רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
שמעתי איפשהו שהשפעת האלכוהול עוברת לאחר כשעה. האם זה אומר שאחרי זמן זה אני כשיר לנהוג? והאם בדיקת אלכוהול של המשטרה תהיה חיובית אחרי זמן זה?
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אבא שלי נכה ולפני 15 שנה הוא קנה יונדאי לנטרה שנת 2000 בעזרת הלוואה עומדת מביטוח לאומי. מישהו יודע מה עושים עכשיו אם רוצים למכור את הרכב? וכמה צריך להחזיר אם ההלוואה הייתה אז בסך 16 אלף ש"ח בערך?
הודעה אחרונה מאת peter, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת רכב חדש, בטיחות זה מרכיב מהותי בבחירת הרכב. עפ"י הפירסומים של מאזדה יש בחלק מהרכבים שלהם מערכת בלימה אוטומטית בעיר במשך שעה גלשתי וחיפשתי בעברית ואנגלית מבחן שידרג את המערכת. כל מה שמצאתי זה מידע שיווקי של מאזדה שרק מהלל את המערכת כמו כן מצאתי סרטון שמישהו ערך בבית ומאזדה 6 ממש לא עצרה (המכונית נסעה על 3 קמ"ש אולי ומולה היה קרטון לא קטן ועדיין המכונית לא עצרה) אשמח לקבל חוות דעת אישיות על המערכת הזו או לינקים בשפה העברית או אנגלית שישפכו קצת אור האם המערכת הזו אמינה או לא מיותר לציין שאני לא מצפה שמערכת מעין זו תחליף את כושר הערנות שלי בזמן הנהיגה אלא רק תהיה שם מעבר לכתף למקרה וחס וחלילה ו... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה עברתי לגור בשכונה חדשה. השכונה נמצאת ממש בכניסה לעיר, ועל מנת להגיע לתחילת השכונה (היכן שנמצאים המבנים) יש לעבור מסלול באורך כ-1.4 קילומטרים. הבעיה היא שלאורך המסלול הזה יש 8 במפרים. אז ביום הראשון שעברתי באמת האטתי לפני כל אחד אבל זה לא ריאלי באמת. קיצור, השאלה שלי, עד כמה בעייתי לנסוע על במפר 70? ברוב הפעמים האוטו אוכל את זה חלק. מדיי פעם שומעים דפיקה קטנה. השאלה היא האם זה ממש דופק את הרכב או סביר? אם זה אומר שאני אצטרך להחליף בולמי זעזועים עוד שנתיים במקום עוד 5 שנים אז אני סבבה עם זה. (אגב הם חדשים לגמרי). אבל אם יש מצב לשבור משהו קריטי אני אוותר. אני ארגיע מראש ואגיד שזה כביש גישה בלבד לשכונה, …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
מישהו יודע איך עושים את זה בצורה חוקית? והאם יש אפשרות חוקית כזאת בכלל ברכב של 5 מקומות? תודה על המענה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
Good year - eagle sport ב 360 ש"ח Kleber - HP3 ב 300 ש"ח דעתכם?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם.רציתי לדעת האם בימי מכירות של צ'מפיון עושים הנחות גם על גולף GTI? האם בכלל אפשרי להוריד אותם במחיר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני לא זוכר איזה רכב זה ואני לא מצליח למצוא. אני קראתי וראיתי בטלויזיה על רכב כזה מיוחד, שנגיד בקיץ כשהאוטו עומד בחום אז בפנים כשאתה נכנס לאוטו תמיד כל נורא חם מידי, אז הרכב זה יש בו חומר מיוחד, שהטמפרטורה שבפנים ברכב איפה שיושבים, לא עולה מעל 20 ומשהו מעלות, גם אם יעמוד בחום של 40 מעלות בחוץ. מישהו יודע איזה רכב זה?
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
תחרות מעניינת למרצדס AMG GT? לקסוס משיקה כאן את דגם הספורט RC-F. מנוע V8 בנזין בנפח 5 ליטרים והספק של 477 כוחות סוס. הנעה אחורית עם דיפרנציאל מוגבל החלקה ו-4.5 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש. מחיר - 689 אלף ש"ח (החל מ... וכו'). פרטים נוספים בקישור - לקסוס RC F בישראל
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם חברות הליסינג אלדן/שלמה סיקסט סיפקו רק גימור instyle או שיש גם invite הפשוט ובאיזה כמות ?
