Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - ממה ההתלהבות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היו משווים את מנוע ה 1000 סמ"ק של הפיקנטו,אז היתה צריכה קצת יותר טובה,לא בהרבה.

הפיקנטו הוא רכב שיחסית אפשר לומר ,יותר שלם בתכונותיו.מציע שיכוך יותר יעיל,שקט יותר ,מאובזר,

אמין וכחבילה הוא מגובש יותר לטעמי האישי. המקביל של יונדאי עבר לאחרונה ריענון ומתליו שונו והבידוד

מרעשים ומהמורות,גם.

הפיקנטו 1.25 לא עצלן ודי זריז יחסית לרכב בגודלו ויעודו. ובקיצור הציע חבילה שלמה רעננה וחדשנית בזמנו.

אן ביג דיל יותר מידיי,אבל בזמנו הוא הגיע בזמן ובמקום הנכון.

הסוזוקי המייקרה הפנדה ועוד כמה מציגים את ריכבם כבר כמה שנים ללא ריענון וללא שינוי.

סה''כ מי שסלל את הדרך לראשונה בקטנות היתה יונדאי אטוס והיונדאי גטס ונמכרו בכמיות,

הפיקנטו רק ממשיכה את הדרך ורכשה את ההילה סביב (אחזקה זולה והאמינות)האטוס הגטס.

ובשוק המשומשות 50-60 אלף לאוטומטית עירונית אמינה,זה הקלף החזק שלה .פתח יד 2 ובדוק

כמה עמודים יש לפיקנטו.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא לשכוח למשל ב2006 סוזוקי איגניס נמכרה ב 95 אלף שח.חתיכת פח-נוע שלא

מקבל היום 2 כוכבים בבטיחות,גם האטוס למשל,אבל הפיקנטו של היום מציעה גם

בטיחות גבוהה בתוך השלם.

פורסם

הפיקנטו מכונית מצויינת בקטגוריה שלה. בנסיעה חסכונית ניתן לקבל צריכת דלק טובה מאוד, הבעיה שבשביל לשמור על קצב התקדמות טוב בפיקנטו צריך להחזיק את המנוע במעלה הסל״ד מה שמתבטא בצריכת דלק לא הכי משכנעת - ככה זה בהרבה מכוניות בקטגוריה. היא זריזה למדי, מעוצבת, מאובזרת למדי, ואמינה. לרעתה ניתן לציין מושב אחורי זוועתי, והגה קליל מנותק מהכביש. גם לדעתי מדובר על אחת ממובילות הקטגוריה.

פורסם

בחזור הצלחתי לאזן את הצריכת דלק על 14 ל 1, להזכיר שהרוב ירידות (ממעלה אדומים לקריית מלאכי והכל בין עירוני).

אם זאת הצריכת דלק אז בהחלט עדיף ללכת על רכב עם מנוע גדול יותר 1.4, 1.6.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

אני נהנתי לנהוג בפיקנטו יותר מאשר בסוזוקי סוויפט על אף שהן בקטגוריות שונות. הפיקנטו הרגישה הרבה יותר מהנה לנהיגה (באופן יחסי). היא קלה מאוד בעירוני ובסך הכל לאוטו שהוא מיני, היא מרווחת. היא מגיבה טוב (לא הכי זריזה, אבל לא רעה). נהגתי בה לא פעם אחת, בבין עירוני ובעיר ככה שיש לי דעה מאוד מגובשת עליה ותמיד היא מרגישה לי מכונית טובה למדי.

בנוגע לחסכון בדלק - אני מניח שהיא לא הכי חסכונית בקטגוריה.

הדיבור על שבירת המפרקת בבאמפר זו הגזמה פראית. לא הרגשתי משהו כזה בכלל. אולי היא לא רכה אבל בטח ובטח שלא צריך להיסחף.

תוסיף על זה אגב 7 שנות אחריות ויש לך בחירה מנצחת.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

הרבה מאוד אנשים לא עושים סקר שוק כלל.מבחינתם, הם מאמינים למה שכתוב במפרט של הרכב. אז אם רשום שפיקאנטו אוטומטית עושה 1 ל 18 במשולב,כניראה שזה נכון!אז מה יש לנו? 7 שנות אחריותמחיר זולצריכת דלק טובהמי צריך יותר מזה?

פורסם

פיקנטו אוט' ידועה כסוג של תרמית מבחינת צריכת דלק. רכב מיני עם צריכת דלק של סופר מיני, ואף יותר.

לגבי שבירת המפרקת- לא רוצה להכנס לקלישאות אבל אם תשווה את אותה ה C4 לכל מיני\ סופר מיני קוריאנית\יפנית מבחינת נוחות, שיכוך, מושבים - אתה מאוד תתאכזב.

הצד החיובי הוא שהפיקנטו נותנת תחושה ונוחות הרבה יותר טובה מאלטו.

פורסם

לגבי הבין עירוני והנהיגה בכללי היא אכן דיי נעימה.

מהמורות בעיר מרגישות זוועה והבאמפרים עוד יותר זוועה. וכמו שאמרתי הצריכת דלק גרועה ולא מצדיקה רכישת רכב סופר מיני...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

התופעה של המפרקת נפוצה בכל רכבי המיני שנסעתי בהם, רכב קצר+גלגלים קטנים=מכות לא נעימות בבאמפרים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

השכרתי אחת חדשה לאותה שנה כשהלכתי לקנות רכב מעיר אחרת, 2013 עם 16000 ק"מ, נסעתי כל הדרך רגוע עם מזגן לא עובר את ה 100-110 מראשון לציון לחדרה, אני לבד ברכב (60 קילו אימתניים) צריכת דלק ממוצעת של 1-11/12 לכל היותר.

למה זה? אין לי מושג, אבל חסכונית היא לא, כמו כן במהירות הנ"ל הסל"ד היה ב 3+ כמדומני, הרכב ריק מתוכן בפנים, מושבים מכוערים והגה עוד יותר, כואב לי על אלו שקנו כזו חדשה מהחברה.

היחידה שאהבתי זו הפיקנטו ספורט, וגם בזו אהבתי רק את הג'אנטים והצורה שמגיעה איתה שיחסית יפה לשאר בקטגוריה אבל מעבר לזה - אותו כיעור פנימי של הרגילה.

לדעתי ספארק ואלטו עדיפות, לא יודע אם מבחינת הבטיחות אבל מבחינת התמורה והצריכת דלק בוודאי

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

היתרון הברור העיקרי של הפיקנטו על פני המתחרות הוא שהיא מעבירה תחושה של רכב בוגר ומגובש יותר משאר רכבי המיני. במיוחד בשביל אלו שמחפשים אוטומט. הספארק והפנדה מוצעות רק עם גרסה ידנית, פיג'ו, טויוטה, סיטרואן בעלות גיר רובוטי חד מצמד שדורש הסתגלות (וכאן אני אציין שגם אני לרוב מאלה שלא מתחברים לסוג הגיר הזה, למרות שאפשר לחיות איתו...), סקודה, פולקסווגן, סיאט גם עם גיר חד מצמד. אלטו חסכונית, אבל מיושנת ונותנת תחושה זולה יותר מהפיקנטו ואפשר עוד להמשיך. היחידה שלדעתי עדיפה על הפיקנטו היא ה-I10, אבל אם אני לא טועה היא קצת יקרה ממנה ובסופו של דבר היא בערך אותה הגברת.

לפיקנטו יש גם חסרונות כמובן, אבל כאלה שכן אפשר לחיות איתן. היא לא חסכונית ביחס לקטגוריה וגם ביחס לקטגוריות גבוהות יותר, היא לא ממש נוחה, לא מהנה לנהיגה, היגוי גרוע לדעתי, יקרה יחסית וכו'. אבל כחבילה, אין לה ויתורים משמעותיים (כל החשמול המקובל, הנדסת אנוש לא רעה, חלונות אחוריים אמתיים, אין חלקי פח חשופים בתא הנוסעים...), היא מרגישה קצת יותר גדולה ממה שהיא באמת ויש לה 7 שנים אחריות. לא צריך להתלהב מהפיקנטו, אבל כשנזכרים מי המתחרות שלה אפשר להבין למה היא נפוצה יותר מהן.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

כמו שאמרו לך, למרות צריכת הדלק שאינה משובחת - הנה היתרונות:

1. אין ויתור על אבזור.

2. 6 כריות אוויר.

3. אין פח חשוף והפלסטיק מרגיש איכותי כמו ברכבים יקרים יותר.

4. תיבה אוטומטית רגילה.

5. 7 שנות אחריות.

6. נראית טוב.

7. מחיר טוב - 69K לרכב אוטומטי חדש על הכביש.

פורסם

אתן את ה two cents שלי. זה ללא שבחנתי שום רכב אחר בקטגוריה.

ה1.25 אוטומט הוא רכב זריז יחסית בעל מגבלות אחיזה טובות (עוד לא הצלחתי להוציא אותו משלוותו, אולי לא ניסיתי מספיק), ננהג חזק ומספק הנאה (עד כמה שאפשר ממנוע 1.25) ניהוג טוב לטעמי, ישיבה יחסית נוחה (אם כי הישיבה בכל הרכבים בקטגוריה היא זוועתית), סביבת נהג שנראית טוב ותכלס חוץ מהזוועה שקוראים לה מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית הוא נותן אחלה תמורה.

אם הייתי יכול להסתפק ברכב קטן יש סיכוי גדול שהייתי קונה אחד כזה, או את ה I10 שדומה לה.

פורסם (נערך)

אני הכי לא מבין את אלה שקונים פיקנטו ושות' בשביל נסיעות בינעירוניות ו"חיסכון בדלק".

עם צריכה כזאת (1:12-13) תיסעו כבר ברכב גדול, נורמאלי, יושב על הכביש וכוח זמין מתי שתרצו בלי לשבת בקופסה בגודל מטר.

אני בתור סטודנט עושה רק נסיעות בינעירוניות (ת"א-ירושלים 3 פעמים בשבוע), וזה היה השיקול שלי לפני כשנה כשקניתי את הרכב. בסופו של דבר קניתי סובארו b4 עם מנוע 2.0, רכב גדול ונוח, כוח זמין, יציבות מופלאה- וכל זה בא עם צריכת דלק של 1:12 עם מזגן קבוע בנסיעה על 110-120.

אז נכון, ירדתי בשנתון אבל אני נוסע באוטו נורמאלי ואני מבטיח לכם שעלויות האחזקה שלי נמוכות משל "רכב חדש עם אחריות" אם מטפלים לבד ברוב הדברים או שהולכים למוסכים קטנים וצנועים ולא מוסכי יבואן .

לפעמים צריך לצאת מהקיבעון ולא ללכת אחרי העדר.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

אני קניתי פיקנטו ידנית בשביל נסיעות בינעירוניות, אז יש לי את כל הייתרנות הרגילים של הפיקנטו יחד עם צריכת דלק טובה. (באיזור ה1:20)

• תוכן חדש...