רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
יש לי בעבודה איזה רכב (פורד קונקט אם זה מעניין מישהו) רוב הזמן הרכב עומד ומידי פעם אני עושה איתו נסיעות קצרות. בחודש האחרון אני נוסע עם הרכב כמה מטרים בתחילת יום ובסוף יום. שמתי לב שתמיד בערך איזה רבע שעה אחרי שאני יוצא מהרכב, אני מוצא על עצמי "פשפש" אחד במקרה הטוב. מיותר לציין שאין שום תועלת בייצור הנ"ל, והוא משאיר סימני נשיכה שמאוד מגרדים, יש מצב שאני אלרגי גם. לקחנו את הרכב לשטיפה חיצונית ופנימית וזה לא עזר, יש למישהו רעיון איך להפטר מהם? נ.ב אם זה לא התת פורום הנכון אודה מראש אם יעבירו לתת פורום הנכון.
הודעה אחרונה מאת civil_engine, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, חלפה קרוב לשנה מאז רכשתי רכב "יד ראשונה 0 ק"מ" משלמה סיקסט וכעת נשלחה אלי אגרת חידוש רשיון רכב. חלק אומרים שאין צורך לעשות טסט כי חלפה שנה בלבד וחלק טוענים שהפטור לא חל על עסקאות מהסוג הנ"ל. טלפנתי למשרד הרישוי והשיבה לי בחורה נחמדה אך חסרת מושג שהם לא יכולים לדעת (אני רציני). אמרתי לה שכתוב על טופס האגרה "רכב חדש פטור ממבחן שנתי" והיא השיבה שאין צורך שאעבור טסט. יחד עם זאת, היא לא נשמעה לי מבינה גדולה אז החלטתי ליתר בטחון ללכת לשלמה סיקסט. שם השיבו לי שהם לא בטוחים והמליצו לי לגשת למכון רישוי ולשאול כי הם יודעים הכי טוב. במכון הרישוי נאמר לי שככל הנראה אני כן צריך לעבור טסט למרות שכתוב "רכב חדש פטור ממבחן שנתי", משום שהבעלים הקודם אינו פרטי (הבעלים …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 952 צפיות
האם יש חובה שלוחית הרישוי הקידמית בסוזוקי גרנד ויטרה תהיה גבוהה/מרובעת, או שהלוחית הסטנדרטית גם מותרת לשימוש מלפנים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
http://cars.walla.co.il/item/2880846 איכה נתמודד עם תוצאות המבדק הנ"ל ? הייתכן שהצרפתיות אמינות מהונדה ? הייתכן שפזו אמינה ממאזדה ??? ורחמנא ליצלן סקודה של שלל DSG אמינה מכל???
הודעה אחרונה מאת baget, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2200/%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%AA-/%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%95-E36-%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-3--%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA-25 בדיוק לפני 25 שנה, הוצגה ה E36, שהחליפה את קודמתה המצליחה. קריאה נעימה !
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, מישהו מכיר חברות ביטוח המעניקות הטבות והנחות בביטוח רכב בעזרת אחד מהארגונים הבאים ? 1. ארגון נכיי צהל. 2. מחזיקי כרטיס חבר. 3. ארגון הסתדרות המורים . (כולם קרובי משפחה מדרגה ראשונה. ואינני שייך לאף אחד מהארגונים הללו.)
הודעה אחרונה מאת elro, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
אחד הדברים המרגיזים בנסיעה בלילה, זה הסינוור מאחור. זה יכול להיות נהג ששכח את האורות הגבוהים פועלים, ערס שהחליט שאתה לא בא לו בטוב בעין, וגם סתם כי האורות של הנהג מאחוריך לא מכוונים. מה שיותר מרגיז זה שאין לך שום דרך להודיע להם שזה מפריע. האפשרות של "קיפול" המראה עם הכפתור לא תמיד עוזרת ולפעמים גורמת לבלבול. המראה שמתכהה אוטומטית היא פתרון מאד נחמד, שלטעמי צריך להיות בכל רכב. איך זה עובד? המראה מורכבת מ 2 מראות כשביניהן חומר המתכהה כשעובר בו זרם חשמלי. בצד הקדמי והאחורי של המראה מותקנים חיישני תאורה (פוטו דיודות) עם בקר. כשהבקר מזהה הפרשי תאורה בין הצד הקדמי לאחורי, הוא מעביר זרם לחומר שהופך לכהה. מה עשינו? הוזמנה מראה מאליאקספרס. יצרן גנרי לרוב…
הודעה אחרונה מאת yitzy, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום כולם. אני גר באה"ב, אבל אני רוצה שיהיה לרכב שלי מראה ישראלי - עם הרבה סטיקרים מאחורה בעברית. הבעיה שאני ממש לא מצאתי מאיפה לקנות (במיוחד מחו"ל). יש לי חברים בארץ, אבל מאיפה? באמת לא חשוב לי מה הנושא...רק רוצה הרבה, בעברית. "העם עם הגולן"..."שמור מרחק"..."נ נח נחמן"...הכל יהיה טוב. אני רוצה רכב כזאת!!!: http://www.ynet.co.il/PicServer3/2013/08/22/4816790/48167860100099490389no.jpg
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי רכב שנת 2000 ללא טסט 8 חודשים. שמעתי שבדואר בלתי אפשרי להעביר בעלות, אך במשרד הרישוי זה בהחלט אפשרי (הקונה מתחייב לחתום על טופס שידוע לו שהוא קונה רכב בלי טסט) האם זה עובד כך? או שהטעו אותי? תודה
הודעה אחרונה מאת Jester, -
-
החלטתי לפתוח את השירשור על מנת לעזור להרבה מחפשים כמוני (לשעבר- כשחיפשתי) שמחפשים רכב טוב, בתקציב סביר המספק מקסימום תמורה למחיר. התמורה היא אינדיווידואלית מאחד לאחר, כי אחד יכול להעדיף רכב חזק עם נתונים מכאניים ואחר יעדיף רכב מפנק עם מעט נתונים מכאניים. אז לא לקטול אותי. לאחר שזה נאמר. אחרי תקופה של חיפושים אחרי מועמדים (פזלתי לכיוון ה A4 08, בימר סדרה 3 07-08 , ואלפא 159 08-09), ולאחר ששמעתי את סכום הביטוח ועלויות התחזוקה והטיפולים, החלטתי לבדוק קצת על הרכב הבא, מאזדה 6 דגם פרימיום, סדאן. התקציב שלי אפשר שנתון 09 כ 97K ₪ נכון ללפני חודשיים +. אין לי מושג מדוע, אבל כשחיפשתי עליו מידע, לא מצאתי הרבה. למעט כמה מבחני דרך בודדים שלא נתנו מענה שלם אלא כללי. בעיקר נ…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 4 תגובות
- 768 צפיות
צהריים טובים, כל ההשוואות שמצאתי עד עכשיו ניתן היה לבחור רק "גיל הנהג הצעיר ביותר" - 24 ומעלה כמובן שזה לא עוזר לי, האם מישהו יכול לתת לי כיוון להשוואה שמכבדת צעירים כמוני? או לחילופין, אם אתה מכירים סוכן ביטוח מומלץ, אני מחפש חובה + מקיף של כל נהג מעל 21 על רכב בן שנתיים.
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
רכשתי לפני שבועיים AUDI A4 2013 מיד ראשונה. נתקלתי ב-2 צמתים בשירות שלהם והאמת יש לי רק מחמאות הפעם הראשונה היתה ביום שלפני בדיקת הקניה אז פניתי למרכז שירות ירושלים במייל ע"מ שיחזרו אלי (המוסך היה סגור באותו יום בגלל הרמאדן). בשעה 23:30 קיבלתי מייל ממנהל מרכז השירות שכתב לי שיחזרו אלי מחר. עניתי לו מייד במייל שאני צריך לתאם למחר בדיקה ממוחשבת ולהפתעתי קיבלתי ממנו תשובה, המשכנו עוד כמה מיילים ולסיכום הוא אמר לי שמחר בבוקר יכניסו אותי בלי תיאום למרות שזה יום עמוס, הוא גם הוסיף הנחה חביבה למימוש אחרי הבדיקה בלי שביקשתי. יפה וראוי. במוסך עצמו כשביקשתי בדיקה בדקו בהיסטוריה של הרכב וראו שלפני שבועים היתה בדיקה. עברנו עליה ביחד והם חסכו לי את הזמן והכסף. בנוסף סיפרו את שי…
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
שלום לכל, הוריי הם לקוחות של תוכניות מימון של אלבר כבר כמה שנים טובות, וחתמו אתם על מספר עסקאות. הקונספט הוא פשוט ומוכר: בכל עסקה הם מבצעים טרייד אין על הרכב הישן, משלמים את המקדמה הנדרשת, מקבלים רכב חדש ומשלמים עליו X שקלים בכל חודש, בהתאם לחוזה. בתחילת מאי הייתה אמורה להסתיים העסקה התורנית שלהם. הם קיבלו מכתב מאלבר אי שם במרץ, והוצעו להם האופציות הרגילות - טרייד אין, קניית הרכב או סיום העסקה. במידה והיו מעוניינים לסיים את העסקה ולא לחדש, נדרשו להחזיר את הרכב הישן שלהם בתאריך שבו היה אמור להסתיים החוזה. הם יצרו קשר עם אלבר וחתמו על חוזה חדש בסוף מרץ. לאחר שקיבלו את כל האישורים, העבירו את המקדמה לאלבר במהלך אפריל, וקיבלו את הרכב באמצע מאי - כמה שבועות לאחר תום ה…
הודעה אחרונה מאת יוסריאן, -
- 0 תגובות
- 714 צפיות
שלום לכולם התקלקל לי המאוורר למזגן, הרכב שיש לי הוא מיצובישי לנסר שנת ייצור 2006, איזה דגם של מאוורר מתאים לרכב וכמה הוא אמור לעלות? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת Assaf Chanoucka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אהלן, בשעה טובה קיבלתי את המדבקה של תו החניה בתל אביב. אני אוהב את החלון נקי ובלי קשקושים, השאלה האם אפשר לא לשים את המדבקה? האם הפקח עובר ובודק לפי מספר רישוי במחשב ואז כאילו ניתן לדלג על המדבקה? במידה ולא ניתן, האם זה משנה אם שמים את זה בחלק העליון או התחתון? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
[h=2]חברת "שגריר" חושפת את הנתונים למחצית הראשונה של 2015: האירופאיות נתקעות יותר, ועיקר הקריאות - בגלל תקלות במערכת החשמל[/h] שגריר, חברת שירותי הדרך והגרירה הגדולה בישראל, מציגה מספר נתונים מעניינים העולים מניתוח הקריאות לשירות. לחברה כ-710 אלף מנויים. במחצית הראשונה של שנת 2015 סיפקה החברה מעל 123 אלף שירותים, מתוכם 58% גרירות ו- 42% התנעות ותיקונים (לעומת 56% גרירות ו- 44% התנעות ותיקונים ב-2014). מניתוח תיקוני הדרך והגרירות, במחצית הראשונה של שנת 2015 מתברר כי כשלים במערכת החשמל והאלקטרוניקה עדיין מהווים את המרכיב העיקרי בקריאות לתיקון: בשנת 2015 עולה כי 39.9% מהקריאות נבעו כתוצאה מכשלים במערכת החשמל, אל מול נתוני 2014 ו- 2013 לגבי אותה ה…
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי יונדאי i30cw ואני מעוניין להתקין לה חיישני רוורס, ויש לי כמה שאלות בנושא: האם מישהו יכול להמליץ על חיישני רוורס טובים במחיר סביר? מה סוגי חיישני הרוורס הקיימים היום? האם מצלמת רוורס יקירה משמעותית מחיישני הרוורס הסטנדרטיים? האם כדאי להשקיע במצלמת רוורס או שזה מיותר? איפה ניתן לקנות ואיפה ניתן להתקין חיישני רוורס? תודה מראש לכל העוזרים, ליאב
הודעה אחרונה מאת loko152, -
- 1 תגובות
- 692 צפיות
אני מעוניין לצייד את הרכב במלצמה שתהיה מוצבת באיזור הדאשבורד או המראה ותמשיך לפעול גם בזמן שהרכב חונה. מצפייה של עשרות קטעי יוטיוב מרחבי העולם זה נראה לי אישית לפחות דבר חיוני היום, חוץ מזה שוידאו זה הראייה הכי טובה כנגד משטרה פושעת או חברות הביטוח. אז האם למישהו יש התנסות עם מצלמה כזו? אם כן איזו מצלמה? מחיר? ולכמה זמן מספיקה סוללה מלאה במצלמה שלכם? ומאיפה כדאי לרכוש אחת כמובן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shaharm1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי אני שואל בשביל חבר שלי, הוא עמד בחניה של הבית שלו ורכב נעמד מאחוריו, הוא נסע לאחור ולא שם לב שהוא עומד שם והוא עמד עם החלק האחורי אליו, ונכנס בטמבון האחורי שלו, הטמבון קצת נכנס לבפנים וכנראה שהפנס נסדק, לא מובן אם זה מהמכה או שכבר היה סדוק ובעל הרכב טוען שזה גם קרה מהמכה, בכל מקרה הרכב הנפגע הוא אקסנט 2006 בערך, לחבר שלי יש פונטו 97, יש לחבר ביטוח מקיף, הוא בן 22 לא נהג חדש, מה לדעתכם כדי לו לעשות ? להפעיל ביטוח או לסדר לו לבד את המכה ? כי בעל הרכב מוכן שישלם לו על התיקון או שיתקן במוסך שחבר שלי יבחר. אם חבר שלי מפעיל את הביטוח שלו הוא צריך לשלם השתתפות עצמית או רק במידה ויוכח שהוא אשם, מה שכנראה יקרה כי הוא נכנס בו, ואז כנראה יעלו לו את הביטוח בשנה הבאה, נכו…
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
שלום מחר בבוקר אני אמור לבדוק סובארו אימפרזה באיזור פ"ת. כיון שאיני מחסידי המכונים, אשמח להכוונה למוסך שירצה לתת את השירות הזה של בדיקת מכלולי הרכב. בברכה
הודעה אחרונה מאת avargel, -
הסרת הגבלת מהירות. 1 2
מאת ariel000-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 16.8 אלף צפיות
ישנם המתאמים שמתחברים למחשב הרכב וניתן להביט\לשנות דברים דרכם. אני מדבר על המתאמים שקונים ב-Ebay. כאן מגיעה סקרנותי... האם ניתן בעזרת אותו מתאם, להתחבר למחשב ולבטל את הגבלת המהירות?.
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 113 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=BLtw2z_mZ6w
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תאירו את דעתי. ברור שהאמירה הזאת הייתה נכונה לפעם השאלה אם עדיין ב2015 לא הצליחו להמציא גירים נורמלים ש"יעמדו" ראש בראש באותה צריכת דלק כמו גירים ידניים? אז מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי לכולם. אני מתעניין ביאריס 2007 או 2008. יש המלצות שלא להתקרב לדגם הזה בגלל הגיר הרובוטי. האומנם? הכצעקתה? אשמח לשמוע ממי שיש לו ניסיון עם הדגם הזה על בעיות בגיר או בכלל. אני יודע שהדגם הקודם נחשב מאוד מאוד מוצלח. תודה רבה לכל מי שיתרום מנסיונו! תודה.
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע אם יש זינוק בעליה בקיה ריו 2012 ידני?ואם כן איך מפעילים? תודה רבא!
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, ברשותי הונדה סיוויק 2001 , אני מרגיש שהרכב לא סוחב כמו שצריך כאילו הוא יושן והדוושות קשות ותגובת דוושה לא מהירה כבדרך כלל, הבעיה שיש פעמים שאני מרגיש כך ויש פעמים שהרכב נוסע כמו שצריך ותגובת דוושה טובה והרכב מעלה טורים במהירות, כאשר הרכב לא נוסע כמו שצריך אפילו אני יכול ללחוץ חצי דוושה והרכב לא יעבור את ה2.5 טור מה שלא אמור להיות . הקטע הוא שאני יכול לנסוע עם הרכב יום אחד טוב ואחרי שעתיים שאני נוסע הוא ינסע בכבדות. בבקשה עזרה.....:cry::cry::cry:
הודעה אחרונה מאת Gsm89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום חברים, עד לפני חודש הייתי עם הלאון 1.2 ידנית 2012 ששירתה אותי נאמנה וגם כמעט ולא נחסכו ממנה שיפורים למיניהם, החל מתוכנה וממשיך בחישוקי 17", מערכת פליטה מקורית של לאון FR ועוד. רק שהיה חסר לי מה שחסר לרובנו בדרך כלל- עוד כ-ו-ח. אז מכרתי אותה ובמקומה לאחר חיפושים רבים ושבועיים ללא גלגלים מצאתי- אחותה הגדולה סיאט לאון 1.8 ידנית משנתון 2011/10: צבעה כסף מטאלי. קילומטרז נמוך יחסית שעומד על 57k ק"מ ולאחר בדיקה מקיפה ומיקוח קל העסקה נסגרה. הרכב סטוק לחלוטין למעט חישוקי 17" שחורים שאושרו ברישיון וצמיגי טויו t1 sport שהרכב הגיע איתם. הספקתי לעשות שני דברים: פילטר אינבוקס k&n ומערכת פליטה מקורית שירדה מלאון קופרה שנתון 2011. קצת תמונות:
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יום חמישי, כמעט ערב. אני חוזר מהעבודה ופונה במהירות סבירה+ לכיכר בכניסה לישוב. התוצאה? זנב מפרפר ו ESP דולק. היום, חזרה מהבריכה ובדיוק באותו מקום ובמהירות נמוכה מעט יותר הרגשתי שהזנב לא יציב. אז למה אני מספר את כל זה? ברכב השני שלי הותקנה לפני מספר שנים רביעיית דנלופ חדשה (SP400) ומהר מאוד הבנתי כי מדובר בצמיג מאוד לא איכותי שמבייש את שם המותג. בדיעבד התברר כי ה SP400 הוא צמיג אינדונזי המיועד למדינות העולם השלישי ואיכותו בהתאם. ברכב הנוכחי מותקנים מאחורה זוג דנלופים מסדרת Spotrt maxx בני כ 3 שנים שעברו פחות מ 30 אלף ק"מ (הותקנו ע"י הבעלים הקודמים) שהבנתי כי הם אמורים להיות איכותיים בהתאם לתדמית המוצר. למרבה הצער מסתבר שלא. אז מה קורה איתם? האם כדאי להעיף את המותג…
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
[video=youtube;Q-WdXRYgAVI]
הודעה אחרונה מאת sperial, -
ידידה שלי שמה בטעות כ-7 ליטר סולר במקום בנזין. היא התקשרה למוסכניק שלה שאמר לה שזה זניח ושתמלא מיכל מלא בנזין וזה יסתדר. נשמע לי קצת מוזר דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Anadrol,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 112 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נולד לליסינג
- David32
- Aviady001
- PYA
- פולו,גולף
- בנס
- benny62
- shilo_v
- yuvk
- Shay Shd Dave
- יבגניפ
- Nakamichi