רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים תסלחו לי קצת על הבורות אבל- לאחרונה הזמנתי גולף R, ודיי שמתי עין על בקרת השיגור שם. כדי להפעיל אותה, צריך להעביר למצב S בגיר, להעביר למצב "RACE" וללחוץ לחיצה אחת על כפתור כיבוי ה-ESP ולהעביר אותו למצב ספורט. עכשיו שאלתי היא- איך אני מחזיר את ה-ESP למצב מופעל מלא? כי אני חושב שאם אני לוחץ שוב אז זה מנתק אותו לגמרי (אז צריך אולי לחיצה כפולה). למיהו יש מושג איך זה עובד? או שיש לו ניסיון במכוניות ספורטיביות אחרות של VAG?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
בעקבות כתבה על כך שבארה"ב ה-R32 נהפכה לרכב אספנות (שם החוק הוא 25 שנים). החלטתי לפתוח את הנושא , איזה רכבים שגורמים לכם להזיל ריר אוטוטו יתאפשרו לייבוא לארץ? בשבילי: 1.GTR R32. 2.Datsun Z240 (רכב אספנות כבר היום).
הודעה אחרונה מאת orenuchx, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בשיטוט בפייסבוק אחרי סרטונים מצחיקים נתקלתי במודעה הבאה: " רוצה לקצץ כ- 15% (ויותר! ) בהוצאות הדלק החודשיות שלך - לא חסכת לא שילמת אחריות מלאה להצלחה" אז התעניינתי, נכנסתי לאתר שלהם וראיתי את הסרטון הבא: מה אתם אומרים? יכול להיות? או סתם עוד גימיק? אני גם מצרף קישור לאתר למי שמעוניין, שמו לב שהם אומרים שזה יעיל למי שנוסע לפחות 800 קילומטר בחודש חשוב לציין אין לי שום קשר אליהם לא עקיף ולא ישיר
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלתי מחבר ספר רכב משנת 98 (של אותו אוטו כמו שלי)!. חיפשתי שנים, בעל הרכב לפניו שמר את זה. בקיצור, גיליתי דברים מעניינים ונחמדים. מן הסתם החבר רוצה את הספר עוד מעט שוב, ואני מעוניין לשמור אותו... חשבתי על לצלם הכל עם פלאפון, זה לא אפקטיבי ומה גם שזה יהיה לפחות 1000 תמונות. האם ניתן להעתיק את זה איכשהו ?
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני נהג חדש עברתי לפני חודשיים וחצי טסט, ואני מאוד גרוע בחניות .. בחניות בצידי הכביש אני מאוד מפחד להיכנס בצד ורוב הפעמים אני ממש צמוד למדרכה אתמול אפילו עליתי טיפה על המדרכה .. חנייה ברוורס אין בכלל מה לדבר אני בקושי יודע איך נכנסים ורוב הפעמים רק בפעם השלישית \ רביעית אני מצליח להיכנס כמו שצריך ואני מאוד מפחד להיכנס בין שני רכבים אוטוטו נגמר לי המלווה ושאני אנהג לבד אני מפחד שאתקע בלי חנייה נוחה ואצטרך לבקש עזרה מאנשים שיכוונו אותי או שיחנו בשבילי במקרה הכי גרוע *בשיעורים בקושי היינו עובדים על חניות וגם בטסט בפוקס הצלחתי להיכנס חנייה ברוורס . אני מבקש עצות מה אפשר לעשות אולי שיטות איך להחנות ברוורס או להיכנס לחניות בצידי הכביש ללא פחד, כרגע הדבר היחיד שאני …
הודעה אחרונה מאת serginho, -
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
שלום, איך נקרא הפלסטיק האמצעי שמזיז את התריסים של המזגן ברכב?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
פרנקפורט 2015 1 2 3
מאת Guy_25-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
לפני שנתיים חובב איטלקיות מסויים פתח את השרשור הזה. כעת שוב הגיעה תורה של פרנקפורט לארח את תערוכת הרכב וחשבתי לא להתפשר על אוטומוטור השנה. אשמח לכל מידע שיש לכם והמלצות / הכנות. אולי אפילו תתארגן כאן קבוצה של חברי פורום שיתכננו את הנסיעה ביחד מישהו כבר התחיל לברר? יודע פרטים? תאריכים? מחירי כניסה? המלצות על מקומות לינה ויציאה בערב? נ.ב כן, שמעתי על האתר גוגל. חשבתי שיהיה יעיל אם יהיה כאן שרשור שירכז מידע לטובת כל מי שמחפש
הודעה אחרונה מאת SHAHAF_R, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , לאחר קריאת השרשור הבא נותרתי עם מספר שאלות: יש לי אימפרזה שנת 94 שאני מעוניין למסור לחבר. הרכב עומד (בחניה פרטית) קצת מעל 3 חודשים, ללא טסט וללא ביטוח. אני רוצה להתפטר מהרכב בדרך הכי פשוטה שיש. האם יש לי אפשרות לבצע העברת בעלות לחבר, לתת לו את הרכב "as is", ושהחבר יעשה טסט ביטוח וכל מה שצריך? מה הדרך הכי פשוטה מצידי לתת לו את הרכב ולהעביר בעלות? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
אני לא מתכוון לנסיעה במדרון או ירידות למינהן , אלא לנסיעות במישור לאחר שהרכב צבר תאוצה מספקת שמעתי כל מני דעות בנושא , אבל קשה לי להבין איזה נזק יכול לצוץ במקרה שכזה.. אשמח לתגובותכם בעיקר מאנשים מבינים בתחום שנוסעים הרבה בגיר רגיל תודה רב
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 639 צפיות
אני מחכה תמיד להתאים את המהירות למכמונת ומשום מה לא שמתי לב שהיא שם היום..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכב חדש לאחר שהוא שנה על הכביש כאשר מקבלים את הטופס של חידוש רישוי הרכב צריך רק לשלם אותו או שצריך גם ללכת למכון טסטים ולהעביר טסט ?
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם הקקטוס היא כישלון מסחרי? זה עתה חזרתי משבועיים באירופה, 4 ימים בפריז ו-10 ימים ברומניה. מטבע הדברים הייתי קשוב מאד למה שזז בכבישים והאמת שמשום מה הייתי דווקא מקובע לראות קקטוסים... כך שבוודאי לא פיספסתי.. בפריז בה ראיתי אלפי כלי רכב חולפים או חונים הקקטוס הייתה הרכב הנדיר ביותר למרות מיתוגה כרכב עירוני, ראיתי רק אחת לבנה מגג המלון המשקיף על כיכר שער הניצחון (מיקום מדהים של המלון!). על סמך ניסיוני (בלבד) אפשר לומר שהבנטלי, הפרארי, הטסלה (כן ראיתי 2 ואחת מהן תפקדה כמעין מונית), האסטון מרטין, הפורש וכיו"ב היו נפוצות מהקקטוס, חלקן משמעותית. אינני מדבר על שאר המכוניות העממיות או מכוניות היוקרה "הרגילות". ברומניה המצב היה קשה עוד יותר, ב-10 ימים על הכביש (דצ'יה…
הודעה אחרונה מאת igorthrcrazy, -
-
שלום לכם מי כמונו יודעים שבנסיעות בינעירוניות בשיוט אין תחליף לסולר למי שחשוב לו צריכת דלק ,אבל האם זה נכון גם לנסיעות עירוניות ? תודה מראש. נ.ב בסיכומו של דבר מאחורי השאלה הזו עומדת ההתלבטות האם לרכוש רנו פלואנס דיזל אוטומט או טויוטה אוריס ?(שלפי הביקורת האחרונה באתר פה היא מגיעה ל 900 ק"מ לליטר)
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הנה שמנסה לקשר את ה-RS3 החדשה ל-R8 המיתולוגית.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
עבר עוד חודש... Cars-July-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נכון מעניין אתכם לקרוא על אחד הרכבים הזניחים ביותר, מסחרית, בישראל? הקיצור, לקראת סיבוב בכביש גרוסגלוקנר ירום הודו הזמנתי ב.מ.וו סדרה 1 צנועה, בסיקסט. בדרך לאזור ההשכרה בנמל התעופה בווינה הקירות מלאים כרזות של סיקסט עם תמונות של בימרים, כך שלא ציפיתי להפתעות. טוב, היתה רק הפתעה קטנה, אין להם 1. יאללה, שדרוגים. הציעו אאודי A4. לא בא לי אבל הלכתי לבדוק - אין ניווט באנגלית ואין שקע USB בשביל לנווט עם הטלפון. הלאה. הציעו ב.מ.וו סדרה 3 - יאללה תביאו - אה לא, סליחה, היא יצאה למכירה. הציעו עוד כמה אופציות לא לעניין, גדולות יותר אבל מסורבלות. בסוף הציעו אופל קסקדה. מה זה? הראו לי. קונברטיבל נאה. הפקיד הבטיח לי שאני אהנה ממנה. אמרתי יאללה, בסדר. למרות המימדים והמשקל (מע…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
ביטוח חובה
מאת almo1212- 5 תגובות
- 931 צפיות
אהלן, בעקבות המלצת חברי הפורום רכשתי בשעה פיאט פונטו גרנדה עם היסטורית טיפולים מתועדת שכללה החלפת מוח גיר וגיר. היינו היום בבדיקה הרכב יצא נקי ללא רבב רק היו שתי בדיקות שנורא מדאיגות אותי במנוע:נזילות שמן לשטוף מנוע לאתר נזילות תושבת מנוע פגומה העברת כוח:נקישות בתיבת הילוכים אלה כסתחים או שאני סתם מדאיג את עצמי? בנוסף היום ביררתי לגבי ביטוח חובה אצל הסוכן ביטוח שלי ולטענתו אין אופציה כזו לשלם ביטוח חובה בהו"ק אלא רק באשראי או במזומן הייתכן ?!
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
כאמור ביטוח החובה שולם באשראי בטלפון וטרם הגיע אליי בדואר ,כרגע יש לי ביד רק צילום של הביטוח שהועבר אליי בפקס,אני מעוניין עוד השבוע לגשת לטסט,האם ניתן לגשת עם הצילום במקום המקורי?
-
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני נמצא בספרד ופתאום הוויז מתחיל להתריע על מצלמת מהירות כל 100 מ׳ חשבתי שהתוכנה השתגעה אבל אז הסתכלתי במפה ונדהמתי, קטע כביש שרצו לגרום לנהגים לנסוע לאט אז פשוט הציפו אותו במצלמות, כל הנהגים לא עוברים את ה80 קמש בקטע זה (כביש מהיר עם שני נתיבים שאפשר לנסוע בו בשקט 100 קמש בלי לשים לב). ידוע שהכלכלה בספרד לא בשיאה בלשון המעטה, אולי הממשלה מצאה דרך יצירתית להגדיל הכנסות? זהו אזור רווי בתיירים עם רכבים שכורים שלא בטוח מודעים לכמות המצלמות.
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רגיל לשלם טסט בדואר והבנתי שאפשר לשלם אותו באשראי במכונה אוטומטית. בדואר לוקחים על זה עמלה. מה לגבי המכונה?
-
תמונות יפות של הרכב שלכם 1 2 3 4 18
מאת Scirocco-R-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 268 תגובות
- 63.6 אלף צפיות
שלום לכולם שרשור נחמד שקיים בהרבה פורומים בארץ ובעולם. תפרסמו תמונות יפות (לא חובה מעוצבות) של הרכבים שלכם. תהנו
הודעה אחרונה מאת Fluffy, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מישהו יכול להגיד לי בבקשה איזה נורה מתאימה לפנס ערפל קדמי ביונדאי i30cw שנת 2011? תודה
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לבין המהירות שהוויז מציין שאני נוסע בה. (כשלמשל הרכב יראה 100 הוויז יראה 93). איזה מכשיר בניהם מדוייק יותר?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני רכשתי פולו gti 2015 והביטוח שלי רוצה שהתקין כספת ברכב. דיברתי עם מישהו וקראתי קצת ברשת ובפורומים והדעות חלוקות, יש כאלה שאומרים שהמחשב מתחמם זה פוגע ברכב וחלק אומרים שזה לא עושה כלום. בנוסף אם בעתיד ארצה לעשות שידרוג תוכנה זה יהיה בעייתי. אשמח אם מישהו אתן לי את דעתו המומחית או מהנסיון. תודה
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
היי פורום, נפל הפור ואם הכל יסתדר, אסע לטיול בנורבגיה לקראת סוף יוני. החלטתי לשתף אתכם בתכנון, בעיקר כי זה חתיכת תהליך - נורבגיה מדינה עם מרחקים אדירים ולי יש 9 ימים ברוטו שכוללים יום הגעה ויום חזרה, כך שמדובר על 7 ימים נטו. יש את החלק הדרום-מערבי של המדינה שכולל את מרבית הפיורדים. הוא מאוד תיירותי ויש המון דברים מעניינים לראות ולעשות, אבל כרגע אני חושב על לוותר עליו לחלוטין ולעשות אותו בהזדמנות אחרת (נניח עוד 10 שנים וככל הנראה עם רכב שכור). הטיול הפעם יהיה ברכב הפרטי (370Z, בהנחה ולא אמכור אותו עד אז - הוא כרגע מוצע למכירה - ואז אני צריך לקנות רכב אחר...) והרעיון הוא להגיע כמה שיותר מהר צפונה ומשם להדרים עד למרכז המדינה, שם אסיים את הטיול למעשה ואתחיל לחזור. …
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בכל פעם שהלכתי לפנצ'ריה לתקן תקר בדופן הצמיג, העובד במקום סירב לתקן מכיוון שזה לא בטיחותי ואמר שאני חייב להחליף צמיג. האם זה נכון? אם כן, מה הסיבה שניתן לתקן בקלות תקר בסוליה של הצמיג אך לא בדופן?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אנשים , אז ככה חבר טוב של המשפחה שלי החליט לקנות סקודה פאביה 2015 חדשה ולהשאיר לי את הישנה שלו בחינם , אז כמה דברים הרכב עצמו נחמד מאוד והכל אבל יש לו מספר בעיות , ק"מ מעל 300 אלף ! דלתות לא ננעלות ובעיה בראש מנוע , וחשמל בכללי בכל אופן אני לא אומר לא למתנות , אבא של חברה שלי מוסכניק אז השאלה שלי היא האם באמת יש מה לעשות עם רכב כזה ? כי בגדול מדובר ב מנוע של פולסווגן 1.4 שלפי מה שקראתי יכול להחזיק עוד כמה שנים טובות, אבל מצד שני 300 אלף .. מה אתם אומרים ? (צאו מנקודת הנחה שאני לא משלם על העבודה על הרכב , אלה רק על החלקים במידה ויהיה צורך בהחלפה אז אל תקחו את מחיר העבודה כשיקול )
הודעה אחרונה מאת elkanamol, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שנתיים עשיתי מהצבא קורס רענון נהיגה, בסופו קיבלתי איזה פתק קטן שלצערי אבד לי. עכשיו קיבלתי ממשרד הרישוי שאם אני לא אעשה את הקורס הזה תוך 60 יום הרישיון לא יחודש לי. לעוד אנשים זה קרה? יש למי לפנות? משרד הרישוי לא יכול לעשות כלום בלי אישור שעשיתי.
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 317 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Derish
- גולדן191
- אורפז כהן
- David32
- meir_gi
- Haim_gds
- Step
- Itzik-b
- yoav911gt2
- om2
- דוד495
- viper83