Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז האמת שאתם די חלוקיםן בדעותכם. חלק אומרים להשאיר על D והשני אומרים להעביר לידני.

בכל מקרה,שאלה כללית-כשאתם נוסעים בידני או בטיפרטרוניק ואתם מזהים שצריך להעביר הילוך אבל בו זמנית יודעים שתצטרכו להוריד הילוך כעבור 3-4 שניות אם תבחרו לעלות (הגעה לכיכר למשל ),אתם תעלו הילוך או תישארו בהילוך הנוכחי?

פורסם

תלוי בגיר. לי לדוגמא יש גיר רובוטי. במצב אוטמט הוא יכול לזחול בהילוך שני דבר שגורם בלאי למצמד.

לכן בפקדים אמי משחרר למצב ידני ודואג להוריד לראשון בזחילות.

פורסם

תלוי בגיר. במאזדה 3 (דור שני), למשל, בעצירה במצב ידני הגיר נכנס להילוך ראשון ונשאר בו. לכן בפקק צריך להשאר באוטומטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רק לי זה נשמע לי מוזר? באיזה רכב מדובר?

סיאט לאון במצב ECO.

הקטע המעניין שקובעים פרופיל מותאם אישית ומגדירים את התנהגות המנוע כ-ECO זה לא קורה. רק בפרופיל ECO קבוע מראש.

פורסם
מעביר את הידית למצב S.

בשבילי זה מספיק.

ומה אתה עושה אם אז הוא מוריד לך הילוך מוקדם מדי ופוגם לך ברציפות הבלימה?

או מוריד להילוך נמוך מדי, היכן שאתה רוצה להשאר בהילוך מעט גבוה, על מנת לחסוך העברה?

ואיך אתה מתזמן את החלפת ההילוך, שלא תחרב לך העברת משקל?

כתבת שטיפטרוניק זה "גימיק".

זה לא גימיק כשאתה באמת נוהג ו/או כשהתיבה לא מתפקדת כמו שאתה רוצה במצב מסויים.

לדוגמא, ב-D שומרת אותך בהילוך גבוה מדי, וב-S בנמוך מדי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
טוב אז האמת שאתם די חלוקיםן בדעותכם. חלק אומרים להשאיר על D והשני אומרים להעביר לידני.

בכל מקרה,שאלה כללית-כשאתם נוסעים בידני או בטיפרטרוניק ואתם מזהים שצריך להעביר הילוך אבל בו זמנית יודעים שתצטרכו להוריד הילוך כעבור 3-4 שניות אם תבחרו לעלות (הגעה לכיכר למשל ),אתם תעלו הילוך או תישארו בהילוך הנוכחי?

זה משתנה ממכונית למכונית, בהתאם לגיר ולמנוע. לי יש גיר רובוטי, אז אני כל הזמן כמעט ב-D, אבל מתערב מכפתורים על ההגה כל פעם שהבחירה של הרכב לא מתאימה לי (די הרבה).

אני לא מחכה כמה שניות בהילוך לא מתאים. למה זה טוב?

פורסם
יש תיבות ( לא זוכר את שמן, היה על זה דיון רציני לפני הרבה זמן ) שברגע עזיבת הגז, הסל״ד צונח וזה נראה כאילו אתה ב N.

אני יודע שבטויוטה הייאס האוטומטית זה ככה.

סיאט לאון במצב ECO.

הקטע המעניין שקובעים פרופיל מותאם אישית ומגדירים את התנהגות המנוע כ-ECO זה לא קורה. רק בפרופיל ECO קבוע מראש.

בקופרה אין מצב ECO קבוע מראש. האופציה היחידה היא במצב אינדיבידואלי כשבוחרים באקו.

כל עזיבה הכי קטנה של הגז מפילה את הסל״ד ל-900 וכותבת על המסך ECO.

מישהו יכול לאמוד את החסכון של העניין הזה בכלל? הרי אם נשארים ב-6 (בידני או באוט׳) במהירות 100 נניח, עזיבה של הגז מורידה את צריכת הדלק לאפסית בכל מקרה, לא?

בפקק, אוטו׳, S או ידני אצלי. כל פעם משהו אחר בהתאם לאורך הפקק וחומרתו...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
יש תיבות ( לא זוכר את שמן, היה על זה דיון רציני לפני הרבה זמן ) שברגע עזיבת הגז, הסל״ד צונח וזה נראה כאילו אתה ב N.

אני יודע שבטויוטה הייאס האוטומטית זה ככה.

לדעתי אתה מדבר על תיבות רציפות דוגמת התיבה של הספייס־סטאר, שבהן בעזיבת גז התיבה עוברת ליחס העברה מאוד גבוהה, שמייצב את הסלד במעט מעל הסרק, כך שבלימת מנוע כמעט ואינה מורגשת

יום טוב גם לך

פורסם
בקופרה אין מצב ECO קבוע מראש. האופציה היחידה היא במצב אינדיבידואלי כשבוחרים באקו.

כל עזיבה הכי קטנה של הגז מפילה את הסל״ד ל-900 וכותבת על המסך ECO.

מישהו יכול לאמוד את החסכון של העניין הזה בכלל? הרי אם נשארים ב-6 (בידני או באוט׳) במהירות 100 נניח, עזיבה של הגז מורידה את צריכת הדלק לאפסית בכל מקרה, לא?

בפקק, אוטו׳, S או ידני אצלי. כל פעם משהו אחר בהתאם לאורך הפקק וחומרתו...

לדעתי החיסכון הוא בעצם ביטול של בלימת מנוע מה שמאפשר לאוטו לגלוש בניוטרל ולשמור פחות או יותר על מהירות קבועה (במישור) תוך כדי איבוד מהירות הרבה יותר איטי מאשר שהגיר משולב בהילוך גבוה (6/7).

בשביל באמת לחסוך משהו במצב הזה צריך להתרגל לעזוב את הרגל מהגז הרבה קודם, ובכלל לאמץ סוג של נהיגה סבלנית עם ראיה לטווח רחוק.

אבל אצל הישראלי המצוי שאוהב להיות ראשון ברמזור אני בספק אם המצב הזה חוסך משהו

פורסם
זה משתנה ממכונית למכונית, בהתאם לגיר ולמנוע. לי יש גיר רובוטי, אז אני כל הזמן כמעט ב-D, אבל מתערב מכפתורים על ההגה כל פעם שהבחירה של הרכב לא מתאימה לי (די הרבה).

אני לא מחכה כמה שניות בהילוך לא מתאים. למה זה טוב?

באיביזה תיבת DSG מנוע TSI כמובן מה עדיף?

ובכביש מהיר,כשאני יודע בוודאות שהמהירות נסיעה לא תשתנה ותהיה באיזור ה-90-110 למשך 10 ק"מ לפחות,כדאי להעביר את התיבה לטיפרטוניק ולקבע את ההילוך כהילוך 7?

פורסם

1. גם אני נוהג ב-TSI+DSG, אבל זה משתנה ממנוע למנוע, אני מניח. אין כאן תשובה אחידה, זה עניין של סגנון והעדפה.

2. בשיוט כביש מהיר אין שום סיבה לא לנהוג ב-D.

פורסם

עם כל החפירה שלכם - כבר עדיף ידני:biglaugh:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...