רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שלום לכולם , בטח כולם מכירים את הספרים של מינץ' ובמיוחד את תורת הרכב שלו (חלקים א,ב וג); אכן ספרים מעולים ללמידה בסיסית ועומקית של כל תורת הרכב . ספרים אלו עם חלוף השנים הולכים ונעלמים וקשה מאוד להשיגם , לדעתי הם כבר לא מיוצרים כמה שנים טובות ויותר ,ועד היום אין ספרים שמתקרבים אפילו לספרים שלו . וזה קצת בעיה לדור הצעיר שרוצה ללמוד את תורת הרכב ולהתמצא בתחום . מזה כמה חודשים אני מחפש בכל מיני מקומות את הספרים שלו אך לשווא והתחלתי להתייאש כבר ולכן החלטתי לשאול כאן בפורום אם מישהו יודע איכן ניתן להשיגם או אפילו אם מישהו מוכר אותם ..אשמח לשמוע תגובות בנושא . תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת thesgan4, -
אחרי הבאז התקשורתי ואחרי שלא קראתי את השרשור הארוך שהיה עליה (נשברתי די מהר עם התחלת כיבוסי הדיעות הקדומות) עשיתי היום נסיעת מבחן קצרה על הגברת. אהבתי. אצלי היא מועמדת להחליף את הרומסטר המזדקנת ובהשוואה אליה הפיאט מנצחת בכל פרמטר. רכב נוח מאוד, מגהץ במפרים טוב באופן ששווה ציון. גיר tct חלק מאוד. מנוע מספיק חזק כדי לנצח במיאוצי הרמזורים בעיר. מרווח קידמי מעולה. אחורי גם נראה טוב למרות שלא מדדתי. תא מטען מפתיע בגדלו יחסית למימדים החיצוניים של הרכב. מערכת שמע/מולטימדיה טובה מאוד (uconnect שמוכרת לי מהאלפות, כאן לא התמקדתי בה). שוקל לקנות אחת ברצינות.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 3 תגובות
- 800 צפיות
מתנצל מראש על אורך הפוסט... יש לי סקודה פאביה 2003 שאני שוקל למכור, מבחינה קוסמטית האוטו לא נראה הכי טוב(פגושים לא יושבים בדיוק, ישנם כמה מקומות שהלכה ירדה ומכות קטנות). אני קניתי את האוטו עם כל הנל, מכיוון שהאוטו היה ועודנו במצב מכני מעולה, והמצב החיצוני פחות עניין אותי. 1.האם בכלל ישתלם לי לטפל בכל הבעיות האלה, לדעתכם זה יעלה את ערך המכירה? 2.במידה ואני אחליט לנסות לטפל בבעיות הקוסמטיות, בכמה זה יכול להסתכם(יישור פגושים,טיפול במכות קטנות, ללא צביעה של החלקים)?
הודעה אחרונה מאת ariq13, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 53 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
* בכוונה לא פתחתי את השרשור באסתטיקה כדי לנהל דיון פחות HARDCORE. * אני כל הזמן קונה את הגלונים שמוכרים ב-ACE כמעט ב-15 ש"ח, המחיר לדעתי לא מוצדק ואני בכלל לא בטוח לגבי איכות החומר שהם מוכרים. נתקלתי באוטוסטור בנוזלי שמשות מרוכזים לדילול, כמו ה-SONAX ב-6 ש"ח שאמור להספיק לייצור של 2.5 ליטר - מטריד אותי שהדילול נעשה עם מי ברז ואני חושש מאבנית וסתימה במתיזים, מצד שני כמו שכתבתי קודם אני גם לא בטוח לגבי איכות החומר שנמכר ב-ACE. במה אתם משתמשים?
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
נמכרת ביד 2 על ידי סוכנות "פיקס קאר" מנתניה כ"רכב במצב חדש!!! שמור ומטופל בחברה!!!". משיחה עם צ'מפיון, מדובר ברכב שנפגע קשה בתאונה, הורד מהכביש, נמכר על ידי סוכנות הביטוח לסוכנות רכב ותוקן. המחיר - מעל המחירון ("יש על מה לדבר"), בשיחת טלפון ראשונה נאמר ש"אין שום תאונות, נקי לחלוטין" ובשיחה השניה נאמר ש"יש תיקוני צבע". לידיעתכם.
