רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
מקור: http://www.autoblog.com/photos/honda-civic-spy-shots/#slide-3617018 לדעתי העיצוב הלא שגרתי והמיוחד הופך אותה לאחת היפות בקטגוריה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בחור צעיר בן 33 שרכש מרצדס S63 AMG התלונן כמה פעמים על זה שהאוטו היה נכבה בזמן הנסיעה. מחוסר שביעות רצון של השירות שהוא קיבל , החליט לקחת את העניינים לידיים: לכתבה המלאה https://www.youtube.com/watch?v=_Uukvt1X86M
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
-
המיאטה החדשה נחתה בישראל [אבל 90 אחוז מהשרשור עוסק בדיני הגבלים, תמחור ודו"חות מאזן] 1 2 3 4 18
מאת HyperViper-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 268 תגובות
- 27.3 אלף צפיות
נצפתה במחסני הבונדד של דלק מוטורס
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בסביבות 7 בערב, כ-2 ק"מ דרומית למחלף אולגה בכיוון צפון, ראיתי כ-200 מ' מאחורי ג'יפ לבן עף לשוליים, מתהפך לצד תוך פיזור הרבה אבק. אחרי שיחה קצרה למשטרה, הפכתי למרכז המידע של מד"א וגם מכבי האש, בלי שביקשתי. במשך דקות ארוכות, שיחות חוזרות לגבי כמות הפצועים ומידת הפציעות. בשלב מסוים נמאס וביקשתי מהם לנסות להצליב את המידע עם מישהו שהיה שם (לא יצא לי אפילו לחלוף על פני התאונה). התחלתי לחשוב אם הזיתי את זה, לא ייתכן שאף אחד לא טרח להתקשר. הייתי בטוח שראיתי את הג'יפ עם rubber side up. בסוף ירדו ממני - מד"א דיווחו שעד ראיה מסר להם שהיו רק פצועים קל. כנראה שכמעט כל הנהגים מניחים שמישהו אחר ידווח.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר התאכזבתי מהדור 9 . יצא לי לראות את הסרטון הבא . של הדור החדש , נראה הרבה יותר טוב וגם מנועים חדשים . יש למה לצפות ! [video=youtube;Dx-9CO9Ah4I]
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
כביש 85 ו- 854
מאת ***- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לאלה שמכירים את הכבישים הנ"ל, ברצוני לשאול שתי שאלות. לגבי 85, אני רואה שיש שם המון מצלמות מהירות בשני הכיוונים,אך ה-Waze לא מתריע עליהם, ומראה אותם כאייקון של מצלמה עם X עליהם. האם המצלמות האלה באמת פועלות? לגבי 854, אני רוצה לוודא מה המהירות המותרת שם? (בחלקים שאין בהם תמרורים כמובן). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לאחר שקראתי שרשור באחד הפורומים כאן שעשו פרויקט על golf gti mk4, ראיתי (מהתגובות) שיש לו בלוק CLOSED DECK, האם גם בגולף שנת 2000 בנפח 1600 יש גם? (דגם מנוע AKL) זה פשוט מסקרן אותי וד"א האם מנוע שהוא closed deck יכול להחזיק יותר ק"מ ממנוע שהוא open deck ?
הודעה אחרונה מאת MaorMasas, -
-
לפי ציטוטים של שני חבר'ה מהפורום (כל אחד בשרשור שונה): בשרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?455434-quot-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-quot-%D7%9E%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-ST/page5 בשרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532877-%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-BMW-125i-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D רק אחת 125i קופה! - מה שמשאיר רק את 135i קופה ( כמו של elik0) האם ידוע לכם כמה במוו סדרה 1 קופה (2 דלתות) יש בארץ? ואם כן , …
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאחרונה ישנם לא מעט שאלות על רכב 7 מושבים במחיר לא יקר עם אמינות טובה אז בבקשה: רנו לוגאן 1.6 09 ידנית - סיכום 3.8 שנים. כללי על הרכב: לחיוב: · מרווחת מאוד גם בספסל האחורי הרבה יותר ממתחרותיה, מבוגר ישב שם ללא בעיה. · חלונות אחוריים גדולים ואפילו נפתחים (גם עם רק לצד עדיין אוויר צח). · חסכונית מאוד בדלק ואחזקה (פירוט בהמשך). · אמינה!! · הילוכים קצרים – גמישות מנוע לא רעה בכלל. · נוחה לנסיעה (בסיס גלגלים ארוך...). לשלילה: · בטיחות חסרה (3 כוכבים במבחני ריסוק, 4 כ"א, ללא ESP). · רועשת בנסיעה בין עירונית (100 קמ"ש = 3300 סל"ד). · פלסטיקה עם תחושה זולה, במקומות מסוימים מתפרקת (תפ…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשל הצורך המתגבר בניידותה של אשתי, ובשל הנוחות המתחייבת כשגרים ביישוב קהילתי בצפון, החלטנו לרכוש רכב נוסף, שיצטרף למאזדה5 המשפחתית. החלטתי להתמקד במכוניות קטנות, חסכוניות אמינות וזריזות, בעיקר בקטגורית סופר-מיני. המועמדות היו בעיקר סוזוקי ספלאש, וניסאן מיקרה. התקציב היה כ-60 אלף שקל, אבל בהחלט לא רציתי מכונית מיני - אשתי ואני נוסעים לא מעט בכבישים בין-עירוניים ובכלל, העדפתי רכב משומש עם יותר אבזור בטיחות וכוח, על פני רכב חדש לגמרי מהניילון, בקטגורית מיני. את הספלאש והמיקרה הכרתי - הראשונה הייתה אצלנו כמעט שנה מהעבודה של אשתי, והשנייה כרכב זמני. הנטייה הייתה לכיוון הספלאש - המינוס העקרוני היחיד אצלה הוא תא מטען קטן, אך כאמור, היא משמשת כרכב שני בבית וזה לא ממש הצ…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
אהלן, אני רואה פה בין הפוסטים שהרבה מציעים אופציה של ייבוא אישי, רציתי לדעת איך בדיוק זה עובד, ואיך אפשר לחשב עלויות, ובכלל מה התהליך למעשה? ד"א, קונים יד שנייה ק"מ נמוך, או חדש מהחברה? וכן דרך מי מייבאים?
הודעה אחרונה מאת dahuky, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 67 תגובות
- 12 אלף צפיות
סיטרואן הבטיחו לנו שה-C4 החדשה היא מכונית הרבה יותר טובה. אז בהתאם לסלוגן החדש של סיטרואן, אנחנו איתגרנו את סיטרואן ושלחנו נבחרת של 12 חברי פורום ליום הכרות לוהט ולח במיוחד עם ה-C4 החדשה. קצת נהיגת כביש מנהלתית, קצת הדרכת נהיגה מתקדמת, קצת מדידות זמנים במסלול ג'ימקנה וקצת אוכל. אהה, כן, הייתה גם מכונית. סיטרואן C4, למי שפיספס, עברה לאחרונה מתיחת פנים. קל מאוד לפספס את מתיחת הפנים הזו, מכיוון שמבחינה קוסמטית אין הרבה הבדל בין הדגמים. ההבדל העיקרי מסתתר מתחת למכסה המנוע או ליתר דיוק - במנוע ובגיר. סוף סוף ה-C4 נפטרת מגיר ה-AL4 העתיק ועוברת לגיר אוטומטי חדש עם 6 הילוכים מבית AISIN. סוף סוף נפטרים ממנוע ה-1.6 ליטר בנזין הלא מבריק ועוברים למנוע PureTech (מנוע 1.2 ליטר טו…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלותי מזדה 3 מדגם קומפורט שנת 2010 היום ביציאה מהחניה ברגע של חוסר תשומת לב לצערי הרבה נתקעתי בעמוד מכיוון שזו פעם ראשונה שקרה לי דבר שכזה, אשמח לדעת מה עלות תיקון הפגיעה, האם כדאי להפעיל את הביטוח? והאם יש לכם המלצות למוסך באזור גבעתיים\תל אביב שכדאי לגשת אליו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, שמתי לב שיש סדק בידית דלת פנימית אצלי ברכב, אז אני רוצה להזמין אחד חדש, הבאנתי שהחלפה כזאת לא מסובכת. מישהו יכול לתת קישור להזמנה מאיביי לידית כזאת למאזדה לאנטיס 2004 ? תודה רבה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 9 אלף צפיות
אני יודע שהנושא נטחן לא מעט בפורום, אך במקרה הזה אין ברירה אחרת והיציאה תהיה ב-11 בלילה או לחילופין ב-4 לפנות בוקר (בערב החג). אשמח לעצות! תודה
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
אופל מנסה למתג את עצמה מחדש כמותג סמי-פרימיום, צעיר ומגניב. הדרך לשם עוברת עם שלל רכבים מעניינים כמו האסטרה GTC והאדם רוקס. אז לקחנו את האחרונה לנסיעת מבחן וגילינו שהיא באמת מכונית חביבה, רק שתג המחיר שלה יעמוד כנראה לחובתה. אופל אדם רוקס - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת yev, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז הטוסון לפי כל השמועות הולך לצאת בשני גרסאות בארץ ה2 ליטר אטמוספרי שדי חרבנה של מנוע וה1.6 טורבו שנשמע הרבה יותר מעניין. השאלה היא כמה הולך לעלות ה1.6 טורבו, האם לדעתכם הוא יהיה מתומחר הרבה מעל הCX-5 5 שאני ממש קרוב להזמין אותה? או שבסביבות ה165?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
ראיתי היום בפייסבוק את האשכול הזה ורציתי לשתף אתכם באמת שזה זעזע אותי איך אפשר להגיע לרמה כזאת? ועוד אנשים מבוגרים? אך אךך הדור של היום פשוט מזעזע https://www.facebook.com/hazinor/posts/10153678703744662 Oren Soloהישראלי המכוער 2015! אני כולי עצבני ונסער עכשיו וקשה לי בכלל לעכל את שקרה להורים שלי. ההורים שלי מתגוררים ברמת גן בבנין דירות משותף ולכל דירה בבנין יש חניה מסודרת השייכת לה, השכנה של ההורים שלי הגברת קורל עמרם גרה בדירתה עם חברה נוספת ולהן שתי מכוניות, הן מצאו שיטה מעולה וזה להחנות את הרכב שלהם מחוץ לחניה המסודרת בחניה כפולה במקום אסור לחניה ( סימון אדום לבן ותמרור) ובכך להקשות על ההורים שלי בכל יום את היציאה ואת הכניסה לחניה שלהם. …
הודעה אחרונה מאת klasa, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
4 מושבים, 0-100 ב 3.5 שניות, טעינה מספיקה ל 500קמ, טעינה של רבע שעה יספיקו ל 400קמ. מה דעתכם? https://www.youtube.com/watch?t=57&v=KTWQAwrjuUg http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3234474/Porsche-unveils-Tesla-killer-Mission-E-charged-simply-driving-special-tile-holographic-dashboard-controlled-just-LOOKING-it.html#ixzz3lo50bRXD
הודעה אחרונה מאת Pika007, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לרגל המעבר לרכב חדש, החלטתי לרשום סיכום של 3.5 שנים במחיצת הרכב, אחרי הכול לא מעט זמן וגם לא מעט ק"מ. מחר אני נפרד מהצרפתיה (הטורקיה) לטובת איטלקיה (פולניה) שצריכה להגיע בחודש הקרוב. עברנו יחדיו 54 אלף ק"מ. הרכב נרכש באפריל 2012 מסוכנות רנו בבאר שבע, על הרכב שולמו 72 אלף ש"ח (כולל אגרות רישוי, חיישני רוורס, קודן ודיבורית בלוטות'), היום הרכב שווה 42 אלף ש"ח. נסועה וצריכת דלק: לאורך התקופה בה הרכב שירת אותי הוא נסע בעיקר נסיעות בינעירוניות, לעניות דעתי 80-85% מהנסיעות של הרכב הן מחוץ לעיר. מחוץ לעיר צריכת הדלק טובה ועומדת על 1:16-1:17, ואם תהיו ממש עדינים ותסעו 80-90 קמ"ש ללא מזגן, תצליחו להשיג גם נתון של 1:18, די קרוב למה שיצרן הרכב מצהיר. בעיר צריכת ה…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
היה לי קצת זמן פנוי בשמונה בבוקר, אז נסעתי לשם ועמדתי כמו מפגר בתור במשך בערך חצי שעה עד שכולם לפני יסיימו לתקן את נזקי מזג האוויר ברכבי הליסינג שלהם. האוטו היה מצופה בשכבה דוחה במיוחד של ג'יפה מבחוץ והכלב השאיר לי עוד כלב בבגאז' בפנים, אז אמרתי יאללה, נפנק. בחרתי שטיפה חיצונית + פנימית ("גולד" בלשון המקום), שילמתי 60 ש"ח והפקדתי את האוטו בידיהם. להלן התוצאות. חיצונית: פנימית: בקצרה, הם ניקו מבחוץ מאוד חפיף ומבפנים לא ניקו כמעט בכלל, בטח שלא שאבו כמו שצריך. אם האמור לא משכנע, הרי שגם חלקים נבחרים בסביבת הנהג מכוסים בספריי סיליקון דביק ודוחה שמשאיר לי ריח מגעיל באוטו ועכשיו אני צריך לחשוב איך לנקות. אכן, תמורה נהדרת ל60 ש"ח ו…
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 0 תגובות
- 645 צפיות
שלום, ניסיתי בפורום אודיו ללא הצלחה אז אנסה פה. יש ברשותי פולו 2012. מערכת מקורית דגם rcd210. הזמנתי כבל aux ייעודי למערכת. מקריאה בפורומים על מנת שהחיבור יעבוד צריך לחבר את המחשב עם הואג קום ולפתוח את האופציה של הaux.(כנראה עדי שיזהה צ׳נגר) ניסיתי בצ׳מפיון ללא הצלחה הפנו אותי לרדיו מילאנו, אלה דורשים 280 שח על הפתיחה. אציין שהרכבתי את הכבל ואין מה לעבוד על הרכב רק לפתוח את האופציה. אם יש מישהו באיזור השרון שיכול לעזור לי בתשלום סימלי אפילו, או אם אתם מכירים מרכז התקנות באיזור נתניה/חדרה שיכול לפתוח את האופציה רק במחיר שפוי אשמח לעזרה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Barakk07, -
http://www.carbuzz.com/m/Article.aspx?Id=29235
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 23.2 אלף צפיות
אהלן ערב טוב רציתי לשאול לגבי החזקה של משקה אלכוהול פתוח ברכב האם זה חוקי? יכולים לעשות בעיות על זה?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים, הפעם האחרונה שטיילתי בכביש המדובר- כביש אלון/458/ מעלה מכמש הייתה לפני כחצי שנה- כביש אדיר. אשמח אם מישהו יודע להגיד אם אפשר לנסוע שם בבטחה מבחינה ביטחונית בזמן הקרוב, לאור ההסלמה בירושלים ויו"ש. תודה
הודעה אחרונה מאת system_x, -
אהלן, למי שגולש באתר זה לא סוד שאני אוהב את תוצרי קיה הנוכחיים, והלכה למעשה, גם קונה אותם ונשאר שבע רצון. הם לא הכי טובים אבסולוטית, הם לטעמי נותנים את ה value for money הכי טוב, ולכן: אישתי עם ספורטאז' חדש שהחליף ספורטאז' דור קודם, אני עם ריו, אימי עם סיד, אחד מהגיסים שלי עם סיד (בהמלצתי), שתי גיסות עם ספורטאז'ים דור קודם, שאחת מהן משדרגת אותו עכשיו לדור החדש, חברה עם פיקנטו, חבר קרוב עם סיד סטיישן, ובטח שכחתי כמה אנשים מפה לשם נערכה תחרות בדף הפייסבוק של קיה - ישראל, כשהפרס הוא טיסה לדרום קוריאה, במימון ואירוח מלא של קיה. להפתעתי התקשרו אלי מקיה לבשר לי שזכיתי, למרות שלא שמתי תמונה כנדרש. אציין כי הפוסטים שפתחתי באתר על הריו ועל הספורטא…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני תמיד שומר על האוטו, אבל אני לא מכיר את הכביש ורוצה להיות מוכן, זה כביש הררי עליות וירידות סיבובים מסוכנים או כביש מישורי רגיל? יש לי שם 10 ק''מ נסיעה למנות
הודעה אחרונה מאת bati357, -
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
מדובר בשנת 2011 40 אלף קילומטר ידנית. הבנתי שבמכוניות מהדגם הזה של הונדה יש משהו עם המצמד ולא צריך להתרגש מזה. האם מישהו יכול לתת לי חוות דעת על הרכב אם כדאי לקנות אותה תודה לעונים ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת lidorsr, -
בחודש מאי האחרון החלה יבואנית פולקסווגן לישראל, צ'מפיון מוטורס, בייבוא סדיר של הפולו GTI מתוחת הפנים החדשה. מנוע ה- 1.4 ליטר שצויד במגדש טורבו ומגדש על הבעייתי פינה את מקומו לטובת מנוע 1.8 טורבו בנזין חדש, ולהיצע נוספה גם תיבת הילוכים ידנית בעלת 6 הילוכים אמינה לאחר פניות חוזרות ונשנות ליבואן וליצרן העולמי לצורך ייבוא של הרכב ארצה - וזאת בנוסף לתיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים בעלת 7 הילוכים ונטולת דוושת מצמד שמאלית. פולו GTI החדשה. כוח לא חסר (צילום: stio) >> מראה מראה שעל הקיר: מי הספורטיבית המאובזרת בעיר? מכונית המבחן זכתה להתקנות מקומיות של חיישנים אחוריים שקועים ללא תצוגה גרפית כלשהי, מצלמה אחורית וקודנית – ורשימה זו מצטרפת לאבזור המקורי …
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
השאלה בכותרת קצת פילוסופית, אבל בכל זאת... בבעלות אבא שלי מאזדה 3, 5 דל' מנוע 1600, שנת 2006 הרכב נקנה חדש מהחברה, היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מאזדה. אין דהיות צבע או פנסים, כל התקופה הרכב חונה בחניה מקורה. קילומטראז' 70K וקצת. לא היו תאונות כלל. מחירון משוכלל לוי יצחק נותן היום 32,285 ש"ח מחירון יד שניה נותן 38,400 ש"ח ברור לחלוטין שההיצע גדול והמחירים נמוכים מזה של המחירון, אבל גם מדובר ברכבים שחוטים וקילומטרזים גבוהים. השאלה אם בכל זאת יהיה ביקוש לרכב שמור ביותר, אך שמחירו גבוה יחסית?
הודעה אחרונה מאת farkash7,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 123 אורחים (הצג רשימה מלאה)