Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - ממה ההתלהבות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתי הדיון אינו סביב השאלה הכספית ועניתי אך ורק מההיבט הטכני ולא הפילוסופי.

ייצרני הרכב בהחלט מזיעים על כול סמ"ק של צריכת דלק שהם חוסכים החל במנועים משופרים או באלטרנטורים בעלי נצילות גבוהה יותר או מערכת טעינה חכמה

בכדי להוריד עומס מהמנוע קרי פחות צריכת דלק של ופחות פליטת מזהמים לסביבה.

בשבילך זה לא שיקול אז סבבה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז ברכב שלי לצורך העניין יש בקרת אקלים,

אתה טוען שקירור ב-16 מעלות מבזבז אותו דלק כמו 25 מעלות?

הרי גם ב-16 וגם ב-25 המדחס עובד בפול גז, רק שב25 מעלות אתה מערבב אותו עם אוויר מהרדיאטור

אז לשאלה המקורית, האם בכל טמפרטורה תפוקת המדחס זהה? אם כן חידשת לי. אני יודע שבמזגן בייתי זה לא המצב.

ברכבים רבים מדחס המזגן הינו בעל ספיקה משתנה כלומר גם תפוקת המדחס משתנה בהתאם לכיוונון הטמפ' על-ידי הנהג, טמפ' חיצונית וסל"ד המנוע.

הנצילות של מדחסים בעלי ספיקה משתנה גדולה ממדחסים הנשלטים על-ידי קלאצ' מגנטי ומכאן גם צריכת הדלק יורדת.

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בלתק -

אוהבים את העיצוב שלה, את הישיבה העמוקה יחסית שנותנת תחושת יציבות על הכביש. היא בטוחה, מרגישה גדולה יותר והמחיר שלה מצויין. אז למה לא להתלהב? סוף סוף יצרן שבאמת משקיע משנה לשנה ולא מפסיק לשפר. אפשר להבין.

פורסם
כלומר, בשביל מישהו עם נסועה כמו שלי, קצת יותר מ-200 ש"ח לשנה. ללא ספק שיקול מהותי וסיבה מספקת להזיע, אכן.

איך הגעת ל200 ש"ח בשנה?

אני לא יודע כמה אתה נוסע בשנה, אבל לפי החישוב שלי יוצא שרכב שצורך 1/15 כשמפוח על מהירות גבוהה, יצרוך 1/15.001 כשמפוח במהירות נמוכה.

אם אתה נוסע 2,000 ק"מ בחודש, ההפרש השנתי שלך יהיה 75 אגורות.

בקיצור, כמו שטענתי. אין הבדל אמיתי בצריכת הדלק בין מהירויות המפוח.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני נוסע מעל 30000 בשנה בצריכה של בערך 11 ק"מ/ל'.

אבל בכל מקרה, נראה לי שיש לך דלקת בבלוטות הציניות ;)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באופו כללי אני נחשב בחור די ציני, ובמושכל ראשון הבנתי שהתכוונת בציניות, אבל אחרי וויכוח מר עם חבר בנוגע ללא מעט תפיסות עולם מוטעות בנוגע לצריכת רכב [הוא אשכרה טען שבגלל שאבא שלו הוריד, כן הוריד, לגמרי, את פילטר האוויר בפיאסטה 98 המצ'וקמקת שלו, הרכב אוכל במקום אחד ל15, שים לב טוב, אחד ל20. ולא, הוא ממש לא היה ציני.] החלטתי שכדאי שהדברים יהיו ברורים לכל באי הפורום.

אז לסיכום, ההבדל בצריכה אצלך הוא בערך שני שקלים. לשנה. :lol:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מנסיון שיש לי עם פיקנטו, לי היא לקחה אחד ל16.

לדעתי בקטגוריה שלו, בטווח מחירים שלו, הוא הרכב שנותן את התמורה הכי טובה למחיר.

וכמו שאמרו לפני, יש הבדלים בביצועים ובצריכה של ידני ואוטו'..

פורסם

הסיטיגו לפי מה שבעלי רכב מדווחים אכן חיסכונית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל היא פחות רכב מאשר מה שהפיקנטו מרגישה. וזה חברים שיקול משמעותי אצל מי שרוכש רכב בתקציבים האלו. הלקוח הממוצע לא רוצה להרגיש שהוא נוסע ברכב קטן ונחות יותר - ולכן המעבר לפיקנטו גורמת לרוב לקבל את העובדה שהם נוסעים ברכב קטן יותר - אך לא מתפשרים על עיצוב, אבזור ותחושה.

פורסם

מסכים,זאת הסיבה כניראה שהסיאט מיי וסיטיגו לא ממש מצליחות במכירות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסיטיגו והמי לטעמי יותר פיציות מהפיקנטו, פחות מאובזרות ושלא נדבר על העדר פתחי מיזוג במרכז הדשבורד.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני עכשיו בדיוק בהתלבטות אם ללכת על פיקנטו או לכיוון של מיקרה (חסכונית אך לא יפה ומקרקשת לטעמי).

לא מסוגל יותר עם הפקקים בבוקר עם ידני (כיום סוויפט).

או אולי בכלל סופר מיני יד שנייה.

אני חייב לציין שיש הרבה נקודות זכות אצלי לכיוון הפיקנטו: רכב חדש במחיר יחסית טוב, נראית טוב, אבזור. חוץ מהעניין של צריכת הדלק, אבל גם בתחום הזה אני לא חושב שהיא זוועתית. יחסית למיקרה/כוכב חלל ברור שהיא בזבזנית, אבל אם אני משווה לסוויפט אוטומטית או מאזדה 2 החדשה אני מניח שזה יהיה די דומה...

פורסם

אני באופן אישי מאמין שחכמת ההמון עדיפה על חכמת הפרט. אם רבים ממליצים על הפיקנטו, כנראה שיש בה משהו, השאלה מה.

אני לא מומחה גדול, אבל אני באופן אישי מאוד אהבתי את העיצוב החיצוני והפנימי שלה, הרגשתי מאוד בטוח בנסיעה בכביש והיא הרגישה לי הרבה יותר גדולה ביחס למכונית מיני.

בסופו של עניין, הכל עניין של טעם אישי.

פורסם

רוב המון מקשיב לסוכן המכירות,חכמת הפרט קונה רכב שמתאים לו ולא מה שהשכנים קנו.

• תוכן חדש...