הודעה אחרונה מאת FlashBack, -
-
- 1 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם. שבוע שעבר בתאריך 05.08 הוצאתי רכב חדש מסוכנות סקודה בראשון לציון. ראוי לציין שהשירות מתחילת העסקה ועד לסיום היה מעל ומעבר באמת ראוי לשבח(יוסי תודה) . הבעיה הייתה שניגשתי היום למשרד הרישוי עמ להוציא תג נכה לאחד מילדיי, ולאחר שעמדתי מעל שעה בתור תתארו לכם איזה חום,נחרדתי לגלות שהרכב לא רשום בכלל במאגר משרד התחבורה הייתכן? בירור קצר עם הפקידה והיא אומרת דבר עם סקודה שיזינו עכשיו את פרטי הרכב למשרד הרישוי. ואכן התקשרתי אליהם והם טוענים שלוקח כ 72 שעות להתעדכן. ניסיתי עם שירות לקוחות של צ'מפיון לדעת מה הבעיה והאמת אני לא מתפלא מדוע אנשים בפורום מוציאים כמויות קיטור עליהם . לא נעימים במילים עדינות בייחוד הבחורה שדיברה איתי בטלפון שאתה מצפה שאדם בשירות לק…
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
מי שבמקרה לא מכיר את האדונים הנ"ל, ואת הסיפור העתיק כיין ישן נושן ,אך מתוק (ומיסתורי),לא יבין במה מדובר, אך ישכיל הן מקריאת מדורו של אטלר ב'מקור ראשון' . וכן ילמד דבר מה על רוני אהרונוביץ - מן הנסתר,שכן מר אטלר לא נוקף מפורשות בשמו של רוני אהרונוביץ , הוותיקים מיד יקלטו במה מדובר. וכן כמה פנינים על טופ גיר הבריטי,לולא היה מתנהל כמותו כאן... ראשית הנה הקישור: http://www.makorrishon.net/article.php?id=2851 על טופ גיר "ואם תוכנית המכוניות העברית,שאמורה להיות תואמת 'טופ גיר' תיזהר מלמתוח ביקורת צינית ונטולת עכבות-כמו זו הנמתחת במקור האנגלי -היא תהפוך לפרסומון עלוב. פרסומון כזה הפיקו בזמנו אנשי המגזין אוטו,עד שאפילו הערוץ המסחרי קץ בהם והשליח…
הודעה אחרונה מאת רוני אהרנוביץ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
סוזוקי ג'ימני. רכב שטח קטן, אבל כזה שגורר עכשיו תילי תילים של מילים (כ-3,500 מילה, ליתר דיוק). אפשר לאהוב אותו ואז לכתוב את חלק א' של מבחן הדרך. אבל לשנוא אותו שנאת מוות, ואז לכתוב את חלק ב' של מבחן הדרך. אם בחרתם בחלק ב', שימו לב שאתם לא עושים את זה כשאתם באמצע השטח, מוקפים בשישה אנשים שקנו ג'ימני ולאחד מהם יש כלב תקיפה עצבני. סוזוקי ג'ימני - מבחן דרך - חלק א' (ומפרגן) סוזוקי ג'ימני - מבחן דרך - חלק ב' (הרבה פחות מפרגן)
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לי משהו לא מסתדר שם, אבל תראו אתם: https://www.youtube.com/watch?v=FwxX2A041w0
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
לוחית רישוי
מאת francis_r- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מעוניין להחליף לוחיות רישוי כי שלי דהו לגמרי מעדיף להחליף לבד בבית ולא מכון הטסטים ושיקדחו לי עוד שני חורים סתם . גם ככה תופס את הלוחית באמצעות ניטים כי כבר פעם נגנבה לי לוחית מהרכב וזה הפך לסיוט. הבנתי שלוחיות ניתן להשיג רק במכוני רישוי . מעוניין לדעת מה התהליך ומה להביא איתי למכון ?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מספיק לעשות חיפוש קטנטן בגוגל על רכבים היברדים + קרינה וישר צצות להן כתבות משנת 08-10 על כמה הקרינה גבוהה ברכבים כמו, טויטה פריוס (בעיקר דור 2), סיווק היברידית והונדה אינסייט. אז עבר 5-7 שנים מאז ועדיין הדעות חלוקות, ואין תשובה קונקרטית. טויטה והונדה טוענות שלפי הבדיקות ההדוקות שלהם הרכבים עומדים בתקן, ומה שגורם לבילבול זה המכשיר שבו אנשים משתמשים למדוד את הקרינה. להבנתי גם עצם בדיקת הקרינה היא בעייתית משל עצמה. מצד שני, בבדיקות שנעשו בארץ הקרינה מגיעה לפעמים לפי 50 מהמותר, זה פחד מוות לרכוש אחד מהם. אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא, במיוחד אנשים שיש להם אינסייטים ופריוסים.
