Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך: במוו X4 - אח קטן ל-X6 או אח מעוצב ל-X3?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דבר ראשון אני קראתי פה המון הכללות מפגרות, ב.מ.וו אמורה להיות יקרה יותר מהמתחרות? זה לא נכון, לפי מה שאני מבין מהשרשור, הרכבים בארץ של המותג הבווארי מאובזרים כמו גרסאות ההשכרה בשוק האמריקאי ופחות.

זה שהיבואן הישראלי חי בסרט ואנשים מצדיקים אותו זאת בעיה.

שוק הרכב הוא שוק תחרותי, לקוחות משווים אבזור ומחיר, לקסוס מציעה תחרות לא רעה אך בדרך כלל מכוונת לאיזור קצת שונה.

אם לוקחים את שלושת יצרני הפרימיום היפנים אל מול השלישיה הגרמנית זה מתחלק ככה:

לקסוס = מרצדס

אינפיניטי = ב.מ.וו

אקורה = אודי

מרצדס התחילה לכוון ספורטיבי וכך גם לקסוס, אינפיניטי תמיד הולכים ספורטיבי, חד, חזק ודי מהוקצע.

אקורה? טכנולוגיה, הנעה קדמית או כפולה, ממש המתכון של אודי.

את המתחרה של הX6 אני רואה מדי יום (GLE coupe), במציאות היא מדהימה,

d3067074a47e86f03215a74916a695ee.jpg

בקרוב תצא גם המתחרה לx4, קודם הGLC שמחליפה את הGLK ואחריה הGLC coupe, רכב קונספט חביב כבר הוצג.

עריכה: ראיתי עכשיו את התגובות לגבי הglc, היא תצא ללא ספק, מרצדס מפגיזים בדגמים חדשים.

עריכה אחרונה על ידי בנצי

haters will hate

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יצא לי לנהוג קצת ב-X4 ואני חייב להגיד שלא התחברתי.

כמו שכבר כתבו, תא הנוסעים לא מרגיש מספיק איכותי. לקסוס NX עושה לו בית ספר, כמו שאומרים. המושב האחורי מאוד לא מרווח. מהפרופיל הוא נראה באמת כמו השיקוץ המוטורי סדרה 3GT שנתנו לה איזה שלוש סנטים הגבהה.

בקיצור, שיהיה להם בהצלחה כמו שאומרים.

נ.ב - למי שלא מעודכן, ה-GLC, ה-GLE וה-GLE קופה כבר הגיעו לישראל:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2258/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-GLC-GLE-%D7%95-GLE-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

צביקה, האם התכוונת שתא הנוסעים של ה GLE לא איכותי דיו או של ה GLC?

הרי ה GLC זה שכפול התא של C Class והוא מאוד איכותי.

עריכה אחרונה על ידי gabbaydot
פורסם
צביקה, האם התכוונת שתא הנוסעים של ה GLE לא איכותי דיו או של ה GLC?

הרי ה GLC זה שכפול התא של C Class והוא מאוד איכותי.

עוד לא ראיתי את ה-GLC וה-GLE, התכוונתי ל-X4. ערכתי קצת את ההודעה שלי כדי שזה יהיה יותר ברור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

בחצי שנה האחרונה אני נוסע ב X3-28i.

בגדול, מחבב את הרכב, תחושת האיכות ביחס ללקסוס (ובכלל) בהחלט קיימת והכל רך ומשוכך.

עיצוב הפנים משמים משהו לטעמי ולמרות פנים בהיר ולא מעט תוספות הלקסוס נאה יותר מבפנים ומאובזר משמעותית.

המושב לא מדהים ורחב מדי לטעמי, חסרה לי גם אפשרות הכוונון לתמיכה בגב שקיימת בסדרה שלוש. הסנסהטרק לא מציק לי בכלל, לא קפא בחורף, לא רתח בקיץ ולא מראה סימני עייפות אם כי כאמור הרכב רק בן חצי שנה.

המתלים נוקשים משהו בכדי לפצות על הגובה והמשקל. יחד עם זאת הנוקשות בהחלט נותנת דיווידנדים בכביש המפותל וסה״כ הכיול מוצלח לטעמי.

עם כל זאת, הרכב כבד באופן מורגש ומתנהג יפה לג׳יפון, זה רחוק שנות אור מרכב ספורטיבי או אפילו ממשפחתית מוצלחת.

רק כשיוצא לי לנהוג ברכבים קלים אני פתאום נזכר כמה הבמוו בעצם כבדה (אם כי קלילה משמעותית מהפורד אדג׳ שהיה לי קודם - כך שהכל יחסי...).

שילוב המנוע-גיר פרקטית עובד נהדר אבל לא ממש עושה חשק והצליל פחות ממלבב.

במאמר מוסגר ובמדידה הכי לא מדוייקת (עם סטופר) עד היום לא ממש הצלחתי לשחזר או להתקרב לנתוני ההתאוצה של היצרן - הכי טוב שיצא לי זה 7.2.

ברכבים אחרים ומדידה בשיטה דומה התוצאות יצאו לי דווקא קרובות יותר למוצהר.

גם את נתוני צריכת הדלק לא הצלחתי לשחזר והממוצע המצטבר שלי (עם רגל יחסית כבדה על הגז) הוא 7.2 ק״מ לליטר. הנסיעה שלי היא בעיקר בינעירוני פקוק של אזור המרכז עם יציאות מזדמנות החוצה.

הערת אגב 2) שהרכב נכנס לטיפול 12,000 קיבלתי 528i כרכב חלופי. למי שלא צריך את הגובה או היכולת השבילית - סידרה חמש במחיר לא רחוק פשוט עושה הכל יותר טוב. חיפשתי כל תירוץ להאריך את הטיפול בעוד יום-יומיים...

עריכה אחרונה על ידי hissi
פורסם

הייתי חייב לבדוק מקרוב, לא מבין איפה יש הרגשה יוקרתית ברכב הזה, הדשבורד מגומי מרגיש כאילו הוא מיוצר מסוליות נעליים ממוחזרות, המושבים לא נוחים ואכן החוסר בכיוון הקשיחות למשענת מורגש.

וההגה... רך מדי, ארחיב בהמשך.

haters will hate

פורסם

26 שעות ו605 ק"מ עם הX3, כמו שרואים בתמונה, צריכת הדלק לא להיט, אני למען האמת מופתע מאוד מהנתון הנ"ל, עשיתי את אותו המסלול עם כל כך הרבה רכבים והשברולט טאהו 2015 עם הנעה כפולה ומנוע V8 הציג צריכה דומה.

שזה באיזור ה18 מייל לגלון.

יש לי עוד 12 יום עם הרכב, בינתיים יש דברים שלמדתי לאהוב ודברים שאני מאוכזב מהם.

d04181ea175274b65e31f042fa48252d.jpg

haters will hate

פורסם

לקחתי את הרכב לסיבוב לילי במלהולנד, הררי ומפותל, אין בעיה להגיע למגבלות האחיזה ועדיין יש תחושת בטחון כי הרכב מרגיש מוצק יחסית, ההגה בסדר, הוא קצר ומתפקד יפה בתנועה עירונית, בשיוט על מהירות גבוהה הוא קצת מציק, מצאתי את עצמי עסוק מאוד עם ההגה בגלל שטח מת, לא רציני אבל כשהמרכז מת וכל תזוזה קטנה מלווה בקפיצה מיידית זה מציק, במיוחד בשיוט מעל 170, נסיעה מעל 200 מלווה בתנועות מרכב מלחיצות בגלל הרוח וההגה. עם הSRX הרגשתי יותר בטוח במהירויות האלו.

לבקרת השיוט יש הגבלה ל225 קמ"ש. אהבתי את נורת החיווי למהירות הרצויה בבקרת השיוט שנמצאת בתוך הטבעת של מד המהירות מעל הספרות (יש תמונה), אני חושב ששם ההתלהבות שלי נעצרת.

עדיין לא נהגתי על הGLC אבל כן נהגתי על הGLK לפני ואחרי מתיחת הפנים, לפני הוא הרגיש זול יחסית (כמו שהx3 מרגיש לי עכשיו) אחרי מתיחת הפנים הוא כבר הרגיש טוב יותר.

עוד משהו שממש מטריד אותי בX3 זה בורר ההילוכים בשילוב משענת היד הנמוכה שלא ניתנת לכיוון קדימה או מעלה, היד מושטת קדימה ונחה על בורר ההילוכים דבר שגורם לי להעביר לניוטל או פארק בלי לשים לב בעצירות.

23f7745969d6573164838081d745e57e.jpg

haters will hate

פורסם

מענינת ההשוואה לNX שטרם יצא לי לקרוא עליה חוות דעת מחמיאה במיוחד (לא מאירופה בכל אופן).

למרות שאת הצורה שלה אני מאוד אוהב, טרם נהגתי בה כך שאני לא יכול לחוות דעה אישית.

לגבי עיצוב הפנים, זה ב.מ.וו חברים מה לעשות - העיצוב פשוט ופונקציונלי וזה לא שונה באף אחד מהדגמים שלהם.

יש שאוהבים את זה (אני לדוגמא) ויש שלא (או כאלה שאוהבים עיצובים מצועצעים ומרובי כפתורים) אבל אין שום קשר לאיכות החומרים וההרכבה שהיא מעולה.

לגבי התאורה הכתומה (והמיתולוגית משהו) של ב.מ.וו אני מאוד מקווה שהם לא ישנו לא את זה ולא את עיצוב השעונים הפשוט יחסית כי זה כלכך ב.מ.וו!

פורסם

לפחות הם החליפו את לוח הled האדום במסך lcd, זה היה מדכא מאוד לראות חלקים ממנו נעלמים. אין לי שום בעיה נגד פשטות, הבעיה היא שלא הכל כל כך פונקציונלי ויש המון דברים שקיימים במכוניות שממוצבות נמוך יותר ופשוט חסרים ברכבי החברה, כן משענת היד המרכזית, כמעט בכל רכב שעבר אצלי המשענת זזה קדימה ואחורה ולפעמים גם למעלה למטה, זה מציק מאוד בנסיעות ארוכות, לשבת 3-5 שעות ברכב צריך להיות נוח, אני לא יודע אם הדרך בה אני מודד מכוניות שווה משהו, אני נמצא המון מאחורי ההגה ושוב, מחליף רכב כל שבועיים ו5000 ק"מ.

haters will hate

• תוכן חדש...