Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום

אני טס עם בת הזוג ואולי עם עוד זוג חברים .

טסים לשבועיים לא החלטנו עדין על מדינות .

שעשיתי רשימה לעצמי מה אני רוצה לעשות אחד מהדבריים היה לינהוג ברכב שלא יצא לי בישראל.

חשוב לציין שאני פתוח בראש ולא משנה לי אם זה לשכור ולטייל איתו יום אחד או לינסוע למסלול ולקחת רכב עם פלפל.

במידה וזה לשכור רכב אז יהיה נחמד רכב קבריולט או רכב ספורט {שילוב של השנים גם טוב } .

במידה וזה מסלול נהיגה אז לא כזה משנה חושב שמה שיהיה שם זה יספיק.

לגבי התקציב הוא די פתוח לא יודע להעריך את החוויה בצורה רציונאלית, אך חושב ש1000 שקלים זה סבבה,תקנו אותי אם אני טועה .

1000 שקלים ליום השכרה של רכב {לא מחפש איזה פרארי , מסתפק ברכב עם פלפל שמח להצעות }

או לאיזה שעתיים במסלול

גיל 22

רגיל לינסועה על מאליבו 3.5 של אמא או אנטר של אבא כך שזו תיהיה חוויה לינהוג ברכב יוןתר מיוחד .

תודה ענקית לעוזרים

פורסם (נערך)

נתחיל בכך שאתה בן 22. ברוב המדינות זה יאפשר לך לנסוע ברכב מיוחד כנוסע במושב הימני. לגבי נהיגה - במקרה הטוב פורד מונדיאו, בחלק מהמדינות לא תוכל לשכור רכב בכלל עד גיל 25, ביותר ליברליות תהיה עמלה נוספת שיכולה לנוע בין כמה עשרות אירו להשכרה לכמה עשרות ליום, כמובן בדגמים סטנדרטיים.

מעבר לכך - תביא בחשבון מגבלות נוספות: למשל - שכירת רכב מעל דרגה מסויימת מחייבת הצגת שני כרטיסי אשראי עם מסגרת די גדולה (והמסגרת נחסמת מלקיחת הרכב עד החזרתו). מגבלות במעבר גבולות.

בקו התחתון - בשכירת רכב בחו"ל, במיוחד לבחור צעיר ולקבוצה לא קטנה, צריך להיות מעשיים. ומעשיים פירושו רכב שתותר לך הנהיגה בו, ואשר יספק את צרכי הקבוצה מבחינת מקום לישבנים ולמטען.

אבל אם אתה רוצה לחלום, הכנס לאתרים של חברות השכרת הרכב הגדולות במדינות כגון גרמניה (שבה שכירת הרכב זולה יחסית), תוכל לקבל מושגים על התנאים והעלויות הנדרשים כדי להגשים את חלומך.

מעבר לעניין הכלכלי יש עוד דבר חשוב מאד: אין לך ניסיון בנהיגה בחו"ל. מדובר בחוויה שונה מזו שבה אתה מורגל. אינך מכיר את הכבישים, אינך מכיר את המנטליות של הנהגים, אינך מכיר את מערכת האכיפה (הנוקשה מאד במרבית אירופה). לכן עדיף בטיול ראשון להתנסות בנהיגה קונבנציונאלית, ורק אז להחליט אם בטיול הבא תרצה לשרוף כסף על נהיגה ברכב "מיוחד".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עשיתי 2 השכרות רכב באירופה בשנתיים האחרונוות, אחת בגיל 23 ואחת עכשיו בגיל 24

הראשונה באיטליה והשניה בצרפת, בשתייהן בנהיגה מנהלתית(אבל לא בכבישים עירוניים אלא באיזורי האלפים בכבישים "מאתגרים"), בגיל 23 באיטליה גבו ממני 30 יורו ליום לנהג "צעיר" ובצרפת רצו 37 אבל איכשהוא בזכות הסוכנת בארץ ביטלו לי את העמלה(הייתי בשוק וגם הפקידת קבלה).

