רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 656 צפיות
שלום, אשתי עולה חדשה שעלתה לארץ ללא רישיון נהיגה ממדינת מקור (עשתה רישיון בארץ). האם עדין אפשר לנצל את הטבת המס לרכישת רכב? ואם לא, מה עליה לעשות בשביל שכן? לחזור למדינת המקור ולעשות שם רישיון נהיגה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
-
- 21 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכל החברים בפורום ברצוני לרכוש צמיגים תוצרת חברת vredestein ההולנדית, חיפשתי באתר שלהםונמצא, כי הדילר שלהם בארץ הוא ישרא טייר היושב באזור התעשיה בבאת שאן. הטלפון זהה לטלפון שקיים בדפי זהב, רק שבכל מקום רשום שישרא טייר מחדשד צמיגים, לא רשום כלום על יבוא. עוד לא התקשרתי, אבל אני רוצה לשאול האם באמת יש יבוא של vredestein לארץ? האם ישרא טייר הוא היבואן? מי היבואן בכלל? מדוע אם יש באמת יבואן על פי vredestein עצמה אנו לא רואים את הצמיגים האלה במכירה? יש לחברה דגמים מאד טובים, בחול יש המלצות מכל מי שהשתמש ברוב דגמי הצמיגים של החברה. אם אכן ישש בארץ אין לי בעיה לקנות רביעיה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , אני מפרסם עבור אח שלי שלומד במסגרת לתואר ראשון במערכות מידע ואשמח אם תוכלו למלא את השאלון הקצר במחקר בנושא טכנולוגי על מערכות סיוע לנהג ברכב. קישור לשאלון לחץ כאן אם פרסמתי בפורום לא נכון אנא העבירו לפורום הנכון , תודה
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סבבה, בכיף! רק תצטרכו לקנות דירה במגדל "מאייר ברוטשילד" בתל אביב. עלות דירה 20-170 מיליון ש"ח. ציטוט מהכתבה: " מאייר ברוטשילד" בתל-אביב יציע לדייריו שירות הסעות ייחודי, בחינם, בפרארי או במזארטי, עם או בלי נהג לבחירתם" לינק לכתבה.
הודעה אחרונה מאת baget, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 717 צפיות
צחקתי כשקראתי את זה : "צי מכוניות המבחן האוטונומיות של גוגל מתוכנן לציית להוראות החוק, אבל קשה להתנייד כך אם אתה ממלא את החוק בקפדנות." מעניין איך הרכבים האלה היו מסתדרים בישראל ? הנה הכתבה : הבעיה הבטיחותית המוזרה של מכוניות ללא נהג
הודעה אחרונה מאת Tnc, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 720 צפיות
בתור מישהו שיש לו שני רכבים חדשים כבר שנתיים ושנה (בהתאמה), שסבל בעבר מהמון רכבים עם תקלות שלא ברא השטן, ושבקרוב (אולי היום) מחליף לעוד רכב חדש, אני מסכים עם ההנחה של פותח השרשור. יש לי בבית קליאו 2013 ופיז'ו 107 2014 אוטומטית. על הקליאו אני משלם 1330 לחודש למשך 60 חודשים, שזה יוצא 79800. לא שמתי שום מקדמה עליה. מימון 100%. מספר התקלות שהיו לי בשנתיים ו58000 הק"מ שהיא אצלי הוא אפס. אין תקלות. אין בעיות. אין שעות שאני מבזבז במוסך. היום אני עושה לה את הטיפול השנתי וזהו. רגוע. ל107 (שהיא האחרונה שמסרו בארץ אז קניתי אותה בהנחה של 20000) גם אין תקלות. משלמים עליה 1200 לחודש ל30 חודשים אחרי ששמנו 20000 מקדמה. אז בעצם העלות השנתית של הרכישה של הרכב…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב חדש באוקטובור 2013 ולאחר שהכרתי שקיימת תקנה שבה איני צריך לבצע טסט לאחר שנה שהרכב על הכביש (זה היה רשום גם ברישיון הרכב), לא ניגשתי לטסט אלא שילמתי את האגרה בלבד. בנובמבר 2014 התפרסמה כתבה בחדשות שיצאה תקנה חדשה ורכבים חדשים ידרשו לגשת לטסט לאחר שלוש שנים ולא לאחר שנתיים. אני בתמימותי חשבתי שזה חל עליי מכיוון שלא עברו שנתיים מיום הרכישה של הרכב. היום הגיע אליי טופס אגרת רישיון הרכב ובה לא מצוין שאיני צריך לגשת לטסט (להיפך, רשום שהאגרה תקפה לאחר ביצוע טסט). התקשרתי למשרד הרישיוי והנציגה האנטיפתית אמרה לי שהתקנה הזו לא תקפה עבורי. שאלתי אותה על מי היא כן חלה והיא כמובן לא ידעה לענות. בחדשות לא פירסמו על מי התקנה חלה. רציתי לדעת אם עוד מישהו …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
שני מקרים שקרו לי ועצבנו אותי מאוד: 1. הלכתי להחליף צמיגים ולעשות איזון גלגלים, הבחור, כדי להוריד את המשקולות הישנות מהג'אנט, חרט עם מברג בצורה אגרסיבית לכל אורך החלק הפנימי של הג'אנט. הוא היה יכול להוריד את המשקולות בלי לחרוט את כל הג'אנט. 2. כנ"ל, באיזון צמיגים במקום אחר, הבחור התקרב עם הג'ק כדי להרים את החלק הקדמי של הרכב, הג'ק היה קצת גבוה מדי ולכן קילף לי צבע מהחלק התחתון של סף הרכב. ואני שואל, אין לי יכולת לצפות מראש את כל התרחישים שבהם אפשר לפגוע לי ברכב כאשר אני מגיע לבעל מקצוע. אני מצפה למידה מינימלית של כבוד לרכוש של אחר, במיוחד מבעלי מקצוע בתחום, מסתבר שזה לא קורה. האם אין מנוס ואני חייב להגיד לפני כל עבודה שאני סופר פדנט ואוי ואבוי אם יעשו לי נזק? …
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, החתונה (של החברים) עברה טוב מאד, אפילו טוב מדי, באחת הנסיעות באיזשהו שביל כפרי עברתי עם הצד של הנוסע בשיחים, מסתבר ששרטתי את הכנף ושתי הדלתות, שריטות קלות מאד שבוודאות ירדו עם פוליש קל. החברה לקחה ממני על הנזק 300 יורו (!). התקשרתי אליהם, הסברתי שבסכום הזה אני יכול לצבוע 2 דלתות ונשאר לי עודף בכיס, אמרו שיבדקו מה אפשר לעשות. חוץ מלקוות לרחמים של אויס קפריסין, יש מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
לקחתי את רכב ההדגמה החביב של פולקסוואגן לנסיעה קצרה לכוס קפה וחזרה. זו ההתרשמות: 'מבחן קוראים' לשירוקו 1.4 ליטר 160 כ"ס'.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מצאתי באתר של חנות פנסים שמתאימים לי. זהו דגם נדיר יחסית, שמיותר לציין שלא מצאתי בארץ כלל. השאלה: חבר שגר בארה''ב יקנה לי אותם, וישלח לי אותם בחבילה אקראית, האם אוכל להתקל בבעיות מסויימות? ביצעתי חיפוש לפני שפתחתי את השרשור, אך לא קיבלתי תשובה חד משמעית כלל.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
רק אתמול קיה חשפה איורים רשמיים הרומזים על עיצובו של הספורטאז' 2016 החדש, כבר כעת צצות להן מדרום קוריאה תמונות ריגול ראשונות של הדגם ללא כל הסוואה. אתר הרכב אתר BoBaeDream הקוריאני חושף צמד תמונות ראשונות של הרכב שנתפס ללא הסוואה בתמונות ריגול שצולמו בקוריאה. האם אנשי טלקאר היבואנית יצליחו לשכנע את הקוריאנים לייצר עבורם, כבר בסמוך למועד ההשקה, גרסה במפרט שיוכל לאפשר לשמור על תג מחיר תחרותי במחוזות משפחתיים? http://www.thecar.co.il/archives/20589 http://wheel.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%90%D7%96-2016-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94/ http://www.g…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת לאון, -
טוטאל לוסט
מאת Hector- 1 תגובות
- 982 צפיות
אחרי שהרכב שלי הוכרז כטוטאל לוסטר, האם אני יכול לגשת למוסך לפני שגוגרים אותו ולקחת ממנו דברים שהוספתי לו בעצמי? הכוונה היא לספוילר,ניקלים,גאנטים,מערכב. האם המוסך\חברת ביטוח לא יעשו בעיות וישאלו למה החלפתי גלגלים?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יום חמישי, ה-3-9-2015, עדר עיתונאים, בינהם מספר ישראלים וגם נציג מטעמינו, יפקוד את מסלול המרוצים הזה: שנקרא, סלובקיה רינג, לחווית ספורט מוטורי מבית סקודה בנהיגה על 230 octavia RS סדרתית וסקודה פאביה R5, כזו שמוכנה למסלולי מרוצים: אנחנו מכירים דיי הרבה אנשים שירימו גבה לנוכח ההצהרה הזו, אבל לסקודה יש היסטוריה של מכוניות מעניינות עוד מהימים שהקונצרן לא שלט בה והדיקטטורה היתה באופנה. אז לרגל הארוע, סקירה קצרה על סקודה ועל הדרך שבה נולדה ה RS הראשונה מאת, חן פרחי: חברת סקודה הוקמה ב 1895 על ידי וואצלב לורן וואצלב קלמנט, והחלה דרכה, כמו רבים מיצרני המכוניות של זמננו, כיצרנית אופניים. המכונית הראשונה שייצרו הוואצלבים הוצגה ב 1905, א…
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
החלפת גיר C5
מאת רונן שחפ-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה למומחים. האם באירופה מסתובבות C5 מנוע 2000 RFJF עם גיר 6 הילוכים ?
הודעה אחרונה מאת רונן שחפ, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבוקר במקרה חיפשתי ריקולים לרכב מסוים ותראו מה מצאתי. אז כל בעלי הפרארי קליפורניה מבין חברי הפורום, נא לגשת למוסך.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 979 צפיות
האם ניתן להעביר בעלות בדואר, אם לרכב אין טסט, אבל האגרה בתוקף?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
בפעם באחרונה כשכתבתי כאן המלצתם לי לרכוש bmw 435. לצערי נהג שיכור איבד שליטה על הרכב ונכנס בי ב 150 קמ״ש וגרם לטוטאלוס. אתמול קיבלתי את הרכב החדש. תכירו את ה M235 cabriolet הראשונה בארץ.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 3 תגובות
- 986 צפיות
אהלן, נמצא כרגע בפלורידה. יש למישהו ניסיון עם כיול לשימוש בארה"ב? אני מניח שזה לא אותו כיול כמו לארץ..... תודה לעוזרים, אדר.
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 35 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
היוש לכולם. הייתי רוצה לשמוע תגובות מבעלי מכוניות חדשות. אני חושבת כבר תקופה ובדעה שהמכוניות החדשות לא נוחות. אני בעלת ניסאן מיקרה, זה כמו לנסוע על קרש גיהוץ. אני נוסעת בעבודה על יונדאי I20 החדשה, עדיפה על המיקרה אך עדיין לא נוחה בעליל. להוריי סיטרואן סקסו - נוחה משמעותית משתי המכוניות הנ'ל. אז לדעתכם האם זה ככה? כמו שההתרשמות שלי היא לא כוללת, אלא רק כתוצאה מהמכוניות הנ'ל, והנושא לשאלה ולמטרה זאת - האם יש דגש במכוניות החדשות על נוחות? וכמובן שאני מתכוונת למכוניות עממיות, ולא ליוקרתיות ויקרות. ואני מצטרפת גם בשאלה, האם ברכב מסויים שמגיע מהיצרן, והמושב בו לא נוח, האם יש דרך להפוך אותו ליותר נוח ונסבל? בלי החלפות כסא וכאלה? אני כבר מפחד…
הודעה אחרונה מאת Revitalush, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, מה שלומכם? שאלה לי אליכם,אבא שלי הלך לסוכנות פולקסווגן בשבוע שעבר בשביל לבדוק את הגולף 7 והוא שם לב שמנוע ה1.4 TSI מגיע עם 125 כ"ס כאשר בעבר המנוע הזה היה עם 122 כ"ס....האם זה מנוע אחר או שקצת שיחקו עם התוכנה שלו? מה ההבדלים בפועל מבחינת אמינות כוח וכו'? תודה רבה והמשך יום טוב, זיו.
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
שלום, הידית ברכב נשברה לי ולא הצלחתי לאתר כזאת בחנויות חלקי חילוף. מישהו יכול להגיד היכן ניתן לרכוש?
הודעה אחרונה מאת zan_c, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט אם ללכת על הסוזוקי קרוסאובר הידנית או האוטומטית. האם מישהו מחברי הפורום יודע לספר על חסרונות של גיר רציף? מה אורך החיים שלו? האם זה נכון שאחרי 150000-200000 ק"מ צריך להחליף גיר? האם יש ניסיון בגיר הזה בסוזוקי קרוסאובר? תודה, גיל
הודעה אחרונה מאת lancer_06, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום סיפרו לי על שיש דבר כזה שנקרא "תואר מאיסטר", שזה תואר גבוה בתחום המכונאות רכב. האם אתם מכירים את הדבר הזה?, איך מגיעים לדבר כזה?, ובכלל...מה זה?. אמרו לי שלומדים את התואר בגרמניה, בגרמנית, אמת?. אני אשמח לקבל כל פרט מידע שיש לכם ולו השולי ביותר. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, קיבלתי הזמנה להגיע לאירוע השקת פרארי 488 החדשה, כמובן שנענתי בחיוב והגעתי לאירוע. קצת מספרים: *מחיר הדגם החדש הינו זהה לזה של ה-458 ועומד על 3.9 מליון דולר הונג קונגי שזה כ-2 מליון שקלים, לפני תוספות מיוחדות כמובן. *במהלך 5 ימי האירוע התקבלו מעל 150 הזמנות לדגם החדש. *רכבים ראשונים יימסרו ללקוחות במהלך שנת 2018. *הספק המנוע עומד על 670 כ"ס, תוספת 100 סוסים בהשוואה לדגם היוצא. *נתון המומנט צמח ב-40%. *השהיית הטורבו עומדת על 0.8 שניות, אין טורבו לאג. *שיפור של 53% בפרמטרים הקשורים לאוירודינמיקה של הרכב. *כדי לבלום 100-0 קמ"ש הרכב יזדקק ל-29.5 מ', 3 מ' פחות מ-458 עם צמיגים זהים. *כדי לבלום 200-0 קמ"ש הרכב יזדקק ל- 117 מ', 9 מ' פחות מ-458 עם צ…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני קניתי לפני כחמישה חודשים פיג'ו 5008 פרימיום שעלתה על הכביש בסוף שנת 2011 באוטו סנטר ירושלים. הרכב בוצע בעסקת טרייד אין שבה הוספתי עוד 58 אלף ש"ח על הפוקוס 2008 שהייתה בבעלותי. הרכב עבד תקין עד יום חמישי האחרון שבו הרכב שבק חיים,לאחר בירור עם מוסך מורשה יש בעיה בצילינד מס' 3 במנוע ולכן לפי האחראיות של אוטו סנטר (שנה או 20K ק"מ) יש לי אחראיות מלאה על המנוע. התקשרתי לאוטו סנטר לדווח ולשאול להיכן לגרור את הרכב מכיוון שהמוסכניק מבין שאני לא מטפל אצלו ומעוניין שאוציא את הרכב ממנו. כבר יומיים שאוטו סנטר אומרים שיחזרו אלי ולא חוזרים.. כאשר אני מתקשר הם מנערים אותי ואומרים שאין להם מה לעשות והם מנסים לבדוק איפה אפשר לתקן וכו.. לאחר יומיים של הצקות…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
שלום יש לי סיאט איביזה שנת 2000 מנוע 1600 גיר רגיל 75 כוס סוס דגם מנוע ALM אני לא יודע איזה מצבר אני צריך לשים לאוטו שלי כמה AH?? תודה רבה לעוזרים צריך דחוף
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
אשתי הלכה להחליף צמיגים השבוע, ביקשתי ממנה שתהיה איתי בטלפון בשביל לוודא שלא דוחפים לה איזה זבל במחיר אבסורד. בפנצ'ריה הציעו מגוון צמיגים, בחרנו ב Dunlop BlueResponse במחיר שנראה לי הוגן (340 שח לצמיג). היום בבוקר אני מסתכל על הצמיג, ורואה שרשום עליו בכלל Dunlop SP Sport FM800. בנוסף היא סיפרה לי שכשאחד העובדים ניגש להתקין את הצמיג, בא אליו מישהו אחר צעק עליו 'מה אתה עושה הצמיג הזה לא בסדר' ואז החליף לאחר (זה שהותקן). התאריך בסדר גמור (1315), אבל כמה שחפרתי - לא הצלחתי להבין מה בדיוק מותקן על הרכב. האם זה הצמיג שבאמת רכשנו, ודאנלופ פשוט לא רושמים בלוריספונס בשום מקום? (לא נשמע לי סביר) אולי אני סתם מגזים, אבל לי זה נשמע כאילו החליפו את הצמיג באיזה אח זול יותר, במח…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פורסם באתר סיני, המחליפה של וולוו S80.
הודעה אחרונה מאת ari C5,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)