רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
שאלה שמעסיקה אותי. ישראל הייתה תחת המנדט הבריטי עד 1947, וכמעט כל המדינות שהיו תחת שלטון בריטי, נוהגים בהן בצד שמאל של הכביש (כמו הודו, אוסטרליה, ניו זילנד, הונג קונג, דרום אפריקה, קפריסין). אפילו רכבת ישראל נוסעת במסילה השמאלית. רק בישראל וירדן (ומשום מה, קנדה, שטכנית עדיין נמצאת תחת חסות מלכת אנגליה) משום מה נוהגים בצד ימין. למה זה? הרי כשהבריטים נכנסו לכאן, היה פה מספר מכוניות בודד, ואף אחד לא מנע מהם לקבוע כאן תנועה בצד שמאל.
הודעה אחרונה מאת Eli R, -
- 9 תגובות
- 53.3 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה סדר גודל ההנחות האמיתיות שמתכוונת "אלבר" לתת ביריד המכוניות "אוטומניה" בסוכות? האם מדובר במחזור של הקיים כלומר הצגת מחירון יבואן מלא ומכירת אפס ק"מ מליסינג באותו מחיר שתמיד מוכרים או שעל זה יש באמת הנחה נוספת? אמקד את השאלה, אני מעוניין בפיאט 500 אוטומטית עם מעט מאד ק"מ או אפס ק"מ מליסינג, האחרונה נמכרת באתרים ובחברות ליסינג בין 69000 ל-70000, האם צפוי להיות מחיר נמוך יותר ביריד? חג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 898 צפיות
שלום חברי הפורום. לפני שבוע עברתי תאונה (ניכנסו בי מאחור, הפוגע לקח אחריות). רכב ניזוק בחלק האחורי, ויש להחליף טמבון אחורי, מכסה בגג', ופנסים . שאלתי": 1. האם אני יכול לדרוש ולקבל חלקים חדשים? 2. עד כמה זה עיקרוני לדרוש רק חדשים, אם המשומשים תקינים? דניאל.
הודעה אחרונה מאת roitman85, -
- 5 תגובות
- 915 צפיות
שלום רב לכולם, מדי יום אני נוסע מנס ציונה לאשדוד ובחזרה לטובת לימודים. המשמעות היא שאני עולה על כביש 4 החל ממחלף פלמחים ויורד דרומה עד המחלף הראשון של אשדוד ולחילופין אני עולה מאשדוד לכביש 4 צפון עד למחלף פלמחים חזרה (אני לא לגמרי סגור שכך קוראים לו, זה חלף אחד אחרי חולות). בדרך הלוך וחזור אני חושב שיש משהו בסדר גודל של 6-8 מצלמות במסתכם. כולן צבועות אפור (או כתום שדהה?) אני שמעתי לא מעט שכולן/חלק נכבד מהם לא עובד בכלל והן דמה, ומה שכן עובד מכויל ל130 קמ"ש ויותר. אשמח למידע מהחברים כאן... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 1 תגובות
- 621 צפיות
בוקר טוב וחג שמח לכל! מבקש המלצות למכון בדיקה לרכב בחיפה לצורך בדיקה לפני קנייה. אשמח לשמוע על חוות דעת מעודכנות. תודה!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ראיתי כמה סרטונים כאלה: באף אחד מהסרטונים המנוע לא הניע בקלות ובחלקם לא הניע בכלל. מדוע? חיפשתי גם על TSI, לא מצאתי יותר מסרטון אחד , שגם הניע יחסית בקלות.
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם יכול להיות שב x6 יש רק 4 מושבים? קיבלתי כזה רכב מהשכרה ויש רק 4 מקומות ישיבה. לא יצא לי להציץ ברכב אחר. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת Charge, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
שנים מפמפמים לנו שהמרווח הפנימי ברכב קשור יותר לבסיס הגלגלים מאשר לאורך הכללי (למעט במקרים מיוחדים כמו מנועים בטור, כמו ב.מ.וו, שבהם בסיס הגלגלים גדול אבל "משקר" כי תא המנוע ארוך ונמשך עד מעבר לגלגלים הקדמיים). מקרה של סתירה קיצונית שלא מובנת לי, ואשמח להסבר מלומד מהמבינים, הוא בהשוואה בין המיני-ואן 7 מקומות סיטרואן C4 פיקאסו לבין מי שבעצם הוא מיני-ואן 7 מקומות מוגבה, מיצובישי אאוטלנדר. לפיקאסו אורך כללי של 4.6 מטר ובסיס גלגלים של 2.84. לאאוטלנדר אורך כללי של 4.7 מטר ובסיס גלגלים של 2.67. איך קורה הפלא הזה שהפיקאסו קצר ב-10 ס"מ אבל מציע בסיס הגלגלים ארוך ב-17 ס"מ משמעותיים, ואיך זה משפיע על המרווח הפנימי (כולל מטען)? ברוחב אגב לפיקאסו יתרון זניח של 1.5 ס"מ.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עיתון ידיעות אחרונות של היום (יום ראשון,ערב חג) כתבה 2 עמודים על המסע מכוניות על שעשינו באוגוסט באלפים. שווה קריאה.
