Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מתכוון לנסיעה במדרון או ירידות למינהן , אלא לנסיעות במישור לאחר שהרכב צבר תאוצה מספקת

שמעתי כל מני דעות בנושא , אבל קשה לי להבין איזה נזק יכול לצוץ במקרה שכזה..

אשמח לתגובותכם בעיקר מאנשים מבינים בתחום שנוסעים הרבה בגיר רגיל

תודה רב

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה הראשית שעלולה להיגרם לרכב זה מכתמי הדם של הנהג והנוסעים אחרי ההתנגשות בעץ או בקיר.

כשאתה נותן לרכב להתדרדר על הילוך סרק אין לך שום יכולת להתחמק מבעיה שתצוץ פתאום (חתול, הולך רגל, סיבוב עיוור מעל תהום).

פורסם

קח בחשבון,שאין לך את היכולת להאיץ אלא אם אתה מעביר הילוכים במהירותה אור.

במידה ופתאום איזה רכב יקפוץ לנתיב שלך ותרצה להאיץ ולברוח לשני זה יהווה פן בעייתי.

פורסם

כמה ממושכת יכולה להיות נהיגה בהילוך סרק במישור? לא יותר מכמה מאות מטרים.

בכל מקרה - אם מדובר בתיבת הילוכים ידנית, לא ייגרם נזק לתיבה או למנוע.

על הסכנות הבטיחותיות של נהיגה בהילוך סרק כבר כתבו קודמי ורק אוסיף שבמקרה והמנוע כבה מסיבה זו או אחרת בזמן הגלישה בסרק אתה עלול גם להיתקל בהפסקת התגבור של הבלמים וההיגוי שזה דבר מסוכן בפני עצמו.

לאור כל החסרונות האלו נשמח לשמוע מה התועלת לדעתך בסוג נסיעה כזה. אני לא מצליח למצוא שום תועלת בנהיגה בסרק במישור ועוד פחות מכך בירידה.

פורסם

יותר מזה, בנסיעה בירידה בהילוך סרק המנוע מבזבז יותר דלק כי הוא צריך להזרים דלק לשמור על פעולתו בעוד בירידה בהילוך משולב המנוע כמעט ולא צורך דלק כי הגלגלים מניעים את המנוע.

פורסם

לחבר שלום

ראשית על פי הגדרות היצרן עבודת מנוע בסרק נחשבת לבלאי מואץ

שנית כאשר אתה מאיץ את הרכב המנוע נמצא תחת מאמץ וכמובן מייצר יותר חום,את החום שמצטבר תפקיד המצנן לקרר ,אך במידה ולא יהיה מספיק סירקולציה בין המנוע למצנן יווצר מצב של פיזור חום איטי,כלומר הרדיאטור מקרר אך נוזל הקירור אינו מגיע למנוע עקב המהירות הנמוכה של אימפלר משאבת המים ,ושוב כל זאת מתייחס למצב שתארת ולא לעמידה בפקק ,כנל לגבי משאבת השמן ושמן המנוע

מצטרף לתשובות מעלי בהיבט הבטיחותי של העניין,צורת נהיגה דומה (אך לא המתוארת לעיל) הייתה מקובלת בשנות השבעים כאשר הרבה נהגים היו משלבים לניוטרל בירידות וזו היתה טעות וניסו במשך שנים על ידי קורסים שונים לעקור את התופעה מהשורש

יגאל

ישנו שירשור שבו בני.ל ודוד זמר מנהלים דיון בנושא עבודה בסרק למנועים לאחר שיפוץ (מצחיק אך מעניין)

פורסם

ציינתי והדגשתי שלא התכוונתי לנהיגה בירידה ובמדרונות , אז חבל שלא קראתם לפני שמיהרתם להגיב

והיתרונות ברורים לכל עין , נסיעה שקטה , חסכון בדלק ובסל"ד

שוב התכוונתי האם יש בעיות מכניות בדבר , בנוגע לבטיחות תשאירו לי את שיקול הדעת

וגם מדובר בנהיגה בשטח עירוני ולא בכביש מהיר

פורסם
ציינתי והדגשתי שלא התכוונתי לנהיגה בירידה ובמדרונות , אז חבל שלא קראתם לפני שמיהרתם להגיב

והיתרונות ברורים לכל עין , נסיעה שקטה , חסכון בדלק ובסל"ד

שוב התכוונתי האם יש בעיות מכניות בדבר , בנוגע לבטיחות תשאירו לי את שיקול הדעת

וגם מדובר בנהיגה בשטח עירוני ולא בכביש מהיר

בתיבה אוטומטית- יגרם נזק.

בתיבה ידנית- לא.

לגבי שיקול הדעת, רק תזכור שבזמן חירום אין לך שום שיקול דעת. התת מודע משתלט ופשוט לוחץ על הברקס. אם אתה חושב שתת המודע שלך "יזכור" להכניס להילוך או להתחיל להוריד הילוכים אתה טועה בגדול. זה קורה אוליי אצל נהגי מירוצים שרגילים למצבים האלו. במקרה של נהג ממוצע, אפילו אם הוא נהג מעולה המוח פשוט לא מתפקד במצבים האלה, שלא לדבר ל הזמן שלוקח להכניס להילוך. לא שאיכפת לי מה תעשה סתם כדי שתהיה מודע לזה.

פורסם

גלישה בסרק במישור בשטח עירוני? אתה בטח לא מתכוון ליותר מכמה עשרות בודדות של מטרים.

אתה באמת חושב שרמות הרעש והחסכון (לכאורה) בדלק כאלו משמעותיים?

אם אתה מדבר על גלישה לעצירה ברמזור, טוב. נניח שחסכת שתיים וחצי טיפות דלק (זה בערך סדר גודל מדוייק). אבל אם אתה מדבר על צורת נהיגה של נסיעה, גלישה בסרק, המשך נסיעה, גלישה בסרק - לא רק שלא הרווחת כלום, אפילו הפסדת. ההאצה שאתה צריך לבצע אחרי כל איבוד מהירות בגלל גלישה בסרק גורמת לצריכת דלק מוגברת והבלאי לקלאץ' ואפילו לסינכרונים עולה דרסטית.

מסתבר שהיתרונות ברורים רק לך.

פורסם

לא מדובר רק בחיסכון פשוט אני נהנה לנסוע כך..

לא מבין את האנשים שטוענים שזה גורם לבלאי מיותר לקלאץ'.. הרי לשלב הילוך רביעי מהילוך סרק ולשלב הילוך רביעי מהילוך שלישי זה הינו הך..ניוטרל מקביל ללחיצת קלאץ' אז איפה כאן הבלאי בדיוק שאתה מדבר עליו??

פורסם

טוב, ברור מעבר לכל ספק שלפנינו מקרה בו יש אדם המנסה לקבל חיזוקים לערגתו לנסיעה בניוטרל.

כל הסבר הגיוני אשר הועלה ע"י כל אחד מהמגיבים פה נתקל בהסבר נגד בלתי הגיוני שהועלה מצד פותח השרשור, ולכן לא נותר לי אלא לומר לו דבר אחד:

גבר, לנסוע בניוטרל זה אחלה של דבר! לך על זה! הסיכון הבטיחותי, הבלאי ושאר הבולשיט שכולם אמרו פה זה הכל קונספירציה של השב"כ!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עובדה שלא נתת תשובה עיניינית לטענה שהעילתי לגבי שילוב הילוך מניוטרל או מקלאץ'

להיפך דווקא אני רוצה להיות בטוח שאני לא גורם לנזק לרכב, לכן העליתי את הנושא

פורסם

אבל הוסבר לך בכמה וכמה אופנים שאתה כן גורם נזק. בוא נעשה סיכום קצר מה אמרו החברים.

יותר מזה, בנסיעה בירידה בהילוך סרק המנוע מבזבז יותר דלק כי הוא צריך להזרים דלק לשמור על פעולתו בעוד בירידה בהילוך משולב המנוע כמעט ולא צורך דלק כי הגלגלים מניעים את המנוע.

ראשית על פי הגדרות היצרן עבודת מנוע בסרק נחשבת לבלאי מואץ.

שנית כאשר אתה מאיץ (...) יווצר מצב של פיזור חום איטי,כלומר הרדיאטור מקרר אך נוזל הקירור אינו מגיע למנוע עקב המהירות הנמוכה של אימפלר משאבת המים (...) כנל לגבי משאבת השמן ושמן המנוע .

נניח שחסכת שתיים וחצי טיפות דלק (זה בערך סדר גודל מדוייק). (...) ההאצה שאתה צריך לבצע אחרי כל איבוד מהירות בגלל גלישה בסרק גורמת לצריכת דלק מוגברת והבלאי לקלאץ' ואפילו לסינכרונים עולה דרסטית.

מסתבר שהיתרונות ברורים רק לך.

בכל פעם שאתה רואה (...) סימן שהיה קטע שקיצרתי.

וכל זאת עוד לפני שעשינו סיכום של הפן הבטיחותי שבעניין.

עכשיו ברור או שצריך להסביר עוד פעם?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קראתי בחיפוש ועדיין לא ברור לי לגמריי שניי סוגיות:

א. כאשר אני נמצא בירידה הבנתי שנחסך דלק רב יותר אם הרכב בהילוך ולא בניוטרל, השאלה היא על איזה הילוך להיות. מבלי להתחשב בסוגיות ביטיחותיות וחוקתיות בירידה מירושליים למשל האם כדאי לשלב להילוך גבוה ככל הניתן או שאם הרכב נע מתוך אינרציה ללא גז ב-70-60 כדאי לעביר להילוך נמוך יותר כגון 4 ?

ב. לקראת עצירה ברמזור לדוגמא האם יש חסכון בדלק אם הגיר משולב לניוטרל

ג. ההה ועוד שאלה בעליה תלולה וארוכה האם כדאי (מביחנת חיסכון בדלק ותחזוקה )לנסוע בשני עם לחיצה עדינה יותר על הגז או על 3 עם כמעט פול גז מדובר ב50-40 קמ"ש או שזה בכלל תלוי ברכב וכמה שהמנוע צריך להתאמץ?.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...