Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500X אהבתי

amiger
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

500-600 יחידות במשך שלוש שנים זה נחשב למספר נאה מבחינתך? :roll:

עריכה: בשנת 2014 נמכרו בערך 170 יח' של פונטו דור 5 (אחד אחרי האיבו), גם בסוף של הסוף של הדגם מדובר במספר שמגרד את הממוצע השנתי של הבראבו בארץ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עוד מחפש את ה-170 יח' הללו. לא רואים אותן על הכביש - בניגוד ל"גרנדה" שלא חסר מהן. תודה על המידע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה לא רואה אותן סתם מחוסר תשומת לב, אני דווקא מופתע מכמות האיבוס שאני רואה.

בראבו לעומת זאת, הוא רכב נדיר למדי, ואף אחד לא טוען (ולא טען) שמדובר בהצלחה שיווקית. הדיון כאן בפורום על הבראבו כמעט תמיד נוגע באיכות הרכב, בדגש על האיכות ביחס למחיר (כמשומשת). הנושא נטחן מלמעלה עד למטה ובשורה התחתונה השונאים שונאים, המעריצים מעריצים, והאובייקטיבים שרואים את הרכב כמעט תמיד משתייכים לצד החיובי של המשוואה (מניסיוני האישי לפחות).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

oryo, אני לא מדבר על EVO's, אותן אני בהחלט רואה. התכוונתי למתיחת הפנים האחרונה ביותר של הפונטו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

הוזמנתי להשקת פיאט 500X והחלטתי לא לוותר על התענוג, וכך קצת לפני שעת הפתיחה היום כבר ניצבתי בכניסה להאנגר 11.

אשתדל להיות תמציתי ואכתוב בנקודות:

1. בשונה מהאירוע של אלפא רומיאו מהשבוע שעבר, הפעם אין לי חצי תלונה: הכניסה היתה למוזמנים בלבד, מספר מכוניות המבחן תאם את כמות האנשים כך שההמתנה היתה מתקבלת על הדעת, מסלול הנסיעה - הגם שלא היה ארוך מאוד - היה ממצה, הכיבוד היה משובח והמקום לא היה צפוף ומחניק. בקיצור: כל הכבוד על הפקת הלקחים המהירה.
  2. תא הנוסעים: למרות השוני הברור בין ה-500 הרגילה ל-X, השפה העיצובית זהה ואין סיכוי שמישהו יחשוב בטעות שלא מדובר כאן בפיאט. מבחינתי הדבר מבורך. מרווח הראש מעולה (ואני 183 ס"מ), המושב האחורי מפתיע במרווח הברכיים שהוא מעניק, האיזור שמשמאל להגה מפוסל בצורה מעניינת, הפקדים ברורים ונוחים (למעט מנוף האיתות שתפעולו היה גס מידי מבחינתי), והיהלום שבכתר: המושב! אחרי הפאדיחה של פיאט עם המושב הקדמי של הבראבו, סוף סוף הם הוכיחו שהם יודעים לייצר מושב ראוי!
  3. אבזור: תא מקורר מעל תא הכפפות, מערכות בטיחות שונות שלצערי לא הגיעו בדגמי ההשקה (תגענה בהמשך ברמת הגימור לאונג'), מערכת שמע עם מסך מגע (לא התעמקתי), משום מה בפיאט עדיין מתעקשים להאיר את תא הנוסעים באמצעות נורות להט רגילות בזמן שחלק מהמתחרים שלהם כבר עברו לתאורת לד חסכונית, יפה ויעילה, חוסר אחידות בדיפונים של הדלתות הקדמיות (עור רך, עמוק ונעים) לעומת הדלתות האחוריות (פלסטיק שאינו מרשים) ומחסור תמוה בפתחי מזגן למושבים האחוריים. בדגמים הגודשים יש מד גדישה, ובכל הדגמים יש גם מד כבידה (G). אני לא יודע למה צריך ברכב כזה מד G, אבל זה לא מפריע לי אז שיהיה. הקונסולה של תיבת ההילוכים עשויה סיבי פחמן, או לפחות מחומר דומה. החל מגירסת הביניים (פופ סטאר) יש גם מתג התנעה ללא מפתח.
  4. צבע: כן פלילי, לא פלילי - הצהוב הזה פשוט 100מם! גם האפור גרפיט לא פראייר בכלל.
  5. תא מטען: איכשהו נראה שלמרות הגלגל החליפי קטן המידות, עדיין תחתית תא המטען גבוהה מידי, וחבל: אם היא היתה נמוכה בכמה ס"מ בודדים, היה אפשר להגדיל את נפח תא המטען לא מעט. מצד שני, להתנהלות יומיומית שוטפת כפי הנראה שאין צורך ביותר ממה שיש לתא המטען של ה-500X להציע.
  6. מנוע 1.6 אטמוספרי (110 כ"ס, 15 קג"מ) + תיבה ידנית 5 הילוכים - בסה"כ מציע שילוב שיענה על מרבית צרכיו של הנהג שמחבב את הדוושה השלישית. בידוד רעשים טוב, התנהלות משביעת רצון במהירוית נמוכות וטריק נחמד שמזהה מתי הרכב נמצא בהילוך כאשר הוא בעמידה, ומעלה בעצמו את סל"ד המנוע עם שחרור דוושת המצמד, כך שבעת זחילה בפקק תכלס כל מה שצריך זה רק לשחק בדוושת המצמד - אין צורך לגעת בדוושת המצערת. אהבתי.
  7. מנוע 1.4 מולטיאייר (140 כ"ס, נדמה לי 24 קג"מ) + תיבת TCT כפולת מצמדים 6 הילוכים - בשתי מילים: Money Time. תיבת ה-TCT מתפקדת היטב (לטעמי אף יותר טוב מ-DSG7), ובשילוב עם המנוע החזק והגמיש מתקבל רכב זריז לאם הממהרת להגיע אל בית הקפה לאחר שסיימה לפזר את ילדיה בגן ובביה"ס. שמתי לב שרמת הרעש בתא הנוסעים היתה גבוהה יותר ביחס ל-1.6.
  8. DNA - יש כזה באלפא. פיאט לקחו את הרעיון ויישמו אותו באמצעות גלגלת שממוקמת בסמוך למתג בלם החניה, שבאמצעותה ניתן לבחור את מצב הנהיגה. ממה שיצא לי להרגיש בנהיגת ההתרשמות, ההשפעה הגדולה ביותר של הגימיק הזה היא על ההגה. אני מניח שיש לו השפעות נוספות, אולם מפאת קוצרה של נהיגת ההתרשמות לא הצלחתי לעמוד עליהן.

למה כן:

• עיצוב יפה
  • פרקטית ונוחה, כל עוד אין צורך בתא מטען של נושאת מטוסים.
  • לכל שילוב של מנוע ותיבת הילוכים יש את היתרונות שלו.
  • אם לתיבות רובוטיות דו-מצמדיות יש קבוצה של תיבות בעייתיות וקבוצה של תיבות יעילות ואמינות, הניסיון מלמד שה-TCT משתייכת לקבוצה השנייה.

למה לא:

• לא באמת רכב שטח. לא שהפרט הזה אי פעם הפריע למובילת הקטגוריה - קיה ספורטאז' אורבן.
  • הצבעים המגניבים באמת ידרשו להכניס את היד עמוק לכיס (וגם זמן אספקה ארוך יותר), אם כי אני מהמר שלפני סגירת עיסקה ניתן יהיה להוריד את מחירם לסכום שיותר מתקבל על הדעת.
  • קשה לי לראות מצב שבו חובב הגה באמת ימצא שם מענה לגחמותיו. מצד שני, למרבה הצער כיום זה המצב אצל מרבית המשפחתיות.
  • למרות רמת הגימור והאבזור הגבוהה, עדיין יש לרכב כמו פלופים, כמו היעדר פתחי מזגן ליושבים מאחור, היעדר חיישני חניה מקוריים (לפחות בגירסאות ההשקה), דיפונים פשוטים בדלתות האחוריות ועוד.

שורה תחתונה:

אהבתי.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

הרשמים שלי מה-500X וגם מאירוע ההשקה:

ראשית, לעניין הרכב עצמו. אני כבר מפחד לכתוב את זה, כי ככל הנראה אסור לכתוב בפורום שמכוניות איטלקיות טובות שכן ישר נחשדים פה במיני מרעין בישין - אבל הרכב טוב, אפילו מאד.

מאד אהבתי את העיצוב החיצוני, וגם את הפנימי. הגימור איכותי, בין אם הפלסטיק הצבעוני בדש, בין אם קטעי העור בדלתות, גימור באופן כללי - מעל למה שהורגלנו בפיאטים בשניםפ עברו. כמו שהיטיב לציין אלעד לפני - המושב מצוין, גם כן רמה מעל פיאטים קודמים. נוח, אוחז וגם נראה טוב. פחות אהבתי את מיקום המחוונים - צג המידע במרכז ומד המהירות בצד לדעתי החליפו מקומות שלא לצורך, אבל אולי זה רק אני. במושב האחורי מגלים שהמרווח טוב וגם המושב עצמו נוח.