הודעה אחרונה מאת gabbaydot, -
-
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אני מעוניין להעביר את הרכב שלי (סוזוקי אלטו ידנית, 2010) להנעה בגז (הקילומטראז' שלי הוא בממוצע 40,000 בשנה). מתקין אחד המליץ לי על משמנת אלקטרונית ואמר לי שהתחזוקה שלה היא ליטר לכל 7,500 ק"מ. מתקין אחר טען שמספיק להתקין משמנת מכנית (ליטר לכל 10,000) ושהצריכה של האלקטרונית היא בכלל ליטר ל-3,000 ק"מ. האם באמת נכון שהאלקטרונית זוללת כ"כ הרבה שמן? הרי היא אמורה להזליף שמן בצורה מדוייקת - אז למה היא בזבזנית יותר? איזו משמנת באמת מומלץ לשים על מערכת גז לסוזוקי אלטו (מנוע 1,000), מכנית או אלקטרונית? האם יש דרכים אחרות לשמור על השסתומים (תוספת בנזין במאמץ, כיוון המערכת כך שהתערובת תהיה עשירה יותר)? המערכת שהתעניינתי בה היא של לנדי-רנזו והמתקינים הם "עדי גז טכנול…
הודעה אחרונה מאת ruhama15, -
שלום לכולם, יש לי סיאט לאון, 3450 קילומטרים, 1.2 tsi dgs. חודשיים על הכביש. יש תקלה של תקתוקים של ברזל בעמידה ב700 סל"ד, לאחר פתיחת כרטיס בצמפיון חוף שמן לא מצאו את התקלה ושלחו את הפרטים ליצרן. היום התקבלו תשובות שצריך לפרק כל מה שקשור למנוע ולעשות בדיקה ואם לא ימצא, אפילו יצריך פתיחת מנוע. השאלה עכשו מה הזכויות שלי? מה אני יכול לדרוש? כל זה לפני פנייה לעורך דין.
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 912 צפיות
שלום, חוויה קצרה ולא טובה מהמקום - אני כאמור נוהג שם משנת 2003 (עוד כשהיו בקריון) ומלבד עליית מחירים קבועה ומעצבנת (וללא סיבה נראית לעין, מונופול), הכל תמיד היה בסדר פחות או יותר. בקיצור, אני בעל "רישיון" ולכן נוהג תמיד על רכב 'פתוח'. הגעתי לשם היום בחג, אמרו לי שלא פותחים רכבים. למה? "כי חג". מה? "חג". אמרתי, טוב תודה והלכתי. יש לציין שהייתי לבד במקום מלבד המזכירה ו2 עובדים שראיתי. זה לא שהיה עומס של קבוצות... ה"נוהל" הזה לא מצויין באתר שלהם ולא בעמוד הפייסבוק שלהם. אני לא מבין את התשובה - חג. מה חג? בשבת לא פותחים? בטח שפותחים. זה השירות שאתם נותנים. לאנשים שבאים לנהוג נותנים קארט. לאנשים בעלי "רישיון" (עלאק, אבל עזבו) נותנים קארט …
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים, לתקופה לא מבוטלת אאלץ לנסוע מנתניה לכפר סבא בבוקר. יש דרך לא לחטוף פקקים ללא דו-גלגלי? ההנחת יסוד כוללת בתוכה החלפת רכב ל4*4. תודות, מור
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
מה קורה במצב כזה ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי שאלה לפי הגיון אם כשככל מדינה יותר גדולה מכוניות משפחתית סטנדרטית עושה יותר קילומטראז' בשנה. למשל במדינה ארה"ב צפופה בתשתיות וכבישים אוטו משפחתי עושה יותר קילומטראז' בשנה לעומת רוסיה הענקית רוב שטח במזרח ובמרכז שוממים שאין בה הרבה כבישים רוב אזור תשתיות וכבישים מתרכז במוסקבה ובמערב רוסיה? אני לא מדבר על אוטו מסחרי, מונית, משאית ואוטובוס אלא מכונית פרטית סטנדרטית שעושה ממוצע בישראל 16,000 ק"מ בשנה. אם בארה"ב או ברוסיה גומעים יותר קילומטרים משלנו למרות מדינתנו הקטנה צפופה ומרושתת כבישים.