Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי ההמלצה שלכם החלטתי להתחדש בשברולט ספארק 2015 עם מנוע של 995 סמ"ק ובנתיים אני מאוד מרוצה.

עם זאת, הידע שלי ברכב ידני הוא אותו ידע איתו עברתי טסט - כלומר, ישנם מצבים בהם אני לא לגמרי בטוח מה הדבר הנכון לעשות ואני רק יודע מה הדבר הבטיחותי לעשות - מה שלא תמיד מתאים לתנאי הדרך.

בקיצור, יש לי כמה שאלות -

1. איך אני יכול לדעת עד כמה אני יכול למשוך הילוך? האם יש פירוט כלשהו באינטרנט שאומר שבדגם הזה הילוך שלישי מגיע ל70 קמ"ש לצורך העניין?

2. כמה זה בריא לרכב למשוך הילוכים? לפעמים אני מעדיף להגיע ל60 על שלישי בשביל להאיץ מהר יותר ואז לעבוד לרביעי ואז חמישי. חוץ מזה שזה שורף יותר דלק, האם אני מזיק לרכב?

3. מה טווח הסל"ד המקסימלי? איזה מספר אני צריך לעבור כדי ממש להזיק לרכב?

4. זאת שאלה חשובה ששמעתי עליה כמה דעות. אני נוסע על הילוך חמישי רואה רמזור לפניי. האם עדיף לי ללחוץ על הקלאץ ולעצור עם הבלם עד עצירה מוחלטת (בלי להרים את הרכב מהקלאץ כל העצירה) או האם עדיף לי לעשות שילוב של בלם והורדת הילוכים?

תודה מראש :)

אופיר

פורסם

1. אין פירוט כזה. הכל עניין של רגש ותלוי גם בנסיבות כמו בשיפוע הכביש ובמשקל הנוסף ברכב.

2. אין בעיה למשוך קצת הילוכים מדי פעם, במיוחד כשהמנוע כבר חם. למעשה, במקרה הזה זה עוזר למוסס פיח במנוע. הילוך נמוך פירושו גם שליטה טובה יותר עם המצערת.

3. לרוב בקו האדום ו/או בקצה קשת מהירות המנוע.

4. בלימה והורדת הילוכים במהירות מנוע נמוכה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נדון הרבה בפורום:

את ההילוכים אתה יכול למשוך עד המנתק, הקו האדום, בהתאם לצרכים שלך מהמנוע באותה הסיטואציה.

אתה יכול להיות בכל טווח הסל"ד עד לקו האדום, זה לא יפגע במנוע, אולי קצת בצריכת הדלק אבל זה הכרחי במיוחד ברכב חלש יחסית כמו הספארק.

מומלץ להוריד הילוכים בהדרגה כמו בשיעורי הנהיגה ולא לזרוק את ההילוך החוצה לניוטרל ולהשתמש בבלמים בלבד. (קלאץ' לחוץ משמעותו גם ניוטרל).

העצה הכי טובה שאני יכול להציע לך היא פשוט להתאמן וללמוד את הרכב ואת הנהיגה, מתחילים ללמוד נהיגה רק אחרי הטסט ויש לך עוד הרבה קילומטרים לצבור עד שתבין את הרוב. סע בדרכים טובות ושמור על עצמך ועל כולנו בכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני על איביזה ידנית כבר 3 שנים +.

כמו שכתב מעליי. תמשוך הילוכים לפי תנאי הדרך והעומס ברכב!

בקשר לבלימה, אני מוריד עד לשלישי ואז משלב ניוטרל וברקס, כך אני גם מוריד הילוכים אבל לא משחק יותר מדי עם הילוך שני וראשון, נותן לרכב להאט משלישי עד לעצירה מוחלטת ואז משלב ראשון, ראיתי שהדרך הזו היא היותר מתאימה לי ולרכב!

עריכה: בתוך העיר ובמהירויות נמוכות יחסית, בהאטה משלב גם את השני לרוב בדרך לראשון!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

1. הילוכים מושכים לפי הצורך, אם אתה בעליה מתמשכת עם אוטו עמוס ומזגן דלוק אתה תמשוך הילוכים (וכנראה שהרבה), אם אתה בירידה אז אתה יכול לתת לאוטו לרדת גם בהילוך חמישי (בהתאם לתנאי הדרך ולמהירות המותרת), מן הסתם זה לא רלוונטי לירידות לאילת או לירידות שיש ממקום כמו מערת הנטיפים, שלא תאבד שליטה או משהו.

2. כל עוד אתה מבצע את זה על מנוע שהתחמם ולא על מנוע שזה עתה הנעת אין בעיה, למעשה מדי פעם זה טוב. אני משתדל לא לאמץ את המנוע יותר מדי אם אין צורך.

3. כמה שתתקרב יותר לאיזור האדום במד הסל"ד, אם תסע ככה באופן קבוע זה יזיק.

4. אני בדרך כלל בולם עם הילוכים או שנותן לחמישי לרדת למהירות נמוכה יחסית בשבילו (אצלי זה בסביבות 55-60 קמ"ש), בלי ללחוץ על הגז, ואז משלב לשלישי אם הרמזור מתחלף לירוק, אם לא אז עוצר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מנסיוני באקסנט ידנית ובגטס ידנית כרגע:

1. ברכב קר , אני משתדל למשוך הילוכים לאיזור ה3000-3500 סל"ד כדי שיתחמם מהר יותר.

כשהרכב חם כבר ובטמפרטורת העבודה, אני נותן לו להגיע לאיזור ה3000 סל"ד ומעלה להילוך הבא , שומר על איזור ה2200 בנוחות.

כל רכב יש לו את התחושות וההרגשות שלו, אתה תלמד להכיר את הספארק שלך.

2. 'בריא' זו מילה טריוואלית.

אם תעלה עם הסל"ד למונים גבוהים, כמובן שתצטרך גם לשנות את תדירות הטיפולים שלך.

רכב שנוסע כל הזמן בתנאים הגורמים לבלאי מואץ : נסיעה עירונית, רכב קר, האצות, בלימות, סל"ד גבוה יחסית; אינו זקוק לאותה תדירות טיפולים כמו רכב שנוסע בטווח סל"ד נמוך יותר, בעיקר נסיעות בין עירוניות אשר לא מערבות הרבה האצות ובלימות מיותרות וכדומה.

שוב - 60 ברכב אחד על הילוך שלישי, לא דומה ל60 ברכב אחר על הילוך שלישי.

סתם דוגמא, עם הגטס אני לא מרגיש לפעמים שאני מושך והוא על 70 בהילוך שלישי, באקסנט הייתי מרגיש זאת כבר ב55-60.

3. תלוי ברכב, ברוב הרכבים באיזור ה7000 הוא האיזור האדום של הסל"ד.

4. בבלימות תלחץ על הבלם, אל תלחץ את הקלאץ.

כשמהירות המנוע נמוכה תערב את הקלאץ, תוריד בהילוכים עד שאתה במהירות די נמוכה ואז תשלב להילוך נמוך יותר (שני או ראשון, או אפילו עצירה מוחלטת).

בכל אופן - ברמזור אני ממליץ שתעביר לניוטראל ותשלב הילוך רק לקראת החלפת הרמזור, להשאיר קלאץ לחוץ גורם לבלאי , גם לקלאץ וגם לרגל שלך ;)

פורסם

כשהמנוע קר אתה אמור למשוך פחות, לא יותר. גם להדליק מדורה בתא המנוע תגרום לו להתחמם מהר יותר, ואתה לא עושה את זה.

עם זאת, למשוך עד ל 3500 סל"ד עם מנוע קר זה לא נורא. אני אישית משתדל לא לעבור את ה 3000 עם מנוע קר.

לפותח השרשור.

קודם כל- תתחדש! אם עוד לא עברת 1000 ק"מ עם הרכב, חפש בפורום מידע לגבי הרצה.

לגבי השאלות ששאלת:

1.קנית רכב עם מנוע חלש (כמו כל הרכבים עם מנוע 1.0, כולל הרכב שלי). אתה כנראה תמצא את עצמך באזור ה 4000 סל"ד ומעלה לא מעט על מנת לשמור על קצב תנועה סביר- זה תקין לגמרי. כל עוד תטפל ברכב בזמן ולפי המלצות היצרן המנוע יעמוד בזה בלי שום בעיה.

