Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. בירידה על הרכב להיות בהילוך. הסיבה קשורה לנהיגה ולא לצריכת דלק.

לידע כללי, אכן בהילוך משולב הרכב חסכוני יותר מאשר בסרק. החסכון נוסע מכך שבסרק המחשב יזרים דלק בכדי לשמור על סל"ד סרק מינימלי, ובהילוך משולש אין צורך לשמור על סל"ד סרק מינימלי. בכל מקרה החסכון הוא זניח, והוא לא הסיבה לנהיגה בהילוך משולב. חפש על כך במנוע החיפוש של הפורום.

ב. בעצירה ברמזור לפי החוק על הרכב להיות בהילוך משולב ולא בסרק.

ג. בעליה לא חוסכים דלק. אמנם בסל"ד גבוה הרכב אינו חסכוני, אך זה עדיף על פני נסיעה בהילוך גבוה בסל"ד נמוך, בו הרכב מתקשה במיוחד.

אם נושא חסכון בדלק מטריד אותך, השתמש במנוע החיפוש וחפש טיפים לחסכון, והמעט בנסיעות.

השאלות ששאלת הן לא הכייון לחסכון בדלק.

אין צורך לרשום "אהההה ועוד שאלה". אתה יכול לערוך את ההודעה לפני השליחה, ואין צורך להקליד את ההתמהמהות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין צורך לרשום "אהההה ועוד שאלה". אתה יכול לערוך את ההודעה לפני השליחה, ואין צורך להקליד את ההתמהמהות.

ניסיתי להיות מצחיק, כנראה שלא הצליח

עשיתי חיפוש אבל לא הבנתי ולכן פתחתי את הוורד הזה.

אני מבין שנסיעה שלא בהילוך משולב היא אינה ביטוחותית אבל עדיין מסקרן אותי לדעת את התשובות לשאלות שלי.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אמרו לי כל פעם שאני מגיע לרמזור ברכב אוטומט,להוריד לN ושמתחילים לנסוע להעביר בחזרה לD

אני רוצה לדעת האם זה באמת משפיע על הדלק בצורה גבוהה או שזה סתם עוד טריק בשביל לחסוך כמה אגורות במקרה הטוב?

פורסם

זה ממש לא נותן כלום ולא חוסך כלום.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

לא נותן כלום במקרה הטוב, ובמקרה הרע דופק לך את הגיר.

התחלת נסיעה? שלב D. סיימת? שלב P.

בין לבין יש מצבים חריגים שדורשים L/2/1, אבל זה לשיעור אחר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סליחה אבל אפשר לשאול מאיפה הנחרצות הזאת?

בD המנוע מניע את הגיר וממיר המומנט בולע את הפרש הסיבובים ע"י בחישה של השמן ובזבוז אנרגיה לחום. ב-N ממיר המומנט לא חש את אותה ההתנגדות וישנו בזבוז מופחת. אין צורך להאמין לי, כל אידיוט מרגיש את סל"ד הסרק יורד כשמוציאים לניוטרל בעמידה.

חוץ מזה על מה אתם מבססים את הידע שזה כל כך מזיק לשלב מ-D ל-N ללא עומס בעמידה?

למיטב ידיעתי הבלאי המתווסף הוא זניח מאד ומורגש רק על מאות אלפי קילומטרים רבים של שימוש. גם אז, אני מתאר לעצמי שזה מזיק כמו לשלב מ-P ל-D אם לא פחות, פעולה אותה מבצעים אלפי פעמים לאורך חייו של גיר.

פורסם
חוץ מזה על מה אתם מבססים את הידע שזה כל כך מזיק לשלב מ-D ל-N ללא עומס בעמידה?

בבקשה:

לא נמאס לכם ?

כמה פעמים אפשר לשאול את אותה השאלה, ולענות את אותון תשובות לא נכונות ?

כשעומדים במקום עם רגל על הברקס, אין בלאי לבלמים, כי הגלגלים לא מסתובבים.

לגבי השאלה - אם תעביר את הבורר לניוטרל בעמידה ברמזור, כשיתחלף האור לירוק, אתה עלול לשכוח, שאתה בניוטרל, וישר תלחץ על הגז. הטורים יעלו, ורק אז תשים לב, שאתה בניטרל. בלחץ ובבהלה תשלב את הבורר לדרייב, כשהטורים עדיין גבוהים.

זה באמת הורס את הגיר.

למי שזה לא מספיק - יתכבד להריץ חיפוש, יש עשרות שרשורים בנושא בפורום.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש גירים אוטמטיים (מעטים) שעושים את זה בעצמם ,בזמן עצירה הגיר מעביר לניוטרל ובזמן זינוק יש השהיה עד שהגיר משתלב ,היה לי רכב כזה -זה היה מטריד.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
סליחה אבל אפשר לשאול מאיפה הנחרצות הזאת?

בD המנוע מניע את הגיר וממיר המומנט בולע את הפרש הסיבובים ע"י בחישה של השמן ובזבוז אנרגיה לחום. ב-N ממיר המומנט לא חש את אותה ההתנגדות וישנו בזבוז מופחת. אין צורך להאמין לי, כל אידיוט מרגיש את סל"ד הסרק יורד כשמוציאים לניוטרל בעמידה.(הסל"ד תמיד יעלה כאשר מעבירים מ-D ל-N ולא ירד!)

חוץ מזה על מה אתם מבססים את הידע שזה כל כך מזיק לשלב מ-D ל-N ללא עומס בעמידה? (כל פעולה שמבצעים משתמשת בבזבוז הבלאי, ולאוו דווקא בגיר, אלה גם בכל שאר מערכות ברכב, תשתמש יותר = יותר בלאי, אם אין צורך אז לא נוגעים, רק כך תאריך את חיי הגיר, או כל מערכת אחרת.)

למיטב ידיעתי הבלאי המתווסף הוא זניח מאד ומורגש רק על מאות אלפי קילומטרים רבים של שימוש. גם אז, אני מתאר לעצמי שזה מזיק כמו לשלב מ-P ל-D אם לא פחות, (אם כבר אתה משווה, אז מעבירים בכל נסיעה רק פעם אחת מ-P ל-D וחלילה, לעומת כל עצירה בצומת להעביר ל-N ואז חזרה ל-D יכול להיות עשרות פעמים! תעשה חשבון לבלאי!) פעולה אותה מבצעים אלפי פעמים לאורך חייו של גיר.

12345

פורסם

מאחר והשאלה באמת מוצתה עד תום בגירים פלנטריים (אוטומאטיים סטנדרטיים), אשמח לשדרג את השאלה ולהעביר אותה לעולם הרובוטי. יצא לי לנסוע עם נהג מונית שבכל עצירה היה משלב את ה DSG שלו לניוטרל, כשהוא נשען על הטענה החד-משמעית (מבחינתו) שזה יאריך לו את חיי הגיר, והוא מודע לכך שחבריו כבר אחרי החלפת מצמדים באיזור ה 70-80K (במקרה הטוב). לדעתי, הוא רק מזמין את הצרות במקום לדחות אותן.

אם אתייחס לפן הטכני והתחושה בתור נוסע, ישנן רעידות די מורגשות בתחילת הנסיעה בסקודה שלו (שלבינתיים עשתה רק כ 12K).

פורסם

בגיר רובוטי, כמו בידני, הקלאץ' מחבר את המנוע לתיבת ההילוכים. כשהאוטו עומד ולוחצים על דוושת הבלם (לפחות בפלואנס רובוטית, אני מניח שזה כך בכל המכוניות) הקלאץ' מנותק והגיר לא מסתובב. אין קשר לאיזה הילוך משולב או אם הרכב בניוטרל. ההיגיון אומר שההעברה לניוטרל מוסיפה עוד פעולה לעבודה של הגיר (קלאץ' + ניתוק ולאחר מכן שילוב הילוך, לעומת קלאץ' בלבד כאשר הרכב עוצר ולא משנים דבר בידית ההילוכים) ולכן מגדילה את הבלאי.

"ai motoare capul doare"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...