Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין השפעה על צריכת הדלק ואין בלאי לתיבה בהעברה ל N (בשונה מ P!). הכל בגדר ספקולציות.

יודעים מה? לא פעם ראיתי בפקקים, רמזורים וכאלה נהגים (נהגות? :) )שכנראה הרפו בלי לשים לב מדוושת הבלם ומכיוון שהבורר היה במצב D האוטו התחיל להתגלגל וכמעט שהתנגשו ברכב שמלפניהם כשהם בכלל מסמסים בנייד. אבל זה סתם לא קשור...

"(כל פעולה שמבצעים משתמשת בבזבוז הבלאי, ולאוו דווקא בגיר, אלה גם בכל שאר מערכות ברכב, תשתמש יותר = יותר בלאי, אם אין צורך אז לא נוגעים, רק כך תאריך את חיי הגיר, או כל מערכת אחרת.)" - לשיטתך עדיף לנהוג על הילוך ראשון תמיד, ולא לשחק בין ההילוכים וככה הגיר יאריך ימים... ברור לנו שלא,נכון?

אלא, כל דבר ראוי שיהיה במידה מושכלת, אם הכוונה להעביר בפקק את הגיר ל N בכל רגע שהתנועה נעצרת - ברור שזה לא יעיל ואף עלול להזיק. אבל אם מחכים למשל ברמזור ארוך מעל לכמה דקות או כל עצירה שהיא, אפילו מומלץ להעביר ל N.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בבקשה:

לא נמאס לכם ?

כמה פעמים אפשר לשאול את אותה השאלה, ולענות את אותון תשובות לא נכונות ?

כשעומדים במקום עם רגל על הברקס, אין בלאי לבלמים, כי הגלגלים לא מסתובבים.

לגבי השאלה - אם תעביר את הבורר לניוטרל בעמידה ברמזור, כשיתחלף האור לירוק, אתה עלול לשכוח, שאתה בניוטרל, וישר תלחץ על הגז. הטורים יעלו, ורק אז תשים לב, שאתה בניטרל. בלחץ ובבהלה תשלב את הבורר לדרייב, כשהטורים עדיין גבוהים.

זה באמת הורס את הגיר.

למי שזה לא מספיק - יתכבד להריץ חיפוש, יש עשרות שרשורים בנושא בפורום.

אף אחד לא דיבר על בלאי לבלמים. אף אחד גם לא דיבר על מצב שמתבלבלים ומעבירים כשהמנוע בסל"ד גבוה.

(הסל"ד תמיד יעלה כאשר מעבירים מ-D ל-N ולא ירד!)

(כל פעולה שמבצעים משתמשת בבזבוז הבלאי, ולאוו דווקא בגיר, אלה גם בכל שאר מערכות ברכב, תשתמש יותר = יותר בלאי, אם אין צורך אז לא נוגעים, רק כך תאריך את חיי הגיר, או כל מערכת אחרת.)

כן אבל כמו כל דבר יש משמעות למה בדיוק עושים. אתה יכול לשלב הילוך נמוך במהירות גבוהה פעם אחת ולהשאיר חתיכות מהרכב מאחוריך ואתה יכול להעביר מ-N ל-D בצומת אלפי פעמים בלי ליצור בלאי משמעותי. המשפט לא לגעת=מאריך ימים לא נכון בהכרח.

לדוגמא, השארת את הרכב בD לאחר שהשמן בממיר המומנט התחמם כתוצאה מעליה ממושכת בפקק ואז נשארת ב-D במישור, השמן המשיך להתחמם ונוצר נזק בלתי הפיך. באותו מצב היפוטתי אילו היית משלב N העומס הנוסף היה נחסך ולא היה נגרם נזק. יכול לקרות.

פורסם
אף אחד לא דיבר על בלאי לבלמים. אף אחד גם לא דיבר על מצב שמתבלבלים ומעבירים כשהמנוע בסל"ד גבוה.

אתה סתם מתעקש לא לגלול מעט למטה ל'נושאים דומים', נכון? (ועוד לא דיברתי על ביצוע חיפוש בסיסי בעניין)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מאחר והשאלה באמת מוצתה עד תום בגירים פלנטריים (אוטומאטיים סטנדרטיים), אשמח לשדרג את השאלה ולהעביר אותה לעולם הרובוטי. יצא לי לנסוע עם נהג מונית שבכל עצירה היה משלב את ה DSG שלו לניוטרל, כשהוא נשען על הטענה החד-משמעית (מבחינתו) שזה יאריך לו את חיי הגיר, והוא מודע לכך שחבריו כבר אחרי החלפת מצמדים באיזור ה 70-80K (במקרה הטוב). לדעתי, הוא רק מזמין את הצרות במקום לדחות אותן.

אם אתייחס לפן הטכני והתחושה בתור נוסע, ישנן רעידות די מורגשות בתחילת הנסיעה בסקודה שלו (שלבינתיים עשתה רק כ 12K).

אצלי בספר רכב (ג'ולייטה TCT) רשום בפירוש שאם מדובר על עמידה ממושכת יש לעביר ל-N. אני בטוח שהנחייה דומה קיימת גם אצל יצרנים אחרים אשר משתמשים בגיר רובוטי כפול מצמדים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ב-N גם הנוזלים בגיר נחים וגם רגל ימין.

ירידת הטורים עם רגל על הבלם ב-D אינה דווקא חיובית. זה אומר שיש שיש עדיין "מלחמה פנימית" בגיר, ולמרות שהוא מתוכנן לכך, עדיף שינוח.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
אתה סתם מתעקש לא לגלול מעט למטה ל'נושאים דומים', נכון? (ועוד לא דיברתי על ביצוע חיפוש בסיסי בעניין)

אני לא בא להתנגח, אבל ממה שקראתי ראיתי שרשורים ארוכים שכתוב בהם בשתי מילים: "דובר כבר בעבר, עדיף להישאר על הברקס". הדעות שאינן מגיעות ברקורסיה משרשורים קודמים די אומרות את מה שאני טוען (בהסרה של כל מיני אזהרות בסגנון "אתה עלול ליצור נזק אם...")

מצד שני העובדה שהרכב צורך פחות דלק כשהוא ב-N לא הופרכה וזו השאלה ששאל פותח השרשור ועליה קיבל תשובות ציניות מחבורת "מומחים".

האם השיפור בצריכה זניח? כנראה. אותו כנ"ל הבלאי כתוצאה מההעברה.

פורסם

לא אתחיל להיכנס לוויכוחים של כמה זה פוגע בגיר וכמה זה חוסך דלק, אם תעביר בכל רמזור מD לN ואז מN לD זה אולי יחסוך כמה אגורות בדלק אבל בסופו של דבר יעלה לך יותר כסף..

פורסם

לא רואה שום סיבה למה הגיר צריך להידפק אם מעבירים לN ברמזור. אולי חכמים יאירו את עיניי.

אני עושה זאת לעתים נטו בגלל הנוחות. (לא לוחץ על דוושת הבלמים) אבל זה מסוכן כי אם מישהו נכנס בך מאחורה אז הרכב יזנק קדימה. לכן, לא מומלץ לעשות זאת ולכן אני גם משתדל להימנע מזה. מלבד הסיבה הזו לא רואה שום סיבה להימנע מזה.

אה, כן, זה לא חוקי. למרות שזו לא באמת סיבה.

פורסם

הסיכוי שהידית ההילוכים תידפק על כול העברת הילוך יותר גבוה מאשר שמשהו יתקלקל בגיר אם ישאר על D, אבל גמאני מעביר ל N מתוך עצלנות ללחוץ על הבלמים.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

בשבילי זה בעיקר עניין של נוחות.

ממש לא תענוג ללחוץ על הבלמים, בעיקר בנסיעה מרובת רמזורים, כאשר הרגל עובדת מספיק על המצערת בזמן הנסיעה (ולאו דווקא בגלל לחיצה עד הסוף, אלא דווקא בגלל הלחיצה העדינה שמפעילה את שרירי הרגל בשני הכיוונים).

אז העצירה ברמזור זו הזדמנות לתת לרגל לנוח.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני מעביר לN או לP רק במפגשי מסילת ברזל או רמזורים שאדומים עקב אותה סיבה.

לא שמתי לב לחיסכון בדלק, אולם אני עדיין לומד להשתמש בגיר האוטומטי וכבר שחכתי פעם או פעמים להחליף את ההילוך (בהתחלה).

אני עובר דרך מסילת הברזל של רמלה ושם הרכבות עוצרות בכדי לתת זכות קדימה אחת לשנייה (יש לי סרטונים) ולכן ברכבים הקודמים הייתי אף מכבה את הרכב (כמובן שהוא היה כבר בטמפ' עבודה), הם היו די חסכוניים בדלק (עירוני 1/12)

דייהטסו שרייד ידני 93: מדהים כמה שאפשר להתעלל ברכב

יונדאי אקסנט קופה ידני 02: ללמוד איך שומרים על הרכב

רנו מגאן I אוט' 02: מתחיל להבין במה מטפלים

פורסם

מיותר להעביר לN.

אני מעביר רק כאשר אני יודע שזה פקק איטי או רמזור ארוך מאוד, ככה שאני שם N למשך של כמה דקות טובות, ואם צריך להתקדם אני פשוט מוריד האנדברקס והאוטו מתדרדר קדימה.

לגבי חיסכון\חיי גיר, לא עושה שום פלא, רק טוחן יותר את התושבת גיר.

(אני עושה את זה כי לא באלי ללחוץ על הברקס).

לגבי צריכה, לדעתי העומס בסלד סרק על הממיר מומנט הוא לא גדול, והצריכה לא הופכת גדולה יותר (אז במקום ליטר לשעה בN, יאכל עוד חצי ליטר בשעה על D, כמובן שבסלד סרק נטו). כמובן שאני רק זרקתי מספרים וזוהי דעתי.

פורסם
אצלי בספר רכב (ג'ולייטה TCT) רשום בפירוש שאם מדובר על עמידה ממושכת יש לעביר ל-N. אני בטוח שהנחייה דומה קיימת גם אצל יצרנים אחרים אשר משתמשים בגיר רובוטי כפול מצמדים.

אני מעביר ל-N בגלל מערכת הSTART&STOP, כשאני בD כל תזוזה קטנה של הרגל על דוושת הבלם מעירה את המנוע.

ולמי שרוצה להעביר ל-N ולהוריד את הרגל מהברקס, תדעו שזה מאוד מסוכן כי במידה ומישהו נכנס בכם מאחורה ברמזור אתם תתגלגלו ישר לתוך הצומת ותהיו בסכנה. עדיף להעביר לP + בלם יד אם הרמזור ארוך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ולמי שרוצה להעביר ל-N ולהוריד את הרגל מהברקס, תדעו שזה מאוד מסוכן כי במידה ומישהו נכנס בכם מאחורה ברמזור אתם תתגלגלו ישר לתוך הצומת ותהיו בסכנה. עדיף להעביר לP + בלם יד אם הרמזור ארוך.

למה דווקא P? מה רע ב N+בלם יד? (אני שואל ברצינות)

ברמזורים ארוכים אני אישית מעביר ל N + בלם יד, כדי לתת לרגל לנוח. כמובן בתנאי שזה לא נסיעה של חצי שעה, והרגל באמת התעייפה.

פורסם
למה דווקא P? מה רע ב N+בלם יד? (אני שואל ברצינות)

ברמזורים ארוכים אני אישית מעביר ל N + בלם יד, כדי לתת לרגל לנוח. כמובן בתנאי שזה לא נסיעה של חצי שעה, והרגל באמת התעייפה.

בתכל'ס אני לא יודע אם זה משנה מבחינת מנוע, P נותן לך עוד קצת הגנה למקרה שלא הרמת מספיק את בלם היד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...