Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודש מאי האחרון החלה יבואנית פולקסווגן לישראל, צ'מפיון מוטורס, בייבוא סדיר של הפולו GTI מתוחת הפנים החדשה. מנוע ה- 1.4 ליטר שצויד במגדש טורבו ומגדש על הבעייתי פינה את מקומו לטובת מנוע 1.8 טורבו בנזין חדש, ולהיצע נוספה גם תיבת הילוכים ידנית בעלת 6 הילוכים אמינה לאחר פניות חוזרות ונשנות ליבואן וליצרן העולמי לצורך ייבוא של הרכב ארצה - וזאת בנוסף לתיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים בעלת 7 הילוכים ונטולת דוושת מצמד שמאלית.

duowzwdzdjmy.jpg

פולו GTI החדשה. כוח לא חסר (צילום: stio)

>> מראה מראה שעל הקיר: מי הספורטיבית המאובזרת בעיר?

מכונית המבחן זכתה להתקנות מקומיות של חיישנים אחוריים שקועים ללא תצוגה גרפית כלשהי, מצלמה אחורית וקודנית – ורשימה זו מצטרפת לאבזור המקורי שמגיע מהמפעל האירופאי, הכולל גג נפתח פנורמי חשמלי, מראות צד מתקפלות אוטומטית בנעילת הרכב, מערכת בקרת אקלים דיגיטלית, מערכת מולטימדיה הכוללת מסך 6.5 אינץ' בקונסולה המרכזית כולל 6 רמקולים וחיבורי AUX, חיבור USB, דיבורית בלוטוס וכמו כן שקע V12 ומצת סיגריות למעשנים שבכם. בד בבד, מציעה פולקסווגן חיישן גשם להפעלת המגבים באופן אוטומטי, חיישני אורות לכיבוי והפעלת האורות כתלות בתאורה החיצונית, לוח שעונים הכולל מחשב דרך מורחב – הצגת מספרי טלפון על המסך בין השעונים, הצגת נתוני מנוע לרבות טמפ' שמן, צריכת דלק, טמפ' חיצונית לצד מד חום מנוע ומד דלק אנלוגיים. רשימת האבזור מתארכת, וכוללת גם מראה מרכזית מתכהה בעת סנוור, תאורת חניה אוטומטית, תאורת נהיגת יום DRL, חישוקי סגסוגת במידה 215/40/17 וזוג מפלטים (יציאת אגזוז כפולה). תאורת החזית של הרכב כוללת זוג נורות הלוגן מסוג H7 עם פנסי ערפל עוקבי פניה, כאשר ישנה אופציה לפנסי לד או קסנון בתוספת תשלום. נוסף על זאת, כוללת המכונית גם מושבי ספורט מתכווננים לגובה, ידית בלם יד וידית הילוכים מצופים בעור, דוושות עם ציפוי אלומיניום, משענת יד קדמית עם אחסון פנימי, תאי אחסון מתחת למושבים הקדמיים, תאורה בתא המטען ותא כפפות מקורר.

aa7f12cd7040cb924d2950c40e4e9668.jpg

פנים הרכב - שמרני ורגוע כמיטב המסורת (צילום: stio)

>> זה לא מספיק: יש גם לא מעט אבזור בטיחותי

רשימת האבזור העשירה כוללת גם בתחום הבטיחות 6 כריות אוויר כולל 2 כריות קדמיות לנהג ולנוסע לצדו, עוד זוג כריות בצדי הנהג והנוסע הקדמי וזוג כריות אוויר וילון בצדי הרכב, מערכת ABS למניעת נעילת גלגלים בחירום, מערכת ESP למניעת החלקה, מערכת TPM לניטור לחץ אוויר בצמיגים וכמו-כן כוללת גם את מערכות ה- EDL, XDS, TCS, BAS. אם לא די בכך, כוללת המכונית גם את מערכת Hill Hold למניעת דרדור בעליות.

>> נכנסים לרכב: אז מה יש לנו כאן?

הפולו GTI החדשה מגיעה אלינו היישר מהמפעל בספרד – ושם הלכו רחוק: מתחת למכסה המנוע מסתתר לו מנוע טורבו בנזין 1800 סמ"ק, המספק 192 כ"ס ב- 4300 סל"ד ועד ל- 6200 סל"ד. נתוני המומנט מלבבים גם הם: בדגם עם תיבת ההילוכים הידנית נהנה מ- 32.6 קג"מ, ואילו בדגם עם תיבת הילוכים DSG נסתפק ב- 25.4 קג"מ, ככל הנראה מחשש לתקלות עתידיות בתיבה זו שאם נתבסס על העבר אינה מצטיינת באמינותה. עם זאת, מכיוון שהתיבה הרובוטית מעבירה הילוכים בזריזות, תאוצת ה- 0-100 לא נפגעה – ועומדת על 6.7 שניות.

