Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום - 3.5 שנים עם רנו קליאו ידנית 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרגל המעבר לרכב חדש, החלטתי לרשום סיכום של 3.5 שנים במחיצת הרכב, אחרי הכול לא מעט זמן וגם לא מעט ק"מ.

מחר אני נפרד מהצרפתיה (הטורקיה) לטובת איטלקיה (פולניה) שצריכה להגיע בחודש הקרוב.

עברנו יחדיו 54 אלף ק"מ.

הרכב נרכש באפריל 2012 מסוכנות רנו בבאר שבע, על הרכב שולמו 72 אלף ש"ח (כולל אגרות רישוי, חיישני רוורס, קודן ודיבורית בלוטות'), היום הרכב שווה 42 אלף ש"ח.

נסועה וצריכת דלק:

לאורך התקופה בה הרכב שירת אותי הוא נסע בעיקר נסיעות בינעירוניות, לעניות דעתי 80-85% מהנסיעות של הרכב הן מחוץ לעיר. מחוץ לעיר צריכת הדלק טובה ועומדת על 1:16-1:17, ואם תהיו ממש עדינים ותסעו 80-90 קמ"ש ללא מזגן, תצליחו להשיג גם נתון של 1:18, די קרוב למה שיצרן הרכב מצהיר.

בעיר צריכת הדלק תעמוד לרוב על איזור ה1:12, בימים חמים ופקוקים אפשר גם להגיע ל1:10. היו לי תדלוקים בודדים שנסעתי בעיר בלבד, באחד מהם הגעתי ל1:13, זה גם די קרוב לנתוני היצרן.

עלויות אחזקה וטיפולים:

הרכב נכנס לראשונה לטיפול בפברואר 2013, כאשר היו 12 אלף ק"מ. נדלקה לי נורית Check Engine באחד הבקרים והחלטתי לגשת למוסך על מנת לבדוק את הבעיה, על הדרך בוצע טיפול בסיסי שעלה 490₪. כמובן שהנורית נדלקה ללא סיבה מוצדקת והאירוע לא חזר על עצמו. ככל הנראה הנורית נדלקה מכיוון שבערב שלפני הדלקת הנורית, פתחתי את הסוויץ' כמו פעמים כשהתקנתי וישרים על מנת לבדוק אותם, ויכול להיות שמשאבת הדלק שאבה דלק ושיגעה את המנוע איכשהו.

טיפול שני היה בנובמבר 2013, כאשר היו לרכב 27 אלף ק"מ. רנו נותנת מרווח טיפולים של שנה או 30 אלף ק"מ, אך אני החלטתי להחמיר ולבצע טיפול כל 15 אלף ק"מ/שנה (הקודם מביניהם). הטיפול עלה 456₪.בשני המקרים מדובר על טיפול בסיסי של שמן + פילטר שמן.

הק"מ של הרכב התמתן מעט ולכן הוא נכנס לטיפול הבא רק באוקטובר 2014, כשעל מד האוץ 41 אלף ק"מ. הטיפול הנ"ל עלה 638₪, מכיוון ששמו שמן סינטטי והוחלף מסנן אוויר למנוע.

בנוסף, הוחלפו צמיגים לאחר 41-42 אלף ק"מ, לאחר שהמקוריים הראו סימני שחיקה ופיצוצים, בריגד'סטון B250. היה קשה להשיג צמיגים באותה מידה ולכן עליתי לצמיגים במידה 185/60/R15. על הצמיגים ואיזון גלגלים שילמתי 1200₪.

בין היתר היו כמה פנצ'רים שדרשו תיקון, וכמובן הוצאות שוטפות על ניקיון הרכב.

מבחינת אמינות הרכב הציג אמינות טובה, ללא תקלות חשמל כמו שנוטים להציג את הצרפתיות.

ביצועים:

הקשר בין ביצועים לבין הרכב הזה מקרי בהחלט. מנוע 1149 סמ"ק, עם 75 כ"ס ו10.7 קג"מ שמגיעים ב-4250 סל"ד.

בעליות הרכב מרגיש די חלש ובעיקר עם מזגן. ניסיון לעלות את העליות של אילת עם מזגן ושני מבוגרים ברכב הצליח אך במהירות נמוכה יחסית ועל הילוכים נמוכים (רוב העליות על הילוך שני ושלישי).

במישור מחוץ לעיר אין בעיה, וגם בכביש 6, אך יש צורך לתכנן עקיפה מראש עקב הביצועים של הרכב.

ב110 קמ"ש מחט הסל"ד עומדת על 3500-3600 סל"ד בערך, ב120 קמ"ש כמעט 4000 סל"ד. די מרעיש העסק, אבל שיחות ברכב או שמיעת מוזיקה מסיחות מהרעש.

אבזור ומרווח פנים:

האוטו מגיע מאובזר באופן מלא מבחינת בטיחות (6 כריות אוויר, ABS, ESP וציון של 5/5 כוכבים במבחני הריסוק), מבחינת אבזור חשמלי יש רשימה תמוהה למדי - בקרת שיוט, הגבלת מהירות, מערכת מקורית עם שליטה מההגה (שמגיעה עם רמקולים באיכות מזעזעת), מראות חשמליות אבל רק 2 חלונות חשמל.

בקרת השיוט שימושית מאוד בעיניי למי שנוסע הרבה מחוץ לעיר.

מבחינת מרווח, יש בגאז' שימושי שיוכל לספק משפחה קטנה, והרכב מרווח דיו גם לאנשים גבוהים יחסית.

הרכב יצא מצוין בבדיקה לפני הטרייד אין. הסעיפים היחידים שהופיעו בבדיקה הם מצבר מקורי ופנסים דהויים.

לסיכום,

אלו היו 3.5 שנים נחמדות, נהנתי מהרכב בסך הכול, אבל הגיע הזמן להתקדם :)_DSC7554.JPG20120912_173117.jpg20131003_080300.jpg20140105_170240_דרך שמשון.jpgDSC_0112.JPGDSC_0122.JPGIMG_0256.JPG

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על סיכום,האמת אחזקה די זולה לצד רכב חיסכוני.

מה עלות הביטוח?

רק הסלד ב 120 מפתיע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסביבות 5500₪ (חובה ומקיף) אבל אני בן 22 עם וותק של 5 שנים. אני הנהג העיקרי כמובן.

מניח שהביטוח יתייקר כי יש לי תביעה (לא על הרכב הזה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אחלה סיכום.

כשאתה אומר 'הרכב שווה 42 אש"ח', האם כוונתך היא שזה המחירון שלו, או האם זה מה שקיבלת בסוכנות עבור טרייד-אין?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה המחירון שלו (לא משוקלל).

משוקלל זה בסביבות 43,500₪.

פורסם

ובטרייד אין נתנו לך מחירון / משוקלל / פחות?

ג'רבי הוא עובר ל500, מצטרף למשפחה... ;)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שלום

גם אני מכרתי רכב דומה (מבציר 11.2011) והנה כמה דברים נוספים שיכולים לעזור:

- איכות ההרכבה של הרכב נמוכה - אחרי כ- 40K ק"מ הרכב מקרקש באופן שמזכיר את הרכבים הצרפתיים של שנות ה- 80

- המצבר המקורי החזיק למעלה משלוש שנים וחצי (עד למועד המכירה) ולא הראה שום התעייפות

- בעת המכירה מצאו לא מעט ליקויים כגון בולמים קדמיים חלשים ועוד

- הרכב מאד קופצני ולא רך כפי שצרפתיות אמורות להיות למרות שהמושבים מאד נוחים

- המכונית מאד מרווחת (ורק היום כשאני מנסה להיכנס למכוניות דומות מודרניות אני מבין שלא חלה שום התקדמות). המעניין שהמכונית (לפחות מקדימה) מאד רחבה ויש המון מקום

- הופתעתי לדעת שבשנה הרביעית צריך לעשות לרכב טיפול גדול שכולל טיימינג (במוסך מורשה משהו כמו 2500 ש"ח!!!). ממש לא הגיוני להוציא כל כך הרבה כסף לרכב חדש יחסית

- מחשב הדרך ברכב מאד מדוייק וגם אצלי הראה צריכה ממוצעת של למעלה מ- 15 ק"מ/ליטר בנסיעה משולבת

פורסם

אצלי לא היו קרקושים עד כמה שידוע לי, זאת למרות מיטב התקנות מקומיות שנעשו ברכב.

המצבר המקורי גם אצלי היה פיקס.

קופצני - לא יודע, תשאל את הגב שלי אחרי 5 שעות נסיעה ביום מחוץ לעיר והוא היה בסדר, או שזה אני שהייתי רגיל לנוחות נסיעה של יונדאי גטס שהייתה לי לפני כן.

ליקויים לא נמצאו אצלי ברכב, אני מוכן להעלות את טופס הבדיקה, ומדובר ברכב שנסע בינעירוני בכבישים די משובשים (באר שבע צאלים לפחות פעמיים - שלוש פעמים בשבוע, עם תקופות של 5 פעמים בשבוע).

אכן יש טיימינג אחרי 4 שנים, אבל חבל שלא בדקת את עלויות התחזוקה של הרכב טרם הרכישה, זה ידוע ולי גם אמרו את זה בסוכנות.

מחשב הדרך בהחלט מדויק יחסית, למרות שמצאתי אותו עם סטיות הזויות כמה פעמים. למשל: מציג 1:11 (9.1L/100KM או משהו בסגנון הזה), בפועל מתדלק, יוצא 1:13.

• תוכן חדש...