Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לגז

tdavidi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש מאזדה 3 2008 מוסבת לגז כבר 60-65 אלף ק"מ. מה שהכריע אצלי את הכף הוא ששני המוסכניקים שלי הסבו את הרכבים שלהם (פורד פוקוס).

מבחינת חסכון, אז אצלי הוא בסביבות 33% (ואני מכליל שמן טיפולים וכו).

תקלות: היו קצת "חבלי לידה" כי היה צריך לכייל את המערכת אז קפצתי פעמים-שלוש למתקין כדי לעדכן את ההגדרות. בהחלפת מצבר המערכת קצת יצאה מאיפוס. 2 דקות אצל המתקין והכל הסתדר.

בקיצור, אני מאוד מרוצה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שאלה לחברים בעלי המערכות, איפה אתם מחליפים פילטרים ומהי העלות?

כנ"ל שמן, איפה אתם רוכשים ומהי העלות?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

טיפולים אני עושה במוסך .

השמן שאצלי הינו יקר משמעותית משמנים אחרים מסיבה לא נראית לעין, valvecare , בקבוק של 500 מ"ל מחליפים כל 7000 ק"מ בערך עולה פה 232 ש"ח!

הזמנתי מגרמניה 2 בקבוקים ב200 ש"ח כולל משלוח.

אם אתה מטפל לבד,יש המון חנויות אינטרנטיות שאפשר להזמין מהן פילטרים

פורסם

תודה יהודה, אשמח לקישור! בנתיים מצאתי באיביי רק את אחד הפילטרים במחיר משתלם. אתרים אחרים שמצאתי לא שולחים לישראל.. האמנם?

BMW E92 8)

פורסם (נערך)

חברים אולי זה יעזור לכם..

הרכב ברשותי שנה (מאז יוני14), רכשתי אותו שהמערכת היתה כבר מותקנת עליו, ולא שילמתי עליה. למי שתוהה קניתי את הרכב בכ10K ש"ח מתחת למחירון, כך שהמוכר לא השחיל לי את המערכת..

בכל תדלוק מאז שרכשתי את הרכב אני מצלם את החשבוניות ואת מד המרחק ברכב.

החלטתי לערוך חישוב על פי הרכב שלי שצורך כליטר ל7-8 קילומטר.

על פי 18,000 קילומטר מאז שאני איתו ונסיעות של 90 אחוז גז, 10 אחוז בנזין:

תדלקתי סה"כ 8400 ש"ח - פירוט: הסכום כולל את כל התדלוקים גם גז וגם דלק.

טיפולים סה"כ 1100 ש"ח - פירוט: 2 פילטרים קטנים (כל 15K), פילטר גדול (45K) ומפצל למשמנת ב500 ש"ח.

שמן סה"כ 200 ש"ח.

סך כל ההוצאות 9700 ש"ח - לחלק לקילומטרים יוצא 0.54 אגורות לקילומטר כולל הכל.

בבנזין אותם קילומטרים היו עולים לי כ17,000 ש"ח או 0.96 אגורות לקילומטר. (לפי 1/7.5 ומחיר ממוצע משוער 7.2 לליטר דלק מלפני שנה עד היום).

סה"כ חיסכון של כ7300 ש"ח, שהיו יכולים להיות 7800 ש"ח (או 0.51 אגורות לקילומטר) אם לא היו דוחפים לי את המפצל למשמנת שקצת הזיע (בטיפול אחרון במקום אחר אמרו לי שזה לגיטימי שעל החלק הנ"ל שהיה בן 5 יהיה קצת שמן, ושסתם הפחידו אותי).

אם הייתי רוכש את המערכת בעצמי, על פי הפרמטרים שלי זה אומר שהייתי מחזיר את ההשקעה בשנה אחת, ומכאן חוסך כ7-8 אלף בשנה. למי שנוסע יותר כמובן הסכומים קופצים פלאים. דוגמאות (שוב לפי הפרמטרים שלי):

25K קילומטר בשנה יכול לחסוך כ10K ש"ח בשנה.

30K קילומטר בשנה יכול לחסוך כ12.5K ש"ח בשנה.

תהנו!

יקי

עריכה אחרונה על ידי djyakini

BMW E92 8)

פורסם (נערך)

עדכון

בנתיים עלינו ל5 רכבים שעושים הסבה קבוצתית תמורת מחיר יותר טוב

ההסבה תתבצע בחולון, לא אפרסם כאן שם עסק ואת שאר הפרטים בטלפון (אתן בפרטי במידת הצורך)

עריכה אחרונה על ידי tdavidi
פורסם

כניסה לחניונים,האם עושים בעיות ועדיין לא נותנים להכנס. או שיש מערכות שכן

אפשר להכנס? קניונים חנות קרקעיות וכו.

מהי בעצם הפרוצדורה?

פורסם

עד כה רק בקניון לב חדרה לא נתנו לי להכנס. וזה גם אחרי שהשומר שבדק אמר לי להכנס ואז שומר אחר שם לב לפתח וקרא לי לעצור..