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש סידרה בערוץ נטשיונאל ג'יאוגרפיק, שאני די בטוח שהרבה מכירים אותה פה, "Highway Through Hell". סידרה מדליקה על אדם עם חברה של משאיות גרירה, אשר מגיעים לחלץ רכבים\משאיות שנתקעו מכל סיבה שהיא, תאונה, לא עולים את העלייה וכו'... יש דבר שאני לא מצליח להבין. יש כביש מהיר, עלייה, ויש עליו קרח. מגיע סמיטריילר אשר באמצע הוא מתחיל להחליק ולא מצליח לבצע את העלייה, עקב הקרח על הכביש. מגיע הגרר, מחבר את המשאית לגרר ועולה את העלייה בקלות. אני לא מדבר כרגע אם אמיתי או מזוייף, זה לא העניין. אני לא מבין כיצד הגרר, שאין עליו שרשראות, מצליח לגרר את המשאית על הקרח?. המשאית מחליקה, הגרר גם אמור להחליק, לא?. מה ההבדל בין הגרר למשאית?, למה הגרר כן והמשאית לא?. אש…
הודעה אחרונה מאת thenewguy, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
וראשית, תודה רבה למרטין על המאמץ והארגון שהשקיע. המפגש התקיים בשישי האחרון ברחבת היס פלאנט ראשון לציון (בחניון ליד סופרלאנד) והתחיל ב 13:00, אני הצלחתי להגיע רק שעה אחר כך והיה לי מאוד קל למצוא את ההתאספות. החניון היה ריק והצלחנו להתמקם בקצה, הרחק מאנשים/סקרנים בצורה מרוכזת (הניסיון שלי במפגשים היה מהמפגש מלפני הקודם, שם לא הצלחנו לרכז את המכוניות היטב). למפגש הגיעו כ 20 אנשים (מרטין, פירוט בבקשה) ומגוון רב של מכוניות, מי שציפה לחניון מוניות טעה ובגדול. באתי עם ה E350 השחורה שלי (את ה C240 הבאתי בפעם הקודמת) שהרגישה ממוצעת לגמרי עם המפלצות בחניון (ראיתי C63 ו AMG בין שאר רכבי הספורט שהיו שם). היו מספר קלאסיקות ממועדון ה 5, מספר רכבים אקזוטיים ולא מעט רכבי ביניים (E ו …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
בשביל לשפשף קצת את האנגלית ביחד עם הידע ברכבים אני מחפש פורומים טובים באנגלית. לא מצפה למצא פורומים ברמה של הפורום הזה אבל אני מניח שיש כמה שמתקרבים אליו .
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים מקווה שזה הפורום הנכון . לשכן שלי אלמרה משנת 99 . לפני כמה חודשים הלך לו הגיר ונתקע בהילוך ראשון , כתוצאה מהנסיעה כנראה הלך גם המנוע אך הוא גילה את זה אחרי שכבר שיפץ את הגיר. המנוע התחיל להעלים שמן היה ממלא בבוקר ואחרי 200 ק"מ המדיד היה יבש. עד שזה החמיר לרמה יומיומית הוא פנה למוסך מסויים , שאמר שעליו לשפץ את המנוע קומפלט. הרכב הושאר במוסך לשבועיים , עבדו עבדו עבדו , לבסוף הציגו חשבון של 7500 שקל . הבן אדם התחיל את הרצה נסיעות מתונות אבל שם לב ששוב כל כמה מאות ק"מ השמן פשוט נעלם. בהתחלה המוסך טען שזה רק ההרצה החליף לו שמן לצמיגי יותר . עכשיו עברו כבר יותר מ 1500 ק"מ המוסך טוען שהוא שם שמן לא נכון אומנם השמן הוא 10W40 אבל האותיות של התקנים שהוא צריך…
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
MV Agusta בישראל! 1 2
מאת RK-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4711/2693841 אמנם לא מכוניות, אך אופנועי MV Agusta מושקים בישראל. למי שלא מכיר, המדובר במותג אקזוטי, ברמה של פרארי, למבורגיני, פגאני ושות'. מעבר לעובדה שהאופנועים יפהפיים, לדעתי כל נוכחות של יצרן בעל שיעור קומה שכזה מבורכת בשוק המוטורי הישראלי. Benvenuti!
