Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500X אהבתי

amiger
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הספורטאז' גדולה יותר, מרווחת יותר ותא המטען שלה גדול יותר, בשיעור ניכר. באבזור הן די חופפות, אין הבדלים ניכרים. לזכות ה-X ביצעים וחסכון עליהם הספורטאז' יכולה רק לחלום, כאמור, לזכות הקיה מוניטין טוב יותר ושוב, גודל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
הגרסה המאובזרת עולה 150,000 וגג שמש מוסיף 10,000, או שאני טועה? בגרסה המאובזרת מקבלים עוד שלל תוספות. מישהו מצפה לקבל אותן בחינם?

מעבר לכך, גרסת הביניים עולה כ-135,000.

לדעתי מחיר רשמי 154,990 ללאונג' וגג זו אופציה בתשלום.

קיה שמה ראש בראש את האורבן 2.0 ליטר [152,900] שהיא לא הכי מאובזרת. אם נשווה נתונים יבשים נקבל:

הספורטז' עם 5 כוכבי בטיחות [אם כי אני לא יודע מתי נבחנה] לעומת 4 בפיאט, נפח תא מטען ובסיס גלגלים גדול יותר, יכולות שטח מינימליות - מה שאין בפיאט, 166 כ"ס לעומת 140, חיישני גשם וכוון חשמלי למושבים [לא זוכר אם בתשלום או לא].

הפיאט אמנם עם 26 סוסים פחות, אבל עם מומנט עדיף וכוח זמין בסל"ד נמוך יותר [מהירה יותר ועם מהירות סופית גבוהה יותר], צריכת דלק עדיפה, וכל מיני פיצ'רים באבזור שאין בקיה: מסך מולטימדיה, חיישני חניה, קסנון, בקרת אקלים מפוצלת, בלם יד חשמלי וכניסה והנעה בלי מפתח. יש עוד אופציות בתשלום כמו הגג הפנורמי, מערכות סטייה מנתיב ובלימה אוטומטית וכדומה.

סה"כ שתי מכוניות טובות. כל אחת שמה דגש על משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי יכולות לשטח, פרט?

האם ייתכן שהייתה החמרה במתן הכוכבים מאז שנבחנה הספורטאז' ולפני הפיאט? בנוסף, שמעתי שלעיתים הכוכב החמישי יכול להפסל עקב מחסור בנורית אזהרה אזוטרית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בוודאי. יכולות שטח: בקרת משיכה, מרווח גחון יותר טוב, זוויות בטן, נטישה וגיחה שאמנם לא אידיאליות לרכב שטח, אבל כן מאפשרות התניידות בשטח קל ללא נזק לרכב.

לגבי בטיחות: עכשיו בדקתי והספורטאז' נבדקה ב-2010. מאוד ייתכן שמאז הייתה החמרה בבדיקות, ובגלל זה סייגתי את עצמי. אני מניח שהדרך הכי טובה היא להשוות את הרכבים ראש בראש בתוצאות המבחן ולא בציון הכללי שניתן בכוכבים. ניתן לעשות זאת באתר של EURO NCAP לכל מי שמתלבט בין שני הרכבים או סתם רוצה לבדוק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סיבוב קצר על ה-X

גם בשחור הוא נראה טוב. מעט אתלטי (העיצוב), לא מעט אלמנטים של 500 רגילה אשר תורגמו לג'יפון מדרכות/קניונים, פרופורציות טובות ובשורה התחתונה עיצוב מוצלח. גם בפנים זה ממשיך להראות כמו 500 כאשר איכות החומרים אינה אחידה - יש לא מעט משטחים נעימים למגע ויש גם משטחים קשיחים ופשוטים יותר. המושבים נוחים ובסיבובים מצליחים לתת תמיכה צידית סבירה.

המנוע הינו 1.4 טורבו מולטיאייר. שיא המומנט זמין כבר ב-1,750 סל"ד, אך כושר הנשימה בקצה איננו מבריק גם אם ברכב כזה זה לא ממש קריטי. הגיר הינו דו מצמדי יבש בעל 6 הילוכים והוא מתפקד מצויין. אני עדיין לא מוכן לחתום על זה, לא לפני התנסות ארוכה יותר, אך נדמה כי פעולתו של הגיר אף מעודנת מאשר בג'ולייטה בעלת גיר זהה. השילוב בין השניים, מנוע וגיר, מייצר קצב נמרץ וכנראה מדובר כאן על אחד הג'יפונים הזריזים בקטגוריה.