כשמתיישבים במושב הנהג מגלים טווחי כיוון נדיבים מאד הן של המושב והן של ההגה, בכל הצירים (לא, לא לצדדים, אבל טווח כיוון הגובה של המושב נדיב ביותר, מה שאשתי מצאה מאד מועיל ממרומי ה-1.52 מ' שלה). כשמתחילים לנסוע מגלים שהמתלים לא רעים - נוקשים קצת, אך לא ברמה מפריעה - נוחות עם ריסון, ממש לטעמי. מנוע 1.4 המוכר של הקבוצה סוחב היטב וחלק (זהו המנוע שמורכב עתה במיטו TCT, במקום מנוע ה-135 כ"ס, בתוספת 5 סוסים). גיר TCT המוכר מהאלפות גם הוא מצוין לדעתי, ועדיף על גיר 9 ההילוכים החדש שיצא לי לנסות בארה"ב. יש בורר בסגנון DNA של אלפא - מיותר לדעתי ברכב מהסוג, ומשפיע על משקל ההגה (מורגש מאד) ותגובת הדוושה (מורגש פחות). ההתנהגות סבירה, לא משהו חריג לכאן או לכאן - זו לא הוט האצ', וההתנהגות בטוחה בהחלט ולמי שמגזים יש שלל שילושי אותיות שיצילו אותו מעצמו.

האם הכל ורוד? לא. תא המטען לא גדול במיוחד. הנתון בפרסומי חו"ל אומר 350 ל', בפרוספקט העברי כתוב 245. לדעתי זה קשור בהימצאות או היעדר גלגל רזרבי, אשר קיים בארץ (גלגל קטן). סף ההטענה גבוה. הנפח סביר לדעתי והתא עצמו ארוך, מה שיותר נוח אם התא עמוק אך קצר, אך למי שנוהג להוביל חצי בית ה-X לא תתן את המענה הראוי. עבורי ועבור רעייתי זה מספיק, במיוחד לקראת צאתנו מגיל העגלות אך אבסולוטית כמובן שזו לא הנקודה הכי מבריקה ברכב. עוד לשלילה היעדר חיישני רוורס מקוריים בדגם הביניים והיעדר פתח מיזוג לאחור.

מה קיבלנו לסיכום? תלוי בנקודת המבט. מנקודת המבט שלי יש כאן האצ' משפחתית מסוגננת, אפילו יפה, מזמינה לשהות בה, מרווחת ונוחה, מאובזרת למדי ובעלת שילוב מנוע/גיר מעולה ומניסיון המיטו/ג'ולייטה - אמין (וכקוריוז - מצוידת במלא חלקים מאלפא ג'ולייטה). אני אהבתי ואפילו אשתי, מה שכלל לא ציפיתי, מאד אהבה, הן סטטית והן בנהיגה. כשנחשוב להחליף את הרכב השני במשפחה - ה-X תככב חזק ברשימת המועמדות.

לגבי האירוע עצמו - באופן מפתיע יחסית האירוע מתוקתק ביותר. הנציגים אדיבים, היחס אישי, נציג המכירות קורא לך בשיחה לנייד (מצוין וחוסך כריזה מעצבנת) ומוסר מידע רלוונטי, גם אם לא נטול בבל"ת שיווקי, אבל בגבול הסביר בסה"כ. לא מעיק כלל, מה שמפתיע בנוף הישראלי. עיצוב המקום מצוין (לפחות לפי אשתי, לי זה פחות הזיז) והכיבוד והקפה היו מצוינים גם כן. לייק!

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בוא נראה אם הבנתי נכון - אתה לא רוצה לאבד 50% מה-X, אז אתה מעדיף להוציא ולאבד יותר כסף כדי לאבד פחות אחוזים. אכן, הגיוני לחלוטין [emoji55]

תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שרכב כמו המאזדה cx5 (אולי הרכב העממי המבוקש ביותר), בטח בגרסאות המבוקשות שלו, אינו מאבד הרבה יותר משליש מערכו בתוך 3 שנים, אם בכלל.