הודעה אחרונה מאת punz, -
הפיקנטו, המכונית הקטנה ביותר של קיה, קיבלה מתיחת פנים קטנה. פה שינו את הפגושים, שם הוסיפו כרית אוויר שביעית במספר. גם לפני מתיחת הפנים היא הייתה אחת ממכוניות המיני האוטומטיות הטובות ביותר. מתיחת הפנים הקלה קרבה אותה למתחרה הגדולה ביותר שלה, יונדאי i10 החדשה. עכשיו יהיה לה קל יותר לשמור על מעמדה כמכונית המיני הנמכרת ביותר בישראל. מבחן דרך לפיקנטו המעודכנת
הודעה אחרונה מאת niger21, -
- 0 תגובות
- 699 צפיות
שלום יש לי חניה שמורכבת מעמודים ומעליהם גג פח. מהצדדים אין כיסוי/קיר ובשעות מסויימות הרכב לא מוצל כי השמש מגיעה מהצד. חלק מהצדדים מוצלים בעקיפין ע"י עצים/בניינים באזור אבל יש צד אחד שהוא די חשוף וחשבתי לכסות אותו עם יריעת ברזנט שתקשר לעמודים. האם זה פתרון מומלץ? ראיתי שברזנט די יקר - כ-40 ש"ח למ"ר ואני צריך כ-18 מ"ר (גובה 3 מ' ואורך 6 מ'). אולי יש פתרון זול יותר? הוא לא צריך להיות אטום למים, רק להגן משמש ישירה.
הודעה אחרונה מאת dudi21, -
אומנם יש עוד קצת זמן(שנה וחצי לסיום התואר), אבל זה רכב שתמיד עניין אותי, ואפילו יצא לי לבצע על אחת חבוטה נסיעה קצרה. רציתי לדלות מעט פרטים על מצב הפריטים הידועים לכם בארץ. כמה פריטים בערך יש במצב נסיעה? כמה פריטים נקיים(שילדה) יש במצב נסיעה? כמה פריטים נקיים יש לא במצב נסיעה? איך ה205 Rally? מה היתרונות ומה החסרונות שלה ביחס לGTI, ומה מצבת הדגם הזה בארץ? עוד עניין. יש לנו חברים בצרפת בכמה לוקיישנים עם בתי קרקע ולחלקם גם חוות, כך שייבוא של רכב כזה מחו"ל הוא לגמרי תסריט הגיוני. עד כמה לדעתכם אופציית היבוא כדאית? בנוסף לפי מה שאני מבין משנת 84 הGTI שיצאה הייתה עם מנוע ה1.6, ורק בשנת 89 היא שודרגה ל1.9. מה הייתרונות של כל אחד מהדגמים על השני? תודה …
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
באתר מופיע מחירון מפברואר (אוקטביה vRS). אני מניח שאנשים מקבלים הנחות נאות על המחירון המטורף (שהוא יקר יותר מGTI). מישהו יכול לנדב פרטים על עסקאות שנסגרו?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
קיבלתי את הרכב לפני כ 3 חודשים הרכב מגיע מאובזר כמו ה 2 ליטר אבל.. 1. אין מיסוך לחלונות מאחורה (השחרה) 2. אין נהג אוטומטי cruise control אז בחלונות לא טיפלתי אבל בנהג האוטומטי כן הזמנתי מקיה את המערכת של הקרוז קונטרול מגיע 2 פקדים וצמה של חשמל התקנתי את הפקדים החדשים על ההגה ההתקנה לקחה כ שעה.(פירוק הרכבה בדיקה) התהליך הוא תהליך די פשוט אך צריך להיות סופר זהיר כשמתעסקים עם כרית האוויר ועם ההחזרה של ההגה למקומו הרכב נוח יותר כעת למרחקים ארוכים. וגם חסכוני יותר בדלק (כמה שאפשר לומר על הרכב הזה חיסכוני) הנה תמונות מהתהליך אשמח לענות על שאלות אם יש מבחינת עלויות פחות מ 600 ש"ח ... ציקי
הודעה אחרונה מאת gzvika, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
רכב בן שנה וחצי, עבר כמה שיפורים אחריות יבואן היא 3 שנים אם אני קונה כיד שניה, איך אני יכול לדעת שהיצרן לא ראה למשל איזה שיפור ביד הקודמת והוא יתנער מאחריות?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בנסיעות בכבישים המהירים יש 2 תרחישים עיקריים של תאונות שאפשר אולי לראות: 1. עומס תנועה נקודתי, בלימה, מישהו נרדם ונכנס מאחור. מידת הפגיעה תלויה בעוצמת ה"הירדמות" ומשקל הרכב שנרדם. 2. מחליפים נתיב בצורה לא אחראית או סוטים מנתיב בשל חוסר תשומת לב. תוצאה - משפשפים מהצד רכב אחר או מעקה הפרדה. דווקא #2 נראה מטריד, אם מסתכלים על ציורי הבלימה של צמיגים שחוצים נתיבים באלכסון וממשיכים לבטונדות ובחזרה לכביש. לפי הציורים שרואים, הנהגים בולמים חזק והרכב ממשיך באותו כיוון אלכסוני (למשל כתוצאה מדחיפה צידית שקיבל מרכב אחר). בתום הבלימה זה מעמיד את הרכב הנפגע במצב מאד מסוכן במאונך לכביש וחושף לכניסה מהצד. לכאורה כאשר מקבלים דחיפה צידית / מוצאים את עצמנו נוסעים באלכסון, הדבר ה…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. אני נמצא לפני טיפול ראשון ברכבי ונכנסתי הבוקר למוסך מורשה של מזדה "מוסך מרוץ" שבקריות לברר פרטים. ביקשתי לקבל מידע על שמן שבו הם משתמשים. אני מעלה לכאן תמונות של אותו שמן שבו הם משתמשים,מה דעתכם?,מאוד חשוב לי לדעת. אני מבין שהוא לא סינטטי מלא על אף שניסו להציג לי אותו כך.
הודעה אחרונה מאת leo69, -
- 2 תגובות
- 873 צפיות
האם קיימת חיה כזאת? כמו שאפשר למצוא אצל הפאביה - - כמובן שחיפשתי ביד 2.. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Matan Ohana, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
חבר שחושב על הפיקנטו ספורט, כרכב לסטודנט שיודע להנות מנהיגה ומעוניין לעבור לרכב שהאחזקה תיהיה זולה עם אחראיות להרבה שנים. הבעיה שהלוחות מפוצצים ברכבים האלה חדשים- 5-6 אלף ק'מ! האמת שאין לי סיבה למה זה... כשאני בדקתי לגבי הקליאו החדשה, הלוחות היו ריקים. האם זה אומר משהו על הרכב?
הודעה אחרונה מאת zivk, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לנסוע לגרמניה ולהשכיר רכב אבל יש לי רישיון על אוטומט אבל בתכלס אני יודע לנהוג על ידני (את כל השיעורים עשיתי על ידני והייתי מעולה אבל רציתי לעבור מהר עשיתי טסט על אוטומט) שאלתי היא אם אני משכיר רכב ידני בגרמניה אני יורשה לנהוג בו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
- 0 תגובות
- 567 צפיות
שלום, צריך מקום אמין ומקצועי למיזוג אויר לרכב באיזור רעננה. אשמח לשמוע המלצות ולא פחות חשוב - ממי כדאי להתרחק. תודה
הודעה אחרונה מאת ey_cat, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
לאחר טסט שנתי לאוקטביה 08׳ נמצא כי צמיגים אחוריים דרושים להחלפה. אשמח להמלצות על צמיגים באיכות טובה לרכב הכבד הזה. המלצות על חנויות צמיגים באזור ירושלים והסביבה יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב! אתמול בלילה התנגש בי רכב כשעמדתי ברמזור. הזמנתי משטרה, החלפנו פרטים ונפרדנו לשלום. הנהג בניסן טידה יצא בשלום, אשתי ( - נהגת חדשה, ביום ג׳ האחרון עברה טסט!) פונתה באמבולנס עם כאבי גב קשים והתאשפזה ללילה להשגחה, אני סובל מכאבים בצוואר אבל מתפקד ב״ה. הרכב הפוגע - טוטאל לוסט. הרכב שלי ריסק את הצד האחורי, המנוע לא נפגע אבל מערכת הגז כנראה שכן, במצב נסיעה תיאורטי. ב״ה מעולם לא הייתי מעורב בתאונה ואין לי מושג כיצד להתנהל מול הביטוח וכו׳. אין לי ביטוח מקיף (mpv 98). צריכים לחזור אלי מהביטוח (שירביט). אפשר לקבל טיפים - מה לומר, מה לא, מה אני אמור לקבל מהם כעת ולא אקבל אם לא אבקש? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה התנאים הנדרשים כדי להסיע תינוק\ילד קטן ברודסטר (2 מושבים, ללא מושב אחורי) בצורה בטוחה וחוקית?
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
האם אתם מאלה שמוכנים לקנות מכונית מיד שניה רק אם היא במצב מקורי? או שאין לכם בעיה לקנות מכונית שעברה שינויים כמו: - שינוי מידות צמיגים. - התקנת מערכת סאונד שכללה איטומים למינהם (שזה כלל כמובן פירוק והרכבה של חלקי דלתות, הרמת שטיחים ועוד) - מערכות פליטה שונות מהמקור. - צ'יפ. - שינויים מכניים נוספים (במנוע, מערכת בלימה). - סאנרוף. איך הדברים האלו משפיעים מבחינת מחיר. ואם יש למישהו ניסיון ממכירת מכונית שעשה לה שינויים - זה יכול לעניין. האם יותר קשה למכור מכונית "מיוחדת"? האם רוכש אותה בסוף מישהו שמכיר אותך ויודע שזה בסדר? האם זה משמעותי יותר במכונית חדשה יחסית?
הודעה אחרונה מאת CNX, -
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב רכבי מבוטח כבר שנה שנייה בחברת הראל. היום קיבלתי דואר ובו מסמך שחברת הראל דורשת ממני להוסיף מיגון לרכב ועוד כמה שטויות על "בשל ריבוי גניבות כלי רכב יתכן שחלו שינויים בדרישות המיגון לרכבך בחברתנו" אבל מה!שנה שעברה הם לא דרשו זאת. לגבי הביטוח,מדובר בביטוח חובה ומקיף. שנה קודמת לא היה מקיף (רק חובה ו-ג') אלא רק השנה הפעלתי,הגיע שמאי והכל היה בסדר ולא דרשו שום הוספת מיגון,פתאום עכשיו אחרי חצי שנה שולחים את הטופס הזה.... ברכבי מותקנת קודנית וכספת. ב"מיגון הנדרש" שהחלאות מבקשים זה 5,"עלוקה+קוד וכספת אלומיניום למחשב מנוע/איתוראן סייב/פוינטר מקס" מה אומר החוק לגבי הדרישות המאוחרות שלהם? במקרה של "כן....שנה שעברה זה היה ככה כי זאת שנה…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 0 תגובות
- 747 צפיות
האם יש חיישן תחליפי מומלץ (עדיף אם לינק לרכישה )
הודעה אחרונה מאת antibiotik1982, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 34 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב שברוב המזדות 6 דור 3 חסרים הפלסטיקים המרובעים שמגנים על החיבור לשאקל הגרירה, זה שמתחבר בתבריג - בצילום מוקף בעיגול ירוק. כמעט כל מכונית מסוג זה שאני רואה חסרה את הפלסטיקים. הם אטרקטיבים לגניבה? מה הקטע?