נוחות הנסיעה טובה. קראתי כל מיני טענות על נוחות טעונת שיפור, אז אמנם זה עניין של פרספקטיבה, אך בעיניי היא טובה גם אם הכיול נוטה לצד הנוקשה. גם במהירויות גבוהות נשמר שקט יחסי בתא הנוסעים. כל הדברים הללו יחד הופכים את ה-X לנעים למדי בהתנהלות יומיומית.

יחסית לרכב מוגבה הוא מתנהג יפה, ריסון המרכב טוב וזוויות הגלגול אמנם קיימות אך אינן חריפות. אם תבקשו יפה הוא אפילו יסכים להוציא קלות את ישבנו החוצה. להגה יש שטח מת במרכז אך מעבר לזה הוא מדוייק למדי - מזכיר לי הגה של ואגית מצויה.

הבלמים בעלי יכולת סבירה בהחלט, אפילו טובה, אך כעבור זמן קצר יחסית אפשר היה להריח אותם (יש לציין שנסענו זריז מאוד) - ייתכן שבגלל שהרכב חדש הבלמים עדיין אינם בשיאם. בסה"כ מבחינה דינאמית, יחסית לג'יפון, הוא זריז ומרשים לטובה גם ספק שמי מהלקוחות יגיע למחוזות הללו.

פורסם

מבחינת בטיחות נטו בתאונה שנניח כבר קרתה - אם משווים תמונת הנהג והנוסע בתאונת חזית אז נראה שיש לקאיה יתרון קל במיוחד לנוסע לצד-הנהג ואילו לנהג יש יתרון קטן ב-500X. בתאונת צד-עמוד יש יתרון ל-500X. באופן כללי, ההבדלים לדעתי לא גדולים במיוחד.

תודה לכל מי שסקר את הרכב והאירוע.

אגב, אם סמל"ת באמת קוראים פה. ראיתי השרשור ורציתי עוד בסופ"ש לקרוא נתונים מלאים על הדגם באתר הישראלי. חוץ מתמונות ובלבולי-שכל של קידום מכירות אין שום מפרטים ושום נתונים טכניים השוואתיים לרמות האבזור השונות.

מניסיון הם לא היבואן היחיד שנוהג כך אבל מצד שני הם אחד מהיבואנים שלא מוכרים הרבה אז גם בחזית האינטרנט היה כדאי שהיו משקיעים ומעלים כל המידע במקביל להשקה ולא מציגים הזמנה להשקה שכבר קרתה שבוע שעבר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
האם הכל ורוד? לא. תא המטען לא גדול במיוחד. הנתון בפרסומי חו"ל אומר 350 ל', בפרוספקט העברי כתוב 245. לדעתי זה קשור בהימצאות או היעדר גלגל רזרבי, אשר קיים בארץ (גלגל קטן). סף ההטענה גבוה. הנפח סביר לדעתי והתא עצמו ארוך, מה שיותר נוח אם התא עמוק אך קצר, אך למי שנוהג להוביל חצי בית ה-X לא תתן את המענה הראוי. עבורי ועבור רעייתי זה מספיק, במיוחד לקראת צאתנו מגיל העגלות אך אבסולוטית כמובן שזו לא הנקודה הכי מבריקה ברכב.

תא מטען של 245 ליטרים נשמע ממש קטן (פחות מסופר מיני). זה באמת מרגיש ככה?

אם אכן זה המצב, לדעתי הרכב לא יכול לשמש כרכב ראשי למשפחה.

לגבי נפח תא המטען, אני חושב שנפלה טעות ומדובר בעצם על 350 ליטר, לא?

ספר הרכב באנגלית (הורד מאתר FIAT eLum - http://aftersales.fiat.com/elum/Model.aspx?brand_code=00&id_language=2&id_model=6dc74e88-2571-4d3a-9739-92980ddf0ad6&market_code=EN_EU&cat=lib&part_number=#1) קובע שהנפח הוא 350 ל' עם מושבים מורמים ו-1000 ל' עם מושבים מקופלים. ענק זה לא, אבל בהחלט מספיק למשפחה ממוצעת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

התחילו הזמנות.

לפי מה שהבנתי הרכבים הראשונים ימסרו באוגוסט(או שהטעו אותי).

בכל מקרה אני חושב שחלק לא קטן מההתלהבות הוא שלפיאט סוף סוף יש רכב מוצלח בפלח שוק חשוב עם סיכוי להימכר בכמויות. מכאן הכל תלוי ביבואן.

האמת שאבא שלי היה קרוב מאוד לביצוע הזמנה. בסוף הוא ירד מזה. גם בגלל שהוא התנה את העניין בקבלת מחירון על הרכב שלו(פיאט), וגם בגלל שבסופו של יום לאחר ההתלהבות הראשונית הגיע למסקנה שהרכב יקר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לפי מה שהבנתי בעת ההשקה היו כ-200 מכוניות במלאי, שאזלו עוד ביום חמישי. מי שמזמין עכשיו יקבל כנראה בספטמבר (ייצור באוגוסט)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בנסיעה, הרכב מרגיש כמו ג'יפון - ציפיתי אולי למשהו שיפתיע ויתנהג כמו האצ'בק איטלקית, אבל לא, מרגישים את הגובה ואת הרכות

- הנוחות נסיעה נהדרת. הפוקוס נחשבת לאחת מהטובות ביותר בקבוצה והיא לפתע מרגישה נוקשה וקשיחה לצידה של ה-500X ("פופ סטאר" שנועלת 215/55/17). היא גם שמרה על רמת שקט גבוה יחסית בתא הנוסעים. מאוד נעימה לנסיעה ונהיגה.

מנקודת המבט שלי יש כאן האצ' משפחתית מסוגננת, אפילו יפה, מזמינה לשהות בה, מרווחת ונוחה, מאובזרת למדי ובעלת שילוב מנוע/גיר מעולה ומניסיון המיטו/ג'ולייטה - אמין

נוחות הנסיעה טובה. קראתי כל מיני טענות על נוחות טעונת שיפור, אז אמנם זה עניין של פרספקטיבה, אך בעיניי היא טובה גם אם הכיול נוטה לצד הנוקשה. גם במהירויות גבוהות נשמר שקט יחסי בתא הנוסעים. כל הדברים הללו יחד הופכים את ה-X לנעים למדי בהתנהלות יומיומית.

אני רק שאלה:

אתם התלהבתם בטירוף, אבל ב"וואלה" לקחו את הרכב הזה לנסיעת מבחן, וקטלו לו את הצורה בכל הנוגע לסעיף הנוחות. כתבו שם דברים שאני באופן אישי לא קראתי כבר הרבה זמן על רכב, אפילו ספורטיבי:

"ה-500X היא מכונית קופצנית עד רמה טורדנית וזו ללא ספק חולשתה הגדולה ביותר. לא היינו מתעכבים מדי על עניין זה של שימוש במתלים הדוקים וקשיחים, אלמלא הדבר לא היה פוגע כל כך באיכות הנסיעה של האיטלקייה הזו. פשוט לא נעים לבלות בה יותר מעשרים דקות על כל כביש באשר הוא, כי גם כשהאספלט נראה חלק ומפולס, ה-X מצליחה למצוא בו את כל הפגמים ולהעביר אותם ללא שום סינון לנוסעים. התוצאה כאמור היא מכונית שלא מפסיקה לרקוד על הכביש, לנענע ולחבוט ואחרי שעה של נסיעה זה עושה כאב ראש ורצון פשוט להפסיק לנהוג. הבחירה בכיול מתלים שכזה כל כך לא ברורה שהייתי שמח להיפגש עם מי שאחראי בה על תכונה זו ופשוט לשאול ואתו מה עבר לו בראש."

בשורה התחתונה האם זה רכב לא נוח, חובט, עושה כאב ראש, לא נעים להיות בו יותר מ- 20 דקות ואחרי שעה גג חייבים להפסיק לנהוג? :shock:

אני שואל ברצינות כי תכננתי להחליף את הפאביה באחת כזאת אוטומטית משומשת עוד משהו כמו שנה, ואולי לא שווה לחכות (ולפני שמישהו יקפוץ על הרכש האחרון, אנחנו מתכננים להחזיק 2 מכוניות יחדיו והפאביה כבר זקנה).

כותב הכתבה הוא קובי ליאני, לא איזה כתב חדש שלא מבין כלום:

http://cars.walla.co.il/item/2871925

פורסם

לטעמי הדברים מוגזמים. אמנם הנסיעה שאני אישית ביצעתי הייתה יחסית קצרה אך לא שמתי לב לחוסר נוחות מובהק עד כדי כך.

מעבר לכך, אתה מוזמן לעיין בכתבות על ה-X במגזיני רכב בריטיים. הם אמנם מציינים שהרכב יחסית קשיח, אך לא במידה שמתוארת בכתבה של וואלה.

לבסוף, למה שלא תלך ותתנסה בעצמך?

פורסם

נוחות זה דבר יחסי אולי. אם אתה מגיע מספורטיביות עם חתך 30 אז ה X אולי רחפת...

לא נהגתי ב X. סתם נותן כלי איבחון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...