הודעה אחרונה מאת Quietsy, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
תוך כדי שיטוטים מוטוריים ביו-טיוב, נתקלתי בסרטון החביב הזה של מתחרה צעיר באוטוקרוס, שמנסה להסביר שגם סוג זה של פעילות נחשב לספורט מוטורי ללא רגשי נחיתות, גם אם אינו "מירוץ" של ממש. גם בארץ היתה פעם פעילות דומה, באירועי ה-MDC של מסלולים באשדוד. באחד מהם היה לי העונג לקחת חלק - וזה היה נהדר, מהיר - ולטעמי גם מהנה יותר - מג'ימקאנה. מדהים איך במקום להתקדם בספורט המוטורי, אנחנו רק צועדים לאחור. העיקר שחוקקו חוק
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 1 תגובות
- 658 צפיות
שלום לכולם היכן נמצאים כריות בולמים במזדה לאנטיס שנת 98
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן, כאמור רכשתי פורד פוקוס 2012 ידנית מיד ראשונה בפועל(ליסינג מימוני יד ראשונה, אותו נהג מהקילומטר הראשון) עם 40K קמ. הרכב נראה כמו חדש, ללא תיקוני צבע וכו. טופל במורשה מאז עלייתו לכביש. עד כה מבסוט מהרכב עד כה, בהחלט מהווה שיפור משמעותי מהפוקוס דור ראשון שלי. לשלילה אציין כי תפעול מערכת השמע הינו מסורבל למדי וככל הנראה אצטרך להשתמש בספר רכב על מנת להשתלט על העסק. לחיוב, ניתן לציין את איכות הבנייה וההרכבה של תא הנוסעים שעושה רושם איכותי ביותר. יש לי רכב זהה רק שנת 2000 וזה קצת מביך לציין אבל עושה רושם שמבחינת ביצועים, יד של הזקנה על העליונה, למרות תוספת מכובדת 25 כ"ס(כתוצאה מעלייה במשקל של 200 ק"ג). ברצוני להודות לאסף מהכנופיה אשר ליווה אותי לאורך כל היום …
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני ישראלי, תושב חוץ (רק דרכון ישראלי), גר באירופה מזה שלוש שנים. אני מעוניין להביא את הרכב הפרטי לארץ לתקופה של חודשיים,לנהוג בו ואז חוזר שוב איתו לאירופה. דיברתי עם חברת ספנות, ובמחיר סביר הם יכולים לעשות את השילוח. קראתי פה ושם (לא מצאתי מקום מסודר על הסוגייה הנ"ל), ומצאתי מידע באתרים שונים, שאני חייב לשהות בחו"ל לפחות שנה. אני בעיקר בא לבקר בארץ כל חודשיים שלושה (אבל מרכז חיי בחו"ל). איך רשות המיסים מתייחסת לזה ? דבר שני, הרכב שאני מביא יקר בארץ, האם אני חייב לשלם מלוא המס כפקדון בכניסה לארץ? נא עזרתכם, או הפנייתי למקום הנכון. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום חברים, אתמול התחדשתי בפורטה 2012 ורציתי לשאול אם יש למישהו את הספר רכב לשלוח? תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אתמול בלילה פגעו לאחי ברכב והנהג הסורר ברח. הפגיעה הייתה ברחוב פרנקפורטר בפתח תקווה, אם למישהו יצא לעבור באיזור ולראות משהו אני אשמח לדעת. בנוסף - אם מישהו רואה באיזור רכב לבן משופשף בצדו הימני אשמח לפרטים. זוהי הודעה שאחי פרסם: ' תודה רבה לחלאה שעשה לאוטו שלי בלילה "פגע וברח" ולא השאיר לי פרטים.אם למישהו יוצא לראות באזור של הבית שלי רכב לבן פגוע לכל אורך צד ימין מוזמנים לסייע.'