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1149200&sid=127 אם הבנתי נכון האפ' הזו היא סוג של מצלמת דרך אבל עם חיבור מסודר כלשהו למוקד משטרתי. למה לשם שינוי ולמה תרומה אמיתית? המשטרה התעסקה עד היום בעברות קלות לאכיפה ולא באמת מסוכנות, הכוונה למהירות כמובן או עצירה לא מוחלטת בעצור. את העברות המסוכנות באמת כמו עקיפות מסוכנות או זגזוג פתאומי בין נתיבים ללא איתות קשה מאוד לאכוף בלי להצמיד ניידת עוקבת לכל רכב. אז זהו, שהנה מצאנו דרך להצמיד מעקב לכל רכב... אני לא אוהב להיות צדקן ובוודאי לא מלשן, וגם אני נוהג בעיקר לפי תנאי הדרך ושיקול דעתי (ניסוח שנועד להוציא אותי נקי משפטית...), אבל יש עברות ספציפיות שאשמח לסייע במיגורן מהכביש. אני מוכן להתנדב למיזם וקורא לכ…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חזרתי היום הבית ושפשפתי/נכנסתי ברכב חונה. אני בחור צעיר, פעם ראשונה שזה קורה, השארתי פתק עם פרטים ולקחתי תמונות של הרכב. אני די נלחץ מהעלויות שזה יכול להגיע אליהם. עד לכמה זה יכול להגיע לדעתכם? די בטוח שזה ford focus (לא מבין ברכבים ושכחתי לבדוק מה הדגם) http://jpg.co.il/view/5606fc347df0e.jpg/
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
החלפת מפתח
מאת ido_zohar- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי מצובישי אאוטלאנדר ואני רוצה להחליף מפתח לסוג שהמפתח הוא קפיצי איך עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת ido_zohar, -
- 3 תגובות
- 975 צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע אם יש לסקודה העולמית יש מייל ליציקת קשר? אני לא מוצא באתר החברה.
הודעה אחרונה מאת mavric, -
היי ניסיתי למצוא באינטרנט הערכות מחיר של הג'וליה תלתן ירוק גם בארץ וגם בחו"ל ללא הצלחה רבה... משהוא פה שמע אולי מיבואן או איזה שהיא הערכת מחיר לגבי המחיר של הרכב בארץ? הרכב אמור להתחרות בבמוו M3 ובמרצדס C63 AMG אבל אני אפילו לא מסוגל לדמיין את אלפא מנסים לבקש עבור הרכב אפילו סכומים קרובים...
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 0 תגובות
- 450 צפיות
אין שום סיבה שלקורבט הזו לא תהיה לוחית מקדימה
הודעה אחרונה מאת נדב50, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שבוע טוב, אני רוכש רכב ורוצה לדעת האם אני יכול לבקש מקרוב משפחה שיעביר את הרכב על שמי בדואר עם המוכר? אני יודע שמוכר יכול למכור עם יפוי כוח. השאלה אם אפשר לקנות עם יפוי כוח? או שבעל הרכב העתידי חייב להיות נוכח בדואר? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
איך אפשר לשנות את מרווח התדרים של בורר התחנות מ 0.2 מ"ה ל 0.1 מ"ה. כרגע זה מקפיץ את התדרים באופן שאי אפשר להגיע לתחנות "שלמות" כמו 103FM למשל. תודה
הודעה אחרונה מאת קלונימוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם. האם מ'ס הקילומטרים שהרכב עתיד לצבור, או תוכלת חייו קשורה לנפחו ולגודלו של המנוע? האם מנוע 1.2\3צילינדרים מודרני יחייה פחות ממנוע 1.6\4 צילנדרים? האם המנועים החדשים והמגוונים, אטמוספרי, טורבו, וכו' יש ביניהם שוני בעמידות? ומה בעצם הגורם המשמעותי לעמידות הזמנית של המנועים כיום? תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
בבמוו חושבים שאם ה-X6 שלהם כל כך מצליח, כדאי אולי לעשות לו אח קטן. כך הגיע לעולם ה-X4 הנוכחי, קרוסאובר איכותי ומעוצב שלמעט מרכב הקופה שלו אינו מציע שום יתרון על פני ה-X3. אבל היי, לפחות יש לו התנהגות כביש טובה (ופנסי קסנון כסטנדרט!) במוו X4 - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת בנצי,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 300 אורחים (הצג רשימה מלאה)