Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - ממה ההתלהבות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדחס המזגן ברכב יודע לעבוד או לא לעבוד, אין באמצע. המדחס יעבוד ללא תלות בעוצמת המפוח.

אז ברכב שלי לצורך העניין יש בקרת אקלים,

אתה טוען שקירור ב-16 מעלות מבזבז אותו דלק כמו 25 מעלות?

הרי גם ב-16 וגם ב-25 המדחס עובד בפול גז, רק שב25 מעלות אתה מערבב אותו עם אוויר מהרדיאטור

אז לשאלה המקורית, האם בכל טמפרטורה תפוקת המדחס זהה? אם כן חידשת לי. אני יודע שבמזגן בייתי זה לא המצב.

פורסם
אצלי בריו זה מוגבל ב125000 ק"מ, אני מתאר לעצמי שזה דיי אותו הדבר בפיקנטו.

אז לא שווה יותר מדיי האחריות הזאת, אבל תמיד נחמד לדעת שהיא קיימת.

אגב אם כבר בענייני גירים אנחנו - בגיר ידני ידוע שאין אחריות למצמד. האם בגיר אוטומט פלנטרי יש רכיב שלא נכלל באחריות?

פורסם
אז ברכב שלי לצורך העניין יש בקרת אקלים,

אתה טוען שקירור ב-16 מעלות מבזבז אותו דלק כמו 25 מעלות?

הרי גם ב-16 וגם ב-25 המדחס עובד בפול גז, רק שב25 מעלות אתה מערבב אותו עם אוויר מהרדיאטור

אז לשאלה המקורית, האם בכל טמפרטורה תפוקת המדחס זהה? אם כן חידשת לי. אני יודע שבמזגן בייתי זה לא המצב.

אתה מדבר על טמפרטורה והם דיברו על מהירות מאוורר.

כן, ככל שתוריד את הטמפרטורה המדחס יעבוד יותר זמן והרכב יצרוך יותר דלק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתה מדבר על טמפרטורה והם דיברו על מהירות מאוורר.

כן, ככל שתוריד את הטמפרטורה המדחס יעבוד יותר זמן והרכב יצרוך יותר דלק.

אבל הוא אומר שמדחס יודע לעבוד או לא לעבוד,

ואני יודע שלהעלות טמפרטורה זה בעצם לערבב אוויר מהמדחס עם אוויר חם .. אזי?

פורסם
אז לא שווה יותר מדיי האחריות הזאת, אבל תמיד נחמד לדעת שהיא קיימת.

אגב אם כבר בענייני גירים אנחנו - בגיר ידני ידוע שאין אחריות למצמד. האם בגיר אוטומט פלנטרי יש רכיב שלא נכלל באחריות?

לאדם שנוסע ממוצע שנתי הקמ הזה יגיע בערך לקראת 7 שנים, אז זה בסדר גמור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כשאתה נכנס לרכב והטמפרטורה היא 25 מעלות אתה מדליק מזגן ומגדיר לו שיגיע ל-16 מעלות. כל עוד הרכב לא יגיע לטמפרטורה הזו המדחס ימשיך לעבוד. אם תגדיר טמפרטורה של 20 מעלות המדחס יפסיק לעבוד מוקדם יותר מאשר 16 מעלות כי היא גבוהה יותר.

מהירות המאוורר אינה קשורה לחלוטין לטמפרטורה והוא עובד על חשמל ולא על דלק. תשים מהירות 1 או 5 זה לא משנה את צריכת הדלק אלא רק את הבלאי למאוורר עצמו ואת צריכת הזרם שלו מהמצבר.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אנשים הלכו אחרי המחיר ולא באמת חשבו האם רכב קטן מתאים.

ראו מחיר נוח + ההרגשה של "לדפוק תמערכת באוטו חבלז" + צריכה דמיונית של 1:30,כשבפועל תקבל חצי?

אין מתנות חינם.

מצטרף לג'וקר,מעדיף איביזה\כל סופר מיני בתור מכונית נורמלית במקום צ'וקומוקו פצפון :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מהירות המאוורר אינה קשורה לחלוטין לטמפרטורה והוא עובד על חשמל ולא על דלק. תשים מהירות 1 או 5 זה לא משנה את צריכת הדלק אלא רק את הבלאי למאוורר עצמו ואת צריכת הזרם שלו מהמצבר.

צריכת הדלק בהחלט תשתנה בתלות במהירות המפוח. ההבדל הוא יחסית קטן אבל קיים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה ההגיון מאחורי הקביעה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אבל הוא אומר שמדחס יודע לעבוד או לא לעבוד,

ואני יודע שלהעלות טמפרטורה זה בעצם לערבב אוויר מהמדחס עם אוויר חם .. אזי?

המזגן במצב קירור ממש לא מנסה להעלות טמפ', כשהטמפ' ברכב מגיעה ליעד שהגדרת המדחס יוצא ומפסיק לפעול, רק המפוח עובד.

כשהטמפ' עולה שוב המדחס יכנס. וחוזר חלילה.

גם המזגן בבית פועל באותו אופן, בהנחה שהוא לא אינוורטר שעובד בתפוקות משתנות.

מהירות מפוח גבוהה תצרוך מן הסתם הספק גבוהה יותר, אך הספקים אלו זניחים ביחס להספק המנוע, המדחס וכו'...

פורסם
צריכת הדלק בהחלט תשתנה בתלות במהירות המפוח. ההבדל הוא יחסית קטן אבל קיים.

אתה יכול לכמת ?

אם מדובר בליטר ל-10,000 קילומטר זה לא שווה אזכור.

fiat x1/9

פורסם

אימי נוסעת על קיה פיקנטו 2011. לי יש פיג'ו 307 1.6 . צריכת הדלק די דומה בשתיהן ואני נוסע עם מזגן.

מי שרוצה אוטו קטן חסכוני שיקנה פיאט פנדה/פיאט 500

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם
מה ההגיון מאחורי הקביעה?

ההספק הנצרך על-ידי המפוח ברכב פרטי משתנה בהתאם לספיקת האוויר ופרמטרים שונים של המפוח והוא נעה בדרך כלל בין 100-350 וואט עבור רכבים פרטים.

האנרגיה הנצרכת על-ידי המפוח מסופקת על-ידי האלטרנטור, כלומר ככול שצריכת הזרם עולה גם העומס על האלטרנטור עולה. האנרגיה המכנית המועברת לאלטרנטור מתקבלת מהמנוע לכן גם העומס על המנוע גדל מכאן צריכת הדלק תשתנה ממש דומה להפעלת מדחס של מערכת המיזוג רק צריכת אנרגיה קטנה יותר.

לדוגמא

במהירות מפוח מספר 1 צריכת הזרם של מפוח בעל הספק של 300W היא בסביבות 10 אמפר או 120 וואט (P=I X U) מתח כפול זרם שווה הספק.

במהירות מפוח מספר 5 צריכת הזרם היא מקסימלית ועשוייה להגיע ל-25 אמפר או 300 וואט כלומר ההספק הנצרך הוא כמעט פי 3 ממהספק במהירות מספר 1.

השאלה הנשאלת מהי כמות הדלק הנצרכת במקרה כזה ? התשובה היא לא פשוטה מכיוון שלמשוואה יש להכניס נתונים כמו נצילות האלטרנטור הפסדי אנרגיה הנובעים מהעברת תנועה סיבובית מהפולי (גלגלת) של המנוע לפולי של האלטרנטור בעזרת רצועה ועוד...

מחישובים שביצעתי בעבר מדובר על צריכת דלק נוספת של כ-1 ליטר ל-1000 קילומטר.

הארה

ברכבים קטנים כמו ניסאן מיקרה או טויוטה יאריס שבהם מותקן מפוח יחסית קטן אשר צורך כ-100 וואט ההבדלים הם יותר קטנים וככה גם צריכת הדלק.

איזה כייף לי :)

פורסם

כלומר, בשביל מישהו עם נסועה כמו שלי, קצת יותר מ-200 ש"ח לשנה. ללא ספק שיקול מהותי וסיבה מספקת להזיע, אכן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...