בכל שאר החניונים שיצא לי להגיע אליהם ברחבי הארץ לא היתה כל התייחסות.

BMW E92 8)

פורסם

הסבה לגז נשמעת ממש משתלמת!

עכשיו אכלנו בתחנת דלק וישבנו משהו כמו שעה ובפעם הראשונה שמתי לב שיש עמדה אחת של תדלוק בגז.

במשך השעה הזו תדלקו בערך 50 רכבים ורק 3 רכבים מילאו גז. למה כל כך מעט בעצם?

אם אני רוצה אוריס חדשה. ההפרש בין ההיברידית לרגילה זהה להתקנה של מערכת הגז לא?

ההיברידית תעשה 20 ק"מ/ל' והרגילה 15 ק"מ/ל', בגלל שגז עולה בערך חצי מהדלק זה כאילו שהרגילה עושה 30 ק"מ/ל' !!!

אז בעיקרון אפשר לקנות רגילה וישר להסב לגז ולהנות כל הדרך אל הבנק?!

עוד שאלה,

אפשרי להסב רכב היברידי לגז? הבנתי שלא... מישהו שמע?ראה?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לדעתי האישית לא רואה סיבה למה לא להסב רכב היברידי לגז. הרי המנוע בנזין הוא מנוע בנזין ופועל באותו אופן שכל מנוע בנזין אחר פועל.. אולי התשובה נעוצה בכך שאלו מנועים קטנים בדרך כלל (1.4 נגיד), וזה בכללי לא מומלץ למנועים קטנים? לא יודע..

וכן אפשר להסתכל על זה כך - אני נוהג ברכב מנהלים (כבד), עם מנוע 2000 (בזבזן), עם הנע(א)ה 4*4 (כבדה) והצריכה היא 1/14-15 כמו של סופר מיני. תענוג :-P

BMW E92 8)

פורסם

אם עושים הסבה עדיין צריך לעשות טיפול שנתי ? או ששגרת הטיפולים משתנה? ואיך יודעים אם הרכב מתאים להסבה (סיטרואן c3)?

פורסם

לא כל רכב הוא מותאם להסבה, עד לא מזמן המתקינים הגדולים והאמינים לא המליצו להסב טויוטה קורולה לגז למשל,

ושוב, החישוב הוא אף פעם לא 50 אחוז, זה מה שמנסים למכור לך תמיד אבל מניסיון זה פחות

הרכב צורך כ10-15 אחוז יותר גז ,יש טיפולים ,והוספת שמן וכ"ו

עדיין מאד מאד משתלם למי שנוסע הרבה. אצלי החסכון משמעותי

ולשאלך בנוגע להיברידיות, באירלנד חלק גדול מצי המוניות הינם טויטה פריוס מוסבות לגז , ובחלק מהמקומות טויטה קאמרי הייבריד על גז

זה יוצא מאד מאד זול

הסבה לגז נשמעת ממש משתלמת!

עכשיו אכלנו בתחנת דלק וישבנו משהו כמו שעה ובפעם הראשונה שמתי לב שיש עמדה אחת של תדלוק בגז.

במשך השעה הזו תדלקו בערך 50 רכבים ורק 3 רכבים מילאו גז. למה כל כך מעט בעצם?

אם אני רוצה אוריס חדשה. ההפרש בין ההיברידית לרגילה זהה להתקנה של מערכת הגז לא?

ההיברידית תעשה 20 ק"מ/ל' והרגילה 15 ק"מ/ל', בגלל שגז עולה בערך חצי מהדלק זה כאילו שהרגילה עושה 30 ק"מ/ל' !!!

אז בעיקרון אפשר לקנות רגילה וישר להסב לגז ולהנות כל הדרך אל הבנק?!

עוד שאלה,

אפשרי להסב רכב היברידי לגז? הבנתי שלא... מישהו שמע?ראה?

פורסם
אם עושים הסבה עדיין צריך לעשות טיפול שנתי ? או ששגרת הטיפולים משתנה? ואיך יודעים אם הרכב מתאים להסבה (סיטרואן c3)?

יש לך פילטר שצריך להחליף כל 10,000 ק"מ בנוסף לטיפולים האחרים שאתה עושה לרכב. ככה אמרו לי כשעשיתי את ההסבה לגז. שמעתי מחבר שהוא מזמין את הפילטר באיביי ב8 דולר או מתקין בארץ ב150 ש"ח.

פורסם

אני רק יכול לשתף שיש לנו בעבודה רכב סובארו B3 2009 שהגיע עם מערכת גז מקורית (!) מהיצרן ועכשיו יש לה סדק במנוע שהבנתי שנגרם בגלל מערכת הגז. אני לא יודע את כל הפרטים, אבל אחרי ששמעתי את זה, אני לא הייתי ממליץ למישהו לעשות הסבה. אלא אם כן הוא עושה עבודה טובה יותר מסובארו. :wink:

• תוכן חדש...