Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500X אהבתי

amiger
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מקרה, אני מתעלם ממה שמעניין אותי ברכב כי זה לא העניין, לצורך העניין עשיתי נסיעת מבחן בניסיון לראות אותה מהעיניים של אשתי.

משפט שאני מתייחס אליו באמביוולנטיות. מצד אחד, ברור, נו, זה רכב שמיועד לאוכלוסיה מסויימת ואתה רוצה לתת חוו"ד רלוונטית. מהצד השני, השאלה האם אתה נמנע מלהשתמש בכלים שיש לך, ככה שלא תצא ביקורת שלא נעים לך לתת. אבל דווקא יש פה הזדמנות שתתן תמונה קצת יותר רחבה כי יש מי שזה מעניין אותו.

לפעמים, ה"רכב של האשה" משמש לנסיעות המשפחתיות בזמן שהגבר מרשה לעצמו צעצוע פחות פראקטי. והשאלה האם בשימוש המשפחתי גבר כזה יענש?

כמובן שההתייחסות שלי היא הכי לא אישית שאפשר. אלא רק נתפסתי לסגנון ביקורת שאני מרגיש שמרמז לי שיכל לתת לי קצת יותר אבל זה לא יקרה הפעם.

כי אותי באמת מעניין לשמוע את הקצת יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני במצב זהה לערן כולל המכונית האחרת. לא, לא בחנתי את ה500x בשום מדד של הנאה מנהיגה. יכול להיות שהוא בסדר אבל זה ממש לא ענין. זה רכב שאמור לשנע ילדים לחוג, טיולים משפחתיים ושלא יכאב הלב להכניס אליו את הכלב. הוא כמטבן אמור לעשות את זה בצורה נעימה, חזק, מהיר וקל לתפעול. את זה ה500x תעשה מצוין. כשתצא גרסת אבארט' שלה נדבר על יתר התכונות. אגב תא מטען, גם כאן, מבלינתי הוא מספק מאוד. יכיל את שקיות הסופר ואת התיקים לטיול יפה מאוד. ממש לא צריך יותר מזה.

פורסם (נערך)
זה רכב שאמור לשנע ילדים לחוג, טיולים משפחתיים ושלא יכאב הלב להכניס אליו את הכלב. הוא כמטבן אמור לעשות את זה בצורה נעימה, חזק, מהיר וקל לתפעול.

הוא נעים, חזק וקל לתפעול, אבל לפי דעתי הוא כושל כרכב משפחתי (לא רק ה-X אלא כל הקטגוריה).

אין ל-500X שום יתרון משמעותי על פני הבראבו (ודומותיה) בכל הנוגע לנפח מטען והיתרון בחלל נוסעים אמנם מורגש אבל לא קריטי. כמכונית נהיגה הייתי בוחר בבראבו בכל סיטואציה אפשרית, היא מרגישה הרבה יותר הדוקה, עם יותר פידבק בישבן והגה מדויק יותר (אבל כאן בלי פידבק) ואפשר להחליף "בראבו" (שיצורה הופסק) במאזדה3 החדשה או כל תת-קומפקטית דינמית אחרת.

מי שמחפש רכב לשנע ילדים לחוג, טיולים וכו' יעשה (לעניות דעתי) בחוכמה אם יבחר באוקטביה 1.2 סטיישן על פני ה-500X.

אבל מול הג'יפונים האחרים - הוא די אחלה. שאפו לפיאט.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

Amiger ו-Alfa_Draco, היה נחמד מאוד לראותכם באירוע, יחד עם עוד לא מעט בעלי עקרבים אחרים / חברי פורום אחרים.

הגעתי אל האירוע עם הוריי (וכמה מחבריי הטובים - שבאו על תקן יעוץ נוסף), הרי הגיע הזמן למצוא מחליפה לפוקוס.

האירוע היה מושקע בהחלט (אך לא יתר על המידה) - עם ארגון נכון ומהיר של התורים השונים, הרבה אנשי מכירות ובכירי המותג והיבואן נכחו והסתובבו בין הרכבים השונים ושלל הלקוחות. היו דוכני מזון ושתייה שונים, כולל גלידה צוננת :lol:

בנוסף לכך, היו לא מעט רכבי הדגמה (הייתה גם ידנית לבנה) ומי שחפץ בנסיעת מבחן - זכה לזמן המתנה קצרצר עד מאוד. רק חבל שנסיעת המבחן עצמה הייתה קצרה למדי הבחור שיצא איתי היה זה שמסר לי את העקרב - ופירגן לי בנסיעת מבחן מעט ארוכה יותר ובמסלול מעט שונה, עם יותר סיבובים :lol:), תוך כדי עומסי תנועה מציקים באיזור ו"במסלול" הנסיעה - וזו הסיבה שביקשתי לקבל נסיעת מבחן ראויה ואני מקווה שזה יקרה בקרוב.

לחיוב:

- היא הרבה יותר נאה ומגניבה מאשר בתמונות. הצבע הצהוב מדליק, הלבן מאוד אלגנטי, האדום מושך בהחלט, השחור והאפור כהה סליפריים לגמרי (בולעים מעט מהקווים הנאים שלה). החישוקי 17' די הולמים אותה.

- זה התא נוסעים שלה לא פיאטי בעליל. איכות החומרים טובה משל כל פיאט אחרת בה ישבתי בשנים האחרונות (כולל הבראבו, הנהדרת לעצמה). פלסטיקה מהסוג הקשיח והפחות נעימ למגע אכן תמצאו בה, אך זו נמצאת בחלק התחתון של הקונסולה / דשבורד. ב-Fifth Gear צחקו על מרקם העור (המצוי בדיפונים) וטענו שהוא כמו "עור דולפין" - הוא בהחלט נעים במיוחד למגע. בכללי - תחושה טובה בהחלט. קולות מחאה וזמזום לא נשמעו בתא הנוסעים במהלך נסיעת המבחן הדי קצרה. אנסה לבחון את הנושא מעט יותר לעומקו - בנסיעת מבחן ה"אמיתית".

- בכל הנוגע לביצועים היא בהחלט לא רעה. ה-TCT סוחטת את מלוא המיץ מה-1.4Multiair. היא אומנם לא מרגישה חזקה כמו יטי 1.8TSI (למשל), אך אינה נחותה ממנה באופן דרסטי. אם אשווה אותה אל הפוקוס שלנו - היא בהחלט מרגישה חזקה וזריזה מהפוקוס. ונחזור רגע אל התיבה - היא נהדרת ולא פחות מזה. בהשוואה ל-DSG6, היא מרגישה יעילה עוד יותר. העברות ההילוכים שלה סופר חלקות, סופר מהירות ואין שום השהייה שהיא (לפחות במצב SPORT. על המצב הרגיל לא נהגתי).

- מרחב הפנים לא רע. ציפיתי שיהיה מעט פחות מרווח. יש הרבה יותר מקום מאשר בפוקוס - מקדימה ומאחור (למרות שנדמה שבפוקוס יש יותר מקום במושב השלישי). גם תא המטען די בסדר בגודלו ואינו נופל מזה של הפוקוס (לא יודע מה נפחו בליטרים - לא בדקתי - אבל ויזואלית זה נדמה שהוא אפילו מעט מעט גדול יותר). בנוסף יש לציין לחיוב את המושבים הקידמיים מאוד נוחים ותומכים, בעיקר זה של הנהג.

- הנוחות נסיעה נהדרת. הפוקוס נחשבת לאחת מהטובות ביותר בקבוצה והיא לפתע מרגישה נוקשה וקשיחה לצידה של ה-500X ("פופ סטאר" שנועלת 215/55/17). היא גם שמרה על רמת שקט גבוה יחסית בתא הנוסעים. מאוד נעימה לנסיעה ונהיגה.

לשלילה:

- המחיר. ה-1.6 הידנית הבסיסית עולה 119K / ה-1.6 המאובזרת יותר עולה 123K - וזה לפני אגרות, מיגון וכו'. עד כאן מדובר בתמחור הגיוני בהחלט, בהתחשב בעובדה שיטי 1.2TSI ידנית מגרדת את ה-130K על הכביש וגם הפחיתו לה חלק מהאיבזור שהיה בעבר. מנגד, אם תחפצו ב-1.4Mt ידנית הרי שהמחירים (המשוערים) יהיו סביב 133K לבסיסי וכ-139K למאובזרץ יותר. גם כאן המחירים לפני אגרות ומיגון, משמע יש להוסיף עוד כ-3K+ למחיר.

אם תרצו את הצבעים ה"מיוחדים" (צבעי הפנינה - צהוב / אדום או ברונזה מט) תאלצו להפרד מלא פחות מאשר 14K. זה מטורף לחלוטין. אימי חשבה להזמין צהובה - עד שנאמר לנו מה עלות הצבע. אם תרצו צבעים מטאליים "שיגרתיים" תאלצו להפרד מ-2.9K נוספים. זה אכן הגיוני הרבה יותר, אבל עדיין מוגזם קצת. בפורד לא גובים על צבע מטאלי (למעט הבורדו היחודי שלהם - 4K נוספים). על הצבע המטאלי באבארת' שלי לא שילמתי, כך שאני לא רואה סיבה הגיונית שאצטרך לשלם על זה בפיאט.

- ההיגוי ב-SPORT די בסדר מבחינת משקל ותגובות, אבל התחושה מעט מנותקת. אימי התלוננה שבמצב הרגיל הוא היה קל ורך מידי לטעמה. אם אתחשב בתחושות היגוי של העקרב על מצב "רגיל" - אבין בהחלט על מה מדובר.

- אותה נוחות נסיעה רכה (יחסית), נעימה ונינוחה גורמת ל-500X להרגיש מעט מוזרה וכבדה בסיבובים. מרגישים שהיא גבוה והיא רוכנת הרבה יותר מהפוקוס מן הסתם. היא חביבה לנהיגה, אבל זו לא הכיף שטמון בפוקוס.

זו דעתי בהסתמך הנהיגה היחסית קצרצרה אך ממוקדת. בכלליות - התרשמתי לטובה.

היות והרכב מיועד להוריי הרי ברור שהויתור היחסי על הדינמיות פחות משנה ומפריע להם. הם התלהבו מהמראה הכללי, הביצועים, הנוחות וקלות הכניסה / יציאה לרכב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הוא נעים, חזק וקל לתפעול, אבל לפי דעתי הוא כושל כרכב משפחתי (לא רק ה-X אלא כל הקטגוריה).

אין ל-500X שום יתרון משמעותי על פני הבראבו (ודומותיה) בכל הנוגע לנפח מטען והיתרון בחלל נוסעים אמנם מורגש אבל לא קריטי. כמכונית נהיגה הייתי בוחר בבראבו בכל סיטואציה אפשרית, היא מרגישה הרבה יותר הדוקה, עם יותר פידבק בישבן והגה מדויק יותר (אבל כאן בלי פידבק) ואפשר להחליף "בראבו" (שיצורה הופסק) במאזדה3 החדשה או כל תת-קומפקטית דינמית אחרת.

מי שמחפש רכב לשנע ילדים לחוג, טיולים וכו' יעשה (לעניות דעתי) בחוכמה אם יבחר באוקטביה 1.2 סטיישן על פני ה-500X.

אבל מול הג'יפונים האחרים - הוא די אחלה. שאפו לפיאט.

אין קשר בינה לבין הבראבו.

היא לא מכונית נהיגה וממש לא מעניין אותי הפידבק באחוריים או בהגה.

הרבה יותר חשוב איך היא עוברת באמפרים, האם נוח לקפל את המושב האחורי (מודה ששכחתי לבדוק) וכמה מרווח רגליים יש לילדים מאחורה.

הרבה יותר חשוב האם המשטחים נוחים לניקוי משאריות ארטיק מאשר איכות הבד בדיפון הדלתות.

אני מבין שזה קשה לצאת מהראש של הידוק סיבובים אבל הרכב הזה לא נמצא שם.

מבחינתי האישית הוא הרבה יותר טוב מכל משפחתית קומפקטית כקונספט לוא דווקא כרכב ספציפי (זו הסיבה שאין לי מאזדה 3 אלא סקודה רומסטר שאותה ה500X אמורה להחליף). אוקטביה 1.2 סטיישן ממש לא שם. מבחינתי לפחות. ה500X או הרומסטר הרבה יותר מתאימות לצרכים שתיארתי מאשר אוקטביה או כל קומפקטית אחרת.

פורסם

מישהו יכול לכתוב קצת על מה שמוצע באירוע ההשקה , מבחינת מחיר הטבות וכו'?

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

התוספת לצבע (14K לפי דברי RS) היא אבסורדית, וגובלת בפלילים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
התוספת לצבע (14K לפי דברי RS) היא אבסורדית, וגובלת בפלילים.

בחייך, אני אמנם הופעתי בדיון פלילי אחד בלבד בכל הקריירה, אבל פלילי זה לא. נשבע לך. אבסורדי - בהחלט כן. מה עוד שזו לא היציאה הראשונה של היבואן בעניין הצבע - אדום 8C בג'ולייטה עולה 18K. ואשכרה יש אנשים שקנו אותו, שזה אפילו הזוי יותר מהעלות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היי היי היי, אמרתי גובלת​!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תלוי מאיזה צד של הגבול :-P:lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

במחיר של ה- 1.4T כבר מתקרבים באמת לדברים אחרים, חלקם גם מבית סמלת, כמו ה- XV 2.0 למשל.

לא הגעתי להשקה אבל ראיתי את הרכב והוא באמת נראה טוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אל תשווה בין ה-500x ל-XV האחד הוא רכב אופנתי עם שיק מהסוג שתמצא בצפון תל-אביב, הרצליה ובנותיה. השני הוא רכב שבא לתת עבודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

ZVIT - אני חושב שיש גם XV מחוץ לצפון תל אביב... :mm_wink:

RS - יטי 1.2 אמבישין DSG נמכרת ב-127 כולל חבילת הטבות (טרייד במחירון + 50 מימון). הם ירדו קצת מהעץ.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi

• תוכן חדש...