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום. האם בהיסטוריה של הרכב במשרד הרישוי מופיע אם הרכב היה רשום בעבר כ"רכב מדברי"? (הרישיון שונה ממדברי לפרטי) תודה.
הודעה אחרונה מאת RAVIV, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני נוהג כ- 30 שנה ונוסע המון וחלק גדול מהזמן בחושך ומזה כשנתיים+ אני עד למספר תופעות שמזעזעות אותי מבחינת שימוש באורות ותקינותם. 1. אחוז לא סביר של מכוניות נוסע עם פנס אחד לא עובד/לא מכוון(מסנוור) 2. שימוש מאוד ליברלי באורות גבוהים - הדלקה בכל מצב שהרכב שלפניו לא צמוד לפגשו, הדלקה בכל סוגי הכבישים (במיוחד בבין עירוניים עם גדר הפרדה - כן!!!! זה עדיין מסנוור), לעיתים קרובות אי כיבוי גם בכביש דו סתרי (דוגמת הכביש בין נהלל לעפולה) כשבא רכב ממול . מנהג חביב משום מה בעיקר על נהגי מוניות. 3. שימוש נרחב במנורות ומערכות תאורה aftermarket, שרובן באיכות ירודה, מזעזעת ולא תקנית. אני אישית לא מבין את הזלזול הזה בנהגים אחרים שסביבך. הרבה שנים שנהגתי - לא עלה על הדעת …
-
ממחר באולמות התצוגה. כמה תמונות מההשקה: מחכים לתמונת מצב מלאה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 12 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לשלוח צ'יפ חיצוני ליצרן בחו"ל כדי שיבצע בו שינויים, האם יש סכנה שיתקע במכס כאשר ישלח אלי בחזרה? תודה,
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן, מי קונה משאיות חדשות? מדבר על פול טריילרים בעיקר. לדוגמא Volvo FH הענקיות של העפר. הבנתי שמחיר של חדשה יכולה להגיע למיליון שקל. משומשת אחרי אי אלו שנים (נגיד 7-9) נחתכת לשליש מחיר. למה שחברה מסויימת תקנה חדש ולא משומש? ומי אלה שקונות חדשות? תודה!
הודעה אחרונה מאת thenewguy, -
-
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מפתח נשלף והלכתי לאיבוד בין כל האופציות שיש. כיצד אני מוודא שהמפתח מגיע עם אימובילייזר ומעגל מובנה במפתח ואיך אני מוודא שהמפתח מתאים לרכב(גם פיזית בלהב עצמו וגם ניתן לתכנות), ברוב התיאורים מופיעים כל רכבי vag בלי הרחבה לגבי דגמים.
הודעה אחרונה מאת ariq13, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי. לאחר סיפור עם היונדאי I30CW של אשתי בו נאלצנו (במוסך הקבוע) לשלם למעלה מ3400 שקל על החלפת כל מערכת ההגה ברכב והתנהלות מחפירה של המוסך הקבוע , אנחנו מעוניינים להחליף מוסך. הדרישות הן : א. אמין. (הכי חשוב). ב.מקצועי . ג. מחירים סבירים. כמובן באזור הקריות. תודה.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאלו מכם שבבעלותם פיאט פיורינו \ קובו \ סיטרואן נימו או פיג'ו ביפר, אתם מוזמנים להצטרף לקבוצה חדשה בפייסבוק על מנת לשתף תקלות נפוצות, מוסכים מומלצים, מקומות מומלצים לקניית חלפים (כולל ebay) וכו' קישור לקבוצה: https://www.facebook.com/groups/462062270572419/ שאו ברכה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 420 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ChaoscripT
- גולדן191
- NickName1
- SlowRide
- שביט
- yoav911gt2
- yossiaviel
- stx
- gpro
- AmitGo
- hgilad123
- דובצע