזה מספר אני צריך לעבו…
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
היי אני שוקל לעשות הסבה ברכב לגז מחיפוש בפורומים ובגוגל מצאתי רק שרשורים ישנים שעברו מהם כמה שנים משום מה אני לא מוצא מידע עדכני. מבירור שעשיתי בעבר היו בעיות במערכות האלה שנבעו מהתקנה לא נכונה או ציוד לא מתאים. מאז שנות ה2000 וקצת שהנושא התחיל זרמו הרבה מים בנהר... מה מצב התחום הזה? יש היום מערכות שלא עושות נזל למנוע?? הציעו לי מערכת אוטומטית שמעבירה מדלק לגז, ומשתמשת בשניהם במידה והמנוע מתאמץ. המלצות? כמה זה בכלל חוסך? אשמח לעזרה הרכב שלי: יונאי אלנטרה שנת 2004 נפתח מנוע 1600
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש עוד בעלי ניסאן אלמרה, טראנו, ווינר, פטרול ו x trail בקהל שקיבלו קריאה חוזרת לרכבם ל"החלפת יחידת ניפוח כרית האויר של הנוסע הקדמי"? עשיתי מחקר קצר, באנגליה, הריקול הזה יצא לפני שנתיים (!!!) מינוס 3 חודשים. ומבדיקה בארה"ב, זה ריקול חמור מאד שלא סובל דיחוי ובעלי סנטרה 2004-2006 צריכים לסור למרכזי השירות בדחיפות לסדר את תקלה. בגדול זה חלק מה Takata recall ובארה"ב מתחוללת סערה סביב העניין (6 מיליון רכבים נדרשים לקריאה חוזרת), אם מישהו יוכל לאמ;לק את זה לטובת הקוראים אודה לו מקרב לב. ורק אצלנו היבואן חיכה שנתיים או שרק עכשיו התור שלי הגיע?
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
נחשפה מתיחת הפנים של ה-500 וזו אמורה לסייע לפיאט הקטנה להמשיך את ההצלחה עד שתוחלף בדגם חדש (600?). המנועים עברו התאמות לתקן יורו 6 ונעשו שינויים קלים מבחוץ ומבפנים. איכות החומרים צפויה להציג שיפור - כבר בתמונות ניתן לראות את המסכים החדשים ואת כפתורי השליטה בחלונות אשר מחליפים את הכפתורים הזולים והפשוטים שהיו עד כה. פיאט 500 עוברת מתיחת פנים חדש ישן
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
לפי הדעה הרווחת בפורום דיהוו היא מכונית גרועה. לנו הייתה דייהוו סופר רייסר 95 ידנית שמאוד אהבנו ולא עשתה יותר מידיי בעיות. אני מנסה להבין אם התדמית של הדיהוו מוצדקת והיא מכונית זבל או שיש כמה נקודות אור?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר בטעות במחירון או שיש סיבה אחרת? האבזור זהה ההבדל היחיד זה המנוע.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 785 צפיות
שלום לכולם, האם מישהו מכיר חברת השכרה במרכז שמחזיקה במלאי אלפא מיטו להשכרה יומית? תודה
הודעה אחרונה מאת yotamavi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 144 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
באולימפוס כבר מתכוננים להחלפת רכבו האישי של יופיטר (המריבות על רכבו הנוכחי כבר התחילו), בותיקן כבר מנקים את הקפלה, באו"ם כינסו את מועצת הביטחון, נאט"ו נערכים לאבטחת אירוע ההשקה, אונסק"ו הודיעו כי מתכננים להכריז על הבראבו הנוכחית כ"רכב מורשת עולמי", בבית הלבן כבר בודקים בכמה אפשר למכור את ה-Beast של אובמה, דאע"ש הודיעו כי לא יערפו ראשים באותו יום ובנאסד"ק הודיעו כי לא יתקיים מסחר ביום הזה. ובישראל? נפתח שרשור בקארספורום! בקרוב מאוד נוכל לצפות בפלא העולם התשיעי בהתגלמותו (השמיני זה הבראבו הנוכחית, כמובן). התחילו לצוץ ברשת תמונות ריגול של פיאט בראבו החדשה, שתוצג לראשונה בתערוכת פרנקפורט הקרובה שתיערך בספטמבר. עדיין לא ידועים יותר מידי פרטים, אבל כרגע השמועות אומרות …
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
את התמונה הזו צילמתי באיזו תערוכת מכוניות בגני התערוכה בתל אביב לפני מספר רב של שנים. מישהו יודע באיזה רכב מדובר? תודה.
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות טויוטה היילקס לעבודות גינון. למיטב ידיעתי האורך והרוחב של הארגז הם מטר וחצי על מטר וחצי. אני לא יודע מה הגובה. הכלי הכי ארוך הוא חרמש ואורכו מטר שמונים. אני מעוניין לדעת האם ניתן להכניס את החרמש באלכסון בארגז כזה. אני מודע לאפשרות לביצוע חור בגג אולם אני לא מעוניין באפשרות זו. מי יכול לעשות בעבורי את החישוב המתמטי הזה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שימו לב למבנה שמסביב לפתחי מזגן והרדיו. ניסאן אלמרה החדשה : מיצובישי אטרא'ז רנו קליאו החדשה עכשיו אפשר להבין מאיפה הדשבורד של האלמרה.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם , ברשותי טויוטה יאריס רובוטי שנת 2010 - 100 כוחות סוס. בלי שום קשר מרוצה מהרכב עד השמיים (עברתי מפיגו 206) השאלה שלי היא כזאת: בספר רכב רשום שנסיעה מעל 120 או 140 אם אני לא טועה צריך לנפח לחץ אוויר בצמיגים על 35PSI אם אני לא טועה , ובנסיעה רגילה עד 120 או 140 לנפתח כרגיל:" קדימה 32 אחורה 33. השאלה שלי בנסיעה לאילת לא רכב מלא(אני ועוד בנאדם) האם אני צריך לנפח ל35PSI או להשאיר כרגיל ? אני שואל מכיוון שהדרך לאילת ארוכה(אני מהצפון) וכבישים מהירים+כביש הערבה ששם נוסעים מינימום 120 ומעלה אשמח לעזרה בנושא , תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 1 תגובות
- 683 צפיות
אני מחפש אתר לקנות חלקי חילוף מקוריים לטויוטה באמריקה, כל הניסיונות שלי בעזרת דוד גוגל לא הצליחו המטרה היא לשלוח את זה לחבר שגר בתוך אמריקה. יש לכם אתר כזה להציע לי?
הודעה אחרונה מאת evyatar11111, -
- 0 תגובות
- 567 צפיות
מסחרית מסוג ניסן NV 2015 עם פחות מ20 אלף ק"מ. אני נוסע בה לעיתים ושמתי לב שהמזגן די גרוע. בעמידה האוויר לא כזה קר כשחם בחוץ, ובכללי למזגן יש חלל גדול לקרר כנראה למי שיושב מאחורה בכלל נורא. עוד מישהו שם לב לזה?
הודעה אחרונה מאת yonatanalman, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
מי שלא מכיר את המינוחים "הצעה" ו"קיבול" - נא לפנות לרשת לסגירת פערים. מדוע פעם אחר פעם יבואנים מפרסמים דגמים כולל מחיר, כאשר בתמונה מופיע דגם שמאובזר בתוספות יקרות מבלי להתייחס למחירן או לכך שאינן ניתנות לרכישה. זה נכון גם לפרוספקטים. הגדילה לעשות צ'מפיון שמפרסמת בטלויזיה את המחירים החדשים של הגולף - 133K ש"ח. בסרטון מופיע אדם שעובר עם אקדח מחירים ומצמיד אותן למכוניות גולף. רק לא צריך להיות חד עין ולזהות שהמדבקה מוצמדת ל GTI. כן - בחלק גדול מהמקרים יש אותיות קטנות. אבל לטעמי מדובר בהתחכמות לשמה. אותיות קטנות יכולות להזהיר מפני דברים שהעין אינה רואה או לציין מידע שלא ניתן להבין מהתמונה. רק שבמקרים המתוארים אין שום סיבה מוצדקת לא לצרף תמונה של המוצר המוצ…
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
וולוו, המותג שהיה מזוהה עם חברי כנסת, חובשי כיפה וחובבי סטיישנים לשבעה מושבים עבר (או מנסה לעבור) מהפך בשנים האחרונות. פתאום התחילו שם להשקיע בעיצוב ולאחרונה (יש שיאמרו עם הופעת ה-850, יש שיאמרו לאחרונה ממש) גם בכל הקשור למעשה הנהיגה, להבדיל מלהגיע מ-A ל-B או להציל את יושבי הרכב מפגיעה בעצמים קשיחים. לאחר השתתפות ביום ההדרכה של וולוו, הדעה שלי על קשת הדגמים של וולוו קיבלה גוון חיובי ביותר, אם-כי על רקע ה-S60 ה-V40, שהגיעה לאותו יום עם מנוע T4 וגיר פאוורשיפט דו-מצמדי שכנעה הרבה פחות בתנועה. אהבתי את עיצוב החוץ והפנים, אבל שוב - הכל הרי נמדד בהשוואה. לכן כשנפוצו החדשות על הגעת ה-V40 עם מנוע T5, מאד חיכיתי וציפיתי לסיבוב עליה. למרבה הצער, הרכב ששוחרר לנסיעת המבחן ה…
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
למה משמיצים את הגיר/טורבו של סיאט ובאותו הזמן תמיד ממליצים על סקודה פאביה כקנייה מעולה? (גיר ומנוע זהים, לא?)
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
מחדש מגבים לרכב?
מאת d300- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שמעתם על זה? http://www.buy2.co.il/o/971d7593-3c5e-48bc-8982-e9c0749ff48b
הודעה אחרונה מאת d300, -
אפשר להתקין חיישני חניה (כמו חיישני רוורס אבל שיהיו מקדימה) ברכב שלא מגיע עם המערכת הזאת מהחברה? יצא לי לראות מאזדה 3 וקורולה עם חיישנים מקדימה. אני די בטוח שזה התקנה מקומית ושהרכבים האלה לא מגיעים עם המערכת הזאת מהחברה. אז אפשר להתקין חיישנים כאלה שיעבדו רק בזמן חניה, או שהרכבים שראיתי היו בהזמנה מיוחדת? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 25 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
רחוב ויצמן בתל אביב. יום שישי 12 בצהריים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 849 צפיות
מזראטי גיבלי MC מסמנת ב.מ.וו M5 ומרצדס E63 AMG כמטרות שיש להשמיד. צפו ל-560 כ"ס לפחות ומקצה שדרוגים באגף הדינאמי. אגב, MC זה Maserati Corse. Maserati Ghibli MC spotted with 3.8 V8 ----------------- תמונה יפה אשר לקוחה ממבחן הדרכים של Road & Track למזראטי גיבלי והיא ממחישה את העיצוב הנהדר של הרכב הזה.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 4 תגובות
- 889 צפיות
ניסתי לחפש באוטו דיפו, ובתחנות דלק. מוכרים במקום רק פיות של הלו קיטי וV8 שאין מה להשוות בינם לבין הריח הנדבק והחזק של קלפורניה דובדבן. האם יש מקומות שעדיין מוכרים בהם קליפורניה?
הודעה אחרונה מאת thenewguy, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שלום אני טס עם בת הזוג ואולי עם עוד זוג חברים . טסים לשבועיים לא החלטנו עדין על מדינות . שעשיתי רשימה לעצמי מה אני רוצה לעשות אחד מהדבריים היה לינהוג ברכב שלא יצא לי בישראל. חשוב לציין שאני פתוח בראש ולא משנה לי אם זה לשכור ולטייל איתו יום אחד או לינסוע למסלול ולקחת רכב עם פלפל. במידה וזה לשכור רכב אז יהיה נחמד רכב קבריולט או רכב ספורט {שילוב של השנים גם טוב } . במידה וזה מסלול נהיגה אז לא כזה משנה חושב שמה שיהיה שם זה יספיק. לגבי התקציב הוא די פתוח לא יודע להעריך את החוויה בצורה רציונאלית, אך חושב ש1000 שקלים זה סבבה,תקנו אותי אם אני טועה . 1000 שקלים ליום השכרה של רכב {לא מחפש איזה פרארי , מסתפק ברכב עם פלפל שמח להצעות } או לאיזה שעת…
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 771 צפיות
שמעתם על המוצר הזה. http://www.ebay.com/itm/58000mAh-Car-Jump-Starter-Power-Bank-Charger-Phone-Auto-30000mAh-38000mAh-/261953354753?hash=item3cfda2fc01&item=261953354753&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת nick332, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 722 צפיות
היי, שאלה לי, פולו 1.4 שנת 2002 איזה שמן לשים + איזה מים ? והאם להוסיף את זה למים + שמן הקיימים ?
הודעה אחרונה מאת asafasaf, -
-
הרכב (מזדה MPV) עבר את מסלול הטסט והוכשל עקב: א. כריות בולמי זעזועים - בעל השלכה בטיחותית, מקובל עלי. ב. יש להסיר ציפוי חלון אחורי - מקורי מהחברה. ג. ציוד מאפרות, מטף כיבוי (נזכרתי אח"כ שקיים מטף מתחת כיסא הנוסע. מה זה ציוד מאפרות??). ד. צמיגים אחוריים - בני כמה חודשים. בוחן משטרתי אמר לי שהם בסדר גמור, וכך גם צמיגאי שאצלו החלפתי את הקדמיים. ה. פינות פגושים - יש מכה בקוטר כ-10 ס"מ בפינת הפגוש האחורי. היה גם בטסט הקודם. ממתי מכשילים על דבר כזה? ו. זיהום אוויר - קצת מוזר כי הרכב נוסע על גפ"מ, אבל נניח. תוסף יפתור את הבעיה. חלק מהדברים כמובן יסודרו, אבל חלק מהדברים נראים לי לגמרי כהיטפלות. יש מה לעשות? אגב: במקרה מצאתי את הטופס הקודם, מופיע שם שמ…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הנושא עלה (שוב פעם) במקביל לשרשור הבראבו החדשה. עולם הרכב, כמו תחומים רבים אחרים, מלא בססמאות שיווקיות. רוכשי מכוניות לפעמים לוקחים את הססמאות האלו ואת המיתוסים השיווקיים יותר מדי ללב. "זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי", באנגלית זה Without heart we would be mere machines -- אני מסכים (מדעית) עם אלפא רומיאו לפחות בגרסה הראשונה, יש מצבים מאוד מסוימים בהם אדם יכול לבצע פעולת נשימה ולהיות מת בו זמנית ("מוות מוחי"). אני לא מסכים עם המשפט באנגלית, שנראה לי שהם גנבו מהסרט מטרופוליס, אבל זאת כבר קטנוניות. אלפא בכלל חזקים בנושא הלב - ע"ע הסלוגן Cuore Sportivo. אבל זה רק צפוי אצל האיטלקים שגם הביאו לנו את הספר "הלב" (Cuore) ואת מרקו (קופיפו הוא המצאה יפנית ונוהג בכלל בהונדה)…
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia