Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נוח ונעים אין ספק. אין גיר יותר נוח ונעים מאוטומט.

זה לא הסיבה שהמציאו רובוטי. הסיבה היא חיסכון בדלק.

חצי מהסיבה. החצי השני הוא עלויות - תיבה רובוטית הרבה יותר פשוטה לפיתוח, ייצור, תחזוקה שוטפת, תיקון או החלפה.

The older you get, the better you used to be

פורסם

לא נשמע לי הגיוני מה שאתה אומר

אם ככה אז למה במכוניות מלפני 50 שנה יש תיבה אוטומטית ולא רובוטית?

אם רובוטית יותר זולה לתחזוקה שוטפת למה גיר של קורולה או DL שנת 90 יכולים להחזיק עד היום בלי טיפול אחד ומנגד DSG ו-PowerShift מתפגרים בלי סוף?

מצטער אני לא מוצא הגיון בטענה

פורסם
בגדול:

אוטומטית - תיבה "קונבנציונלית", נניח משהו שנראה כמו בפוקוס שלך למשל: P, R, N, D, 2, 1.

טיפטרוניק - הפך להיות שם גנרי למשהו כמו 40-50 תיבות אוטומטיות של יצרני רכב שונים עם פונקציה זהה, למרות שהשם טיפטרוניק הומצא על ידי אאודי. בגדול, תיבה אוטומטית כמו שהוסבר אבל עם יכולת העלאה\הורדה של הילוך ע"י הזזה של הידית (קדימה, אחורה או הצידה - הכיוון לא תמיד זהה להעלאה או הורדה, תלוי ביצרן). ההעברה קלה ומאפשרת שליטה נוחה על העלאות או הורדות הילוכים וכן על השארות בהילוך הנבחר בחלק מהמקרים. בתיבה אוטומטית "רגילה" שינוי ההילוך אפשרי אך עם לחיצה (בד"כ) על הניצרה שבידית - הייעוד שונה באופן כללי.

רובוטית - תיבה שהמכניקה הפנימית שלה היא של תיבה ידנית אבל עם מצמד אוטומטי שחוסך החלפת הילוך ידנית. למעשה אין דוושת מצמד במכונית.

השם טיפטרוניק לא הומצא על ידי אודי אלא על ידי פורשה.

תיבת הטיפטרוניק הראשונה הוצגה ב 89׳ והופיעה ב 911.

מסילת ההילוכים כללה את הסידור המקובל, והיציאה לשליטה הידנית היתה ממיקום d.

תיבה רובוטית היא תיבה ממוחשבת שמחליפה הילוכים לבד, לא רק מפעילה את המצמד.

תיבות חצי אוטומטיות הופיעו כבר בראשית שנות ה 60׳, וכללו ממיר מומנט שהחליף את המצמד, ומצמד נוסף שהופעל על ידי נגיעה בידית ההילוכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נוח ונעים אין ספק. אין גיר יותר נוח ונעים מאוטומט.
יש ״גיר״ נעים הרבה יותר: כאשר אין גיר בכלל (בחשמלי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחת הסיבות שבגללן אני עובר לעתים ל-N היא חשש מגלישה לא רצויה לפנים אם אשחרר מעט את הבלם, מה שעלול לקרות בעצירה ממושכת (יש כמה רמזורים שבהם אני יודע שאכמוד 2-3 דקות וזו עצירה ממושכת מאד).

חשבת על להשאיר ב-D (או אחד ההילוכים) ולהרים בלם-יד?

זה מחזיק את הרכב ממש כמו עמידה עם בלם הרגל, ונוח מאוד מהבחינה שציינת, וכך גם אני נוהג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
השם טיפטרוניק לא הומצא על ידי אודי אלא על ידי פורשה.

תיבת הטיפטרוניק הראשונה הוצגה ב 89׳ והופיעה ב 911.

מסילת ההילוכים כללה את הסידור המקובל, והיציאה לשליטה הידנית היתה ממיקום d.

תיבה רובוטית היא תיבה ממוחשבת שמחליפה הילוכים לבד, לא רק מפעילה את המצמד.

תיבות חצי אוטומטיות הופיעו כבר בראשית שנות ה 60׳, וכללו ממיר מומנט שהחליף את המצמד, ומצמד נוסף שהופעל על ידי נגיעה בידית ההילוכים.

אכן, טיפטרוניק עם סימן רשום, וליתר דיוק: Dr. Ing. H.C.F. Porsche AG Porscheplatz 1, D-70435 Stuttgart-Zuffenhausen

ברור שהתיבה הרובוטית גם מחליפה הילוך ולא רק מתפעלת את המצמד, נראה לי שזה מובן ממה שכתבתי.

פורסם
לא נשמע לי הגיוני מה שאתה אומר

אם ככה אז למה במכוניות מלפני 50 שנה יש תיבה אוטומטית ולא רובוטית?

אם רובוטית יותר זולה לתחזוקה שוטפת למה גיר של קורולה או DL שנת 90 יכולים להחזיק עד היום בלי טיפול אחד ומנגד DSG ו-PowerShift מתפגרים בלי סוף?

מצטער אני לא מוצא הגיון בטענה

אין לי מושג מה היו עלויות הייצור של תיבות רובוטיות לפני 50 שנה, בעיקר בגלל העובדה שתיבה רובוטית עכשווית מבוקרת אלקטרונית, מה שלא היה ממש אפשרי אז. המשמעות של ייצור תיבה רובוטית מכנית כנראה לא הצדיקה את עלויות הפיתוח. תיבות אוטומטיות קונבנציונליות בנות 50 שנה לא בנויות בצורה שונה מהותית - הטכנולוגיה הבסיסית של ממיר המומנט פועלת גם היום באותה צורה, יחד עם זאת כמובן שתיבה אוטומטית מודרנית מבוקרת מחשב, עמוסה באלקטרוניקה ושאר ירקות שלא היו בעבר.

כשלים בתיבות אוטומטיות תמיד היו יקרים יותר לתיקון מכשלים אופיינים בתיבות ידניות רגילות ולמעשה, בעיקר היה המצמד החשוד המיידי ולא התיבה עצמה. כמות הרכיבים המועדים לפורענות בתיבה אוטומטית גדולה בהרבה מאלה שבידנית - יש משאבות, שסתומים, ממיר מומנט\טורבינות... בידנית, יש פחות או יותר גלגלי שיניים. אני מקצין, כמובן - לא חושב שזה משהו שאפשר לבנות בחצר האחורית, אבל זה לבטח הרבה פחות מורכב מתיבה אוטומטית.

פורסם
אין לי מושג מה היו עלויות הייצור של תיבות רובוטיות לפני 50 שנה, בעיקר בגלל העובדה שתיבה רובוטית עכשווית מבוקרת אלקטרונית, מה שלא היה ממש אפשרי אז. המשמעות של ייצור תיבה רובוטית מכנית כנראה לא הצדיקה את עלויות הפיתוח. תיבות אוטומטיות קונבנציונליות בנות 50 שנה לא בנויות בצורה שונה מהותית - הטכנולוגיה הבסיסית של ממיר המומנט פועלת גם היום באותה צורה, יחד עם זאת כמובן שתיבה אוטומטית מודרנית מבוקרת מחשב, עמוסה באלקטרוניקה ושאר ירקות שלא היו בעבר.

כשלים בתיבות אוטומטיות תמיד היו יקרים יותר לתיקון מכשלים אופיינים בתיבות ידניות רגילות ולמעשה, בעיקר היה המצמד החשוד המיידי ולא התיבה עצמה. כמות הרכיבים המועדים לפורענות בתיבה אוטומטית גדולה בהרבה מאלה שבידנית - יש משאבות, שסתומים, ממיר מומנט\טורבינות... בידנית, יש פחות או יותר גלגלי שיניים. אני מקצין, כמובן - לא חושב שזה משהו שאפשר לבנות בחצר האחורית, אבל זה לבטח הרבה פחות מורכב מתיבה אוטומטית.

מצמד זה קלאץ' אני מניח? אז למה יש קלאץ' ברובוטית אם לא צריך להשתמש בו כלומר ההילוכים מוחלפים על ידי רובוט?

פורסם (נערך)

מצמד זה קלאץ'. הוא קיים מאחר ויש צורך להפריד ולשלב גלגלי שיניים וכח העובר מהמנוע למערכת ההנעה בזמן החלפת הילוך. המצמד וכפועל יוצא גם ההחלפה נשלטים ע"י אלקטרוניקה ו"רובוט". מבחינתך יש שתי דוושות בלבד - האצה ובלם. גם אם תחפש ממש טוב לא תמצא דוושת מצמד.

עריכה אחרונה על ידי X9500

פורסם
מצמד זה קלאץ'. הוא קיים מאחר ויש צורך להפריד ולשלב גלגלי שיניים וכח העובר מהמנוע למערכת ההנעה בזמן החלפת הילוך. המצמד וכפועל יוצא גם ההחלפה נשלטים ע"י אלקטרוניקה ו"רובוט". מבחינתך יש שתי דוושות בלבד - האצה ובלם. גם אם תחפש ממש טוב לא תמצא דוושת מצמד.

אז האם קיים קלאץ' גם באוטומט שאותו קשה למצוא?

פורסם

זה מחזיק את הרכב ממש כמו עמידה עם בלם הרגל, ונוח מאוד מהבחינה שציינת, וכך גם אני נוהג.

ניסיתי, יש איזו תחושה לא נעימה כאילו הרכב עומד "לברוח", וכמוכן צריך להקפיד על משיכת בלם היד עד השן האחרנה, שכן בלם היד מפעיל פחות כוח מבלמי הרגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש לך רכב עם גיר רובוטי, אתה תגמור את המצמד(ים) מהר מאוד.

מה כל כך מסובך בללחוץ על דוושת הבלם בעמידה ברמזור? כך האוטו מתוכנן לעבוד, אל תנסו להמציא את הגלגל מחדש.

!AWDSOME

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...