איכות החומרים ברכב המבחן שהקצה היבואן טובה, והדבר בא לידי ביטוי גם בנסיעה. לא נשמעו רעשים מהפלסטיקה, ועל אף ההתקנות המקומיות שקרוב לוודאי הצריכו פירוק אי אילו חלקי פלסטיק וחיפויים שונים – נראה שהכל דופק כמו שעון שוויצרי. הדשבורד מצופה חומר רך, ובפירוש אינו מרגיש זול. הקונסולה המרכזית מצוידת היטב, ומסך המולטימדיה תופס חלק לא מבוטל ממנה. מערכת בקרת האקלים מכילה צג קריא וברור, ואינה מצריכה לימוד כלשהו – התפעול קל ופשוט.

aed11c15692931f8bc4d14d2fccd2ebe.jpg

מנוע חזק (צילום: stio)

>> לטיול יצאנו – ואת הכביש גיהצנו: מכניסים מפתח לסוויץ' ומשלבים להילוך

עם ההצתה הראשונית נראה כי מנוע הטורבו מתחת למכסה המנוע, וכן צמד המפלטים מאחור מעניקים צליל בשרני משהו.

בתנועה עירונית הכוללת נסיעה על פסי האטה, בורות ומכסי ביוב נמוכים כיאה למיטב המסורת הישראלית, נראה כי הפולו הקטנה סופגת את המהמורות בצורה טובה מהצפוי, ואינה מתרגשת יתר על המידה. המזגן פועל מצוין, והחום הכבד בסך 40 מ"צ שמכה בחוץ בשילוב עם קרינת השמש החזקה של עמק יזרעאל, לא מורגש כלל בתוך הרכב. עם זאת, בכבישים מהירים וגליים עם רצף שיבושים במהירות של 120 קמ"ש הרכב נוטה לקפץ מעט.

אנחנו מחליטים לצאת מהעיר ועומדים בנתיב השמאלי ברמזור היציאה. רכב שמגיע מימין בוחן אותנו מקצה לקצה – ניכר כי הפולו הקטנה בצבע שחור מושכת יותר מידי תשומת לב. עיני הנהג פשוט יוצאות מהמקום, ונראה כי ההתניה הקלאסית בפסיכולוגיה שינתה מעט את פניה, ובמקום ניסוי הכלבים של פבלוב אנו עדים, בשידור חי, לניסוי הפולו של צ'מפיון – שכן הנהג מימין מתחיל לרייר גם ללא הישמע צליל הפעמון (או הצופר אם תרצו).

הרמזור ירוק, והרגל אוטומטית עוברת למצב קרב וסוחטת את הדוושה עד הסוף. המנוע משתף פעולה, וגיר ה- DSG לא פחות. אנו עדים לצווחת צמיגים ולזינוק מרשים, בעוד הנהג המרייר מאחור ככל הנראה עומד להתעלף בו במקום. הפולו הקטנה מציעה המון כוח זמין, ותיבת ההילוכים האוטומטית-רובוטית מורידה הילוכים במהירות שתבייש נהג עם גיר ידני, אם כי אין מה להשוות את ההנאה בנהיגה בין הידני והאוטומט שכן הידני יהיה מהנה יותר – על אחת כמה וכמה ברכב כזה שמציע הנראה מנהיגה לא פחות מביצועים, ועל הדרך אפשרות לחסוך עוד עשרת אלפים שקלים חדשים ונוצצים. הלב דופק עוד ועוד כשאנו מתקרבים לסיבוב הראשון: הייתכן שפולקסווגן, סוף סוף, כיילו את המכוניות הספורטיביות שלהם שישתפו פעולה בסיבובים ולא רק שיסעו בקו ישר? רחמנא ליצלן – נראה שכן: הפולו פונה ומעניקה אחיזה וביטחון מופרזים לנהג למרות תחושת ההגה המעורבת. הרכב פשוט אוחז, איזו הפתעה. המצב המעניין הזה גורם לנו לחייך ולצחוק כאילו זה עתה קיבלנו רישיון, ועברו 11 שנים מאז...

אנחנו מרגישים שההצגה חייבת להימשך ושאנו לא רוצים להחזיר את הרכב, וממשיכים להתרחק עם אגו מנופח - ומגיעים לכביש בין עירוני עם נתיב אחד לכל כיוון, עם קו לבן רציף לסירוגין. בקטעים עם הקו הרציף אין מה לעשות, ואנו נאלצים לנסוע כמו ילדים טובים מאחור – אך כשהקו נקטע ושניתן לעקוף, המנוע שוב שואג ונותן את כל מה שיש לו – ויש לו הרבה: כל העקיפות בוצעו בצורה מהירה ומופתית, במהירות שלא תבייש מכוניות חזקות יותר. ארבעת בלמי הדיסק בולמים בצורה יוצאת מהכלל ובהחלט מעל לכל הציפיות, מכיוון שלפחות מבחינה חיצונית ניראה כי הקוטר מעט קטן.

c399691b03f5b2199d5b5baf764f6441.jpg

רכב המבחן בצבע שחור ומושך תשומת לב (צילום: stio)

>> מחזירים את הרכב – כי לכל דבר יש גם סוף

נו, טוב, אין ברירה - אז חזרנו חזרה, אך שיצאנו מהרכב לא הופתענו לגלות שהרכב, איך נאמר, מעט מסריח מריח "שרוף". ניכר כי הצמיגים ורפידות הבלמים עבדו מעט קשה בדקות האחרונות, ולמרות זאת לא הורגש כלום בתוך הרכב.

נראה כי הפולו הקטנה מציעה ביצועים מרשימים והנאה מנהיגה לא פחות, בשילוב פרקטיות – שכן ישנה אופציה ל- 5 דלתות תמורת עוד 2500 ₪. מחיר הרכב נוח גם כן, ועומד על 142,400 ₪ בלבד לדגם הידני עם 6 הילוכים קדמיים, ועד 152,400 לתיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית כפולת מצמדים. רשימת התוספות המקוריות כוללת אופציה לחיישני חניה בעוד 4000 ₪, מצלמה אחורית בעוד 1900 ₪, באם תחפצו בצבע מטאלי תיאלצו לשלשל לקופת היבואן עוד 1500 ₪, במקרה של פנסי לד עוד 9000 ₪ וקסנון עוד 12000 ₪, ל- 5 דלתות כאמור עוד 2500 ש"ח ולסיום רשימת האבזור האופציונלית, באם אתם משתוקקים לחלונות אחוריים כהים, תיאלצו להיפרד מעוד 2600 ₪.

ad898afe6248628aa7298624fdcb5507.jpg

אחיזה מצוינת (צילום: stio)

>> אבל רגע, זה עוד לא הסוף: נתונים נוספים

מהירות מירבית: 236 קמ"ש

צריכת דלק בנסיעה עירונית: 13.8 ק"מ/ליטר (DSG)

צריכת דלק בנסיעה בין עירונית: 21.2 ק"מ/ליטר (DSG)

צריכת דלק משולבת (עירוני ובין עירוני): 17.8 ק"מ/ליטר (DSG)

משקל עצמי: 1280 ק"ג

אורך: 3983, רוחב: 1810, גובה: 1450 (במ"מ)

מרחק סרנים: 2456 מ"מ

מרווח גחון: 143

קוטר סיבוב (מ'): 10.6

קיבולת מיכת דלק: 45 ליטר

נפח תא המטען: 204 ליטר

רוחב בין בתי הגלגל: 942 מ"מ

תמונה1 056.jpg

תמונה1 061.jpg

תמונה1 008.jpg

תמונה1 010.jpg

תמונה1 013.jpg

תמונה1 017.jpg

תמונה1 020.jpg

תמונה1 036.jpg

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ללא תוספות, המחיר שלה בהחלט אטרקטיבי. אבל למה לעזעזאל VW מתעקשים על הדוגמה המזעזעת הזאת למושבים??

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
ברור, באותו היום שאקבל אותה אסמס לך כולל תמונה. בינתיים, מתי רואים את היונדאי החדשה שלך בלייב? ;)

בת'כלס, היונדאי היא לא משהו להתגאות בה יותר מדי...

ביננו, אחרי האופנוע אני קצת מאוכזב אבל יכול להיות שזה בגלל הנסיבות שהביאוני עד הלום.

פורסם

תודה על השיתוף ושמח שנהנית, אבל זה קצת טרחני ומייגע לקריאה.

קצת כמו טורבו מגזין של פייביש, רק ללא שגיאות הכתיב ואוסף הקלישאות הממוחזר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ללא תוספות, המחיר שלה בהחלט אטרקטיבי. אבל למה לעזעזאל VW מתעקשים על הדוגמה המזעזעת הזאת למושבים??

בחו"ל יש אופציה למושבי עור בלי הדוגמה הזאת, אך היבואן המקומי לא מעוניין לאפשר את האופציה הזאת בכלל - גם לא בתוספת תשלום.

בת'כלס, היונדאי היא לא משהו להתגאות בה יותר מדי...

ביננו, אחרי האופנוע אני קצת מאוכזב אבל יכול להיות שזה בגלל הנסיבות שהביאוני עד הלום.

ממה אתה לא מרוצה - מכוח המנוע, מהגיר הידני, אבזור, מראה? כי תמיד אפשר (טוב, לא תמיד) להחליף לרכב יותר מעניין לנהיגה...

האופנוע היה משהו אחר, אבל אין מה לעשות - אתה עוד תתרגל גם ליונדאי :)

תודה על השיתוף ושמח שנהנית, אבל זה קצת טרחני ומייגע לקריאה.

קצת כמו טורבו מגזין של פייביש, רק ללא שגיאות הכתיב ואוסף הקלישאות הממוחזר.

עזוב, שגיאות הכתיב שלו הורסות את כל ה"מגזין" הזה, שבשילוב הקשרים שלו היה יכול להיות מאוד מוצלח אילו היה שוכר עורך לשוני.

במקרה הנוכחי אני כתבתי כבר את ההתרשמות שלי מהרכב מאוד בקצרה (ולא ממצה) בשרשור אחר, ולצורך פרסום התרשמות מפורטת יותר הייתי צריך לשנות כיוון מעט.

פורסם

ממה אני מאוכזב? בקצרה, המנוע קצת חלש, האבזור קצת קמצני, נוחות הנסיעה לא להיט ביחס לקורולה 2008 שלי (אבל כנראה שככה זה בסגמנט) והאכזבה הגדולה שלי היא צריכת הדלק.

אמנם אני לא נוסע כמו זקנה אבל ציפיתי לצריכת דלק טובה יותר מרכב ידני עם מנוע קטן.

עד כה צריכת הדלק נעה בין 1:12 ל-1:13 כשאפילו הקורולה מציגה צריכה דומה ואפילו טובה יותר.

לא הכל רע דרך אגב, אני מרוצה מהמראה, המזגן מעולה (שביחס לאופנוע זה בכלל מעולה) והקלאץ מרגיש כמו חמאה.

בסך הכל קנייה טובה לאדם הרציונלי אבל יש מקום לשיפור.

פורסם (נערך)

אז הנה אחד (שכבר אין לו אלפא) מגיע: קצת מצחיק לקרוא ביקורת ממי שהזמין רכב כזה (שהוא בטוח שהוא טוב), אבל אני שמח עבורך שאתה מרוצה מהבחירה שלך.

אני עומד בפני בחירה של רכב במחיר דומה, ולי ה- 208GTI כנראה תתאים יותר. יש בה בעיני איזשהו פלייר שאין במשהו שנראה כמו גולף מוקטנת, אבל אולי עוד אשנה את דעתי. נראה ;-)

לגבי ההתרשמות עצמה:

אני הייתי מעדיף כזו שאין בה נהגים מריירים ומתעלפים מכזה רכב, צריך לזכור מה זה, כן? אבל זו באמת העדפה אישית שלי כנראה...

ולצאת מהמקום עם DSG7 וגז עד הסוף? אני מניח שלו זה היה רכב שלך לא היית ממהר/מהמר כך, ואני לא זוכר בכלל שהרכב יוצא כל כך טוב מהמקום עם הגיר הזה וגז עד הסוף - אולי שינו משהו.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

אני דווקא חושב שהמושבים המשובצים עדיין נראים מגניב ושומרים על סוג של מסורת, אבל אולי זה עניין של טעם.

חבל שהעיפו את תופסן הבקבוקים הנשלף שהיה בגרסאות העבר. זה דווקא היה פיצ'ר די מגניב.

עריכה קטנה: אני לא יודע מה בדיוק קרה במהלך נסיעת ההתרשמות של סטיו, אבל הרכב הזה הוא דווקא די סליפר בעייני. מניסיון אישי אני יכול להעיד שקונספטואלית הוא לא נראה מאוד שונה מהדגם שהיה לפני 5 -6 שנים, ובניגוד למיטו או לאבארט', דווקא בפולו לא הרגשתי אף פעם שאני מושך תשומת לב כלשהי מהסביבה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מנוע שואג (אני מזכיר שוב את המנוע... אם זה שואג אני לא יודע מה עושה מנוע 2.0T...) ואגו מנופח. מפולו. הכל יחסי אני מניח. צריך לזכור שהבנצ'מארק זו פביה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני מחכה לצקצקנים של אבארט ואלפא [emoji14]opcorn:

על מה יש לצקצק? הוא היחיד שנהג על האוטו בארץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

ה208gti בהחלט ראויה להשוואה מול הפולו. חזקה , מאובזרת , יפה , מתנהגת ומושבים נוחים יותר לטעמי.

הסיבה לא שהייתי רוכש את הפג׳ו זה ההגה עם לוח שעונים שמוסתר בגללו, הנדסת אנוש לקויה ושוק האפטרמארקט וידע בתחום הזה מצומצמים מאוד וגם עיניין הסחירות העתידית. אגב ל208 צנרת טיפה יותר רועשת משל הפולו.

בניוטרל בסלד נמוך למרבה ההפתעה הפולו קצת יותר נוכחת בצליל מהגולף

RK גם אני נהגתי עליו ועוד רבים אחרים. יש רכב מבחן אחד שכל היום מטייל בארץ בין אשקלון לחיפה

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...