-
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם אפשר, אשמח להמלצות על חברות שילוח אמינות שמשלחות משם. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 761 צפיות
השאלה באה בעקבות דוח שקיבלתי (והאמנתי לפקח שבוטל ) כאשר חניתי בין שני רכבים בחניות מקבילות. בדיעבד הסתבר לי שהרכב מימני עמד בין שני סימונים ואילו אני עמדתי כאשר רק סימון אחד מימני (אני נכנסתי בין שני רכבים) יש לציין שאין סימונים ברורים של החניות ואין סימונים בסיום החניות המקבילות כפי שבדרך כלל יש בחניונים. האם בחניוני עירייה יש חובה מסויימת לגבי סימון החניות בצורה ברורה ? האם במקרה של חניות מקבילות שלא נתחמות ב"אי תנועה" או מדרכות יש חובה לסמן אי תנועה מקווקו ? מדובר בחניון ברחוב האופן בחולון מול מכון אלן. לעוזרים תודה
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אחרי ההמלצה שלכם החלטתי להתחדש בשברולט ספארק 2015 עם מנוע של 995 סמ"ק ובנתיים אני מאוד מרוצה. עם זאת, הידע שלי ברכב ידני הוא אותו ידע איתו עברתי טסט - כלומר, ישנם מצבים בהם אני לא לגמרי בטוח מה הדבר הנכון לעשות ואני רק יודע מה הדבר הבטיחותי לעשות - מה שלא תמיד מתאים לתנאי הדרך. בקיצור, יש לי כמה שאלות - 1. איך אני יכול לדעת עד כמה אני יכול למשוך הילוך? האם יש פירוט כלשהו באינטרנט שאומר שבדגם הזה הילוך שלישי מגיע ל70 קמ"ש לצורך העניין? 2. כמה זה בריא לרכב למשוך הילוכים? לפעמים אני מעדיף להגיע ל60 על שלישי בשביל להאיץ מהר יותר ואז לעבוד לרביעי ואז חמישי. חוץ מזה שזה שורף יותר דלק, האם אני מזיק לרכב? 3. מה טווח הסל"ד המקסימלי? איזה מספר אני צריך לעבו…
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
היי אני שוקל לעשות הסבה ברכב לגז מחיפוש בפורומים ובגוגל מצאתי רק שרשורים ישנים שעברו מהם כמה שנים משום מה אני לא מוצא מידע עדכני. מבירור שעשיתי בעבר היו בעיות במערכות האלה שנבעו מהתקנה לא נכונה או ציוד לא מתאים. מאז שנות ה2000 וקצת שהנושא התחיל זרמו הרבה מים בנהר... מה מצב התחום הזה? יש היום מערכות שלא עושות נזל למנוע?? הציעו לי מערכת אוטומטית שמעבירה מדלק לגז, ומשתמשת בשניהם במידה והמנוע מתאמץ. המלצות? כמה זה בכלל חוסך? אשמח לעזרה הרכב שלי: יונאי אלנטרה שנת 2004 נפתח מנוע 1600
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש עוד בעלי ניסאן אלמרה, טראנו, ווינר, פטרול ו x trail בקהל שקיבלו קריאה חוזרת לרכבם ל"החלפת יחידת ניפוח כרית האויר של הנוסע הקדמי"? עשיתי מחקר קצר, באנגליה, הריקול הזה יצא לפני שנתיים (!!!) מינוס 3 חודשים. ומבדיקה בארה"ב, זה ריקול חמור מאד שלא סובל דיחוי ובעלי סנטרה 2004-2006 צריכים לסור למרכזי השירות בדחיפות לסדר את תקלה. בגדול זה חלק מה Takata recall ובארה"ב מתחוללת סערה סביב העניין (6 מיליון רכבים נדרשים לקריאה חוזרת), אם מישהו יוכל לאמ;לק את זה לטובת הקוראים אודה לו מקרב לב. ורק אצלנו היבואן חיכה שנתיים או שרק עכשיו התור שלי הגיע?
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
נחשפה מתיחת הפנים של ה-500 וזו אמורה לסייע לפיאט הקטנה להמשיך את ההצלחה עד שתוחלף בדגם חדש (600?). המנועים עברו התאמות לתקן יורו 6 ונעשו שינויים קלים מבחוץ ומבפנים. איכות החומרים צפויה להציג שיפור - כבר בתמונות ניתן לראות את המסכים החדשים ואת כפתורי השליטה בחלונות אשר מחליפים את הכפתורים הזולים והפשוטים שהיו עד כה. פיאט 500 עוברת מתיחת פנים חדש ישן
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -