רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 55 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
פיאט 500 1.2 ליטר רובוטית – סיקור טוב, נפלה בידי ההזדמנות לחוות את האיטלקיה הקטנה החצופה והלוהטת הזו. אני נמצא בין המיצרים בתוך עסקת טרייד אין משולשת בה אבא שלי ממתין לרכב שהזמין ואני ממתין לרכב שלו – בזמן הזה, החלטתי לשכור רכב קטגוריית מיני. ניגשתי לסוכנות השכרת רכבים – הרץ אם תשימו לב בחלק מהתמונות וביקשתי רכב ידני, הכי קטן, הכי חסכוני. אבל עמדה לה בפינת העין שלי ה500 ושאלתי אם יש אפשרות לקחת אותה והרץ פירגנו אה-מה-מה, גיר רובוטי. שמעו, שמעתי רק דברים טובים על הגיר הרובוטי חד-מצמד של קונצרן פיאט, אמרתי יאללה, בשביל 500 אני מוכן לנסות! אז נתחיל מהסוף – אני על כביש 5, הגיר הרובוטי מכניס את עצמו למצב חאריקי ומגביל אותי רק לשלושת ההילוכים הראשונים – זה ק…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
היי ראיתי בחו"ל מבחנים של היגואר XE S מול ה-BMW 335 עם חבילת M והיגואר ניצחה את ה-BMW ומבחינה ספורטיבית נאמר שהיא יותר מהנה לנהיגה. עכשיו לשאלה שלי : האם אתם חושבים שהיגואר תהיה יותר ספורטיבית/מהנה לנהיגה בהשוואה ל-BMW M235I? (בהנחה שיש פה אנשים שנהגו גם על ה 335 עם חבילת M וגם על ה 235 ויכולים לעשות ניחוש מושכל...)
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 767 צפיות
מעטפת הפלסטיק של המפתח נשברה וחלקו הפנימי (אימובילייזר?) נשאר חשוף. האם אפשר להשיג מעטפת חדשה ואיפה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
- 2 תגובות
- 834 צפיות
מאחר ובפורום מולטימדיה אין אחד שהגיב בעניין, אנסה את מזלי כאן- שלום חברים, ברכב ישנה מערכת מולטימדיה עם מסך גדול אולם, אין אפשרות לניווט אין רדיו אינטרנט...בקיצור חוץ ממצלמות (איכותיות ממש)אין כלום. השאלה כיצד ניתן לשדרג את המערכת הקיימת?האם ניתן לצרוב מפות וכו? אודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת itayshp, -
קניית מחשב מנוע מאיביי 1 2 3 4
מאת Mercedes96- עוקב אחד
- 46 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום, אני צריך מחשב מנוע למרצדס שלי, לא מצאתי מחשב שמתאים (צריך אותו מק"ט) בארץ, אז אני מצטרך להזמין מאיביי, עלות המחשב היא: 920 ש"ח, עלות המשלוח היא 320 ש"ח. אני יודע שצריך לשלם עלות המס אבל האם זה דרך PAYPAL או פה בארץ ? איפה אני צריך ללכת בכדי לשלם את המס ? פעם ראשונה אני קונה חלק כלכך יקר לכן אני צריך קצת הסבר.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם אתם הולכי רגל, אופנוענים או סתם נהגים של מובילי טנקים, כדאי שתשמרו מרחק מהפאביה הזאת, בצבע חום-כאילו-צבאי שמספרה 39-578-67. היא כנראה לא רואה אתכם, או את הכביש, או את השמיים, או כל משהו אחר שהוא לא הוואטסאפ של הגן.
הודעה אחרונה מאת sapancool, -
-
שלום מי שהוא יכול לפרט איזה תהליך עובר הרכב מרגע שהכסף מעובר לסוכנות ועד שהוא מוכן למסירה ללקוח. נגיד באיזו תחנה הוא עובר טסט (האם זה מכון טסים מיוחד) והאם את המספר הרישוי הוא מקבל במהלך שיחרור מהמכס או בזמן הטסט? כמה זמן לוקח עד שמשחררים את הרכב מהמכס? תודה מראש לכולם גיל
הודעה אחרונה מאת lancer_06, -
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להתקין מערכת גז ומתלבט בין שני חברות - גזפרו ועידן הגז. בשני החברות נאמר שצריך שימון. הפתרון של גזפרו הוא התקנת משמנת, הדרך המוכרת. לעומת זאת בעידן הגז הבנתי שהמערכת החדשה שלהם יודעת לשלב הזרקה של בנזין יחד עם הגז ובכך אין צטרך במשמנת. השאלה היא האם למישהו יש נסיון ארוך מספיק עם המערכת הזו ללא משמנת? ובכמה היא מעלה את צריכת הבנזין? כי הרי אם נעשה שימוש בבנזין אז המערכת לא חסכונית לגמרי בבנזין (למרות שחוסכת את ההוצאות השמן למשמנת). בעידן הגז אומרים שהתערובת מורכבת מאחוזים בודדים של בנזין (נשמע מעולה, השאלה אם באמת כך?). למישהו יש מושג\נסיון? אגב הפערים במחיר ההתקנה דיי משמעותיים לטובת עידן הגז..סביבות ה 1500 שקל. נ.ב. מנהלים אם זה לא המקום הנכו…
הודעה אחרונה מאת yehuda renault, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
התחדשתי ב2013 אחרי שחיפשתי הרבה זמן חיובי: הכל ובעיקר נוחות נסיעה וכח שזמין מסל"ד נמוך ולוקח אותך מהר למהירויות של שלילה שלילי: רעשי רוח במהירות גבוהה, עלות בדיקה במכון 740 ש"ח. ממש גניבה.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
מזה כבר תקופה שאני מחפש ג'ימני וC4 לאישה באתר יד2, כל פעם יש איזו מודעה שנראית בדיוק כמו מודעה שכבר ראיתי, תמיד זה רכב עפולאי ותמיד זה מוכרת שרושמת "גמיש במחיר" (לא גמישה, אלא גמיש) בשם לילך, עדן, מעיין, רעות ועוד עם מספר טלפון של 052-652XXXX (ארבע ספרות שונות בסוף כל פעם). קיבצתי פה מעט, אבל כמובן שיש עוד הרבה מודעות כאלה. וכמובן שיש עוד בית אפור שמככב, אבל שם הסוחר רק משנה את השם הגברי, הטלפון הוא אותו טלפון. עפולה, מה יהיה איתך?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אפשר להעביר את ההילוכים האלה רגיל בזמן נסיעה? נגיד אם אני לפני עלייה תלולה להעביר ל3. אפשרי? צריך להתחשב במשהו? סתם בשביל העניין.. אפשר גם להתחיל ב1 ולהעלות ככה עד לD? יש לי גם כפתור POWER וHOLD ליד הידית בלם יד בסובארו אימפרזה 2001 שלי. הבנתי שהPOWER גורם למשיכת הילוכים לסל"דים גבוהים יותר. למה זה טוב? מתי?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
אחרי שקראתי את השרשור של הBMW ראיתי שהועלה רעיון של מדבקה לרכב של carsforum. כפי שרשמתי בהודעה הרלוונטית, הרעיון שלעצמו הוא לא רע בכלל: בכל מקרה, אם יש אנשים שמעוניינים ביוזמה הזו (מדבקה עם הלוגו של carsforum או שילוב של הלוגו עם הכינוי שלכם), אני יכול לנסות לברר את העניין הנ"ל ולבצע זאת במידה ויהיו מספיק מעוניינים. אני חושב שזה יכול רק להועיל לפורום בסדר גודל כמו שלנו-שקוראים בו מאות אלפי אנשים. מנהלים-אם תוכלו לפצל את השרשור הנ"ל ולהעביר לשם את ההודעות שרלוונטיות ליוזמה-תבורכו. let's get it on
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כתבה שפורסמה ב-Car Throttle מדברת על 9 חוקים חשובים שבן הזוג של חולה ההגה צריך לכבד כדי ליצר מערכת יחסים בריאה. 1. לא משנה במה אתה נוהג, בן הזוג שלך צריך לכבד את הבחירה שלך 2. תהיה עם מישהו עם בעל ראש פתוח לגבי רכבים 3. בן הזוג שלך צריך לכבד את העובדה שאתה כל הזמן מדבר על רכבים 4. אתה רוצה מישהו שיכול לנהוג עם ביטחון 5. אתה לא רוצה תלונות על הרכב ה"קשיח" שלך 6. הם לא יכולים לפחד ללכלך את הידיים 7. חשוב שהם יהנו "לנקות צלחות" כמוך 8. שניהם תעריכו נסיעה במנהרה 9. תשכח מכל החוקים ולא תהיה חלק ממערכת יחסים ועכשיו ברצינות, מה הדברים שהפריעו לכם או אלו שהצלחתם לשנות בבן הזוג שלכם בהקשר לחיבתכם למוטוריקה? הכתבה המלאה (שווה להכנס לפחות בשביל התמונו…
הודעה אחרונה מאת elephant man, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 910 צפיות
היי , יש לי שאלה ולא מצאתי תת פורום אחר לשאול אותה. בנסיעה בכביש בינעירוני , בחציית צומת מרומזת , על כמה צריך לנסוע בעת מעבר הצומת ? עד היום חשבתי ש70 היא המהירות המותרת , אך הבנתי שזה לא לפי חוק (עזבו את זה שיותר בטוח להאט בעת חציית צומת). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ע''פ אתר וואלה: שר התחבורה, הבטיחות בדרכים והמודיעין, ישראל כץ חתם על שורה של תקנות המאפשרות ליבואני הרכב בישראל לייבא ארצה מכוניות המיוצרות על פי התקינה הקנדית. המשמעות היא, שבהשוואה למכוניות המיובאות מארה"ב על פי שער דולר יציג של 3.7 דולרים, יוכלו היבואנים למכור ללקוחותיהם מכוניות דומות או אחרות על פי שווי המטבע הקנדי, שערכו 2.9 דולרים. בנוסף לכך, מאחר והמכוניות הקנדיות עומדות בתקנים האירופיים, יבואני הרכב לא יידרשו להחליף את פנסי המכוניות לפני עלייתן לכביש. במשרד התחבורה מוסרים, כי "בשנים האחרונות, החליט השר כץ על שורה של צעדים שנועדו להגביר את התחרות בענף הרכב, כמו למשל, אישור ליבוא רכב בתקינה אמריקאית מכל מדינות העולם. במסגרת הסכם ההבנות שנחתם בין משרד התח…
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח לעזרה מחברי הפורום, משום שאת ביטוח הרכב שלי עד כה עשיתי בביטוח ישיר,והם לא מוכנים לבטח את הרכב הנ"ל בשום אופן. אני בן 27 אוטוטו, 3 שנים אחרונות ללא תביעות. אשמח לשמוע על הצעות כאלו ואחרות, כשהעדיפות היא לסוכנויות ביטוח מוכרות, למרות שהכל פתוח. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי צילייה בבית...
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
מצלמת דרך מומלצת
מאת izon- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כותרת ^^ מצלמת דרך לרכב לא יקרה מדי ולא זולה מדי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
פרולוג כמו כל סיפור טוב, הכל התחיל עם פיאט בראבו.... D; בביקור הראשון שלי במרכז לאחר רכישת הרכב שלי, נפגשתי עם חבר קרוב. הוא ביצע נסיעת מבחן קצרה, התלהב מאוד מהשילוב של מחיר/כוח/אבזור, והחליט שזה רעיון לא רע שהוא ישדרג את הספארק שלו למשהו קצת יותר זריז ומפנק היות ועלות הרכב אינה רחוקה מאוד מהמחירון של הקופסת סרדינים החמודה שלו. אותו חבר הוא חובב עיצוב פנים ולפיתת מוטות אנכיים - אוקיי זה יצא רע אז אנסח מחדש - חובב סביבת נהג וגיר ידני. בנוסף חשוב לו מאוד שנתון גבוה, וק"מ נמוך. למרות שהבראבו מגיעה עם לא מעט פינוקיטיס, הגרסא המאובזרת-ידנית שלה נדירה יותר משמאלני במג"ב, וכך לאחר לא מעט חודשים של חיפושים הוא החליט להרחיב את התקציב - ואיתו את האפשרויות. מפה לשם בסופ"…
הודעה אחרונה מאת Quietsy, -
שיתוף נסיעות
מאת wwave- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרוב המכריע של רכבים בכבישים בבוקר מסיעים רק את הנהג. ברור שאם אפשר היה להתאגד לאיזה מרכז דאטה ולארגן שיתוף נסיעות / טרמפים אפשר היה לחסוך בכל כך הרבה צורות (ניצול זמן, דלק, זיהום, פקקים, וכו'). מישהו מכיר אפליקציה / אתר הפעילים בישראל? אולי מישהו יכול לתת איזו סקירה.
הודעה אחרונה מאת spring, -
- 4 תגובות
- 936 צפיות
אני זוכר תכנית רכב שממש אהבתי ששודרה לפני 10 שנים בערך, רציתי לראות אותה שוב אבל אני לא זוכר את שמה. בתכנית המנחה היה מבקר בכל מיני מדינות ושם מגיע לכל יצרני הרכב שנמצאים באותה מדינה ונוסע ברכבים שהם מייצרים. אני זוכר סצנה שבה הוא נסע על הM coupe המטורללת וגם סצנה שהוא במסלול שעל הגג של היצרנית פיאט, וזהו בערך. למישהו התכנית מוכרת?
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
עלוקה וקוץ בה
מאת omricn- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
Greetings, הגיעה העת לחדש ביטוח לרכב, ועימה עלתה החידה: חברת הביטוח מחייבת המצאות קודן+עלוקה. האם קיימת ברכבי עלוקה? מנסיונכם, האם התקנת קודנית מחייבת באיזשהי קונסטלציה התקנת עלוקה? אין לי מושג אם קיימת עלוקה ברכב, אך קודנית אכן קיימת. חוץ מבדיקה של מתקין מערכות מיגון האם יש דרך לדעת האם מותקנת עלוקה ברכב? לצורך העניין, אולי יעזור לדעת שהרכב היה בעברו רכב ליסינג (פרטי מימוני תרגעו..). תודה לעונים וגם לסתם אלה שמעיינים.
הודעה אחרונה מאת omricn, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולכם, כמו בוודאי רבים מחברי הפורום גם אני חוטא בסרטוני תאונות מרוסיה העממית ושמתי לב כשבדרך כלל יש תאונה, גם אם הרכב הפוגע בורח, הרכב הנפגע תמיד נעצר במקום, בחלק גדול מאוד מהמקרים אפילו לא עוצר במקום בטוח אלא במקום שבו התרחשה התאונה. האם יש איזושהיא הנחייה כזו או אחרת? זה על פי חוק? אשמח לשמוע ממישהו שמכיר.
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יודע מה משמעות סימון הכביש הזה בארה"ב?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
בחיפושי אחר רכב קטן רבים מהסובבים אותי ישר שלפו לי קיה פיקנטו ללא קשר אם הם מבינים ברכב או לא. אני לבסוף רכשתי רכב אחר ומחכה לקבל אותו אך זה לא רלוונטי לפה. נוצר מצב שאני בלי רכב, אשתי בחודש 9 להריון ומצאתי את עצמי משכיר רכב ליום, בגלל חוסר ברכב ידני הרכב שודרג לאוטומט ובחניה חיכתה לי קיה פיקנטו אוטומט (מנוע 1.25) עם 26 אלף ק''מ. הנסיעה עד כה מפ''ת לאריאל, מאריאל לפ''ת, מפ''ת לקריית מלאכי ומקריית מלאכי למעלה אדומים. הרכב סה''כ חמוד אבל איפה החסכון? בהתחלה נסעתי טיפה עם רגל כבדה על הגז ואח''כ ממש רגוע, שמרתי על מהירות שיוט 100 - 110 קמ''ש בכביש המהיר, הצריכת דלק עד כה יצאה לי 13 ק''מ לליטר! וזה כשהרוב בין עירוני! הנסיעה כמובן עם מזגן. בסיטרואן סי 4 2007 יד…
הודעה אחרונה מאת Jacks, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
"הגיע עבורכך משלוח מאנגליה. מצ"ב ניירת המשלוח. לצורך שחרור דרכנו יש להעביר מכתב לגובה המכס, ע"ג דף לוגו חברה ובו הסבר מפורט ככל הניתן מה מכיל המשלוח ולאיזה שימוש מיועד. באם יבוא אישי נא לציין זאת במכתב וכן את מספר ת.ז. עמלת שחרור של TNT היא 300 ש"ח + מע"מ לא כולל הוצאות כגון: מיסים, אגרות, דמי ניטול, אחסנה וכו' .. במקרה של בדיקת מכס יזומה תתווסף עלות של 200 ש"ח. האופציות הנוספות שעומדות לרשותך הן: 1) שחרור באמצעות עמיל מכס. פקודת מסירה לעמיל מכס: 245 ש"ח 2) שחרור עצמאי - 100 ש"ח פקודת מסירה. במידה ותשחרר באופן עצמאי אנא עדכן אותנו מתי תגיע למסוף TNT. בברכה" מה עדיף לעשות? לשלם ל- TNT…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום אני רוצה להבין מה שני הפסים(שקעים)על גג רוב הרכבים מכוסים בפסים שחורים. למה השימוש? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
סקודה ראפיד מקבלת מנועי 1.2 ליטר ומחיר שהופך אותה לאחת המשפחתיות הזולות ביותר בהיצע. אבל צ'מפיון לא עוצרת שם ומשדרגת גם את רשימת האבזור של הראפיד והאוקטביה. לקינוח היא גם מורידה את מחיריהם של מספר דגמים. כל הפרטים בידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
האופציה של Automatic Stop & Go במיצובישי אאוטלנדר די מעצבנת. יש לחצן שמבטל את האופציה, אבל צריך ללחוץ עליו בכל פעם מחדש, בדיפולט המערכת עובדת. מישהו יודע אם יש אפשרות שברירת המחדל היא שזה לא יעבוד? בספר רכב לא מופיעה אפשרות כזאת. אשמח מאד לעזרה מבעלי אאוטלנדר.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. המראה השמאלית התחילה להתקלף מבפנים (אין לי מושג איך) בארץ עלות המראה 3000 +.(חימום+הכהיה בסנוור) קיבלתי מהמוסך את המק"ט ומצאתי את החלק בEBAY. משומש ב360 שקלים. המראה הגיעה תוך שבוע, רק שהיא עם גוון צהוב. בדיקה קטנה מגלה כי המק"ט שקיבלתי מהמוסך הינו A2118100321 בעוד על המראה מוטבע המספר הזה בדיוק רק עם אותיות ZB בתחילה במקום A. בדקתי שוב בEBAY. כל המראות במכירות עם המק"ט הזה , מופיעות עם הכיתוב ZB. את שלי עדיין לא פרקתי - איני יודע איך...אקפוץ למוסך אחרי שאבין אם אכן זוהי המראה עבורי, והצבע הזה יתפוגג עם החיבור לחשמל , או שמא אזדקק לבטל את המכירה ולקנות מראה אחרת . ושאלתי . האם יכול להיות כי אכן זוהי המראה שאני צריך להתקין…
הודעה אחרונה מאת B4 לגיל 40,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia