Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500X אהבתי

amiger
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי יצא להיות באירוע ולהתרשם מהרכב החדש.

נתחיל מהרכב:

אני לא אהבתי את ה500 וגם לא אהבתי את ה500L, אבל עם הX הצליח להם. הרכב נראה נהדר במיוחד בצבע אדום (גם בלבן ואפור יפים). השחור קצת משעמם ובולע את הקווים והצהוב.. לא אוהבת צהוב. חישוקי המגנזיום מעוצבים יפה ומוסיפים למראה הכללי.

שנכנס פנימה?

הרושם הראשוני נחמד מאוד, נוח, מעוצב בצורה נעימה, קצת מצועצע (אומרים שזאת רוח הסגמנט).

רמת גימור "פופ סטאר" משלבת גוונים של אדום בתא הנוסעים, בעוד ש"פופ" הבסיסית קצת יותר סולידית עם גוונים אפורים.

20150625_203653.jpg20150625_205534.jpg20150625_212445.jpg

איכות הרכבה וחומרים:

הדשבורד בנוי מחומר רך ונעים למגע, רמת גימור "פופ סטאר" מגיעה עם הגה מצופה עור מאוד נעים, אך הצורה הכללית של ההגה לא לטעמי, ה"צלעות" המרכזיות פשוט רחבות מידי.

20150625_205546.jpg

דיפוני דלתות:

החלק העליון בנוי מפלסטיק קשיח ומחוספס, סביר בהחלט. הדלתות הקידמיות זכו לסוג של ציפוי עור שתואם את הגימור של המושבים ומשענות הראש (בצבע וגם בחומר), אך הדלתות האחוריות נשארו מקופחות עם דיפוני פלסטיק שחורים בלבד.

תאי איכסון:

בקצרה, לא חסר.

יש מספיק מחזיקי כוסות במקומות נגישים, תאים קטנים וגדולים וגם תא כפפות כפול (שהמכסה שלו התעקש להשמיע רעשים בפתיחה).

20150625_205520.jpg20150625_204149.jpg20150625_205528.jpg

מרווח הרגליים ותא המטען:

חייבת לציין שהרכב מרווח, גם כאשר מושב הנהג משוך עד הסוף לאחור, יש מספיק מקום לרגיים של בן אדם בגובה 1.6 מ'. מאמינה ששני אנשים בגובה ממוצע יסתדרו בנוחות אחד מאחורי השני.

מכיוון שהדרישות שלי מתא המטען די זניחות אמנע מלכתוב עליו.

מה חסר?

מרכב שאמור לפנות למשפחה הייתי מצפה לפתח מיזוג לספסל האחורי ביחד עם בקרת אקלים מפוצלת (ראינו שפיאט יודעים לייצר כאלה כבר משנת 2007). בנוסף הייתי שמחה לוותר על דיפוני העור בדלתות לטובת דיפוני בד מאוזנים בין ארבעת הדלתות (מצד שני, אולי יש משהו יותר פרקטי בלהשאיר את הילדים עם דלתות מפלסטיק ללא בד שמתלכלך בקלות).

איך זה נוסע?

לצערי הרב, לא יצא לי לבדוק.

באופן כללי, לא מדובר ברכב מושלם, אך איני מצפה לאחד כזה בסכומים המדוברים. הסגמנט לא מדבר אלי אישית, אבל אני כן חושבת שזה כיוון שאפנה אליו את הורי ביום שיחליטו להחליף את הסוויפט למשהו קצת יותר גבוה.

האירוע:

המקום מעוצב בצורה נעימה ומזמינה, בכניסה למתחם עמדו בזוגות 500X ו500 הרגילה, נרשמנו בזריזות וקיבלנו צמידים צבעוניים שסימנו אותנו לפי איזורים (לנוחות נציגי המכירות באולם).

במהלך הערב גילינו שנמכרו רק היום כ300 (!!!) רכבים :shock2:

לא יכולתי שלא להזכר בדיון ההוא:

מזכיר לי קצת את השרשור של המיאטה שצבר יותר מעשרה עמודים של התמרמרות על היבואן והמחיר, תחזיות שהרכבים יעמדו עד שיקבלו יד יבואן ואז ימכרו במכירות חיסול. כשבפועל נמכר 75% מהמלאי כבר בעמוד 15 בערך, עוד לפני שהיה רכב תצוגה, רכב הדגמה והאספקה של רק באוגוסט.

נכון שפיאט הם לא מאזדה, ו500X ממש לא המיאטה, אבל מצד שני מדובר בפער קטן יותר בין המצוי לרצוי.

מדובר בפער הזה רק כי מדובר במכירה בפינצטה.

20 מכוניות פה, 500 בשנה שם...

אם הייתה להם (גם ל X וגם למיאטה) הקצאה שרק דומה להקצאה של הספורטאג', במחירים האלה, הם היו מוכרים את אותם 15 מיאטות (לא שיש שוק בארץ ל 1000 מיאטות בחודש, אפילו לא בשנה) ו 100 X ונשארים עם כל היתר כאנדרטות לזכר עמותת בוגרי תמחור היתר.

כרגיל, בפורום מבקרים את המחירים אבל בפועל כבר ביום הראשון של ההשקה נמכר יותר מ50% מהמלאי.

תמחור יתר או לא, הצרכנים הצביעו באשראי (או צ'ק).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יניב, יש הטבה על DSG, לא על ידנית - שמחירה על הכביש מנשק 130K. היטי מעט איכותית ומרווחת יותר, אבל הרבה פחות מגניבה, זריזה ונוחה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בדיוק, הרי לא הייתי קונה ג׳יפון ;-)

אל תשווה בין ה-500x ל-XV האחד הוא רכב אופנתי עם שיק מהסוג שתמצא בצפון תל-אביב, הרצליה ובנותיה. השני הוא רכב שבא לתת עבודה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
יניב, יש הטבה על DSG, לא על ידנית - שמחירה על הכביש מנשק 130K. היטי מעט איכותית ומרווחת יותר, אבל הרבה פחות מגניבה, זריזה ונוחה.

אני בטוח שתוכל להתסדר איתם גם על הידנית.

אין ספק שהיטי אכן רכב מכוערת יותר.

לגבי שאר הדברים - לא אוכל להתייחס כינלא ראיתי את ה500 במציאות.

פורסם

יניב, היטי לא רלוונטית בכל מקרה. היבואן הזה פסול אצל הוריי.

כפי שאמרתי, אנחנו נמתין לרגע שיהיה תמחור סופי ל-1.4Mt הידנית ומשם נמשיך הלאה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

Shayy, לשאלתך... בחנתי בעיניים של אשתי לא בקטע של "מי קהל היעד" אלא כי באמת חיפשתי רכב עבורה. יש לנו בראבו לנסיעות משפחתיות אבל ידנית אז היא לא נוהגת בה. אז המטרה היתה רכב משפחתי שיחליף את הפנדה שלה והבראבו יחד. אני יכול לומר שעקרונית זה יכול להיות תחליף לא רע. אמנם לא מחפש מחליפה לאבארט :) אבל כן חשוב שאם יוצאים לטיולים עם החבר'ה מאלפא או העקרבים, אז לעמוד בקצב, ואני די בטוח שהאיקס תעמוד בקצב. אבל זה יהיה פחות מהנה מהבראבו (שעומדת גם בקצב של הטיולים הפחות מנהלתיים, וגם נותנת פאן בדרך). בכל מקרה אשתי החליטה עדיין להשאר עם הפנדה, בהמתנה למחליפה מאותו סגמנט או קצת גדולה יותר (500M לפי השמועות) אז נראה שגם הבראבו תשאר בעתיד הקרוב.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה. מצחיק שבסוף יוצא שהיא תספיק לטיולים איטלקיים אבל האשה רוצה משהו אחר. אבל הבנתי.

אני משאיר מיחושים בחוץ, ליום שיבוא לי להחליף את ה S-MAX למשהו גבוה עם ערך מוסף. לאשה ושאני לא אתבאס. זו הסיבה לעניין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כרגיל, בפורום מבקרים את המחירים אבל בפועל כבר ביום הראשון של ההשקה נמכר יותר מ50% מהמלאי.

תמחור יתר או לא, הצרכנים הצביעו באשראי (או צ'ק).

קודם כל לא נמכרו 300 רכבים, שולמו 300 מקדמות.

ברור לכולם שחלק מהאנשים יחזרו הביתה, יחשבו קצת ויבטלו.

דבר שני הכמות המוקצה מצחיקה, קיה סוגרים אותה עם הספוטראז בשבוע וחצי.

אין לי ספק שהם יסיימו את כל ה-500, אבל יהיה קשה להם להזיז כמויות גדולות בסדר גודל של ספורטאז' או רכבים פופולריים אחרים.

אגב, במידה והרכב אכן יהיה סביר, יכולה להיות אחלה קנייה ליד 2.

פורסם

^^

תכלס זו הבעייה של הרכב הזה בעיניי - ששמירת הערך שלו היא נעלם גדול מדי.

אישית, אני לא מסוגל נפשית לאבד 50% (ולפעמים יותר) מהערך תוך 3 שנים. כבר עדיף לקנות רכב מסגמנט גבוה יותר ולהישאר עם אותו כסף (או סכום דומה) בכיס בסופו של דבר.

נגיד, cx5 אבל אולי אפילו משהו כמו X1 ודומיו.

פורסם

יניב, לגבי הנתונים, ברור לחלוטין שהם אינם סופיים. אלה אכן 300 מקדמות ששולמו - ואני די בספק אם רב העסקאות הללו נסגרו סופית אמש / היום. מצד שני - עדיין מדובר בנתון נאה בהחלט.

פיאט מותג מנומנם עד מאוד בארצנו - בעיקר מאז שהבראבו נעלמה לה ואין למותג מגוון מדהים של דגמים, הרב מבוסס על 500 בשלל וורסיות - חלקן מגניבות (500S) וחלקן מזעזעות (500 ליווינג). לעומת זאת לקיה יש מוצרים טובים מבעבר, שם טוב, מגוון יחסית נרחב, תמחורים אטרקטיביים ויבואן שמשווק אותם באופן חזק להפליא.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

תגיד, אתה יודע בכלל כמה בראבות נמכרו?

מילא היית אומר את זה על הפונטו, אבל על הבראבו?!

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
^^

תכלס זו הבעייה של הרכב הזה בעיניי - ששמירת הערך שלו היא נעלם גדול מדי.

אישית, אני לא מסוגל נפשית לאבד 50% (ולפעמים יותר) מהערך תוך 3 שנים. כבר עדיף לקנות רכב מסגמנט גבוה יותר ולהישאר עם אותו כסף (או סכום דומה) בכיס בסופו של דבר.

נגיד, cx5 אבל אולי אפילו משהו כמו X1 ודומיו.

בוא נראה אם הבנתי נכון - אתה לא רוצה לאבד 50% מה-X, אז אתה מעדיף להוציא ולאבד יותר כסף כדי לאבד פחות אחוזים. אכן, הגיוני לחלוטין [emoji55]

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בראבו מכרו די נאה. גם לחברות ההשכרה והליסינג.

ברור שהפונטו נמכרה היטב בעבר, אבל בשנים האחרונות? הרבה הרבה פחות. כמעט ולא רואים חדשות (ואני מדבר על ה-Evo, לא על הגרנדה). דודה שלי הייתה מהבודדים שקנו פונטו בשנה החולפת.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...