רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי פורד פוקוס 2009 סטיישן. אתמול נדלקה נורה של מנוע בלוח מכוונים וכשאני מאיץ האוטו לא מגיב בהתחלה ואז מתחיל להגיב. יש רעיונות מה יכול להיות לפני שאני מכניס למוסך? תודה מראש, אסף
הודעה אחרונה מאת קישו, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
התחדשתי לי במאליבו ועכשיו אני רוצה לעשות לה "יישור קו" אני מאשדוד וכמו ששמעתי שהמוסך באשדוד לא כל כך מומלץ,מקצועי. מישהו יכול להמליץ לי על מוסך טוב לרכבים אמריקאים במחירים סבירים או שפשוט להזמין תור במוסך המרכזי בראשון?
הודעה אחרונה מאת נועם חבה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כן, זה פוסט תסכול. אני אישית גר באיזור שתאורה הוא לא הדבר החזק, ואו שיש תאורה חלשה (בשטח עירוני) או כשאין (מיד אחרי השלט "יצאת משטח עירוני כמובן") . שמתי לב שאין איביזה אחת אפילו, לא משנה מהי שנת היצור שלה או רמת הגימור, שפנס הערפל האחורי והמסנוור לא פועל. לא קיים! עוד כוכבת היא ה-206 בעניין. אותי זה מחרפן. עוד מישהו שם לב לתופעה או שהיא שמורה לצפון?
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום, מאיפה אני משיג את ספר הרכב של מאזדה 2? הדגם הקודם. יעזור לי מאוד.. אפשר להוריד אותו בעברית איפשהו?
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת האם מתקיים, איפשהו, קורס מוכנאות רכב (אפילו הכי בסיסי שיש)? אני לא מחפש לעשות קריירה מהעניין. חסר לי ידע בסיסי בתפעול ותחזוקה של רכב. מה האופציות בעניין? תודה.
הודעה אחרונה מאת Arthur147A, -
-
גיליון 'ממון' היום מכיל שתי כתבות עמניינות לחובברי רכב, הראשונה של אודי עציון על מחירי משומשות מתחילת שנות האלפיים, מבוקשות יותר או פחות. בשורה התחתונה, באיזור 5000 שקלים (לפעמים יותר ולפעמים פחות) בהחלט אפשר למצוא מכוניות טובות. השניה של דרור ברלי (שהוא גם חבר) שרכש קטנוע 50 סמ"ק להתנייד בין חולון לת"א, בעיקר בגלל הפקקים. שם מראה מעניינת על עדר המכוניות שסותמות את תל אביב מדי בוקר. מי שהעיתון עובר לו ליד היד - תעשו הפסקה לקרוא.
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה אתם מסכימים עם המשפט הכל כך נפוץ הזה, במידה וכן - על מה הוא מסתמך? חוץ מדעות של יחיד על הרכב של עצמו, חייבת להיות סיבה שגרמה להצהרה דווקא על מכוניות יפניות, ואם לא - איך זה הומצא?
הודעה אחרונה מאת TheBigOne, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מסוג יונדאי סונטה. הם הולכים להחליף חצי מיליון מנועים ??? http://finance.yahoo.com/news/hyundai-recalls-470-000-sonatas-fix-big-engine-114318858--finance.html
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
גלשתי ברשת כדי לבדוק מה התחדש בעולם המולטימדיה לרכב. לא מצאתי משהו מיוחד שמצדיק החלפה של המערכת שיש לי עכשיו. להפתעתי גליתי שהמערכות החדשות מעודדות אינטראקציה עם הנהג אפילו יותר מהמערכות הישנות. פשוט סכנה! אצלי אגב המערכת הרבה יותר חכמה גם ללא כל הפירוטכניקה החדשה. הוויז נדלק באופן אוטומטי והטלפון מתחבר למערכת המולטימדיה ללא שום התערבות בעזרת אפליקציית TASKER המצוינת. אגב, גם הוויז כבר מגדיר לעצמו את יעד הנסיעה באופן אוטומטי לחלוטין. שימו לב לסרטון ההדגמה של ספינת הדגל של PIONEER. הנהגים שם מסיטים את עיניהם מהכביש כל כך הרבה פעמים שזה פשוט מגוחך.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. רכשתי מונדאו 2.0 POWER SHIFT 2012.האמת היא שעד עכשיו ואחרי 3500 ק"מ ב-5 שבועות,הרכב ממש מהנה.(רכב נרכש מליסינג וכרגע עם 117000 ק"מ) אבל. 3 שאלות בבקשה. 1-האם זה הגיוני שמזגן לא משהוא בלשון המעטה?(יש אישור תקינות של מוסך פורד ברחובות) 2-היכן אפשר לרכוש רדיו כולל בלוטוס מקורי? 3-מישהו שידרג ל240 כ"ס? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ronenengel, -
- 0 תגובות
- 659 צפיות
הי מחפש לעבוד במוסך וללמוד עדיפות למוסך 4*4 אבל כל מקום שמוכן ללמד אשמח
הודעה אחרונה מאת Robert Kluger, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע אם למנוע של האיביזה החדשה יש רצועה או שרשרת? שמעתי גם שלמנועים הישנים יותר יש בעיה עם מתיחת שרשרת, זה עדיין קיים? (אני מתעניין לגבי קניה של הסיאט החדשה, גרסה ידנית)
הודעה אחרונה מאת omar87, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מפורסם בפייסבוק - קורעים את הכביש, גם אם אמיתי, המשטרה תעוט עליהם כמו נץ. ותקרע להם את התחת.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 1 תגובות
- 814 צפיות
שלום לכולם.אבא של חבר שלי תושב חוזר והביא איתו לארץ Mercedes-Benz GLA 250 ממוסקבה, אחרי אין סוף מיילים מול משרד התחבורה ושליחת התופס המכוון (רישיון יבוא) באתר של משרד התחבורה התקבלה התשובה הבאה: על פי חוות דעת מחלקת התקינה נקבע כי לרכב נשוא הבקשה אין WVTA ו-COC ולכן לא ניתן להמשיך לטפל בבקשתך ולתת רישיון ייבוא. יש לציין שהאוטו כרגע בארץ אחרי תקופה של ארבעה חודשים ואין אפשרות להשתמש בו עקב ואין לאוטו עדין רישוי ישראלי, כמובן שהמכס לקחו כבר את הערבות הבנקאית על הרכב שהפקידו בזמן ששחררו את הרכב מהנמל. אשמח מאוד לקבל עזרה אם מישהו יודע מה עושים במצב כזה ? והיכן אפשר או מאיפה להשיג את WVTA ו COC של הרכב הזה. תודה רבה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז אחרי שהתחדשתי ברנו מגאן קופה מנוע 2000 אוטומט שנת 2012, החלטי לתרום בחזרה לפורום שלמדתי ממנו הרבה. למה רנו מגאן קופה? לא חיפשתי את הרכב ספציפי הדרישות שלי מרכב היו: כמה שיותר חדש, קילומטרז נמוך,שמור,צריך לשמש כרכב משפחתי בחגים, ורכב עם מעט פלפל. שיטוטים ביד 2 העלו את המגאן במחיר נמוך שנת 2012 ועם 10 אלף קילומטר (כן כן אמייתים לגמרי) מבן אדם מבוגר שטיפל כל שנה במוסך מורשה. בדקתי את הרכב והחלטי ללכת עליו. צריכת דלק מנוע 2000 בעידן של מנועי טורבו קטנטנים נשמע די מלחיץ בהיבט של צריכת הדלק, ובנוסף ש 60% מהניסעות שלי הן בתוך העיר. אדגיש שאת כל הנתונים אני מקבל ממחשב הרכב (שמחשב את כמות הדלק שנשרף ב1000 קילומטרים האחרונים), בנוסף הצמיגים שלי כבר יבשיים מ…
