Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל מה? קסקדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון מעניין אתכם לקרוא על אחד הרכבים הזניחים ביותר, מסחרית, בישראל?

הקיצור, לקראת סיבוב בכביש גרוסגלוקנר ירום הודו הזמנתי ב.מ.וו סדרה 1 צנועה, בסיקסט. בדרך לאזור ההשכרה בנמל התעופה בווינה הקירות מלאים כרזות של סיקסט עם תמונות של בימרים, כך שלא ציפיתי להפתעות. טוב, היתה רק הפתעה קטנה, אין להם 1. יאללה, שדרוגים. הציעו אאודי A4. לא בא לי אבל הלכתי לבדוק - אין ניווט באנגלית ואין שקע USB בשביל לנווט עם הטלפון. הלאה. הציעו ב.מ.וו סדרה 3 - יאללה תביאו - אה לא, סליחה, היא יצאה למכירה. הציעו עוד כמה אופציות לא לעניין, גדולות יותר אבל מסורבלות. בסוף הציעו אופל קסקדה. מה זה? הראו לי. קונברטיבל נאה. הפקיד הבטיח לי שאני אהנה ממנה. אמרתי יאללה, בסדר.

למרות המימדים והמשקל (מעל 1600 ק"ג) הופתעתי שהתחברתי לרכב די מהר. היא לא מאוד חדה בתאוצות ובלימות, אבל הפתיעה לטובה בהיגוי ובתחושה די דינמית במה שקשור לשינויי כיוון וכניסה לפניות (לא ברור איך. מאוחר יותר קראתי שיש בה מערך מתלים מתוחכם יחסית שנלקח מהאינסיגניה, נניח). לא מכונית להיירפינים או להבדיל ג'ימקנות, אבל בהחלט כזו שיכולה לעבור משיוט אוטוסטרדות נינוח לכביש הררי עם סוויפרים מהירים. בדיעבד הסתבר שזה היה מספיק לחלוטין. גרוסגלוקנר לא התאים להתגרזנות קיצונית - כשנכנסתי בבוקר היו הרבה רוכבי אופניים וממילא הייתי יותר מדי מרותק לנוף ועשיתי הרבה עצירות תצפית. בחזור דווקא זרמתי עם הכביש, אבל בקצב מתון (יחסית, יחסית) על מנת לא להתקל בתנועה מלפנים. לקצב הזה, של נהיגה מתונה יחסית בישורות וכניסות כיפיות אבל בלי יותר מדי דרמה לסיבובים, האופל הזו התאימה בהחלט.

כמובן הדבר החשוב והטוב ביותר היה הגג הנפתח. יום לפני היה גשם, ולמחרת (היום) החום התקרב למזג האוויר בישראל. אבל בבוקר העליה לגרוסגלוקנר מזג האוויר היה מושלם, התחיל עם 17 מעלות ושמיים בהירים בבוקר והגיע ל-25 מעלות בחזור. אין מה לעשות, למרות החסרונות של רכב כזה לנהיגה ספורטיבית נטו, החוויה של נהיגה בכביש אלפיני כזה עם גג פתוח ונוף פנורמי היא משהו אחר - ומומלצת ביותר.

אז אחרי כן ישבתי לקרוא קצת על הרכב הזה, ומעניין שבאירופה הוא מתומחר כחלופה זולה יחסית וחסכונית לאחזקה לקבריו הפופולרית של אאודי. בארץ זה מתורגם ל-300,000 ש"ח - שזה כמובן יקר אבסולוטית אבל פרופורציונלי למחיר הדגם בחו"ל ולמחירי המתחרים - ופתאום זה נראה כמו הרכב הכי לא סביר. כאילו, מה? 300K לאופל? אני מניח שנמכרו אולי 3 יחידות כאלו בארץ. בכל מקרה מעולם לא ראיתי אחת על הכביש בישראל. באוסטריה ראיתי כמה פעמים.

שורה תחתונה - רוצו לגרוסגלוקנר, ואם לא חייבים רכב ספורט טהור - תשקלו קבריו. זה שווה.

Facebook-20150803-103038.jpg

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

סקירה יפה. בארץ דינה כדין הפוקוס דור שני קבריולה. חמשה-שה דוגמאות יעלו על הכביש ובזה זה יגמר, אלא אם כן יירד ליבואן האסימון והוא כן ירצה למכור קצת כאלה ויוריד את המחיר.

פורסם

נהניתי לקרוא!

הערה קטנה: מחירה של הקסקדה מתחיל ב-26,000 יורו בגרמניה, 300,000 ש"ח בישראל. ב.מ.וו M135i מתחילה בגרמניה בכמעט 45,000 יורו (אוט'), בישראל כ-320,000 ש"ח. אמנם אין מקום להשוות בין הרכבים עצמם, אך בין יחסי המחירים ועוד איך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...