Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנוחות ברכבים החדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היוש לכולם.

הייתי רוצה לשמוע תגובות מבעלי מכוניות חדשות.

אני חושבת כבר תקופה ובדעה שהמכוניות החדשות לא נוחות.

אני בעלת ניסאן מיקרה, זה כמו לנסוע על קרש גיהוץ.

אני נוסעת בעבודה על יונדאי I20 החדשה, עדיפה על המיקרה אך עדיין לא נוחה בעליל.

להוריי סיטרואן סקסו - נוחה משמעותית משתי המכוניות הנ'ל.

אז לדעתכם האם זה ככה?

כמו שההתרשמות שלי היא לא כוללת, אלא רק כתוצאה מהמכוניות הנ'ל, והנושא לשאלה ולמטרה זאת - האם יש דגש במכוניות החדשות על נוחות?

וכמובן שאני מתכוונת למכוניות עממיות, ולא ליוקרתיות ויקרות.

ואני מצטרפת גם בשאלה, האם ברכב מסויים שמגיע מהיצרן, והמושב בו לא נוח, האם יש דרך להפוך אותו ליותר נוח ונסבל? בלי החלפות כסא וכאלה?

אני כבר מפחדת שכאשר אני יחליף את ניסו המכונית הבאה תהיה עוד פחות נוחה ונעימה לשבת.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם המושב בלבד מציק לך ?

כלומר נוחות זה מכלול של דברים:מושב כמובן וגישה נוחה לכפתורים, פינוקים, איבזורים וכד'.

לפעמים כרית קטנה בגב והרכב מרגיש אחרת :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

ההשוואה לא ממש מדעית. השווית בין סיטרואן, אמנם סאקסו (קטנה) אבל עדיין רכב של יצרן שמתגאה במשך שנים בנוחות של רכביו, לבין מיקרה - מכונית יפנית עירונית קטנה שהיא ברף התחתון מבחינת נוחות של מכוניות מודרניות - בלי לפגוע במיקרה, כמובן, היא עושה מה שהיא אמורה לעשות. גם I20, קוריאנית סבירה וקטנה למדי שלא אמורה להתחרות בטופ של הנוחות כיום. אם תקחי רכב מודרני אירופאי כמו סיטרואן C4, גולף וכו', תמצאי שהן נוחות מאוד ברוב המצבים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קניתי סקודה פאביה ב- 2008, הרכב מרגיש כמו קרש גיהוץ זאת לא מילה. כל בור אני מקבל פיצוץ לגב, על פסי האטה צריך לנסוע על 15 קמ"ש גג כי אח"כ יהיה מאוד חבל, המושבים לא רכים (אם כי אוחזים).

לעומת זאת הזמנתי פולו GTI ידנית שעוד לא כאן - אבל ניתן לומר מעכשיו שהיא יותר נוחה מהפאביה וסופגת יותר טוב, אולם מקפצת מעט בכביש גלי.

כנראה שסיטרואן/פיג'ו זו התשובה היום.

פורסם

ראשית - כמו שכבר אמרו, ההשוואה לסיטרואן לא הוגנת.

ולנושא - קיימת כיום נטיה להקשיח רכבים (מה שמכנים 'אופי גרמני'), מה שבא כמובן על חשבון הנוחות.

הסיבות מגוונות - החל מצמצום זוויות גלגול ע"מ להגביר את תחושת הבטחון בפניות וההנאה מהנהיגה, ועד אופנת הגדלת החישוקים שפוגעת גם היא בנוחות.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

המכוניות עליהן את מדברת נחשבות בלתי נוחות בעליל. תשווי תפוחים לתפוחים: סיטרואן סקסו מול סיטרואן C3 ואז תראי שהנוחות ברכב חדש לא נופלת מזו שברכב ישן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מצד אחד - נראה שהמושבים היום קצת פחות נוחים מהמושבים הרכים שהיו פעם.

מצד שני- אם משווים רכב לממשיך שלו (C4 כנגד הסאקסו או i20 מול הגטס) רואים שהנוחות השתפרה באופן רציני.

היום לרכבים יש מתלים עדיפים, ובעיקר גלגלים הרבה יותר גדולים, שכל עוד הם בחתך גבוה מונעים הרגשה של כל אבן ובור.

פורסם
מצד אחד - נראה שהמושבים היום קצת פחות נוחים מהמושבים הרכים שהיו פעם.

מצד שני- אם משווים רכב לממשיך שלו (C4 כנגד הסאקסו או i20 מול הגטס) רואים שהנוחות השתפרה באופן רציני.

היום לרכבים יש מתלים עדיפים, ובעיקר גלגלים הרבה יותר גדולים, שכל עוד הם בחתך גבוה מונעים הרגשה של כל אבן ובור.

מושבים רכים הם לא מתכון לנוחות אלא לכאבי גב.

זאת טעות נפוצה לחשוב שמושב הרכב צריך להיות רך. מושב טוב צריך להיות תומך במקומות הנכונים ורך רק במידה מועטה.

גם הנוקשות ה"גרמנית" היא לרוב לא דבר רע. היא בטוח עדיפה על ה"אוניות" האמריקאיות, הרכות, של פעם, שהיו מביאות את הנוסעים לכדי מחלת ים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
מושבים רכים הם לא מתכון לנוחות אלא לכאבי גב.

זאת טעות נפוצה לחשוב שמושב הרכב צריך להיות רך. מושב טוב צריך להיות תומך במקומות הנכונים ורך רק במידה מועטה.

גם הנוקשות ה"גרמנית" היא לרוב לא דבר רע. היא בטוח עדיפה על ה"אוניות" האמריקאיות, הרכות, של פעם, שהיו מביאות את הנוסעים לכדי מחלת ים.

הלוואי והייתי סובל מ"מחלת ים" כזו כפי שאתה מתאר (בעל מונית קיה ריו 2012).

אני יכול לספר לך שהייתה לי סובארו לגאסי מודל 1991 עד לפני 3 שנים ,והיא הייתה נוחה בכמה דרגות מה"ריו" ,אם במושב נוח בעל תמיכת גב תחתון מתכוונן ,ואם במתלים /בולמים רכים הרבה יותר.

ולא, זה לא בא על חשבון אחיזת כביש ,הלגאסי הייתה דבוקה לכביש עם אחיזה נהדרת והגה כוח שתקשר הרבה יותר טוב מההגה החשמלי של ה"ריו" .

הרגשתי את ההבדלים כבר בנסיעת מבחן ראשונה כשירדתי מהלגאסי ונהגתי ב"ריו".

וכאן מדובר ביפנית ישנה .

הלוואי והייתי יכול לנהוג/לעבוד עם chevrolet_caprice_classic_4.jpgשברולט קפריס קלאסיק דאז ,כפי שהיו המוניות בארה"ב בזמנו.

(כמובן מבלי להתחשב בנושא תצרוכת דלק)

אני יכול להבטיח לך שהנוסעים היו נהנים מכל רגע מהשיוט באמריקאית עם הכבישים המחורבנים לרוב בארצנו.

בברכה

מוטי

פורסם

עם כל הכבוד מיקרה זה לא רכב,הכיסא הכי גרוע שישבתי בו בחיי.

ואפילו עם מסתכלים עליו רואים שאין שום אבל ממש אפס תמיכה בצדדים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

אתה מתכוון לקיה ריו דגם לפני החדש? אם כן אתה צודק במיליון אחוז, מושבים מקרש לא תומכים, לאחר ישיבה של 10 דקות התחת מתחיל לכאוב, מתלים סופר קשים ששוברים לך תגב.

אבל האמירה על נוחות ירודה ברכבים יפנים בכלל לא נכונה, כנסי לטויוטה יאריס החדשה.

בכללי כל רכבי טויוטה היום נוחים ונוסעים כמו חמאה על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

הכל יחסי,

מצד אחד עם השנים דווקא יצרני הרכב - בעיקר יפנים וקוריאנים - למדו המון כיצד להפוך את הרכבים שלהם לנוחים יותר.

אני יכול להעיד ממקור ראשון כאחד שנהג שבע ומשהו שנים על קורולה 96 או במילים אחרות "מקרר יפני" על המעבר לקורולה 2007 - וואו איזה הבדל.

ואז מגיע הצד השני - אנשים כל הזמן רוצים לקנות רכב עם נתונים.

מהיר יותר, חזק יותר, יפה יותר, עם שיא של נורבורינג וכך הלאה.

האם כל זה נכון לרכב שנועד לשימוש על בסיס יום יום? לצערי, לא! זה בדיוק ההיפך מהנכון.

אנחנו רואים את קוטר החישוקים (ג'אנטים) הולך וגדל עם השנים ואת חתך הצמיג הולך וקטן - זה יפה, אין ספק שזה יפה ואולי גם מוסיף לביצועים אבל זה אסון לנוחות הנסיעה.

מה שהיה פעם 12, 14 או 15 אינטש היום הפך ל16, 17, 18 וגם 20 ברכבי יוקרה.

רוצים רכב מהיר יותר? הוא באופן אוטומטי מצוייד במתלים ובולמים קשים יותר ונמוכים יותר - עוד פגיעה בנוחות הנסיעה.

יש גבול למה שמושב נוח יכול לספוג.

ואז מגיע גם עוד היבט לגבי הנוחות והוא קטגוריית ועלות הרכב - קשה מאוד לצפות מרכב שנועד להיות COST EFFECTIVE גם נוח מאוד, זה באמת קשה.

ומצד השני רכב שנועד לתת ביצועים יפגע בנוחות שלו באותה הרמה למעט רכבי יוקרה בהם לקחו בחשבון את שני המשתנים.

תתמקדי ברכבים שבהם הנוחות היא משהו שנלקח בחשבון

רנו קליאו למשל.

או אם את כבר בוחרת ברכב שהוא יחסית זול - אל תלכי על הגרסא הבכירה שלו אלא דווקא יותר לכוון גרסאות הבסיס ביניים שם המנועים יותר קטנים אמנם אבל ביחד איתם גם המתלים והבולמים לרוב רכים יותר, קוטר החישוק קטן יותר וחתך הצמיג גדול יותר.

תעשי נסיעה ב500 בסיסית ואז תעשי נסיעה באבארת' - תשימי לב מי מהשניים היה נוח יותר.

תעשי נסיעת מבחן באופל קורסה בסיסית ואז תעשי נסיעת מבחן בגרסאת OPC - תראי מי מהשניים היה נוח יותר.

רוצה משהו שיפתיע אותך? - תנסי לנהוג בדאצ'יה או בMG3

או בניגוד למיקרה תנסי לנהוג על סקודה סיטי גו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום לכולם.

ושאלתי היא מה ניתן לעשות?

בתור בעלת ניסאן מיקרה, שלנהוג עליה מהבית לעבודה גוררת כאבי גב איומים.

למכור רכב? האם זה מצדיק?

ניתן לעשות משהו בנדון? לשפר את הנוחות? או כל פתרון אחר?

• תוכן חדש...