Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנוחות ברכבים החדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הערה קטנה אבל חשובה- במידה ואת קונה איזושהי כרית למושב, חובה שזו תיהיה כרית ייעודית לשימוש ברכב, קרי מצויידת ברצועות מתאימות לעיגון הכרית למושב הרכב כך שהיא תיהיה מהודקת אל המושב וללא יכולת תזוזה.

כל דבר אחר שתשימי על המושב ולא יהיה מקובע אליו ברצועות מתאימות- עלול לסכן את חייך במקרה של תאונה.

כרית שלא תיהיה מעוגנת אל המושב עלולה בעת תאונה להחליק על המושב (כשאת עליה כמובן) מה שעלול לפגוע בתפקוד חגורת הבטיחות ופה תפתחי את זה הלאה לראות עינייך.

בהצלחה.

קודם כל, לכל מי שקורא את השרשור - מה שהוא כתב זה הדבר הכי חשוב שניתן לקחת מכל הדיון הזה! לוודא שהכריות מעוגנות למושב היטב.

דבר שני, אני לא חושב שרכבים חדשים הם 'לא נוחים', חברת רכב לא תייצר מכונית חדשה בידיעה שהמושבים הם לא נוחים (סביר שהם לא יהיו אמריקן קומפורט, אבל לא כסאות עינויים כמו שאת מתארת) פה ככבר נכנס הדיון על תחושה סובייקטיבית - אני חושב שהמושבים במכוניות החדשות של קיה הם מאד נוחים (ספורטאז' וסיד בעיקר), אך יתכן שאת לא תסכימי איתי, וזה בסדר, העיקר שאת תרכשי מכונית שאת חושבת שהיא נוחה לחלוטין.

מה שאני יכול להציע לך לעשות זה או ללכת על פתרון קיצוני כמו למכור את המכונית (אם את יכולה) ולהחליף אותה במכונית שתהיה לך הרבה יותר נוחה, או ללכת על פתרון פחות קיצוני - להחליף את המושב בכסא הנהג - ככה את תוכלי לנהוג בנוחות (ואם תחליפי רק מושב אחד, זה לא יעלה לך הון תועפות).

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העניין מתמקד בכאבי גב תחתון.

ואת בטוחה שזה נובע ספציפית מקשיחות המושב?

אולי את יושבת עם גב מעוגל על כרית המושב? אולי את קצת רחוקה מהדוושות ולכן את צריכה להטות את האגן לפנים לעתים בזמן תפעול הדוושות? אולי את קצת רחוקה מההגה ולכן תפעולו מלווה בתנועות מיותרות של הגב?

אני שואל את זה כי בגדול מושבים במכוניות לא אמורים לייצר בעיות גב כאשר מסדרים את תנוחת הנהיגה מבחינה ארגונומית, וכן מאחר וכל פתרון אחר יהיה כרוך כנראה בהחלפת הרכב או בפגיעה בבטיחות המשנית של המושב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

להחליף כיסא זה הרבה יותר קיצוני מלהחליף את האוטו, להחליף כיסא זה אומר לרתך תושבות, להתאים את העיצוב והגודל, לפתור בעיות שצצו בגלל החוסר התאמה כמו פלסטיקים באיזור הכסא שאולי יפריעו לו לזוז קדימה ואחורה, בקיצור זה פרוייקט וזה לא להכנס לאוטודיפו ולבקש כסא טוב יותר ולחבר עם 4 ברגים.

זה יכול להיות פשוט אם לוקחים כסא מדגם מאובזר יותר של אותו הרכב, אבל אז זה קשה להשגה.

אולי גם יש לה כרית אוויר שמה מהצד של הכסא כמו שיש בחלק מהמכוניות? או חיישן לחגירה? מה תעשו עם אלו כל המציעי עצות לא ישימות? היא כבר פתחה שרשור על זה כאילו זה פעולה מעשית ויומיומית ללכת ולהחליף כיסא באוטו מודרני (לא באשמתה, זה מה שמציעים לה...)

ועוד לא דיברתי על זה שאף אחד לא יקנה אוטו יד שניה סטנדרטי שיש לו 2 כסאות קדמיים לא זהים.

מה כל כך קיצוני בלעשות העברת בעלות על אוטו גרוע למישהו אחר ולעשות עוד העברת בעלות על אוטו טוב? אם אוטו לא מתאים לך מחליפים אותו ולא מנסים להיות מהנדסי רכב, יש כל כך הרבה שיקולים בכל שטות קטנה אז בטח שבכסא שלם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

נסעתי 8 שנים בסקודה (פליסיה ופאביה) וחשבתי שכאבי גב תחתון בכל נסיעה הם הכרח.

ואז חזרתי לצרפתית (C4 פיקאסו) והפלא ופלא הכאבים נעלמו.

אפילו השבוע, יצא לי לנהוג מהים עם מגבת בגב שהתקווצ'צ'ה במהלך הנסיעה וכנראה גרמה לי להשען מעט קדימה, סיימתי נסיעה של 25 דקות עם גב דואב.

אני נוסע מעל 25K ק"מ בשנה וסוגר שנה וחצי ללא כאבים עם סיטרואן אחרי שנים של בעיות.

לא שמעתי על החלפת מושב, למעט רכב לנכה. לא יודע אם הייתי רוכש רכב עם מושב לא מקורי.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם
שלום לכולם.

העניין מתמקד בכאבי גב תחתון.

נסיעה של חצי שעה מלווה בכאבי גב עזים.

והרכב כאמור הוא ניסאן מיקרה 2014.

רויטלוש שלום!

אם את סובלת מכאבי שרירים כלשהם רק בנסיעה ברכב אחד ובאחרים לא הדבר נובע מתנוחת הנהיגה.

משהו בזוויות שבין אברי הגוף השונים לא מתלבש עליך טוב.

אי אפשר לדעת איזו זווית מפריעה לך.

זו יכולה להיות אפילו הזווית של כף הרגל על דוושת הגז!

אני מציע לך לשנות כל נסיעה זווית אחת - ידיים (הגה פנימה והחוצה) (הגה למעלה ולמטה), גב - (זווית גב מושב, או כרית גב תחתון)

ירכיים- (גובה מושב) שוקיים - (מרחק מושב, לשים לב למשענת לרגל שמאל!) כף רגל (עם עקבים ובלי). מקווה שלא שכחתי משהו.

אם אחרי כל הנסיונות אין שיפור פשוט תחליפי רכב, זה לא שווה את זה.

רק לפני שאת קונה חדש תעשי בו נסיעה של חצי שעה :wink:

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אז ככה, ההחלטה היא לשפר את הנוחות.

מה אתם מציעים לקנות? איזו כרית? תמיכה לגב?

אני מחפשת לקנות בסיס כזה או מושב לנוחות הגב.

הייתי בד'ר גב, אך לא אהבתי את מה שהציעו, דק נורא ולא נעים למגע.

• תוכן חדש...