Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני מקרים שקרו לי ועצבנו אותי מאוד:

1. הלכתי להחליף צמיגים ולעשות איזון גלגלים, הבחור, כדי להוריד את המשקולות הישנות מהג'אנט, חרט עם מברג בצורה אגרסיבית לכל אורך החלק הפנימי של הג'אנט. הוא היה יכול להוריד את המשקולות בלי לחרוט את כל הג'אנט.

2. כנ"ל, באיזון צמיגים במקום אחר, הבחור התקרב עם הג'ק כדי להרים את החלק הקדמי של הרכב, הג'ק היה קצת גבוה מדי ולכן קילף לי צבע מהחלק התחתון של סף הרכב.

ואני שואל, אין לי יכולת לצפות מראש את כל התרחישים שבהם אפשר לפגוע לי ברכב כאשר אני מגיע לבעל מקצוע. אני מצפה למידה מינימלית של כבוד לרכוש של אחר, במיוחד מבעלי מקצוע בתחום, מסתבר שזה לא קורה. האם אין מנוס ואני חייב להגיד לפני כל עבודה שאני סופר פדנט ואוי ואבוי אם יעשו לי נזק? כשאני מגיע לבעל מקצוע, מעבר לתקלה שכבר יש לי ואני מעוניין לסדר, אני לא רוצה לחזור הביתה עם נזק חדש שגרמו לי בבית העסק.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על אותו משקל, רכב נכנס לטיפול במוסך, המכונאים עובדים עם טבעות על האצבעות, שורטים את הרכב, גם כאשר רואים שמדובר ברכב פרטי מלוקק ושמור במיוחד. בעיה קשה. מצד שני כשאתה שומע כמה הם מרוויחים במשכורת אז אתה לא מתפלא מדוע מרביתם ברמה מקצועית ואישית כה נמוכה. וזה נכון גם להרבה תחומים נוספים, לא רק ברכב

• אחראי פורום
פורסם

אני סימנתי לעצמי מספר מצומצם של בעלי מקצוע שמניסיוני או מניסיון של חברים מכבדים את רכושו של הלקוח ואני מקפיד ללכת רק אליהם.

קרה שצריך מישהו "חדש"? מבהיר בנימוס שחשוב לי שלא יעשו כך וכך וגם עומד ליד הרכב.

אבל שוב - בטאקט ובכבוד, גם אם הם עקומים, הם לא משרתים שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
שני מקרים שקרו לי ועצבנו אותי מאוד:

1. הלכתי להחליף צמיגים ולעשות איזון גלגלים, הבחור, כדי להוריד את המשקולות הישנות מהג'אנט, חרט עם מברג בצורה אגרסיבית לכל אורך החלק הפנימי של הג'אנט. הוא היה יכול להוריד את המשקולות בלי לחרוט את כל הג'אנט.

2. כנ"ל, באיזון צמיגים במקום אחר, הבחור התקרב עם הג'ק כדי להרים את החלק הקדמי של הרכב, הג'ק היה קצת גבוה מדי ולכן קילף לי צבע מהחלק התחתון של סף הרכב.

ואני שואל, אין לי יכולת לצפות מראש את כל התרחישים שבהם אפשר לפגוע לי ברכב כאשר אני מגיע לבעל מקצוע. אני מצפה למידה מינימלית של כבוד לרכוש של אחר, במיוחד מבעלי מקצוע בתחום, מסתבר שזה לא קורה. האם אין מנוס ואני חייב להגיד לפני כל עבודה שאני סופר פדנט ואוי ואבוי אם יעשו לי נזק? כשאני מגיע לבעל מקצוע, מעבר לתקלה שכבר יש לי ואני מעוניין לסדר, אני לא רוצה לחזור הביתה עם נזק חדש שגרמו לי בבית העסק.

אני שואל אותך ומבקש שתענה בכנות -

הלכת למקום של ה"בזול" או שהלכת לאיזה פנצ'ריית בוטיק?

כי מה לעשות, רובנו חוטאים והולכים לחפש תמיד את הזול. והזול, מה לעשות, הוא זול. אתה לא יכול לצפות מפנצ'ריה שמוכרת צמיגים בזול ועובדת על כמויות שתתחיל לפנק כל ג'אנט במסאז' 4 ידיים. עובדים מהר, מתקתקים עבודה, ככה אפשר להתקין 30 צמיגים בשעה ולמכור בזול לישראלי הממוצע.

יש מספיק פנצ'ריות שבהם תמצא בעלי מקצוע שעובדים לאט, בזהירות ואפילו ישמחו לשבת לדבר איתך שעה על סוגי צמיגים. רק מה, יקר שם, אז אף אחד לא הולך לשם. ובגלל זה יקר שם, כי בשביל להוציא את היומית שלו הוא צריך למכור כל צמיג בכמה שקלים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין למה הוא צריך להוציא את המשקולת עם מברג כשיש לזה מצבת (פלאייר) יעודי שעולה גרושים ונמצא בכל פנצ'ריה. חאפר שמזלזל ברכוש של הלקוחות שלו ובאמת חבל כי לא היית יכול למנוע את זה. זה כמו שבמקום ג'ק הוא ישים את הרכב שלך על בלוקים. לא מקצועי וכדאי להזהיר את האנשים ממקומות כאלה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אין ל90% מהלקוחות מודעות לדברים האלה, אז למה שלעובדים יהיה?

החטא הוא לא לחפש את הזול, לגיטימי שתחפש את המחיר הכי משתלם.

גם אף אחד לא מבטיח לך בישראל שעבודה יקרה תהיה טובה יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני שואל אותך ומבקש שתענה בכנות -

הלכת למקום של ה"בזול" או שהלכת לאיזה פנצ'ריית בוטיק?

כי מה לעשות, רובנו חוטאים והולכים לחפש תמיד את הזול. והזול, מה לעשות, הוא זול. אתה לא יכול לצפות מפנצ'ריה שמוכרת צמיגים בזול ועובדת על כמויות שתתחיל לפנק כל ג'אנט במסאז' 4 ידיים. עובדים מהר, מתקתקים עבודה, ככה אפשר להתקין 30 צמיגים בשעה ולמכור בזול לישראלי הממוצע.

יש מספיק פנצ'ריות שבהם תמצא בעלי מקצוע שעובדים לאט, בזהירות ואפילו ישמחו לשבת לדבר איתך שעה על סוגי צמיגים. רק מה, יקר שם, אז אף אחד לא הולך לשם. ובגלל זה יקר שם, כי בשביל להוציא את היומית שלו הוא צריך למכור כל צמיג בכמה שקלים יותר.

כשחיפשתי להחליף צמיגים נסעתי למקום שקיבל ביקורות טובות ושנתן לי מחיר זול לצמיגים. ידעתי בדיוק איזה דגם צמיגים אני מחפש ולכן אין טעם שאלך למקום שיקח לי מחיר גבוה יותר. מעבר לזה, גם אם הייתי הולך למקום זול, אני מצפה מבעל מלאכה שיעשה את העבודה שלו כמו שצריך ושלא יגרום לנזק נוסף לרכוש שלי. אני באמת לא חושב שכדי שלא יגרמו לי נזק אני צריך ללכת למקום יקר יותר.

פורסם
אין ל90% מהלקוחות מודעות לדברים האלה, אז למה שלעובדים יהיה?

החטא הוא לא לחפש את הזול, לגיטימי שתחפש את המחיר הכי משתלם.

גם אף אחד לא מבטיח לך בישראל שעבודה יקרה תהיה טובה יותר.

פה נכנס תופעת הליסינגים,

לאף אחד לא אכפת מהרכב,

גם כשהם מחנים לידך ופותחים את הדלת.

Seat Ibiza FR

פורסם

רוב האנשים שיש להם ליסינג, לא איכפת להם ולא מזיז להם.

מעבר לכך, זה גם חלק מ"הנורמה" שבה מישהו מקבל שכר\תשלום נמוך, אין לו כל כך הרבה דברים שהוא ישמח לעשות.

וזה תופס לגבי הליסינג גם כן, הם משלמים תשלומים נמוכים למוסכים וכו', אז למה למוסך להתאמץ?.

האם זה מצדיק התנהגות נלוזה לרכבים וללקוחות?, לא יודע.

האם ככה זה נהוג בארץ?, כן.

האם ככה זה נהוג בחו"ל?, מאמין שכן.

מצד שני, כאשר אתה מגיע למוסך ומורשה ושמים לך ניילון על ההגה, על המושב, נייר על הרצפה של הנהג?.

לא תמיד זה מעיד אחרת ממוסך מדרכה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כשעבדתי במוסך מצאתי פתרון טוב לטביעת אצבעות, פשוט הלוואתי מחבר מעט onr, ובסיום העבודה (במידה והרכב ל נשלח לאחר מכן לשטיפה) עברתי עם מטלית מיקרופייבר ו onr.

ניקה מצויין, (זו המלצה על החומר הזה באותה הזדמנות).

לא יודע למה בעוד מוסכים לא משתמשים איתו או חומרים אחרים.

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במוסך מורשה יבואן שמים כיסויי ניילון כנראה כי היצרן מחייב אותם לשמור על רמה מסויימת.

גם רוב הרכבים שמגיעים לשם חדשים באחריות. היבואן לא מעוניין להחליף מושב נהג חשמלי עם כריות אויר רק כי מקודם העובד ישב על כתם גריז ולא שם לב.

יש מוסכים שמכסים את סביב תא המנוע במגבות כדי למנוע לכלוך ושריטות.

אבל זה גם תלוי באיך הרכב שלך נראה. בעולם אידיאלי אתה יכול להגיע עם יונדאי אקסנט דהויה ומאובקת ולצפות שהעובד יתייחס לזה כאילו מדובר בפרארי. במציאות לא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים עם מה שכתבו מעלי. השיטה שלי דומה:

1. משתדל ללכת אך ורק לבעלי מקצוע עליהם קיבלתי המלצות.

2. קובע מראש ומשתדל להגיע בימים שאינם עמוסים.

3. רוחץ את הרכב כמה ימים לפני שמגיע לשם.

4. לפני שנוגעים ברכב, מקבלים ממני הרצאה שלמה כמה חשוב לי לשמור עליו.

5. כמובן שלא עוזב את המקום ומפקח עליהם.

כל הנאמר לעיל נעשה בטאקט וברוח טובה.

במקרים בהם אני חייב להכנס למקום שאינני מכיר, מגביר בצורה משמעותית את העירנות שלי.

לצערי למרות כל המאמץ עדיין פה ושם נתקלתי בבעלי מקצוע שהזיקו לרכב בגלל חוסר עירנות. הפנמתי שאני במזרח התיכון, הפתרון הוא כנראה להגר למדינה אחרת :-)

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מעבר לכך, זה גם חלק מ"הנורמה" שבה מישהו מקבל שכר\תשלום נמוך, אין לו כל כך הרבה דברים שהוא ישמח לעשות.

זה גם משהו מעבר לזה. אין בארץ כבוד לאדם עובד, ולעבודה של אנשים, כולל עבודה של עצמך.

לכן יש כאן תופעות של זלזול והשחתה.

וזה לפעמים לא משנה כמה הבן אדם מרוויח על אותה העבודה, היחס זה מתחיל במנקה שבשבילו רטוב זה נקי, ו(לא)נגמר בראש ממשלה שכל הקדנציה עסוק באיפה לעשות עוד קומבינה כדי להכניס עוד כמה שקלים לחשבון בנק, ואז לקראת הבחירות להתחיל להתגרד ולהגיד שהנה ערבים רצים לקלפיות, כדי שאותו המנקה ממקודם יבחר בו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...