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בכתבה הופיעו היום שתי מכוניות - גרסה פתוחה של jeep renegade (הדגם החדש שמיוצר ע"י פיאט), עם הכיסוי השקוף שמגן עליו כשהוא מנפנף לקהל בעמידה, ופיאט 500L שנראית סטנדרטית לחלוטין. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4703370,00.html בעבר אני זוכר פולקסוואגן קאדי, וגם מרצדס יקרות. הנוכחי כזה צנוע?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
פנס דהוי
מאת ibizaseat2- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן מישהו יודע איך זה קרה לפנס? אני מדבר על השפשופים שתראו אם תסתכלו טוב ומה זה הנקודות השחורות בצד שמאל למטה? אשמח אם למישהו יש דרך לפתור את זה. תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
בטבלה והכתבה מ YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4699848,00.html
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי סיאט לאון ST, על ההגה יש כפתור של שליטה קולית, אבל כשאני לוחץ עליו-לא קורה כלום. בספר הרכב לא כתוב כלום לגבי התפקוד של הכפתור הזה, ורציתי לדעת האם קיים ברכב שליטה קולית בדומה לפורד פוקוס, ובמידה וכן האם יש איזו דרך להפעיל את זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת or6699, -
שלום לחברי הפורום! אתחיל בזה שעד היום היו לי רק רכבים משומשים בשנתונים שונים, סגמנטים שונים וגדלים שונים. על כל רכב הוצאתי המון כסף על יישור קו מאסיבי ולא תמיד זה נגמר שם והגעתי לתובנה שאני מעדיף רכב חדש שלא אגיע איתו לעלויות החזקה מטורפות, טיפולים של רכב חדש שגם פה השאיפה לא להגיע לטיפולים היקרים של הרכב וכמובן 3 שנים של אחריות! החויית קניה הייתה חיובית מאוד, הגעתי כשאני כבר סגור על הרכב גם ללא נסיעת מבחן, מה שהפריע לי שבהזמנה אוטומטית שמו לי קודן ולאחר בירור אין כלל צורך בקודן מבחינת הביטוח והקודן הורד מההזמנה. הצבע ''שודרג'' מלבן לכחול והמחיר על הכביש לאחר הכל יצא 62680 ש''ח. הרכב התקבל במסגרת 14 ימי עסקים. אציין שהאופציית מימון מבחינת ריבית שניתנה לי …
הודעה אחרונה מאת big1, -
- 0 תגובות
- 486 צפיות
היי, אני מבקש המלצה לפחחים טובים באזור ראשון - חולון - יפו, המכה היא טמבון שנכנס לבפנים טיפה בפינה, צריך לפי הבנתי לעשות עם "פן חם" ולהחזיר את המקום לקדמותו ולבצע צביעה נקודתית .. אשמח לשמוע המלצות. שבת שלום וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, באתר של פולקסווגן יש שני גולף 1400, אחת עם 125 כ"ס והשנייה עם 150 כ"ס. http://www.vw.co.il/models/%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F/ [TABLE=class: pricelist] [TR] [TD=class: model]גולף 1200 (105 כ"ס) ENJOY DSG TSI BMT[/TD] [TD]133,900 ₪[/TD] [TD]1,802 ₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: model]גולף 1400 (125 כ"ס) Trendline DSG TSI BM[/TD] [TD]132,900 ₪[/TD] [TD]2,122 ₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: model]גולף 1400 (150 כ"ס) Comfortline DSG TSI BM[/TD] [TD]149,900 ₪[/TD] [TD]2,122 ₪[/TD] [/TR] [/TABLE] זו עם ה 125 עולה פ…
הודעה אחרונה מאת alexmsi, -
במהלך עבודת הכנה שעשיתי לקראת פרזנטציה במקום העבודה שלי נתקלתי בתיאורים של ביטול DPF על ידי נהגים ישראלים שונים, בעיקר מתוך רצון לחסוך את חידושו או החלפתו של התקן. חמור מכך - ראיתי תגובות בפורומים שונים בהם "בעלי מקצוע" לכאורה נתנו עצות בנוגע לפירוק תוכנו של אותו מתקן. למי שלא יודע - מנועי דיזל פולטים כמויות גדולות של זיהום חלקיקי, בעיקר בגודל זעיר (2.5 מיקרון ופחות מכך). בעוד שאני משער שרוב החברים בפורום מכירים את הנזקים "הרגילים" של זיהום אוויר, מעטים יודעים שאותם חלקיקים זעירים קשורים לתחלואה לבבית ומוחית קשה (התקפי לב ושבץ מוחי). קשר זה הודגם באופן עקבי על ידי עשרות מאמרים. מנועי דיזל פולטים חלקיקים אלו בריכוז גבוה במיוחד דווקא במקום בו הם מסכנים הכי הרב…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 500 צפיות
מחפש מכון עם עדיפות למוסך טוב ואמין לבדיקת רכב דיזל באזור הצפון - נהריה, עכו, קריות, חיפה.
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתי רוצה להגיד שאני הראשון לקנות אותה. אבל מדובר בדגם שיועד למסלול, מופחת משקל בסדרה מוגבלת אשר מן הסתם מחירו ייועד ליחידי סגולה. בכל אופן - אני מאמין שלא מעט חברים כאן היו מעדיפים אגדות שאינן מיוצרות כבר אך חדשות... http://www.topgear.com/uk/car-news/jaguar-lightweight-e-type-revealed-2014-08-12 במקרה, בשבוע שעבר נתקלתי באחת האחיות למשפחה:
הודעה אחרונה מאת shayy, -
אז למי שלא ראה בעדכוני הפייסבוק של ברק, או בכל מקום אחר, המסלול בכוכב יאיר נסגר היום סופית, והחלו שם עבודות הריסה. אישית, גם עם כל הירידות וההשוואות הלא הוגנות למסלולים רציניים וגדולים יותר בחו"ל, שהמקום הזה ספג לעיתים בפורום, אותי המסלול שימש נאמנה בשלוש שנים האחרונות בערך, מאז שבכלל נכנסתי לתחום הנהיגה המתקדמת והספורטיבית. בשנים האלו הספקתי להגיע לשם לימי מסלול של מועדונים שונים, להדרכות נהיגה מתקדמת, תחרויות קרטינג, מספר התנסויות בקרטינג 2 פעימות ואפילו למספר תחרויות סימולטורים, היות ובמשך תקופה די ארוכה במקום נמצא גם המרכז של סימרייס. וכל זה בסביבה שהיא אולי לא מושלמת, אבל יחסית סטרילית ובטוחה, עם מגוון אנשים שיצא לי לפגוש שם, שלעולם התנהלו שם באווירה ספורטיבית ט…
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מסכם את השנה האחרונה עם הרכב החדש (משומש) שלי, E350 avangard משנתון 2008 (קוד דגם 274134 ), ונתקלתי בבעיה בחישוב ירידת הערך. הרכב נקנה ב 152 אש"ח לפני כשנה. שוויו כיום (לאחר שיקלול) הוא: -מחירון לווי יצחק: 143,642 -מחירון יד 2: 122,900 מיכון שלא סביר בעליל כי לפי מחירון לווי יצחק כי רכב שכזה יאבד 9 אש"ח לשנה בלבד בירידת ערך אז כנראה שמחיר הרכישה אינו מיצג את המחירון. כיצד ניתן למצוא את שווי הרכב לפי מחירון לווי יצחק לפני שנה?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 2 תגובות
- 927 צפיות
שמתי לב שהיא לא נמכרת בפועל ואינה מופיעה במחירון הרשמי של מיני. האם הופסק שיווקה מחוסר ביקוש? אפרופו חוסר ביקוש - אולי השיעור הזה הוא שגרם לדלק לסגת מאפשרות תמחור המיאטה (שעלותה דומה) במחיר נגיש על מנת למכור ב"כמויות"?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב מסוג סובארו אאוטבק שנת 2012. אחריות יצרן (3 שנים) מסתיימת בקרוב והוצע לי להאריך את אחריות היצרן בשנתיים נוספות תמורת 4000 ש"ח. אני מתלבט. מה דעתכם? תודה יואב
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
אני יודע שיש שני סוגים. אחד שהותקן למשל במונדאו טיטניום ולא עשה בעיות. השני האכיל מרורים והותקן בפוקוס ובפיאסטה. האם גם בפוקוס טיטניום 2012 הותקן אותו כפול מצמדים בעייתי? או שזה הגיר מהמונדאו? מי מרכבי פורד קיבל את הגיר "הטוב" ומי את הגיר "הרע"?
הודעה אחרונה מאת save,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 120 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 318i
- PYA
- BoazB11
- ישה
- Itaiosh
- matanff
- yossy
- SlowRide
- Giant_TA
- yor2
- flytomars
- zaf