רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קצת ארוך אבל סיפור המכירה מעניין. נתחיל מהסוף - לכל אלו שחושבים שרק יפניות סחירות הנה הסיפור שלי: הרכב רנו לוגאן 2009 יד שניה מליסינג שומרה היטב (פחחות סבירה, כנ"ל פנים, טיפולים רק במורשה (דבר שהחזיר את עצמו)) 146K ק"מ. הרכב פורסם בים שלישי בצהריים. "אכלו" לי את הראש בטלפונים שלשה ימים, 5 אנשים טרחו לבא אלי הביתה (רחוק) ע"מ לראות את הרכב. יום חמישי בצהריים אני מקבל טלפון סטנדרטי "לגבי הרכב...תן לי קצת פרטים.. אנחנו משוחחים והבחור רוצה לרכוש אבל הוא מרמת הגולן!, תשמור לי את הרכב ליום א' בבוקר, אני מסביר לו שהראשון שמשלם מקבל את הרכב, הקונה חושב רגע ואומר "אתה נשמע לי אמין, קניתי!! מה מספר חשבון להעברה בנקאית?" כאן אני מסביר לו שאולי כדאי שיראה את…
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
בעקרון זה שנה פחות שבוע אבל אתם תסלחו לי מטילדה החליפה ידיים ב12/9/2014 עם "37541" ק"מ (המד מתאפס כל 100K) והיום אנחנו עומדים על "50311" - משמע אני והיא גמענו השנה קצת מתחת ל13K (אם רוצים להיות מדוייקים - 12770 ק"מ) נקנתה בערך חצי שנה לפני השחרור שלי והייתה איתי בכל חור בערך חוץ מאילת (גם לשם נגיע) הפרטים היבשים: אני יד עשירית, מנוע 1300, הבעלים הקודמת (כן כן, נקבה!) החזיקה בה 11 שנים (!!) ונסעה איתה יום יום עד שבגיל 37 החליטה שהגיע הזמן להחליף למשהו יותר מודרני ובעיקר עם מזגן. אז למה חיפושית? לפני הגיוס יצאתי עם בחורה שאבא שלה היה משפץ בתור תחביב רכבי אספנות. ככה לבד, במיני גראז' של החנות אופניים שלו הוא היה לוקח פרוייקט בתחילת החורף ומסיים אותו לקראת…
הודעה אחרונה מאת החתול שמיל, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כתבה מהיום על יזם ישראלי שפתח פרוייקט לגיוס כספים לרכב חשמלי שהוא בנה. ראיתי ונדלקתי. http://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3668701,00.html
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, לאחרונה אני צופה המון בסרטונים של ISLE OF MAN TT, שזה דבר אדיר וכל פעם מחדש יש לי צמרמורת בגוף שאני רואה את המהירויות המטורפות שהם נוסעים שם. מידי פעם אני שומע שהם משתמשים במשפט "the flying kilo" רציתי לדעת האם מישהו פה יודע מה הכוונה\פרוש. תודה מראש, כל מי שאוהב מהירויות חייב לצפות בזה. סרטון לדוגמא:
הודעה אחרונה מאת Udi82, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2232/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A1-M-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%98-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3 אומנם היא קונספט אבל לפחות יש בה תיבה אוטומטית בת 6 הילוכים פלנטרית ומנוע טורבו שמפיק 110 כ"ס. נשמע מבטיח בכל אופן.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
יש כאן אנשים שהיה ברשותם/נסעו אי פעם ברכב הזה? איך הוא מבחינת נוחות , התנהגות בכביש , האצה וכו' ?
הודעה אחרונה מאת YoungRider, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, כשאתם בפקק אתם מעבירים את השליטה על ההילוכים למצב ידני או שאתם נותנים לתיבה להחליט על ההילוך? קורים הרבה מצבים במיוחד בתיבות שיש להם 6-7 הילוכים,שהתיבה מעבירה להילוך 3 בגלל תאוצה קלה ואז היא מורידה ל-2 בגלל ברקס,הורדת רגל מהגז (בטוח שאתם מכירים )אותו דבר בין הילוך 1 ל-2.בפקקים של עמידה -25 קמ"ש זה קורה המון. מה אתם עושים? תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לחכמי הפורום שלום אני מתכנן לנסוע למרוץ במונזה .. לאחר בירורים הבנתי שהוא מהמומלצים שקרובים לארצנו . הייתי מעדיף למונקו אבל אשתי אמורה ללדת באמצע מאי כך שספרד ומונקו יצאו מהמשוואה יש למישהו ניסיון והמלצות באיזה אזור לקנות כרטיס ? פעם ראשונה שאני במרוץ אז אשמח להמלצות על מקומות טובים באצטדיון. התקציב הוא סדר גודל של 400 דולר לכרטיס
הודעה אחרונה מאת ramimos, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני באמצע עבודה על החלפת פילטר דלק ביונדאי גטס. לקראת ההרכבה גיליתי שבמארז של הפילטר היה חסר פלסטיק ולכן הוא לא נסגר. כרגע סגרתי אותו עם המכסה של המכלול ללא הברגה של האומים, וכיסיתי בבד. האם עד הבוקר כשאסע חזרה לחנות החלפים ישנה בעיה שהמיכל במצב כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חיפשתי תשובה אך לא מצאתי - ברכב שלי מותקנים פנסי ערפל קדמיים, כבויים תמיד כי ידוע לי שאין לנסוע איתם. מצד שני, בעשרות רכבים חדשים, הרכב מגיע עם DRL שממוקם בצורה דומה מאוד לפנסי הערפל הקדמיים שלי, ומאירים בעוצמה דומה. בדקתי, וניכר כי תאורת הערפל הקדמית ממש לא מסנוורת (בניגוד לאחורית). והשאלה - מה בעצם ההבדל? זה נראה אותו דבר, אבל אחד הוא חוקי והשני לא. מה ההגיון כאן? האם זה בגלל שפנסי ערפל קדמיים היו מסנוורים בעבר? זה נראה לי אבסורד שיש איסור חוקי להשתמש בפנסים, שעל פניו זהים בתפקוד שלהם לפנסים אחרים שהשימוש בהם חוקי.
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חודש אוגוסט עבר חלף לו... והנה הרשימה החדשה Cars-Aug-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
לאחרונה ״נדלקתי על הסובארו לגאסי מהדור הראשון וביררתי קצת על דגמים בעולם אבל לא הבנתי כלום ממה שהגיע לארץ ויד2 ממש מוזר יכול להיות שהגיע רק לארץ לגאסי 1600 סמק? כי לא מצאתי איזכור לדגם הזה באינטרנט אבל ביד2 יושבות די הרבה 1600. אם מישהו יוכל לעשות סדר בשבילי? איזה מנועים הגיעו? באיזה קיבלו הנעה כפולה? מתלי אוויר הגיעו לארץ? אם כן באיזה דגמים? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כולם מכירים את תחנת האוטובס והטרמפים של הרצליה פיתוח שעדין קיימת בכביש החוף לכיוון צפון. תמיד זה גרם למטרד תעבורתי אבל מאז שפתחו את מחלף הסירה, הבעיה הפכה גרועה שבעתיים ואיך עדין נותנים לדבר הזה להתקיים? ממהירות תלת סיפרתית אנשים צריכים לעצור לחלוטין במידה ויש אוטובוס שעוצר בתחנה ומיד נוצר פקק ומגיעות מכוניות ממחלף הסירה שלא יכולות להשתלב ואז הן חותכות את שטח ההפרדה המסומן ונכנסות לנתיבים שמגיעים במהירות מתל אביב, שלא לדבר על הסיכון לאנשים שעומדים בתחנה מטר מנתיב של כביש מהיר ורק בנס עד היום לא אירעה שם תאונה קטלנית. מישהו יכול לתת הסבר למה התחנה הזאת עדין קיימת ומה ההגיון בה?
הודעה אחרונה מאת or_doc, -
-
מצמד קלאצ'
מאת רפרפ67- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 770 צפיות
שאלה: ברשותי יונדאי i20 מודל 2013 אחריות יבואן 45.000 ק"מ. קלאצ' כנראה הלך וזקוק להחלפה, הגיוני? רכב מטופל שמור נהיגה זהירה,
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
אחרי הסבה לגפ"מ
מאת 4Real- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 777 צפיות
שלום לקוראים. אז אחרי כבר למעלה מחודש שאני נוסע על גז ולמעלה מ 1k ק"מ הרכב "אכל" בערך 3 ליטר בנזין. אני יודע שדלק מאבד מתכונות שלו אחרי תקופה מסויימת, אז השאלה שלי היא כזאת, אחרי כמה זמן הבנזין יעשה בעיות בבקרים? ואם יש תוסף אוקטן כדי למנוע בעיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 0 תגובות
- 512 צפיות
איפה מוכרים חלקי חילוף, עדיף באיזור ירושלים?
הודעה אחרונה מאת סאמי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם יש תחנת דלק על כביש 40 בין רחובות ללוד שיש בה שטיפה חינם אחרי תדלוק ?
הודעה אחרונה מאת david_g, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן חברים! לא היה לי זמן לכתוב כל כך כאן אבל עכשיו אני אתחיל לחזור לכתוב קצת על הרכב החדש שלי. התחדשתי לפני כחודש ברכב - לנסר 93' שמור. מה זה שמור? ספר טיפולים מלא מ-93 ועד היום. אז עברתי איתו שלשום טסט - מכה ראשונה. יש לי טופס מצ"ב ואני לא מבין אותו כ"כ. מישהו יכול להסביר לי לשם שמיים מה כתוב שם? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
כתבה שראיתי עכשיו באתר מאקו: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1140142&sid=126 הדבר הזה נראה כמו קלנועית על סטרואידים, לא יודע איך לעכל את הדבר הזה, ראיתי מספיק ילדים בני 16 מתעלמים לחלוטין מכל חוק תנועה בכבישים עם אופניים חשמליים.. אבל זה ניחא, מה יקרה כשתראו זאטוטים בכאלה? מה יקרה כשמישהו ייפגע מכלי כזה? את מי בדיוק הוא אמור לתבוע? אני חרד מהרעיון הזה. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי קיה פיקנטו אוטומטית מנוע 1250... והתחלתי לברר מחירי ביטוחים. המחירים שאני נתקל בהם לא הגיוניים בעליל.. אפילו WOBI מציג לי מחיר: (חובה:1,593, מקיף:7,222) סה"כ: 8,815 ₪ מה זה המחירים האלה?!
הודעה אחרונה מאת tap, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ערב טוב, הזמנתי רכב בהזמנה מיוחדת ושילמתי עבורו מקדמה, והוא יגיע באמצע אוקטובר - אולם מה- 1 באוקטובר המע"מ יורד באחוז. בעת ההזמנה היבואן הנפיק טופס הזמנה לפי 18% מע"מ. אם שילמתי מקדמה בלבד אך לא את הסכום הסופי, נהוג לשלם לפי 17% מע"מ או 18% כשהרכב יגיע לארץ? זה 1305 ש"ח הפרש... לא בא לי לתרום כסף למדינה לשווא ואני בכוונה שואל פה ולא אצל היבואן. היבואן כתב בהזמנה (בטופס הראשי למטה): "מחיר הרכב למזמין המשלם את מחיר הרכב לאחר חלוף 14 יום ממועד ההזמנה, יהיה מחירו ומחיר התוספות ע"פ מחירון היבואן בעת תשלום המחיר הסופי (כולל מיסים ומע"מ) ובתוספת אגרה למשרד הרישוי, כאמור וכמפורט בהסכם הזמנת הרכב". בתרגום לעברית אני יכול להיות רגוע ולבקש הנפקת הזמנה חדשה מה…
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אף פעם לא נתקלתי בסיטואציה בה כרית האוויר נפתחת והאדם שמאחוריה מרכיב משקפיים. תמיד מדברים על דברים שעפים, או על חפצים שמניחים על הדשבורד, אבל אף פעם לא שמעתי על פגיעה ממשקפיים. עד כמה באמת אפשר להיפגע מדבר שכזה? אני מעלה את זה כי אני נוהג הרבה עם משקפי שמש, וחשוב לי לדעת אם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל להגן על עצמי טוב יותר.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 821 צפיות
שלום לכולם, אשמח להמלצה למורה נהיגה מקצועי באזור רחובות (רצוי לא מעשן) תודה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 1 תגובות
- 742 צפיות
שלום, האם רכב של נכה יכול לחנות בנתיב המשתלב מיציאה מהשכונה אל הכביש ? תודה
בעוד כחודש וחצי אנחנו סוגרים שלוש שנים של זוגיות, לכבוד ההמאורע (לא יכולתי להתאפק) החלטתי לפרסם סיכומון קטן. מדובר בפיג'ו 206XS ילידת 99' "דור ראשון" עם מנוע 1.6 שמונה שסתומים המפיק 90 כ"ס ו-14 קג"מ אימתניים. את הרכב קניתי ב-2/6/11 (עם קילומטרז' של 157,933 ק"מ) מחבר פורום נכבד ששמר עליה בצורה פדנטית ומסר לי אותה במצב מעולה לאחר טיפול קטן, צמיגי פירלי חדשים וקלסר שלם של קבלות החל מהבעלים הראשון (שהייתה בכלל בחורה). בשנה הראשונה (בה עשינו 11,845 ק"מ יחד) לא היו שום תקלות, והפיג'ו הפגינה אמינות מוחלטת. נעשה טסט בפברואר 12' והרכב עבר במכה ראשונה, ללא שום הכנה מוקדמת. ביוני 12' הרכב הוכנס לטיפול הראשון שלו בבעלותי לאחד המוסכים המומלצים בפורום והוחלפו ה…
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
נפל בחלקי לנסות את ספינת הדגל של אאודי בגזרת SUV. כמובן שמדובר במכונה מלוקקת ומלוטשת כצפוי מתוצרת אינגולשטאט. אבל התרשמות שלי הייתה חצויה. מכיוון שיצא לי קצת הרבה בשביל פוסט בפורום ניתן לקרוא את התרשמותי כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2219/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-Q7-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9---%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת,אך חשוב להדגיש שהכוונה לגומייה העגולה הקטנה על התפוח עצמו ולא על הגומייה(גרמושקה)על המסרק.
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
הפוסט נכתב בתת פורום טכני ואחזקה. מכיוון שהתקלה תוקנה כבר, ומכיוון שאין תגובות לפוסט שם ופה לבטח יהיו הרבה, אני מעתיק את הפוסט לכאן. ניסיתי למצוא איך ליצור קשר עם מנהלי הפורום לשאול על העברת הפוסט אך לא מצאתי. לכשיראו זאת- אם יש צורך להשאיר רק פוסט אחד- עדיף שהפוסט בטכני ואחזקה יימחק ויישאר פוסט זה בלבד: " שלום לכולם, בנסיעה מירושלים צפונה, גיליתי באיזשהו שלב שהגיר לא נכנס לשום הילוך. עצרתי והתברר שהוא תקוע על חמישי. הגרר שהגיע שיחק עם הכבל מתחת למכסה מנוע והצליח להכניס הרכב לניוטרל. אחי, שהיה עימי ברכב פעם בזמן שנהגתי, והיה יום עמוס במרכז הארץ, ראה שאני מעביר תכופות בין ניוטרל להילוך שני, וציין שאני גומר עם הגיר. מיד עלה חשד שהגיר נהרס מהר מדי בגללי…
הודעה אחרונה מאת hochdorf, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בשמונת החודשים הראשונים של 2015, קיה עקפה לראשונה בהיסטוריה את יונדאי. חברת הבת של יונדאי מסרה 24,371 מכוניות בינואר-יולי, זינוק של 31% שמספיק להביאה למקום הראשון. יונדאי ירדה למקום השני, לאחר שצמחה ב-3% בלבד השנה ל-24,039 מכוניות.
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הוצגה הA4 החדשה: http://www.autoexpress.co.uk/audi/a4/89181/new-2016-audi-a4-pics-specs-and-video
הודעה אחרונה מאת R.L,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 177 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- NoKa
- אבי ים
- Avia
- ypz
- ELIA56
- FROGIE
- DubelBoom
- לירון .ה.
- bigfoot7375nadav
- ELI001
- amosbmw