Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500X אהבתי

amiger
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה טובה. שוב - יכול להיות שזה תלוי גלגל רזרבי. צריך להוריד ספר רכב באנגלית ולבדוק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זו דרך מאד פשטנית לתאר את התמחור, אתה לא חושב?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא הייתי ולא נהגתי אבל חבר שלי קיבל בהשכרה את אחת הגרסאות באיטליה וזאת ההתרשמות שלו. קחו בחשבון שהוא לא חובב מוטוריקה כמו רוב האנשים פה, אז יש הזדמנות לראות איך המכונית נתפסת בעיניו של "אזרח" פשוט עם קצת רקע טכני. נראה לי שפיאט יכולים להיות מרוצים מעצמם:

רכב יפה, ג'יפון עם כל האופציות כמו ברנו קליאו שלי: כניסה והתנעה עם מפתח בכיס. פתיחת דלתות בקירבת האוטו. מערכת מולטימדיה מובנת עם בלוטוט וaux וusb. כולל מערכת GPS טום טום מובנית.

תובנות: למרות גודלו הרי שגם באלפה ג'ולייטה וגם בגולף שתי המזוודות השחורות עם מיילים שלא מביישים טיס מטוס ריסוס-לא נכנסות מאחורה בצורה טובה. לא בשכיבה ולא בעמידה. בגולף שתיהן היו נכנסות בעמידה עם קצת לחץ.

מושבים: מעור או לפחות דמוי עור. מזגן מפוצל נוסע ונהג, שטוב עבורי כי אני מכוון למינוס 20 ואישתי על 25.

דברים מעצבנים: ההגה שמכיל את כל האופציות שבעולם לא שולט על מערכת השמע. הוא שולט על הטלפון מהירות וכו אבל כלום בקשר לרדיו. כמו כן הערה לדעתי מאוד חשובה לשוכר באיטליה שלא מבין איטלקית: כל מערכת המולטימדיה היא באיטלקית ולא ניתן לשינוי שפה כי הממשק חסום לשפות אחרות. יוצא מכך שגם אם יש לך מערכת ניווט מובנת יקח זמן להתמצאות ואם השוכר הוא לא איש טכני הלך עליו.

ישנו גם בורר מצבים: חורף החלקה, רגיל וספורט שאותו ננסה היום. סך הכל אוטו די מגניב ונראה טוב (שלי המראה חשוב לא פחות מהמנוע) 1.6 ליטר דיסל טורבו עם עוד מילה שהסוכנת אמרה ולא הבנתי. טוב לזוג עם מטען רב או לארבעה חברים עם מטען צד. לשם ההשוואה פיאט 500L נראית על הפנים כמו מונית אנגלית תא מטען זהה פחות או יותר, אבל אתמול ראיתי 4 איטלקים נכנסים איליו בקושי עם מטען. אני בגדול חושב שהוא תואם ניסן ג'וק. למה נתנו לו את השם פיאט 500, כנראה לשם שיווק כי בינו ל500 המחודשת המרחק רב....

(כמה ימים מאוחר יותר)

אם אי פעם ראיתם כיצד מגיב תלמיד של בית רבן אשכנזי הטועם בפעם הראשונה סחוג תימני עסיסי, אז אותה חוויה מרגישים כשמעבירים את בורר הנהיגה למצב ספורט. הרכב מקבל עיוות תזזיתי וויברציה עצבנית וחווית לחיצת הדוושה נהפכת לעוצמתית במיוחד. וככול שלחיצת הדוושה יותר חזקה גם צריכת הדלק עולה אבל היא כאין וכאפס למכה הקטנה בגב שמקבלים. לא ציפיתי להרגשה כזאת מרכב הנקרא פיאט 500. נכון שבדגם האבארט המוגדש וקל המשקל זה חלק מהעוצמה, אבל מי היה מאמין שנסיעה רגועה ובינונית במצב "רגיל", הופכת לנסיעת מרוץ ממש כמו מכונית אמיתית מבית איטלקי. 130 140 150 ללא זמזום. אה כן... הזמזום היחידי היה מפרארי שנהגה ליטף את הגז ועוד אחד להפתעתי מרנו קליאו RS , שגם היא הפגינה זלזול מה ב 500X.

לסיכום: פשוט כייף. לא גדול לא ענק. ג'יפון קטן אבל עצבני כשרוצים.

פורסם
לגבי נפח תא המטען, אני חושב שנפלה טעות ומדובר בעצם על 350 ליטר, לא?

לפי מה שמצאתי בחיפוש חפיף ברשת מדובר ב 350 ליטר. לא שזה הופך את תא המטען לענק, משהו כמו ניסן ג'וק.

פורסם
לא הייתי ולא נהגתי אבל חבר שלי קיבל בהשכרה את אחת הגרסאות באיטליה וזאת ההתרשמות שלו. קחו בחשבון שהוא לא חובב מוטוריקה כמו רוב האנשים פה, אז יש הזדמנות לראות איך המכונית נתפסת בעיניו של "אזרח" פשוט עם קצת רקע טכני. נראה לי שפיאט יכולים להיות מרוצים מעצמם:

תרשה לי לגחך שאתה חושב שה"אזרח הפשוט" בעל ידע כמו של החבר שלך.

לא שזה מוריד משהו מהביקורת שלו, אבל בהחלא לא מדובר כאן בהדיוט שאין לו מושג ירוק ברכבים.

ה500X הזאת שכולם כאן מייעדים לנשים שלהן, כתוספת נהדרת ל-500 של הבן :sissies:, צריכה עיצוב יפה, גיר אוטומטי ומחיר תחרותי בשביל להצליח.

כל השאר בונוס.

פורסם

RK, רמת הגימור היחידה שאפשרי להוסיף לה גג שמש פנורמי היא הלאונג׳, אני באמת לא חושב שדגם כזה צריך להשוות מחירים לקטגוריה גבוהה יותר.

אני לא רואה סיבה לא להוסיף עוד פחות מ10,000 ולקחת את הcx-5. ואל תגיד לי שלא ניתן להשוות בין הרכבים,אני יודע. וזה בדיוק העניין.

כמו שאם תחפש רכב מרווח ותמצא משפתחתי רגילה, או תוכל להוסיף ממש קצת ולקחת כבר משפחתית פרימיום (מנהלים), מה באמת תיקח?

פורסם

את אותו הדבר בלי סאנרוף ב-140. שים לב שקפצת סגמנט בגלל סאנרוף. אך זה לא לחפש בכוח, מה כן?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תוספת הסאנרוף היא ממש לא 30K.

אתה באמת חושב שכל האנשחים מחפשים רכב לפי קטגוריה וזהו?

אני כרגע מחפש רכב ולא מעניין אותי הסגמנט. מחפש רכב גבוה, אז לא אכפת לי אם הוא בגודל של טראקס, או שהוא CX-5 וגם לא פאג'רו.

מה שחשוב לי שיהיה את האבזור הנדרש והמחיר המתאים.

פורסם

אני מסכים עם עמיטל. אנשים לא נעולים על סגמנטים.

יש מאפיינים כלליים ותקציב.

(אוטו קטן עד 30 אלף, גיפון עד 160 אלף) וכו.

למה הספורטאז כל כך הצליח ואכל נתח משמעותי דווקא מקטגוריית המשפחתיות?! הרי הם לא אותו סגמנט.

כי אנשים מחפשים בכל מוצר וגם ברכב לדחוף את המקסימום שהם יכולים להשיג בתקציב שלהם.

פורסם

הגרסה המאובזרת עולה 150,000 וגג שמש מוסיף 10,000, או שאני טועה? בגרסה המאובזרת מקבלים עוד שלל תוספות. מישהו מצפה לקבל אותן בחינם?

מעבר לכך, גרסת הביניים עולה כ-135,000.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לאדם ממוצע יציעו לשדרג סגמנט וההבדל רק 10 אלף.

נמכר.

נקמיצי אני איתך לגמריי,הספורטאז לגמריי טרף את כל העדר ובצדק.

נראה לי שהוא המציא סגמנט משלו.

פורסם

ספורטיבו, לפי הכתבות מההשקה רמת הגימור האמצעית פופ סטאר עולה 140 ולא 135.

החיסרון הגדול /של הדגם הפשוט מבחינתי הוא החישוקים הקלים, זה פשוט לא נראה טוב עם טאסות.

פורסם
לאדם ממוצע יציעו לשדרג סגמנט וההבדל רק 10 אלף.

נמכר.

נקמיצי אני איתך לגמריי,הספורטאז לגמריי טרף את כל העדר ובצדק.

נראה לי שהוא המציא סגמנט משלו.

בהסתייגות מתבקשת של העדר היכרות ממשית כדאי לזכור שהפיאט הזו, לפחות בתאוריה, נותנת ביצועים וחיסכון שהספורטאז' מקבילת המחיר יכולה רק לחלום עליהם. יחד עם זה אני בהחלט מסכים שההופעה של הספורטאז' מאוד מרשימה למחירה ובקטגוריה הזו נדמה לי שבזה הענין.

• תוכן חדש...