רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני סולד מכותרות מהסוג : החברה הישראלית שמתכוונת לזעזע את עולם התחבורה, ולרוב מדובר בכתבות על שטויות ריקות מתוכן שהכותרת רק נועדה למשוך את הפתי לפתוח אותה, אבל כאן באמת יש חידוש מאד יפה ויעיל. כרגע מדובר על לשלב גלגלים מהסוג הזה לאופניים, אבל אני בטוח שיהיו לזה שימושים גם באופנועים וכלי רכב. בכל מקרה זה באמת פטנט יפה ומועיל.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, קניתי i30cw (לא חדשה) ואני מעוניין להתקין לה וו גרירה, כיוון שלפעמים (לעיתים רחוקות יחסית) אני צריך להעביר מפה לשם דברים וזה נוח לדעת שיש את האפשרות להוביל דברים בלי יותר מדי בלאגן. אשמח לדעת על ווי גרירה מומלצים (חברות/סוגים וכו'), וכן על מקומות אמינים ומומלצים להתקנה של וו גרירה באזור המרכז? כמו כן, אשמח לדעת מה סדר גודל עלות התקנה של וו גרירה שכזה? דבר נוסף וחשוב, אני מתכנן להתקין גם חיישני רוורס והשאלה היא האם דבר אחד לא פוגע בשני, בעיקר הוו בחיישני רוורס? מה "עדיף" להתקין קודם מבין השניים? תודה מראש לכל העוזרים, ליאב
הודעה אחרונה מאת liavl, -
-
- 14 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אחד מרכבי ה-7 מקומות היפים והנוחים שראיתי. במקום אחד קראתי שאי אפשר כי אין לאקורה (מותג העל של הונדה) את התקינה האירופאית הנדרשת, במקום אחר קראתי (עוד ב-2007) שמנכ"ל הונדה ישראל מצהיר שאוטוטו הם מייבאים את זה, איפה זה עומד? ומה עם יבוא אישי? האם מישהו ראה רכב כזה בארץ?
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז מסתבר שיש שם איגוד, וליגות, ומירוצים ופודיומים באופן שוטף. כתבה נחמדה על קבוצת נשים נהגות ראלי\ג'ימקאנה ברשות: http://www.haaretz.co.il/sport/other/.premium-1.2707680 קטעי וידאו מתוך סרט חדש שהולך לצאת על הנשים האלו: היה נראה לי נחמד להזמין אותן לישראל להשתתף באיזה אירוע ספורט מוטורי, רק שאין כאלו...
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בהמשך לשרשור הקודם, כמה חבר'ה ביקשו שאשתף בחוויות אז אני אספר לכם קצת על מה שעשיתי בימים האחרונים. כחלק ממסע נסיעות המבחן שלי הספקתי לעשות די הרבה ב4 ימים ובין הרכבים שנהגתי עליהם עד עכשיו נמנים: מיני קופר אס 2012, מיני קופר אס 2015, אבארט' 500, פיאסטה ST, סיון FRS (זהה לברז ולGT86), פורד מוסטנג GT וסובארו WRX. האמת שההספק הצליח להפתיע גם אותי, היום ביום אחד הספקתי 5 מתוכן והיד עוד נטויה . כמו שאתם בטח יודעים אני בסך הכל בן 18, אין לי הרבה ניסיון מקצועי ולכן חוות הדעת שלי מבוססת על מדד החיוכים בעיקר, וכשנהגתי בחלק מהרכבים האלה פשוט לא הצלחתי למחוק את החיוך הדבילי שהיה לי על הפנים. אני אספר בקצרה מה זכור לי מכל רכב ואצרף בהמשך כמה תמונות של כל אחד. MUSTANG GT …
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כותרת, גם ככה יש לי כיסא בלי משענת ראש בחדר, מה דעתכם להחליפו בכיסא משאית? בתמונות הוא נראה מאוד נוח. האם ניתן למצוא כזה במוסכי משאיות? או במגרשי גרוטאות של משאיות? כמה יעלה לי כזה חדש? והאם זה ישים לקחת כיסא כזה ולהוסיף לו גלגיליות למטה כך שיתאים למחשב?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, עוד שבוע וחצי אני טס לספרד, השכרתי רכב והוצאתי רישיון נהיגה בינלאומי, היום ראיתי שכנראה איבדתי את הרישיון נהיגה שלי(הפלסטיק) כמובן שמחר אני ילך להוציא רישיון זמני ואבקש שישלחו לי את הפלסטיק לבית הבעיה שזה כנראה יקח הרבה זמן, השאלה אם עם רישיון הנהיגה הזמני הזה אני יוכל להתנייד בחול ולקחת רכב מחברת השכרה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי הונדה סיווק שנת 2014 אשר נירכשה דרך מחלקת ניידות בביטוח לאומי, על כך אף אחד מלבדי אינו מורשה לנהוג, לשאר בני המשפחה אין אפשרות כי אינם גרים בכתובת עימי מה שמחייב ביטוח לאומי על מנת להיות מורשי נהיגה. חודש הבא אני טס לארצות הברית לטיול עד 4 חודש, אני משאיר את הרכב אצל אחותי לאחסון, בעלה של אחותי ידאג לטיפול אחת לשבועים כגון התנעה ובדיקה כללית, למעשה הוא אינו מורשה נהיגה אבל על מנת לשמור את הרכב יבצע נסיעה של מספר דקות פעם בשבועיים. חשבתי שהיה נוח לקנות כיסוי חיצוני דגם E שמותאם לרכב על מנת לאחסון אותו ולכסות אותו, האם לערכתם זה אפקטיבי? אני יבקש מבעלה של אחותי שינקה את הרכב יסודי אחת לשלוש שבועות, וגם יקפיד לאחסן אותו בחניה בנין מתחת לעץ לאזור מוצל. …
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
רכב המבחן בצבע שחור מטאלי , 5 דלתות עם גיר DSG7. נכנסים לאוטו , הגה יפייפה עם תפירה אדומה , מושבי ספורט נוחים ואוחזים התחושה היא שנכנסתי להוט האץ' פרופר. מניעים את הרכב ויש צליל אגזוז מורגש , מתחילים ללחוץ וואו יש המון כוח לקטנה הזו לשם השוואה אני נוהג על לאון 1.8TSI סטייג 2+ , כ240 כ"ס בגלגל והפולו הזו מרגישה זהה עד למהירויות שהשתיקה יפה להן. מבחינת השלדה הבולמים קפיצים מוקשחים וזה מורגש על מהמורות ובמפרים , לא מרסק עצמות אבל גם לא נסיעה של פולו רגילה. אפשר לגמרי להסתדר בנסיעה כדיילי דרייבר. הרכב אוחז מעולה עם זנב שמגיב היטב למשחקי גז בפניות. יצאתי ממנה מפוצץ אדרנלין. ב142 אלף שקל לגרסה ידנית 3 דלתות היא פשוט קניה מעולה ולגמרי הקניה הכי טובה היום בשוק בקט…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 9 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שמתי לב שכבר שנים שאני נוהג (עם הפסקות) בסימולטורי נהיגה של משאיות. בנוסף התחלתי לראות בטלוויזיה תוכנית asphalt cowboys על נהגי משאיות גרמניים ואני ממש מקבל השראה. לאחר שנועצתי עימכם בבעיות בריאות שמתלוות לנהגי משאיות, מתגבש במוחי רעיון להפוך את הנהיגה במשאית למקצוע שני ,ולא בארץ. כי בארץ נהגי משאיות הם עבדים. בתוכנית טלוויזיה שאני רואה, לנהג משאית מותר לנהוג רק עשר שעות ביום. נשמע סביר. זה יכול להיות מקצוע כזה שאעבוד בו לתקופות קצרות במידת הצורך. בו נגיד שאני מסיים לימודים אקדמיים ומתחיל לחפש עבודה, או בדיוק מפוטר ממקום מסוים ומחפש מקום אחר. עד שאמצע עבודה במקצוע ואם זה ייקח מלא זמן אוכל בנתיים ללמוד נהיגה על משאית באירופה (בטח שם יצא לי יותר זול?), ולמצוא שם עבודה כ…
הודעה אחרונה מאת milner236, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברים. עקב המקרה הנפשע שבוצע ברכב שלי אני מעוניין לרכוש מצלמה. מה שאני מחפש זו מצלמת אבטחה כזאת שתעבוד כשהרכב כבוי ולא מצלמת נסיעה. האם מצלמה שפועלת כשהרכב כבוי, קיימת? איפה אפשרי להשיג דבר כזה ומהן העלויות?
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אתמול בלילה נסעתי לת"א מכיוון דרום. בהשתלבות בין כביש 4 ל-20, ממש בכניסה לראשל"צ, הבחנתי בשלטים עם כיתוב "אכיפה מוגברת" וסמל של מצלמה ליד. ניסיתי להבחין במצלמות אבל לא ראיתי את העמודים עושקי הכסף. האם מדובר במצלמות שמיועדות לנתיב תחב"צ בעקבות בניית הרכבת הקלה? זה היה ממש בקטע שמתחיל הנתיב הצהוב.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 58 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם, ביצעתי חיפוש בפורום אך לא מצאתי תשובהרציתי לדעת אם מישהו בעבר התקין על ג'ולייטה מערכת התנעה מרחוק אם כן על איזה מתקין ממליצים והאם היו תקלות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MySpirit, -
-
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב אני חובב מושבע של מכוניות לפני כמה ימים עברה לידי 458 בכביש 6 והשגתי תמונה בתוך האוטו רציתי לדעת אם יש איזשהו קבוצה קבועה של מפגשים אירועי רכב וכאלה שאפשר להיות בקשר בווטאסאפ וכאלה אשמח לתשובה תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ס, אני חייל שמחזיק רכב נהדר ואני רוצה לשאול כמה שאלות בשביל לדעת איך להמשיך. 1. יש לי הונדה סיוויק שנת 93', קילומטראז' שעומד על 270,000, בעוד 4 אלף קילומטר אני עושה לה טיפול 10 אלף, השאלה שלי היא, גם לפני 10 אלף קילומטר עשיתי טיפול 10 אלף, הבנתי שיש דבר כזה שנקרא טיפול 20 אלף וכו', אני צריך את זה? אם כן, מדי כמה זמן? מה בעצם כולל 10 אלף ומה כולל 20 אלף? 2. איך מנקים את המנוע? נגיד בצבא (אני נהג, לוחם לשעבר) אני פשוט פותח מכסה מנוע (בעיקר של רכבים כמו האמר ואינטר) ועם גרניק מים אני פשוט שוטף הכל. בהתחלה זה היה נראה לי מוזר אבל ככה זה בצבא, ברכב פרטי אפשר גם ככה? או שלא? ואם לא, מה ההבדל נגיד בין הרכב שלי להאמר? 3. רמקולים. אני רוצה לקנות רמקולים, אב…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, כשאני מסתכל על מחירון של רכבים בלוי יצחק אני רואה שתמיד כתוב לי באזור של התיבת הילוכים: אוטומט לידני 5% ידני לאוטומטי 9% ידני אתם יכולים להגיד לי מה בדיוק ההבדל בין כל אחד מהם?? תודה מראש, שרון.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני יוצא מנקודת הנחה שמי שממש רוצה לגנוב רכב, בסופו של דבר יצליח. הולך להיות לי רכב שיעמוד כמה ימים ללא ביטוח מקיף ואני רוצה לפרק משהו כדי למנוע/לעקב מקרה של גניבה. חשבתי לפרק מצבר אבל נראה לי שזה בולט מידי, אפשר לפרק פיוז או משהו אחר למשל? ומה ההשלכות של זה על מערכות האבטחה ברכב(קודן ועלוקה)?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לדוגמא אתמול נסעתי לכיוון חיפה, כשהייתי בעיר שלי מד הדלק הראה לי בערך רבע, בדרך לחיפה (בנסיעה בין עירונית) אז המחוג עלה מעט. האם מד דלק מראה כמה דלק יש, או כמה נשאר לי לנסוע?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בשבת האחרונה מילאתי דלק בתחנה בסינמה סיטי גלילות. הרכב שלי מחזיק במיכל של 57 ליטרים לפי הSPEC, ובכלליות ב12 התדלוקים האחרונים (מאז שהתחלתי לתעד) לא קרה שהתדלוק עבר את ה58 ליטרים, וכבר יצא לי "לנסוע על אדים". אז 2 ליטרים מעל הפעם הכמות הגדולה ביותר, וזה כשיכולתי ללחוץ עוד, נשמע לי מטריד למדי. so... be advised.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-08-14/vw-has-spent-two-years-trying-to-hide-a-big-security-flaw הידיעה מרחיבה ומתייחסת גם ליצרנים נוספים ומסיימת בהצהרה של היצרן כי בדגמים החדשים הפירצה טופלה.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, גם אני התרשמתי מהלאון קופרה החדשה וגם אני שוקל לחזור לואג ולקנות אחת. כמובן שגם אני התאכזבתי נורא שאין גיר ידני, אוטומט כמובן לא בא בחשבון. מה דעתכם לארגן קבוצת רכישה של 10-15 אנשים באמת רציניים ונעמוד על זה שאנחנו דורשים גיר ידני? החבילה שהרכב מציע מאוד מפתה ומאוד התרשמתי ממנו לטובה. גיר ידני לפי כל הגיון אמור להימכר ב10K זול יותר מהאוטומט, משמע לפני שדרוגים כאלה ואחרים אפשר להעמיד את הרכב הזה במחיר של 205K ש"ח לגרסת ה3 דלתות .(למרות שהבאקטים מאוד מפתים אך יקרים ולדעתי גם לגביהם אפשר להגיע למחיר מופחת). מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יוני 2013 רכשנו קיה חדשה ב 195 אלף ש״ח . ועכשיו התעסקנו ברכישת רכב אחר, נפתח מחירון והנה , 129 אלף ש״ח לדגם אורבן עם כל התוספות? הגיוני לאבד 30 וכמה אחוז בשנתיים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
פיאט מתכננת דגם אבארט ל- 500X, עם כ- 200 כ"ס. תיבות הילוכים: ידנית 6 הילוכים, ואוטומטית 9 הילוכים. ההנעה כפולה. ראש מחלקת הפרויקטים מותח ביקורת על הפיאט פונטו אבארט, ומגדיר אותה "טעות אסטרטגית שפגעה במותג". גם בארץ היא היתה כישלון ביחס ל- 500. עוד אומר, כי תיוצר גם פיאט 124 ספיידר אבארט. הולך להיות שמח בתחום האיטלקיות. הפורום מוכן לכך? להמשך קריאה: http://cars.walla.co.il/item/2881202
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
היה חם מאוד היום כמו שכולכם הרגשתם אבל היה גם מאוד חם לרכבים שלנו. מסקרן אותי לדעת מה היא הטמפרטורה המקסימלית שאחריה מערכת הקירור והמיזוג כבר לא יהיו יעילות. אני בטוח ש43 מעלות כמו שהיה היום לא אמור להוות בעיה לרכב עם מערכת קירור תקינה. האם מקרים קיצוניים יותר של למעלה מ 45 מעלות כבר מתחילים לדגדג את מגבלות הרכב? ושאלה אחרונה, האם המכוניות שנמכרות בישראל שונות מהמכוניות שנמכרות בערב הסעודית לדוגמה מבחינת מערכות הקירור והמיזוג? הרי שם טמפרטורות קיצוניות הן עניין שיגרתי עם הבדלי טמפרטורות חדים בין הימים ללילות.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לדוגמא במאזדה MPV הישנות עם המנוע V6 וגם באיסוזו רודאו V6 כשנותנים גז יש צליל כל כך יפה שמזכירה שאגה של אריה . זה אופייני לכל מנוע ה-V6? תודה.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי מוכן שיתקינו לו מכשיר מעקב על מנת שיוכל להוזיל את ביטוח החובה שלו ? אני לא. http://www.nrg.co.il/online/90/ART2/716/823.html?hp=90&loc=4
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן חבר׳ה, חלקכם בטח זוכר אותי מהשרשור הקודם שפתחתי, אחזור בקצרה על הפרטים למי שלא. אני נמצא בחודשיים הקרובים בסן חוזה, עיירה ליד סן פרנסיסקו. שאלתי על חוויות מוטוריות והומלץ לי ללכת לסונומה, עדיין לא הייתי שם אבל אני עובד על זה . חוץ מזה שאלתי גם על השכרת רכבים. לצערי גיליתי היום שלא ניתן להשכיר בגיל 18 בשום צורה, מבחינה חוקית אבל מצאתי אלטרנטיבה אחרת, נסיעות מבחן. היום הייתי בכמה סוכנויות והצגתי עצמי כתייר שרוצה לנסות את המכוניות, לא לקנות. חלק הרימו גבה אבל כשהגעתי לסוכנות של פורד קיבלו אותי בשמחה והנציג הציע לי לבחור על מה אני רוצה לנהוג, בחרתי במוסטנג GT שעל החוויה הזאת צריך לפתוח שרשור נפרד, זה היה פשוט מדהים. ובחזרה לעניינו רציתי להתייעץ איתכם בקשר ל״סיפו…
הודעה אחרונה מאת צ'ה גווארה, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הכתבה הבאה ממצה לדעתי את הסכנה בנסיעה על קורקינטים חשמליים על הכביש, ובמיוחד הסכנה שזה מהווה לנו הנהגים. "התיעוד במצלמה חשף - רוכב הקורקינט אשם בתאונה המחרידה"
הודעה אחרונה מאת Dark Muse, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
זה שוב קורה . ולא בפעם הראשונה . אדוארד אטלר בטור השבועי שלו ״המפתחות בפנים ״ , תוקף ( או מבקר אותו אם תרצו ) את עיתונאי הרכב ( המוכשר מאד לדעתי ) רועי צוקרמן : ״כיף באזיקים בכתבה המפרסמת את אאודי Q7 החדשה, מצאנו הכרזה המביעה סיפוק אינפנטילי מעצמאותה של מכונית זו. "Q7 בולמת בעצמה, יודעת לסובב את ההגה לאן שצריך, וגם לקרוא תמרורים", נכתב שם. "אאודי Q7 החדשה היא עוד צעד טכנולוגי בדרך למכונית אוטומטית", ממשיך הקשיש לצטט מתוך דפי 'הארץ' באוזניה של עפרה, ומגלה לחתולה כי עיתונות הרכב העברית איבדה שפיות, שבעצם אף פעם לא הייתה צד חזק שלה. עפרה מביטה בקשיש ספק משועממת ספק משתוממת, והוא מנצל את הקשב שלה, מפוקפק ככל שיהיה. "תכירי", הוא אומר לה, "גם את עמדתו של הבוחן רועי צו…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
משיטוט קצר ברשת הגעתי לתקנה 72א שאומרת שמותר לאוטובוס לעמוד מונע בתחנה עד 10 דקות. הרעש מפריע מאוד, מה אפשר לעשות בנידון?
הודעה אחרונה מאת igalr,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon