Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז איך זה הגיוני אחרי כל מה שנכתב פה? הרי מישהו צריך לשלם את המיסים והעמלות לשחרור, כלומר היבואן לא ישחרר רכבים על דעת עצמו (ואולי אני טועה?) מבלי שקיבל תשלום מראש על כך.

אלא אם כן הרכב עמד שנה בנמל ואז לפי חוק עובר ליבואן ואתה בעצם יד 2.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעת פתיחת ההזמנה (ותשלום המקדמה), הרכב עדיין היה על האוניה.

בין פתיחת ההזמנה לתשלום המלא עבר חודש וחצי - עד שמכרתי את הרכב הקודם.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

יש פה בפורום מספיק אנשים שעוסקים בזה ביום יום כדי לשוף אור על הסוגיה. אולי סמל"ת עלו על איזה פטנט, אבל אני זוכר שכשקניתי לקסוס והיא הגיע בסוף דצמבר, ביקשתי לדחות מסירה לתחילת ינואר. העיכוב הגדול במסירה נבע בגלל שלא היה רישוי בימים הראשונים של ינואר ולאחר מכן היה לחץ אטומי. לכן קשה לי מאוד להאמין שרכב עובר רישוי בבונדד של יבואן. זה עדיין תהליך של משרד הרישוי ובגלל זה העיכוב.

פורסם

רכב מגיע לנמל > עובר לבונדד של היבואן לאחסנה (לא תמיד, קורה שנשארים רכבים בנמלים) > ממתין לקונה המאושר > מישהו קנה את הרכב > הרכב עובר תהליך הכנה, *בבונדד*, כולל שחרור מהמכס ורישוי (במידה ויש התקנות לבצע כגון מיגון, מערכות שמע וכו', יכול להיות שהרכב יישלח למתקין חיצוני או שהם יבוצעו גם בבונדד, זה משתנה בין יבואן ליבואן)> עולה למובילית ונשלח למקום המסירה ללקוח > נמסר ללקוח.

זה בערך התהליך. יכול להיות שינויים קלים בין יבואן ליבואן אבל זה בגדול.

הסיפור הזה יכול לקחת יומיים ויכול לקחת גם שלושה שבועות, יש המון משתנים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

גם אני מכיר את השרשרת שגוסט תיאר מפעמים קודמות.

כנראה והם שילמו את המיסים למפרע כי ניהול הסיכונים של הסוכנות הספציפית אחר והם זיהו את המכירה כבטוחה.

בפועל זה הצליח להם ומבחינתי הם זכו בהרבה נקודות לפעמים הבאות.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
תודה עידן, באיזה שלב לערכתך הרכב מקבל רישיון רכב כלומר את הנייר עצמו?

לרכב מונפק רישיון רק לאחר ביצוע טסט פנימי (בדיקות תקינות ובקרה) והצבת לוחית רישוי על הרכב, זהו סוף התהליך בעצם לפני המסירה או שליחת הרכב על מובילית למסירה

אז איך זה הגיוני אחרי כל מה שנכתב פה? הרי מישהו צריך לשלם את המיסים והעמלות לשחרור, כלומר היבואן לא ישחרר רכבים על דעת עצמו (ואולי אני טועה?) מבלי שקיבל תשלום מראש על כך.

אלא אם כן הרכב עמד שנה בנמל ואז לפי חוק עובר ליבואן ואתה בעצם יד 2.

בוא נצא מנקודת הנחה שכל רכב שמגיע לארץ נמכר, בין אם הוא יד 0 ק"מ, בין אם לחברת ליסינג או בין אם נמכר ללקוח פרטי, ברגע שהיבואן מזהה הזדמנות למקסם את שערי המטבע לטובתו הוא הרי ישתמש בה לא? לכן הוא משחרר מטעמו את הרכב ומשלם בעצמו את הסכום שהוא צריך (אם רכב עולה 100 בסוכנות הוא לא משלם את כל ה100 כן?)

הוא פשוט לא מבצע רישום הרכב או מתחיל לעבוד, אלא לוקח לבונדד שלא חלים עליו כבר חוקי המכס ומשאיר את הרכב שם מאובק ומנויילן תחת אבטחה..

יש פה בפורום מספיק אנשים שעוסקים בזה ביום יום כדי לשוף אור על הסוגיה. אולי סמל"ת עלו על איזה פטנט, אבל אני זוכר שכשקניתי לקסוס והיא הגיע בסוף דצמבר, ביקשתי לדחות מסירה לתחילת ינואר. העיכוב הגדול במסירה נבע בגלל שלא היה רישוי בימים הראשונים של ינואר ולאחר מכן היה לחץ אטומי. לכן קשה לי מאוד להאמין שרכב עובר רישוי בבונדד של יבואן. זה עדיין תהליך של משרד הרישוי ובגלל זה העיכוב.

אתה מתכוון יוניון - לקסוס, העיכוב אכן נבע מרישום הרכב במשרד הרישוי לצורך העלתו לכביש (פרט טכני ממוחשב שמתבצע בלחיצת כפתור כמו שעושים בדואר אך חייב להיות קישור למשרד הרישוי לצורך דיווח הרכב לעליה לכביש, לפעמים הדיווח מתבצע גם יום יומיים לאחר עליית הרכב לכביש) וקבלת כמובן הקצאות מספרים של שנה חדשה. אבל אם היית מגיע לרכוש לאחר ה"פקק" המצב כבר היה אחרת. כלומר המספר כבר היה ידוע, או לפחות היה לוקח פחות זמן להנפקה

Confidence In Motion

פורסם

נכון

אם בנפרדת אתה מתכוון מתנהלת כגוף עצמאי אתה צודק

הדוחות בסוף הם תחת יוניון והיא חלק מיוניון

העבודה היא תחת גורג חורש ורן דנאי

גם המוסך המרכזי של טויוטה הוא בעצם גוף פרטי המתנהל בנפרד והוא נקרא פריים מוטורס אבל הוא גם תחת יוניון.

זה לא משנה אם נקרא לחתול שמעון או חיים הוא עדיין יהיה חתול

Confidence In Motion

פורסם

בנוסף אתמול התקשרו עלי מסוכנות ביטוח ״ מתיב סוכנות ביטוח בע״מ ״ לפי מה שהצלחתי להבין הם שייכים לייבואן של הרכב בארץ (סוזוקי).

הם נתנו הצעה שקשה להתחרות בה. גם הסוכן הנוכחי שלי מתקשה לעמוד בה. מה דעתכם מי שהוא ממכם מכיר את הסוכנות?

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

• תוכן חדש...