באיטליה הייתי עם A קלאס(של חברת מזורה) בצרפת הייתי עם ניסאן ג'וק של הרץ(שתיהן עם אותו מנוע 1.5 דיזל עם גיר 6 הילוכים של רנו).

לגבי המנטליות, היא שונה בחלק מהמקרים(באיטליה אין זכות קדימה למי שבכיכר, בצרפת לא נהוג לעקוף בכביש עד שמי שמקדמיך לא מסמן לך שזה בסדר, בבלימה לפני פקק מהבהבים עם המאותתים פעמיים) לגבי האכיפה, דיר באלק לעבור מהירות מותרת יש מצלמות מהירות בכל חור וכל פינה(העיירות והכפרים באיזור מרוויחים מזה כסף), באיטליה המון משטרת תנועה.

והכבישים? אין שלטים באנגלית, הסימון? זהה לארץ, רק לא מזהים שלטים לגבי פקקים או לגבי מיקום של מצלמות מהירות או שלטים אלקטרונים של עבודה בכביש(שכתוב שחור על גבי לבן באיטלקית\צרפתית ברורה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אתה יכול לברר ב-BMW WELT במינכן. בגילך כנראה שתוכל לשכור (על בסיס שעות) ממגוון דגמי החברה בתנאי שהם לא M או Z4.

זה משאיר לך במוו 435 קבריו ב-45 יורו לשעה. אני חושב שיש מינימום של 3 שעות ובנוסף יש השתתפות עצמית של 1000 יורו אם תחליט לדפוק את האוטו.

לגבי רכב לשאר הטיול -- כפי שנאמר לך, תתחיל עם משהו "קונבנציונלי". אתה מוגבל בגיל, אתה מוגבל בתקציב ואתה מוגבל בגלל גודל הקבוצה (לדוגמא - החברים שלך יכעסו מאוד אם תשכור מיני קופר).

ובנימה פחות מבאסת -- אם אתה מתכוון לנחות במינכן, כדאי לך לברר אצל סיקסט. מדובר בסוכנות העיקרית שלהם, עם מכוניות טובות ומדיניות מאוד גמישה כלפי נהגים צעירים. אם החברים נשארים בארץ יש להם מיני קבריו ואם הם באים איתכם אז פאסאט CC (או מרצדס CLA) נמצאים בקטגוריות שאתה יכול לשכור (אם כי יתכן שבתוספת מחיר).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

ספריאל הרבה טעויות בידייך, כמי שמתכנן טיול כזה שנה הבאה עם חבר שצעיר ממני בשנה (אני 22, כשנטוס אהיה 23), וגם כמי שהיה כבר בגרמניה ונהג בה בתור בן 21.

בגרמניה, שלדעתי היא מדינה מצוינת לכל חובבי הרכב (יש מסלולים ומוזיאוני רכב בשפע), גם השכרת רכב לא יקרה יחסית, מגיל 21 ומעלה עם וותק שנתיים ניתן לנהוג על רוב הרכבים בסיקסט למשל, הוא יוכל לשכור BMW סדרה 2 או VW שירוקו, לא יוכל לשכור M3 או M5, אבל בהחלט יוכל לשכור רכב נחמד.

אנחנו לקחנו A6 סטיישן, לא שילמנו תוספת על נהג צעיר.

בנורבוגרינג נהיגה מגיל 21 מותרת על הסוויפט ספורט (1.6 135 כ"ס, לא הגרסה שמשווקת בארץ) ומגיל 22 ניתן לנהוג על הקליאו RS החדשה שהיא בהחלט מכונית נחמדה.

כמו שנאמר לך, אם אתה טס עם חברים כדאי לקחת רכב מרווח, נניח אודי A4 יכולה להיות מרווחת ל4 מבוגרים, אבל קח בחשבון את עניין המזוודות - אנחנו היינו עם אודי A6 סטיישן ובקושי רב הכנסנו 4 מזוודות!

מכונית כמו BMW 3/5 בסיקסט יכולות להגיע מאוד מאובזרות ובגרסאות דיזל חזקות יחסית. זה ממש שונה ממה שאתה מכיר בארץ, לא תראה שם רכבים שבורים והרוסים, לא תראה רכבים מסריחים מסיגריות, לא תראה רכבים מטונפים. הכול מסודר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דור, כלל לא התיחסתי לנושא המסלול.

פות"ש כלל לא החליט לאן הוא נוסע.

בעניין הגיל: אני נסעתי ב-2014 לפינלנד. שום בעיה להוסיף את בני כנהג נוסף לגולף סטיישן, התוספת היתה 40 אירו לשבוע (זו תוספת סטנדרטית עד גיל 25). לעומת זאת, 3 חודשים אח"כ שכרתי רכב ל-4 ימים בבלגיה. התוספת לנהג בן 22 היתה למעלה מ-200 אירו. ויתרנו.

לגבי גרמניה - אכן חברות ההשכרה בה ליברליות מאד. ועדיין פות"ש צריך להביא בחשבון מגבלות, - קודם כל שלו (במיוחד ניסיון בנהיגה בתנאים לא מוכרים, אבל גם גיל ותקציב), של הקבוצה (אם נוסעים ברביעיה צריך סטיישן ומעלה), ובסוף גם של דרישות חברת ההשכרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלי להתייחס לסוג הרכב כרגע, הכי זול במערב אירופה לשכור רכב באוסטריה וגרמניה. כבישים מהנים יש בחבל זלצבורג ובחבל טירול באוסטריה. בגרמניה כל דרום הארץ ביער השחור מפותל ומאתגר. הנופים באוסטריה מדהימים , ומטירול אפשר לחתוך לכבישים המפותלים של צפון איטליה דרך מעבר טימסלוך (יפה בפני עצמו עם תחנות עצירה להתרשם מהנוף ). הרבה הרים מגיעים לגובה של יותר מ 3000 מטר מגובה פני הים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

היער השחור, טירול ואוסטריה מוכרים היטב למטייל הישראלי כאיזורים נפלאים, ובצדק.

יש לשים לב לכך שחברות ההשכרה אוסרות להעביר מגרמניה\אוסטריה\שווייץ דגמי רכב מסויימים לאיטליה.

פורסם (נערך)

פות"ש - יש כמה סוגים של חוויות מוטוריות בחו"ל.

יש אנשים שנהנים מהשכרת רכב מאוד ספורטיבי והתגרזנות בכבישים אלפיניים מסוימים. יש כאלו שלוקחים ימי מסלול וקורסים. אחרים מתפנקים ברכב יוקרה על האוטובאנים.

אני אישית (גם בשל אילוצים משפחתיים) נהנה מהדרך עצמה, מהנופים, מהמשפחה ועל הדרך מנסה לפנק את עצמי במכונית קצת מעל הממוצע. אם זה רכב אמריקאי גדול ומפואר בחופשה משפחתית בקנדה, מרצדס SLK עם האשה ביער השחור ובאלזס או פיאט 500X בגיחה מצומצמת תקציב לצפון איטליה עם הילד. האמת - שגם בנסיעת שורשים לפולין, עם מונדיאו דיזל מנהלתית לחלוטין נהנתי מאוד בדרכים המושלגות בין הכפרים הקטנים שבאיזור אופוצ'נו וגם יום טיול עם אופל קורסה קטנה ודלת הספק בחצי האי יוקטן הייתה חוויה יחודית שאני זוכר בעוצמה עד היום.

מאחר ואתה טס בקבוצה וגם אתה נתון במסגרת של אילוצים כזאת או אחרת, שווה לך לשקול את העניין הזה. שים לב שלהתגרזן עם מכונית ספורטיבית עשוי להפריע מאוד למי שנמצא ברכב מלבד הנהג, שים לב גם שאם אתה לוקח יום מסלול, אתה נוטש את החברה מאחור ולא כולן מפרגנות בעניין הזה.

אני חושב ששווה לך להשאר עם משהו בסגנון מיני קבריו אם אתם רק זוג או פאסאט CC / מרצדס CLA אם אתם רביעיה (אבל שימו לב לכמות המטען!) ולהשקיע זמן ומחשבה בתכנון מסלול נסיעה מעניין ומלא חוויות.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תוכן חדש...