Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסביבות 7 בערב, כ-2 ק"מ דרומית למחלף אולגה בכיוון צפון, ראיתי כ-200 מ' מאחורי ג'יפ לבן עף לשוליים, מתהפך לצד תוך פיזור הרבה אבק. אחרי שיחה קצרה למשטרה, הפכתי למרכז המידע של מד"א וגם מכבי האש, בלי שביקשתי. במשך דקות ארוכות, שיחות חוזרות לגבי כמות הפצועים ומידת הפציעות.

בשלב מסוים נמאס וביקשתי מהם לנסות להצליב את המידע עם מישהו שהיה שם (לא יצא לי אפילו לחלוף על פני התאונה). התחלתי לחשוב אם הזיתי את זה, לא ייתכן שאף אחד לא טרח להתקשר. הייתי בטוח שראיתי את הג'יפ עם rubber side up.

בסוף ירדו ממני - מד"א דיווחו שעד ראיה מסר להם שהיו רק פצועים קל.

כנראה שכמעט כל הנהגים מניחים שמישהו אחר ידווח.

si vis pacem, para bellum

פורסם

עכשו אני אספר לך מהצד השני מה קורה. קיבלנו דיווח על התהפכות רכב כמה פצועים במקום אם יש בכלל? כמה אמבולנסים לשלוח? האם צריך ניידת טיפול נמרץ או לא? ואיפה זה היה בדיוק. עכשו אתה נסעת וזהו... על פי חוק אתה חייב לעצור ולתת סיוע על פי יכולתך.

אני לא כועס או משהו בסגנון רק מראה לך מה קורה בצד השני ומה החוק אומר.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אני מבין ב100%. זה התרחש כ-200מ' מאחורי, ראיתי את זה במראה האחורית. לא יכולתי לעצור, הייתי גורם לתאונות נוספות. זה קטע כביש ללא שוליים.

si vis pacem, para bellum

פורסם

מיקמן - נמתין למומחים, אבל דומני שחובה לעצור רק במקרה של מעורבות בתאונה.

איני יודע מה סטטוס חוק "השומרוני הטוב (דומני שבעברית קרוי "לא תעמוד על דם רעך") אצלנו - אבל יתכן מצב שבו עצירה ומתן סיוע יגרום לחשיפה גדולה לתביעות בהשואה לאי עצירה אלא דיווח בלבד.

ויתכן מצב שבו כלל אין מקום לעצור - כגון תאונה במסלול הנגדי בכביש מהיר, או עצירה במקום לא בטוח. הכרתי רופאה שעצרה כדי לסיע לפצוע קל בתאונה והעצירה עלתה בחייה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק. כשכוחות ההצלה מגיעים לעזור, הכי חשוב שיהיו הכי פחות נפגעים. לכן, אין להגיש עזרה לנפגעים שהגישה אליהם מהווה סיכון חמור למגיש העזרה.

גם חובשי מד"א עצמם לא יגישו עזרה כל עוד לא נוטרלו סיכונים מצד תנועה חולפת או סכנות התלקחות, התחשמלות וכדומה.

אם הייתה מתרחשת לפני התנגשות על כביש כמו כביש 2, כנראה הייתי עוצר בצד לפני אתר ההתנגשות, עומד מעבר לגדר ומסתפק במתן התרעה לנהגים מתקרבים (מעצם העמדת הרכב, הצבת משולש וכדומה) ועדכון של כוחות ההצלה עד שהם יגיעו ויתחילו בטיפול.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מסכים עם הנאמר של צמצום סיכונים והפחתת פגיעות ונפגעים.

לא מעט לצערי, אנו שומעים על אנשים שעוצרים לעזור בשוליים לתקן למישהו פנצ'ר או משהו ונפגעים מרכבים חולפים.

יישר כח על הדיווח של פות"ש לכוחות הביטחון.

בנוסף יוצא לי לפעמים לראות מפגע בכביש מהיר . כבר כמה פעמים כשהתקשרתי למשטרה והתחלתי להגיד למוקדנית היא השלימה אותי ואמרה שכבר דיווחו ושלחו ניידת.

להגיד שהניידת נשלחה והיא בדרך אני לא יכול. אבל לפחות אנשים מדווחים.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

תקנה 146 - נוהג רכב העובר במקום תאונת דרכים שבו נמצא נפגע, ייעצר ולא ימשיך בנסיעתו עד שעשה כל שביכלתו כדי להגיש כל עזרה הדרושה לנפגע או כדי לבוא לעזרתו בהתאם לתקנה 144(א)(2).

תקנה 144(א)(2) - בהתאם לנסיבות המקרה ומקום התאונה, יגיש לכל אדם שנפגע באותה תאונה עזרה מתאימה ובמיוחד -

(א) ידאג למניעת כל נזק נוסך לנפגע;

(ב) יגיש לנפגע עזרה ראשונה שביכלתו להגיש ע"פ הכשרתו;

(ג) יזעיק למקום התאונה את שרותי ההצלה במקצועיים הנחוצים ע"פ נסיבות המקרה ובין השאר, אמבולנס, משטרה וכיבוי אש;

(ד) ימתין ליד הנפגע עד להגעת כוחות ההצלה המקצועיים;

(ה) במקום שאין אפשרות לפנות את הנפגע באמבולנס ידאג להעברתו ברכב מתאים אחר לתחנת עזרה ראשונה, לבית חולים או לרופא;

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, אני מכיר את החוק, אך ודאי שהוא אינו דורש מאדם לבצע פעולה שיש בה משום סיכון עצמי השקול לטריפת נפשו של אדם בכפו - למשל כמו להגיש עזרה לנפגעים שנמצאים על נתיבי הנסיעה בכביש הפתוח.

אפילו בלשון החוק נאמר כי "עד שעשה כל שביכולתו[...]בהתאם לנסיבות המקרה ומיקום האירוע" ובכלל, כשאדם חושש לעורו - החוק רלוונטי כמו נייר טואלט.

מה שכן, אם כאמור עצרתי בצד אך רכבים אחרים עצרו על נתיב הנסיעה לפני המכונית אז הסכנה לעורי פוחתת (אם כי ייתכן והם ימשיכו לאחר מכן בדרכם וישאירו אותי חשוף) ומתאפשר להגיש עזרה, אך בעולם שבו כולם נוהגים כמוני זה לא יקרה מלכתחילה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש גם את חוק ההיגיון ופות"ש הפעיל והשתמש בו. מה היה עוזר למישהו אם הוא היה בולם או עומד בשול צר וגורם לעוד תאונה?! מי שאין לו הכשרה רפואית לא יכול לעזור לפצועים אלא רק להחמיר את מצבם. הכי חשוב זה לדווח ואת זה הוא עשה סימולטנית ברגע התאונה, מד"א ביקשו פרטים כדי לדעת איך להיערך ומה להוציא למקום אבל הוא, שכבר עבר את מקום התאונה ולא היה יכול היה לעצור, עשה את שלו.

• תוכן חדש...