אם אני זוכר נכון, גם בדגם הבסיס של הספארק יש מד סל"ד (דיגיטלי). כשהגעת לסוף שלו- הגעת למהירות המירבית שאליה מגיע ההילוך. כמובן שרצוי לא להגיע ממש לסוף הסקאלה של הסל"ד, ואתה גם תלמד להרגיש מתי כדאי להחליף הילוך (לקראת סוף הסקאלה מרגישים שהרכב מתחיל לסחוב פחות- זמן להעלות הילוך).

2. 60 בשלישי זה סביר בהחלט. יוצא לי מדי פעם למשוך עם שלישי עד אזור ה-90. זה לא מזיק לרכב. עם זאת, זה תלוי ביחסי ההילוכים בגיר- אני לא בטוח לגמרי איך זה אצלך, זה משתנה מרכב לרכב.

3. בכל ררכב מודרני יש מנתק הצתה, שפשוט לא יתן לך להגיע לסל"ד שיגרום נזק לרכב. הדרך היחידה שתוכל לגרום לנזק היא להגיע לסוף הילוך מסוים ואז להוריד הילוך.

4. אני אישית מוריד הילוכים לאורך ההאטה, אבל לא כדי לבלום את הרכב אלא כדי להיות בהילוך המתאים למקרה שאצטרך פתאום להאיץ. אם מאטים בהילוך חמישי ל-30 קמ"ש, אי אפשר יהיה להאיץ מיידית, יהיה צורך להוריד הילוכים קודם.

כמו שנאמר לפני, עם הנסיון כנראה שתתחיל להרגיש את הדברים. אני כבר עברתי כמעט 15,000 ק"מ עם הרכב שלי ועדיין יש לי לאן להשתפר. תן לזה זמן.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות!

אני מאמין שאני מתרגל ונוהג יחסית בדרך אני פשוט חושש באני מזיק לרכב בדרך. יוצא לי לפעמים ברמזור למשוך את ההילוך הראשון עד 20 קמ"ש (איזור ה4-5 סל"ד) או למשוך את השלישי עד 65-70 בעיר ורציתי לדעת שזה לא מזיק.

שני דברים ששכחתי לשאול -

דבר ראשון, הספארק נותן לך המלצה מתי להעלות הילוך, מסומן לך ליד המד סל"ד. העניין הוא שאני לא תמיד מסכים עם העצות שלו. הוא אומר באופן קבוע להעלות לשלישי על 30 קמש ולרביעי על 50 קמש ולדעתי זה קצת נמוך מידי. מישהו יודע איך מתוכנת הספארק? האם הצורה שהוא אומר לי היא החסכונית ביותר? אולי הבריאה ביותר לרכב?

דבר שני, שכחתי לשאול על הכיוון ההפוך, עד כמה מותר לי למשוך הילוך למטה מבחינת קמ"ש? עד שהרכב רועד? כבר מצאתי את עצמי יורד עם רביעי ל30 קמ"ש בגלל תנאי דרך או חישוב לא נכון של ההילוכים. האם אני מזיק לרכב? האם הילוכים גבוהים יכולים לרדת יותר מהקמ"ש שבו עליתי אליהם?

תודה רבה על התשובות המהירות!

פורסם

גם ביונדאי i10 שלי יש המלצה כזאת, לדעתי היא מכוונת לחסכוני ביותר, אם אני אסע לפיה אני אצטרך להוריד הילוך כל פעם שאני מתקרב לגז. אני מניח שזה משהו דומה אצלך, לא צריך להתרגש מזה. מבחינת בריאות הרכב, לתת הרבה גז בהילוך גבוה מדי בסל"ד נמוך זה מזיק לפחות (להבנתי אף יותר) כמו להישאר בסל"ד קצת יותר גבוה ולתת פחות גז. אם הגעת למצב שהרכב ממש רועד אתה כבר צריך להוריד הילוך. לא צריך להתרגש מזה יותר מדי: אם נתת גז והרכב לא סוחב, תוריד הילוך ושלום על ישראל.

בכל מקרה לא מדובר פה על "נזק" אלא על בלאי, טיפה יותר או טיפה פחות, זה לא ממש משנה פרט למקרים קיצוניים. הרכב מיועד לעבוד והוא מתוכנן בידיעה שאף אחד לא נוהג בו בצורה מושלמת.

אין מהירות החלפה קבועה להילוך, יכול להיות מצב שבו לדוגמא האצת ל-90 קמ"ש בשלישי, החלפת לרביעי ואז האטת ל-70, ורביעי יספיק לך לשיוט רגוע במהירות של 70 קמ"ש. הכל תלוי בכמה כוח אתה צריך באותו רגע.

"ai motoare capul doare"

פורסם

1. ברכב קר , אני משתדל למשוך הילוכים לאיזור ה3000-3500 סל"ד כדי שיתחמם מהר יותר.

כשהרכב חם כבר ובטמפרטורת העבודה, אני נותן לו להגיע לאיזור ה3000 סל"ד ומעלה להילוך הבא , שומר על איזור ה2200 בנוחות.

שטויות במיץ, לאנוס את הרכב לטמפרטורת עבודה רק יגרום ליותר נזק. ההמלצה הגורפת היא לא לעבור את ה-3000 סל"ד בדקות הראשונות של הנסיעה עד שהמנוע יתחמם לטמפרטורת עבודה.

נא לא לפרסם עצות אחיתופל בפורום, במיוחד בשרשורים של נהגים חדשים.

האינדיקציה בלוח השעונים לגבי החלפת הילוכים מכוונת לחסכון נטו, והרבה פעמים תלושה מהמציאות, פשוט כי לא משאירה לך מספיק כוח כדי להאיץ בבטחה בתנאי הדרך הנתונים. כשהיה לי רכב עם אינדיקציה כזאת התעלמתי ממנה רוב הזמן, תזכור שאתה מתכנן את הצעד הבא על הכביש וחושב קדימה, מחשב המנוע לא.

אל תגיע למצב שהסל"ד נמוך מדי והרכב רועד, תוריד הילוכים בהתאם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
שטויות במיץ, לאנוס את הרכב לטמפרטורת עבודה רק יגרום ליותר נזק. ההמלצה הגורפת היא לא לעבור את ה-3000 סל"ד בדקות הראשונות של הנסיעה עד שהמנוע יתחמם לטמפרטורת עבודה.

האינדיקציה בלוח השעונים לגבי החלפת הילוכים מכוונת לחסכון נטו, והרבה פעמים תלושה מהמציאות, פשוט כי לא משאירה לך מספיק כוח כדי להאיץ בבטחה בתנאי הדרך הנתונים. כשהיה לי רכב עם אינדיקציה כזאת התעלמתי ממנה רוב הזמן, תזכור שאתה מתכנן את הצעד הבא על הכביש וחושב קדימה, מחשב המנוע לא.

לא טענתי שמה שאני עושה זה נכון, אלא שיתפתי מה אני עושה.

טוב ללמוד כל יום דבר חדש, תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על מנוע קר אני לא עובר את ה- 3,000 סל"ד.

אבל כשמתחמם- אחרי ה- 3,000 הוא רק מתחיל לחיות :twisted:

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

האינדיקציה בלוח השעונים לגבי החלפת הילוכים מכוונת לחסכון נטו, והרבה פעמים תלושה מהמציאות, פשוט כי לא משאירה לך מספיק כוח כדי להאיץ בבטחה בתנאי הדרך הנתונים.

+1

אחת העצות הכי טובות.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

האינדיקציה בלוח שעונים על העברת הילוכים, ברוב הרכבים שפגשתי את העניין הזה היא מדוייקת, היא פועלת אחרת ממה שאתם חושבים, היא לא אומרת לנהג מתי להחליף ע"פ הסל"ד של הרכב אלא ע"פ מצב המצערת.

אם אתה בסל"ד גבוה ועם מצערת פתוחה הרכב לא יגיד לך להחליף הילוך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...