עכשיו, בוא נניח שאני קונה אותו בגרסה ה״מפוארת״, משלם משהו כמו 180-90, ומוכר אחרי 3 שנים. כמה הפסדתי? -- בערך 60. (אני מתעלם מהיבטי מימון)

לעומת זאת, נניח שאני קונה את הפיאט x500 במשהו כמו 140, ומוכר אחרי 3 שנים. בהנחה שרכב כזה יאבד לפחות 50%, הרי ש״הפסדתי״ 70.

כלומר, לא רק שנסעתי ברכב מרווח, שימושי, מפנק ומשובח יותר בכל קנה מידה - אלא שגם שילמתי עליו פחות.

אותו הדבר בערך נכון גם לרכבים יקרים ומבוקשים יותר, כמו X1 או יונדאי סנטה פה. גם אם בהם אגיע בערך לאותה תוצאה כספית כמו הפיאט, ברור שמדובר בתמורה אחרת לגמרי לכסף.

עכשיו אשמח לשמוע היכן שגיתי.

פורסם

בכך שהחישוב שלך מתבסס על הנחה שרכב בן 3, גם אם הוא מאזדה CX5, מאבד שליש מחירון בשלוש שנים. ההנחה הזאת לא טריוויאלית, על אחת כמה וכמה עת המדובר ברכב נפוץ, מה שאומר שיש היצע - תהיה גרידי על המחיר, יש עוד אלפים לקנות מהם. הנחה נוספת היא שה-X תאבד מעל 50%, שגם זה לא ברור על מה נסמך. מספיק שאחת ההנחות שלך לא תתממש, וכבר החישוב שגוי. כמו כן אתה מתעלם משיקולי עלות ביטוח (X1 כדוגמא טובה - הפרשי ביטוח מקיף בינה לבין ה-X הם גדולים מאד) ואחזקה באופן כללי (לעומת מכוניות גדולות יותר כמו סנטה-פה, למשל). יש לך הרבה משתנים שלא התייחסת אליהם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שרכב כמו המאזדה cx5 (אולי הרכב העממי המבוקש ביותר), בטח בגרסאות המבוקשות שלו, אינו מאבד הרבה יותר משליש מערכו בתוך 3 שנים, אם בכלל.

עכשיו, בוא נניח שאני קונה אותו בגרסה ה״מפוארת״, משלם משהו כמו 180-90, ומוכר אחרי 3 שנים. כמה הפסדתי? -- בערך 60. (אני מתעלם מהיבטי מימון)

לעומת זאת, נניח שאני קונה את הפיאט x500 במשהו כמו 140, ומוכר אחרי 3 שנים. בהנחה שרכב כזה יאבד לפחות 50%, הרי ש״הפסדתי״ 70.

כלומר, לא רק שנסעתי ברכב מרווח, שימושי, מפנק ומשובח יותר בכל קנה מידה - אלא שגם שילמתי עליו פחות.

אותו הדבר בערך נכון גם לרכבים יקרים ומבוקשים יותר, כמו X1 או יונדאי סנטה פה. גם אם בהם אגיע בערך לאותה תוצאה כספית כמו הפיאט, ברור שמדובר בתמורה אחרת לגמרי לכסף.

כמה רכבים אתה מכיר אשר מאבדים 33% בלבד בתוך 3 שנים? נניח שיש כאלו, כיצד אתה יודע שהמאזדה משתייך לקטגוריה זו?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

תא מטען של 245 ליטרים נשמע ממש קטן (פחות מסופר מיני). זה באמת מרגיש ככה?

אם אכן זה המצב, לדעתי הרכב לא יכול לשמש כרכב ראשי למשפחה.

עריכה אחרונה על ידי Yondalar
פורסם (נערך)
תא מטען של 245 ליטרים נשמע ממש קטן (פחות מסופר מיני). זה באמת מרגיש ככה?

אם אכן זה המצב, לדעתי הרכב לא יכול לשמש כרכב ראשי למשפחה.

זה מרגיש יותר. אם הייתי צריך להמר, הייתי אומר 300. קורה שיש טעויות בפרוספקטים הישראליים, אגב, בניגוד לאלה מחו"ל. תא המטען לא גדול, אבל בגדול - מכיל גם עגלה.

Fiat-500X_2015_1600x1200_wallpaper_99.jpg

Fiat-500X_2015_1600x1200_wallpaper_9a.jpg

Fiat-500X_2015_1600x1200_wallpaper_81.jpg

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עזוב ספקולציות.

כנס למחירון יצחק לוי.

תראה שהרוב המכריע של המכוניות מאבד 50% בשלש שנים.

• תוכן חדש...