רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
שלום היום קיבלתי דו"ח מבוחן משטרה בגלל צמיגים לא תקינים. 250 שקל פלוס 6 נקודות. הוא אמר לי שתוך שבוע אם אתה מחליף אותם גש לתחנת משטרה קרובה יבטלו לך את דו"ח ותקבל אזהרה. זה נכון מבטלים את הדו"ח ? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מכרתי רכב לאדם שאינני מכיר, חבר שלי תיווך בנינו. המכירה בוצעה בשקיפות מלאה לקונה ונאמר בפירוש שאם תצוץ בעיה כל שהיא ברכב לאחר קנייתו (הרכב שנת 99) לא יהיו לקונה טענות כלפי המוכר. כמו כן נאמר גם על בעיה קיימת שאין לי מושג מה הגורם, אך אחרי החלפת חלק מסוים הבעיה נעלמה ליום שלם וחזרה אחרי שכבר העברנו בעלות על הרכב. הכל נאמר בעל פה, אף אחד לא חתם על כלום. הקונה שילם מה שסוכם על הרכב ובוצעה העברת בעלות. כמה דקות לאחר המכירה הקונה התקשר אלי והודיע לי שקיימת בעיה, לא רציתי לצאת איתו מגעיל ישר אחרי שקנה את הרכב ואמרתי לו שנלך למוסך לבדוק ונתחלק בתשלום. כרגע אין לי מושג מה הבעיה של הרכב וכמה יכולה להיות עלות התיקון אבל אין לי כוונה לשלם לבן אדם אחרי שמכרתי לו את הרכב…
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
שלום יש לי מיצובישי כריזמה 1998 ויש לי רק מפתח אחד, מפתח +שלט בנפרד (המפתח שלי לא כולל שלט כמו המכוניות החדשות - זה בנפרד) הבנתי שיכפול עולה בסביבות 300 שקל, בקיצור עכשיו השאלה ראיתי באייבי מוכרים מפתח "גולם" כולל שלט ב15 שקל +עוד 20 על משלוח, בקיצור אני יכול להזמין ולקחת לאחד שמשכפל? כמה בערך הוא יקח על שיכפול? האם אפשר להתאים את השלט גם? http://www.ebay.com/itm/Fits-Mitsubishi-Colt-Warior-Carisma-Spacestar-2-Button-Remote-KEY-Shell-/131178630855?hash=item1e8adb0ec7
הודעה אחרונה מאת A900, -
- 0 תגובות
- 438 צפיות
מה נחמד בג'אנט ''13 סיני?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
בשורה משמחת http://www.israelhayom.co.il/article/302179
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 679 צפיות
יש לי מאזדה 6 חדשה ואני צריך לעשות טיפול ראשון, מבקש עזרתכם בהמלצה למוסך מאזדה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6 אלף צפיות
סיכום חצי שנה ו10,000 קילומטר עם וולו 940 - לפני כחצי שנה, בזמן שנת הלימודים בכיתב יב' קיבלתי את הרכב מסבא שלי שהחליט להתחדש אחרי 12 שנה. קיבלתי את הרכב עם 251,000 קילומטר ומאז נסעתי קצת יותר מ10K קילומטר. מדובר בדגם משנת 1995 עם מנוע 2.0 אטמוספרי. קצת על הרכב: חיצוני: לדעתי הרכב לא פחות ממדהים, לא דומה בשום אופן לרכבים של היום, ואני ממש אוהב את זה. מדובר בדגם הסדאן, הכניסה לרכב והנהיגה בו נוחה מאוד, גם למרחקים ארוכים. על מכסה המנוע יש מעט תיקוני צבע לא מוצלחים שאני מקווה שירדו בעזרת פוליש. הצבע במצב לא רע בכלל, אך יש לא מעט סוולריס כיוון שנשטף במנהרות שטיפה כל השנים. פנימי: הרכב מאוד נוח, מאחורה יש מקום ל3 מבוגרים.…
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
ריפוד עור להגה
מאת yosbar- 1 תגובות
- 679 צפיות
שלום לכולם, האם אתם מכירים עוד מישהו שמבצע ריפוד עור להגה מלבד אוטואלגנס? תודה
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 567 צפיות
שלום, האם למשהוא יש במקרה מחירון משנת 2006? אני צריך לברר מחיר מחירון של רכב רנו מגן שנת 1998 ב-2006.. אמרו שצריך לרכוש מחירון מהארכיב של לוי יצחק, אבל נראה ממש מיותר בשביל פרט בודד זה.. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת stormy1777, -
- 0 תגובות
- 446 צפיות
ערב טוב לכולם ! ביום שישי האחרון הוכשלתי במכון רישוי בירושלים על בדיקת זיהום אוויר ( co מקס' 0.3 , מדוד 0.57 לקוי ) , וכן על כיוון גלגלים קדמי . מדובר ברכב מיצובישי ספייסוואגן 2001 GLXI . קראתי את השאלות , והתשובות בנושא הזה בפורום , ובקשתי היא האם מישהו יכול להמליץ לי על בעל מקצוע / מוסך אמין , שיסדר לי את התקלה של הזיהום אוויר ( באזור ירושלים ) ? תודה רבה ושבוע טוב !
הודעה אחרונה מאת eyalh51, -
- 0 תגובות
- 584 צפיות
שלום לכולם, בחודש ספטמבר אני מתכנן לטוס לספרד, פלמה דה מיורקה, אנשים שהיו שם או באיזור, כמה עולה להשכיר רכב? ראיתי מחירים ממש שונים, 12€ עד אין סוף, מה המחירים שם? עד כדי כך נמוכים? המלצות? אני אהיה בן 24 בספטמבר ב-20 לחודש שזה קצת אחרי הביקור שם, רכב ספורט אולי נכנס לקטגוריה? עדיף להזמין שם במקום? חברה/אתר מומלץ? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום יש לאבא שלי הונדה גא'ז היברידית בת שנתים וחצי בערך. לרכב ק"מ נמוך מאוד כ 6000 ק"מ( רוב הנסיעות בעיר). ברכב יש מדומם מנוע בעצירה השאלה. מה קורה עם המזגן בעת הדימום, שבפקקים בעיר וברמזורים קורה לעיתים קרובות? האם יש מנגנון שמנתק את פעולת המדחס בכל דימום מנוע שכזה? שאלה שניה. אבא שלי שוכח לכבות את המזגן כשהוא מכבה את הרכב בבית. השאלה האם בהתנעה המזגן ישר מתחיל לעבוד על המנוע החשמלי ואם כן האם זה מהווה בלאי גדול למצבר של המנוע החשמלי? תודה
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
היום עמדתי מול דייהטסו מַטֵריה. הסתכלתי עליה טוב. וחשבתי לעצמי - "את מוכרת לי מפעם, אולי מגלגול אחר". ואז הבנתי. היה בה משהו שמאוד מאוד הזכיר לי את כלב השייצ'ו. אני ממש רואה דמיון חזק בין הרכב, שנראה פצפון, דרוך וכעוס, לבין התמונה הנ"ל של הכלב. יש למישהו עוד דומאות ?
הודעה אחרונה מאת beetledude, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 947 צפיות
השבוע נסעתי כמדי יום בקו עבודה-בית, בדרך הגעתי לרמזור הכניסה לעיר ולפניי עמדה מאזדה 323 , מה שמשך את עיניי , זה בעיקר אביזר שניצב לו בשמשה האחורית במרכז , כמו כן שמתי לב לשתי פלומבות כאלו מורכבות על פנסיו האחוריים של הרכב. האם מדובר בחיישני רוורס מסוג חדש? או חיישן כלשהו ?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
שלום לכולם לצערי השבוע גיליתי שהפסיקו לשווק את ביואיק בארץ . מישהו יודע למה ? אני מתאר לעצמי כמה סיבות : טויוטה , מאזדה , טויוטה ועוד פעם מאזדה ... כמה חבל שאחד היצרני רכב המועדפים עליי הפסיקו את הפעילות שלהם פה .
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 919 צפיות
בקר טוב מחר אני הולך להעביר בעלות לרכב של הורי.יש לי תעודת זהות ויפוי כח. השאלה היא כזו: האם צריך לעבור קודם דרך משרד הרישוי כדי לקבל רשיון חדש לתשלום עם הסכום המלא- החלק היחסי שנשאר עד מועד הטסט? תודה
הודעה אחרונה מאת סלע, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
5 בבוקר יוצא,נוסע דרך בית שמש (ממלא אויר ודלק 98),עדיין לא חם ואן הרבה רכבים ורוכבי האופניים רק מתמקמים ופורקים ציוד הרוכבים. נוסע ועובר את נס וממשיך ללוזית וחוזר חלילה עוד פעם ועוד אחת לפינלה . וגם פוגש בדרך עוד ממהרים כמוני בחבורות קטנות ששומרים יפה אחד מהשני. תענוג, היה לי כיף! סוגר קפה בסאוט ביץ הרצליה לפני הבית. סה"כ 285 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, בקרוב בתי השנייה עומדת להגיח לאוויר העולם. אין לי זמן לצערי לשטוף את הרכב לבד ולכן מחפש באיזור פ"ת ועד רחובות מכון שטיפה ידנית לרכב מכיוון שיש בשמשה הקדמית סדק קטן של 1 מ"מ מפגיעת אבן בכביש ומפחד שהחלון ישבר או יסדק עוד יותר בשטיפה אוטומטית. מישהו מכיר מכון מומלץ?
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
יש לי 107, את המושבים האחוריים עצמם אפשר לקפל. השאלה שלי היא כזו, יש אפשרות לקפל את הספסל האחורי החוצה בנוסף למושבים? אין לי ספר רכב, ניסיתי למצוא לזה אזכור בספר רכב באינטרנט ואני לא מצאתי לזה שום אזכור כזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
שלום לכולם, הבנתי שזה על דגמי ה2 דמיו 3, ו-6, האם למישהו יש מידע כלשהו על גובה ההנחות וההטבות שמקבלים?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי השבוע את הרכב, הוא מגיע עם כל מיני תוספות, כולל מערכת מולטימדיה של פיוניר. אתם יודעים על איזה מערכת מדובר ברכב הזה?
הודעה אחרונה מאת tosha, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול עברתי באיילון מתחילתו עד וולפסון וראיתי על כל הגשרים את המצלמות. יש טענה שבנוסף לאכיפה בנת"צ הן משמשות לעכיפת מהירות בשאר הזמן. אולם לט זה נראה לא הגיוני. ראשית המצלמות מצלמות נגד כיוון הנסיעה בניגוד למצלמות גטסו מהירות רגילות. שנית, לא ראיתי את החריצים של פבי הדריכה. מישהו יודע בוודאות ויכול לשפוך אור על סוגיה? יש תמונות ברורות של פסי דריכה שמוכיחים שאלה הן מצלמות מהירות בשאר שעות היום?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
רכב פנאי/שטח. זה מה שהתנוסס על גבי רשיון הרכב כשקיבלתי אותו ליד לפני חודש וקצת. האמת, אני לא חיית שטח. ופנאי אין לי הרבה. אני אוהב שהרכבים שלי זזים מהר ועושים את זה על הכביש. אבל בלי להרוס יותר מידי, אגיד שההגדרה הזאת קולעת בול לרכב הזה. יש צורך בהרבה פנאי כשאתה נוהג באאוטלנדר של מיצובישי. כשנפרדתי לשלום מהפורד SMAX , זה היה ברגשות מעורבים. מצד אחד עברנו ביחד יותר מ 90 אלף קילומטר. אפשר להגיד שמיצינו. הקפנו ביחד את כדור הארץ בערך פעמיים וזה לקח לנו 3 שנים. מצד שני, ידעתי שאני לא אמצא ליצור הכלאיים המטורף הזה תחליף ראוי. לפחות לא בקבוצת המחיר שהוא נמצא בה. לכן גם דחיתי את הפרידה עד שזה הפך לבלתי אפשרי. אבקש גם שתסלחו לי מראש אם הסקירה הזאת תהי…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
שלום לכולם יש לי שני מכוניות בבית הראשונה סיטרואן סי 4 והשניה סיאט איביזה מנוע 1600 המתקינים שפניתי אליהם אמרו לי שבשני הרכבים חייב משמנת מתקין אחד אמר לי שמוכן לתת לי אחריות למנוע ולנזקים באם יגרמו נזקים בעתיד למערכת המנוע כתוצאה משימוש בגז מתקינים שונים אמרו שצריך רק בסיטרואן מתקינים אחרים אמרו שצריך רק בסיאט בקיצור לאחר סקר כזה או אחר הצלחתי להתבלבל ואני לא מצליח להבין למי להאמין יתרה מכך אני לא יודע איזה מערכות גז שווה ורצוי לקנות כולם משווקים מערכות מיזוג כל אחד אומר ויודע להגיד שהמערכת גז שהוא משווק הכי טוב והכי איכותית בארץ אשמח לדעת לקבל המלצות/ הארות/הערות
הודעה אחרונה מאת MaorMasas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 607 צפיות
בעוד מספר ימים אני מקבל רכב חדש שקניתי באופן פרטי. יש המלצות לפני - בעת - לאחר קבלת הרכב ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
שלום לכולם רציתי לעניין אותכם במקרה של פנצר שהיה לי כששכרתי רכב בגרמניה... היום האחרון רגע לפני יציאה לשדה התעופה נסיעה של 3 שעות לערך מצאתי בורג בגלגל עם ירידת אויר. יש לציין כי היתי באזור היער השחור כמו כל עם ישראל. חיפשתי פנצריה ... היה קשה למצוא אך בסוף מצאתי באזור תעשיה פנצריה. על השלט מטובי היצרנים בעולם. לא כמו שאצלנו מטובי מוצרי סין שקר כל שהוא. אני כולי ממהר עם המשפחה והמזוודות. פנצר פשוט בארץ לוקח לתקן 5 דקות ובעלות של 30 שח. המכונאי ניגש לרכב שם שקית נילון על המושב לוקח בעצמו את הרכב לליפט... בודק מסתכל מפרק מנקה את ההברגות שעל הצלחת. לוקח הצמיג ועושה עוד הרבה דברים שלא הבנתי... בסוף לאחר התיקון מתחבר למחשב. דרך אגב סוגר את הברגים במכשיר בשם "טורק"…
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
התלהבתם מהפאסאט החדשה אבל אתם עדיין מחפשים משהו עם קצת יותר אופי? קצת יותר חספוס? מנוע עתיר נפח שאינו מוגדש טורבו? אולי הנעה כפולה לימי השלג? יכול מאוד להיות שהדור החדש של סובארו B4 יתאים לכם יותר. ה-B4 החדשה מציגה שיפור משמעותי לעומת קודמתה כמעט בכל סעיף אפשרי, אבל היא עדיין לא מעודנת ומהונדסת לעייפה כמו הפאסאט או הסופרב. סובארו B4 החדשה - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
רק אני וה- XV שלי: Subaru XV 2.0 Premium כידוע לחלק מהגולשים בפורום, חיפשנו משהו משפחתי יותר מהג'ולייטה (שנמכרה אתמול, אגב, ללקוח שלי שהיה מעוניין בה), שישמש אותנו גם בשבילי קק"ל פלוס (או אפילו פלוס פלוס). אנחנו לא מהמשפחות שאורזות אוהלים ושקי-שינה, אף שאשתי היתה שמחה שנהיה, והצרכים היו רכב נוח, לא עגלתי מידי, שישנע בנוחות שני התקנים לילדים (בוסטר עם הגנת צד של הורים היסטריים + כסא "תינוק"), ועדיין ישאיר מקום לילד נוסף ביניהם כשלוקחים חבר, ומבחן ריסוק מוצלח על כל צרה שלא תבוא (טפו טפו טפו). בנוסף, היו לי כמה דרישות פרסונליות מוזרות, כגון שבין המושבים האחוריים תהיה משענת יד עם מקום לכוסות, מראות מתקפלות (דרישה של אשתי), מערכת מולטימדיה מקורית, ושאם כבר רכב במתו…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
עובר לאוטומט 1 2
מאת timors91-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
החלטתי להתפנק באמריקאית גדולת נפח הבעיה שעוברת בראשי היא שאני עד עכשיו נהגתי רק בידני ורציתי לשמוע תגובות מאנשים שעברו לאוטומט השאלה לגבי ההסתגלות לחוסר קלאץ ושימוש בידית הילוכים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב לכולם, הרכב מעוקל האם ניתן לעשות טסט וביטוח כרגיל?
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -