רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כפי שכתבתי בכותרת, אני רוצה לעשות מיני-סקר שזו השאלה המנחה בו. המדובר בקניית מכונית חדשה לגמרי (כמו דצ'יה) וגם מכוניות משומשות שנניח ונבדקו ויש שקיפות אינטרנטית מלאה של מצבן - הכל כמובן היפותטי. נכון שזו אולי שאלה שצריכה הייתה להישאל במסגרת חוגי "עמך" ולא לידענים ודקדקנים כמונו - משתמשי הפורום. ובכל זאת, נסו לשתף פעולה. נ.ב. בבקשה מכם - אפשר הסתייגויות או התניות בקצרה, אך שהשורה התחתונה תהייה ברורה, כן או לא.
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, יש לי שתי שאלות כלליות בנוגע לכלי רכב. מצטער על השפה הלא מקצועית - אני ממש לא מהתחום. זה רק מתוך התעניינות ולידע כללי: 1. בחודשים האחרונים ראיתי שיש משאיות שממרכז הגלגלים שלהן (מרכז הטסה לצורך העניין) יוצא מעין צינור. מישהו יודע למה אני מתכוון? מה פשר הדבר? למה הוא משמש? 2. אני רואה בכבישים רכבי שטח שבצד ימין של חלון הנהג יש מעין "ארובה" שחורה. אמרו לי שזה לנסיעה במקווי מים? זה נכון? מה זה בכלל ואיך זה עובד? תודה, samkal77
הודעה אחרונה מאת samkal77, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 853 צפיות
היי, מישהו פה כבר עשה טסט בלי לחכות לאישור תשלום רישיון? אני שואל בהמשך לחוק החדש שנכנס ב 01.07. תזכורת - http://m.ynet.co.il/Articles/4671871
הודעה אחרונה מאת roeelo, -
ידוע ממזמן שבארץ קשה לצרוך מהטלוויזיה שלנו תוכן מוטורי איכותי , YOUTUBE זה דרך מצויינת לצרוך את התוכן שאותו אנחנו אוהבים. אני אתן פה רשימה שאני עוקב אחריה מה שנקרא "SUBSCRIPTIONS" אתם בוחרים לעקוב אחרי ערוץ כלשהו ויוטיוב ידאגו להציג לכם עדכונים על כל ווידאו חדש שיצא דרכם. כתבות וחוות דעת /DRIVE Auto Express Carbuyer Motor Trend Channel מתעסקים יותר במכוניות עממיות , חוות דעת על שיפורים לרכב Mighty Car Mods הערוץ המומלץ ביותר למי שמתעניין בחוות דעת על שיפורים לרכב. TheSmokingTire מותג ג'אנטים שאני מאוד אוהב , כיף לראות מידי פעם.. VossenWheels ערוצי דיטיילינג , אפשר ללמוד המון מפה AMMO NYC Auto Obsessed Autogeek CarPro …
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבוע טוב וישבנה בית המקדש.. יש לי מכשיר צ'יטה c50 תמיד הייתי מעדכן מחבר שלי. אתמול קניתי חבילת פלטיניום ועכשיו זה מתריע לי "מצלמת צומת,אין אכיפה" בכל מיני רחובות קטנים בתוך העיר.. מישהו יכול לעזור בנושא? מודה מראש..
הודעה אחרונה מאת misterb, -
לא בטוח שהמונח "טיל בליסטי" עדיין שגור בפי הנוער, אבל באמת שגם אחרי הרבה מחשבה לא מצאתי מונח טוב יותר שיתאר את התחושה של- damn איך הדבר הזה נוסע. זכור לי שפעם אמר לי איזה סוכן מכירות של רנו, שפעם נהג לפקוד את הפורום, שהרנו לטיטיוד "מושכת כמו קטר", כאשר שאלתי אותו עם 160 כ"ס מספיקים להניע כזה רכב. אז אנו לא יודע איך הרנו, אבל פגשתי קטר אמיתי, מקרוב. מעולם לא היתה לי STI, גם לא נהגתי על אחת (למרות שתמיד רציתי), אבל נהגתי על רכבים מהירים אחרים. GTI, VRS, תלתן ירוק (שהרשימה אותי מאוד), ולאחרונה גם 135M, שהוציאה ממני בכל פעם שנהגתי עליה קולות שמחה ופרצי צחוק בלתי נשלטים, להם היה עד טלפונית, חברנו (היקר) דורקי, לו רכב עם מנוע זהה. לאחרונה רכשתי XV 2.0 פרימיום, ועלי…
הודעה אחרונה מאת mogo, -
שמח במרצדס ישראל - משיקים אולם תצוגה חדש ומרשים בהרצליה פיתוח ו-4 דגמים חדשים: סמארט פורטו סמארט פורפור מרצדס C63 AMG מרצדס AMG GT מיד מסיימים לנגב את הריר מה-S קלאס קופה וחוזרים אליכם עם כל הפרטים...
הודעה אחרונה מאת תמיר מ, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן בדרך לעבודה נתקלתי בסיטואציה כזאת מי לדעתכם צודק? אני או הנהג? או ששנינו לא צודקים?. סתם עניין אותי לדעת, זה קורה המון שאנשים עוצרים באמצע הכיכר בצד כדי לעלות או להוריד נוסעים.
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
מתיחת הפנים שעברה פיג'ו 208 מגיעה היום לישראל. סוף סוף נפתרים מהגיר האוטומטי המיושן (AL4) ועוברים לגיר 6 הילוכים מודרני. סוף סוף נפתרים ממנוע ה-1.6 ליטר ועוברים למנוע 1.2 ליטר בנזין. מיד נדווח מהשטח עם כל הפרטים, בינתיים קצת תמונות מהאייפון + מפרט טכני לעיונכם.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אתמול העברתי ציוד ברכבי מדירת הסטודנטים לבית הוריי, הרכב היה מלא מטען כולל קופסת גבינה שבה נוזל לשימורה. בצומת מרומזר האור עמד להתחלף, אך הייתי אחרי ירידה, תחילה ניסיתי לבלום בזמן ששאר הרכבים בנתיב מימיני חולפים על פני הצומת. ואז הבנתי שמוטב לי להמשיך גם, כי לעצור את הרכב לפני הקו היה מלווה בבלימה מלאה , לא בטיחותי לצורך העניין, וגם הקופסת גבינה שלידי הייתה מאבדת שיווי משקל וכל הנוזל בה היה משתרע על פני שטיחי הרכב. לכן הרפיתי מהבלם והמשכתי. האור כבר היה כתום זמן מה. הצלחתי לעבור את קו העצירה לפני האדום, בדיוק אחרי שעברתי אותו היה אדום. האם מצלמת הרמזור שמוצבת שם תצלם אותי? גיגלתי את העניין, הבנתי שהמלצמה מצלמת באדום מלא, אך מה הכוונה? האם היא תצלם אותי בעוברי את הצומת, כא…
הודעה אחרונה מאת OFF-RoaD, -
-
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני בן 21 מאיזה גיל אני יכול לנהוג ברכב מושכר בארה"ב הבנתי שמ24 אבל זה נשמע לי יותר מדי אם זה לפי מדינות אז המדינות שאני יהיה בהן: ניו יורק קנדה סן פרנסיסקו לוס אנגלס וגאס
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 1 תגובות
- 749 צפיות
לפני מס' חודשים אבי קיבל 2 דו"חות מהירות בדואר. באחד מהפעמים אני די בטוח שאני נהגתי ברכב. ניסינו לאחד דו"חות ללא הצלח, וקיבלנו דחייה קטנה למועד תשלום הדו"חות. לא מזמן אבי קיבל בדואר זימון לקורס נהיגה מונעת, משהו כזה. זה לא בסדר שהוא יקבל את זה כאשר באחת מהפעמים זכור לי שאני נהגתי ברכב, האם אוכל להגיע למשטרת התנועה ולטעון לגבי אחד הדו"חות שאני נהגתי ולשלם את הקנס בלי שיחקרו אותי יותר מדי ובלי שזה יסכן את שנינו?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
מי היה מאמין שחברה כ"כ גדולה ולכאורה כ"כ רצינית נוהגת כמו אחרני ה"סוחרים" הקומבינטורים.
הודעה אחרונה מאת EEEBBR, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
1. רכב מגיע מנתיב ירידה מכביש (נתיב באורך כ-100 מ') ורוצה לפנות ימינה מסומן בספרה 1 באדום בתמונות 2. רכב מגיע מיציאה מהישוב מסומן בספרה 2 באדום בתמונות. לשני הרכבים יש תמרור משולש, תן זכות קדימה. מי אמור לתת למי זכות קדימה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נכה שקיבל תו. והאוטו רשום על שם אחד מהילדים, אך משמש את הנכה נאמנה. מה אפשר לעשות כדי לקבל הנחה בטסט השנתי? האם הוספת שם נוסף של הנכה בתור בעלים שניים תעזור?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לנו במשפחה רכב בבעלות נכה . עכשיו האם ישנה אפשרת להוסיף שם נוסף ( אבא /אמא / אח ) לרכב הנכה כדי לקבל את אחזקת הרכב ? ואם כן , זה יכול לפגוע בהטבות של הנכה ? או בעל הטבת האחזקה מחויב ברכב משלו ?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 0 תגובות
- 708 צפיות
שלום, מכיוון שביקרתי במוסך סובארו וראיתי שהם לא הכי יודעים איך להתעסק עם הרכב הזה, אשמח אם תמליצו על מוסך בצפון שמתמחה בסובארו אימפרזה טורבו, תודה
הודעה אחרונה מאת clio172, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
כבר דיברתי פה לפני לא מעט זמן על היונדאי I10 שלי שנה 2011 שנקנה חדש מהניילונים מהיבואן. האוטו היה אוכל שמן בצורה מוגזמת. אחרי הרבה בדיקות והחלפה של חלקים שונים (מייסבים וכו'), הוחלט שיכול להיות שיש תקלת ייצור והבעיה היא במנוע. המנוע הוחלף לחדש כמובן במסגרת האחריות כאשר לאוטו היו 24 אלף קילומטר על השעון (הכל במוסך היבואן כמובן) וכצפוי, אחרי החלפת המנוע האוטו הפסיק לאכול שמן. היום הרכב עם כ 40K קילומטר. כל ה 4 שנים האלו לא הייתי צריך להיכנס למוסך חוץ מלעשות טיפולים שנתיים. (פעם אחת היה צריך לעשות עדכון גרסה למחשב וזהו) בקרוב ארצה להחליף את הרכב, ואני חושש שעניין החלפת המנוע יראה לא טוב/אצטרך בגלל זה להוריד הרבה במכירה. האם יש צדק בחששות שלי? אני מנסה להסתכל על זה ב…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מצלמות גאטסו (או גסטפו, גם הולך) - אני מבין שבכבישים עם גדר הפרדה כלשהי המצלמה לא תצלם את הנתיב הנגדי (שמגיע מולה)? מה קורה כששלושה או יותר רכבים חולפים על המצלמה ואחד מהם צולם (נסע מהר והפעיל אותה), איך יודעים מי מהם צולם, יותר נכון איך היא יודעת על מה להתמקד אם שלושתם (או יותר) מופיעים בפריים? יש מצב כלשהו שהמצלמה מופעלת אבל אוטובוס או משאית לדוג' חוסם לה את הזווית? למשל רכב פרטי שמשני הצדדים שלו משאיות פול טריילר כשאחת מאחורה ואחת מקדימה נניח ששלושה או יותר רכבים נוסעים במהירות מופרזת, בדומה לשאלה השניה, הפעם כולם צריכים לקבל דוח אבל מה קורה בפועל? שאלה כללית, מצלמות בכבישים בין עירוניים, כמה אחוז מעל המהירות המותרת בכביש הן מתחילות לצלם? (בד"כ) ובכבישים ע…
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 3 תגובות
- 980 צפיות
אני טס לארהב בזמן הקרוב ושבדקתי איזה רכבים אפשר להשכיר מחברות הליסינג ונחרדתי מהמגוון המצומצם בעוד שבדקתי את אותם תאריכים בארץ וקבלתי מגוון רחב של דגמים והבטחה לדגם הספציפי שאני בוחר למה זה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 1 תגובות
- 841 צפיות
הי יש לי אוטו דייהטסו שרייד 97 אוטומט. המנוע 1300 סמק אבל יש בעיה וצילינדר אחד מת. הוא נוסע על 3 צילינדר ולכן קשה לו בעליות והוא מטרטר בעמידה במקום (בנסיעה בינעירונית במישור דווקא סבבה) הטסט שלי נגמר ואני תוהה אם במבחן הרישוי הוא יוכל לעבור ככה או שיחייבו אותי להחליף מנוע. דעתכם? (אני גם תוהה אם להישאר איתו או פשוט למכור..)
שלום, הייתה היום כתבה בערוץ 10_על האקרים שיכולים_ועלולים לפרוץ למכוניות שלנו מרחוק. רציתי לדעת איך זה ניתן לבצוע מבחינה טכנית, הרי לרכב עצמו אין אינטרנט? חייבים גישה פיזית על פי מה שאני יודע...
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הציעו לנו את הדגם הזה והבנתי שיש זיכוי במס לרכב היברידי אז אני תוהה אם הדגם בליסינג זה אותו דגם שמוכרים ללקוחות פרטיים. יש למישהו חוות דעת על הרכב הזה? אני היום נוהג בטויוטה אוונסיס שנת 2012, שעלות המס שלו בערך 1000 שקלים יותר בברוטו.
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
אנשי טרייד אין של פירמה גדולה המייבאת כלי רכב לארץ מתנהגים כמו רוכלים בשוק ופוגעים בשמה הטוב של של יבואנית הרכב המכובדת השקיעה און רב ביחסי ציבור. אנוכי בעל מכון בדיקות בבאר שבע כבר התרגלתי שאנשי המכירות של טרייד אין בשם הפירמה הזו לא ממליצים עלינו ומתלכלכים עלינו באומרם ללקוח שלהם "לך לכל המכונים פרט ל-X " , היום הייתה חריגה משמעותית הפוגעת בשמה הטוב של הפירמה. לקוח החליט לבדוק רכב במכון שלי בניגוד להמלצות של אנשי המכירות של הפירמה הגדולה, בדקתי לו את הרכב, הוא רכש את הרכב ולאחר מספר ימים חזר למכון הבדיקה עם בקשה לבדוק את הסיבה לנקישה בזמן לחיצה על דוושת הדלק בזמן נסיעה. נסעתי עם הרכב והבעיה שמצאתי ברכב היא "החלקה" בגיר , אמרתי ללקוח שהמכון לא נותן אחריות על גיר א…
הודעה אחרונה מאת adz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 55 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
פיאט 500 1.2 ליטר רובוטית – סיקור טוב, נפלה בידי ההזדמנות לחוות את האיטלקיה הקטנה החצופה והלוהטת הזו. אני נמצא בין המיצרים בתוך עסקת טרייד אין משולשת בה אבא שלי ממתין לרכב שהזמין ואני ממתין לרכב שלו – בזמן הזה, החלטתי לשכור רכב קטגוריית מיני. ניגשתי לסוכנות השכרת רכבים – הרץ אם תשימו לב בחלק מהתמונות וביקשתי רכב ידני, הכי קטן, הכי חסכוני. אבל עמדה לה בפינת העין שלי ה500 ושאלתי אם יש אפשרות לקחת אותה והרץ פירגנו אה-מה-מה, גיר רובוטי. שמעו, שמעתי רק דברים טובים על הגיר הרובוטי חד-מצמד של קונצרן פיאט, אמרתי יאללה, בשביל 500 אני מוכן לנסות! אז נתחיל מהסוף – אני על כביש 5, הגיר הרובוטי מכניס את עצמו למצב חאריקי ומגביל אותי רק לשלושת ההילוכים הראשונים – זה ק…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
היי ראיתי בחו"ל מבחנים של היגואר XE S מול ה-BMW 335 עם חבילת M והיגואר ניצחה את ה-BMW ומבחינה ספורטיבית נאמר שהיא יותר מהנה לנהיגה. עכשיו לשאלה שלי : האם אתם חושבים שהיגואר תהיה יותר ספורטיבית/מהנה לנהיגה בהשוואה ל-BMW M235I? (בהנחה שיש פה אנשים שנהגו גם על ה 335 עם חבילת M וגם על ה 235 ויכולים לעשות ניחוש מושכל...)
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 767 צפיות
מעטפת הפלסטיק של המפתח נשברה וחלקו הפנימי (אימובילייזר?) נשאר חשוף. האם אפשר להשיג מעטפת חדשה ואיפה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
- 2 תגובות
- 833 צפיות
מאחר ובפורום מולטימדיה אין אחד שהגיב בעניין, אנסה את מזלי כאן- שלום חברים, ברכב ישנה מערכת מולטימדיה עם מסך גדול אולם, אין אפשרות לניווט אין רדיו אינטרנט...בקיצור חוץ ממצלמות (איכותיות ממש)אין כלום. השאלה כיצד ניתן לשדרג את המערכת הקיימת?האם ניתן לצרוב מפות וכו? אודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת itayshp, -
קניית מחשב מנוע מאיביי 1 2 3 4
מאת Mercedes96- עוקב אחד
- 46 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום, אני צריך מחשב מנוע למרצדס שלי, לא מצאתי מחשב שמתאים (צריך אותו מק"ט) בארץ, אז אני מצטרך להזמין מאיביי, עלות המחשב היא: 920 ש"ח, עלות המשלוח היא 320 ש"ח. אני יודע שצריך לשלם עלות המס אבל האם זה דרך PAYPAL או פה בארץ ? איפה אני צריך ללכת בכדי לשלם את המס ? פעם ראשונה אני קונה חלק כלכך יקר לכן אני צריך קצת הסבר.
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם אתם הולכי רגל, אופנוענים או סתם נהגים של מובילי טנקים, כדאי שתשמרו מרחק מהפאביה הזאת, בצבע חום-כאילו-צבאי שמספרה 39-578-67. היא כנראה לא רואה אתכם, או את הכביש, או את השמיים, או כל משהו אחר שהוא לא הוואטסאפ של הגן.
הודעה אחרונה מאת sapancool, -