רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם חזרתי מטיול בגרמניה שבמהלכו נסענו ברכבים מושכרים. הרכבים הוזמנו מהארץ. 2 פסאט סטיישן ידני ועוד רכב 7 מקומות. החברות תמיד רושמות במידה ואין הרכב הנ"ל מקבלים רכב מקביל, השאלה איפה אני מוצא את הרשימה הזאת של הרכבים המקבילים. ? ניראה שהם עושים מה שהם רוצים ובמעמד המסירה אין עם מי להתווכח. קיבלנו בפועל אוקטביה סטיישין 1.2 הכי עלובה בלי חלונות חשמל מאחורה. פורד קוגה ופורד c max . מי בינהם הוא מקביל לפסאט ? ניראה לי שלא קיבלתי מה שהזמנתי. איפה הרשימה ????
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכשתי וולוו S60 חדשה , הבחנתי כי קיימים 2 עוגנים בחלל הרגליים של הנוסע הקדמי האם מישהו יכול לומר לי לשם מה העוגנים מיועדים בבקשה ? תודה ראו צילומים. מ
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתיחת הפנים האחרונה שעברה טויוטה קאמרי הייבריד הותירה אחריה מכונית נאה למדי והשאירה אותה חסכונית כבעבר. כמה חבל שגם איכות החומרים והתנהגות הכביש אינם ברמה של מובילות הקטגוריה. וגם הנדסת האנוש סובלת מהקשר האמריקאי הברור. טויוטה קאמרי הייבריד - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
-
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמובן שברכבים עם 3 מושבים נפרדים מאחור, כמו הסניק והפיקאסו. באיזה רכבים נוספים זה קיים?
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
אין רכבות, ואנחנו 4 אנשים ככה שאם נוסעים ברכב זה 2 רכבים (מזוודות גדולות, לא נכנס כולנו ברכב אחד). האם הדרך היחידה החלופית היא לשלם מחיר הזוי של 140 שקל לכיוון לבן אדם במוניות הדר - נתב"ג?
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
- 1 תגובות
- 969 צפיות
היי חברים, מה נשמע? רציתי לדעת למה משמשים הכפתורים בהגה של פורד פוקוס (נמצאים שם החל מ2011, אני חושב). אני יודע שהכפתורים בחלק השמאלי של ההגה, מאפשרים ניווט והתמצאות במחשב הדרך של הרכב. האם הכפתורים בחלק הימני של ההגה, שולטים על מערכת האודיו? מבחינת ווליום, העברת שירים, תחנות וכו'. תודה!
הודעה אחרונה מאת amit94, -
- 18 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
או במילים אחרות, מה רמת האיכות של צמיג Hankook Kinergy Eco, מעבר לזה שהוא מוגדר "ירוק" וידידותי לסביבה? בשבוע שעבר קיבלתי את הגולף 1.4 בגימור טרנדליין. גימור זה כולל חישוקי מגנזיום בהתקנה מקומית בקוטר "15. כשאומרים חישוקים בהתקנה מקומית, אני מניח שבבונדר מפרקים את הגלגלים, מורידים מהם את הצמיגים שאיתם הגיע הרכב, ומרכיבים אותם (את הצמיגים) על החישוקים. קיבלתי את הרכב עם צמיגי Hankook Kinergy Eco במידה 195/65. עד אז חשבתי שצמיגי הנקוק מיוצרים בקוריאה, אך על הצמיגים כתוב שהם מיוצרים בהונגריה. שאלתי את הבחור שמסר לי את הרכב, "האם אלו הצמיגים שהגיעו עם הרכב ורק הורכבו על החישוקים"? לא היה לו ספק בכך. למה אני בספק אם זה נכון? האם הצמיגים האלה נחשבים לטובים מספיק, כד'…
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כנראה שנפל לי בנסיעה ולא שמתי לב, מחפש טסה אחת של מאזדה 3.. באיזור הדרום איפה אפשר למצוא וכמה זה אמור לעלות לי?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 929 צפיות
האמת היא שלא מצאתי אף פורום מתאים בגוגל לשאלה הזאת, אם תוכלו לעזור לי. אני צריך לנסוע לאזור מנות, אני אף פעם לא הייתי באזור שם ואני תמיד נזהר מאוד מכבישים מסוכנים, ראיתי בוויז שמכביש 2 זה מוציא אותי לכביש 70 ששם יש נסיעה די מרובה, הכביש הזה הוא כביש נורמלי או מסוכן? זה כביש שכולל ירידות מסוכנות או עליות עם סיבובים מסוכנים? אם אפשר לעזור למרות שזה לא ככ קשור לפורום, תודה
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 66 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
שלום חברים... כפי שחלקכם יודעים אני בחיפוש אחר רכב חדש שיחליף את האופל קורסה של אישתי. כי מאז שביתי האהובה נולדה, אישתי קיבלה את הקשקאי האהוב ונטול הדפיקות והשריטות שלי - היום היא פשוט נוהגת בקשקאי עד כאן קיטורי גברים נשואים אצתי רצתי לכיוון אולם התצוגה של דאצ׳יה, קצת ניירת והסברים כללים והופ יש מפתח. אציין לחיוב את גילי וליטל שהסבירו וטיפלו בלי יפה עד שברחתי להם עם הסנדרו. אז נתחיל בסביבת הנהג: הרכב הרגיש בנוי טוב אבל נטול פוצימוצי וחף מכל ניסיון לגרום לפנים הרכב להראות יוקרתי. הכל שם, יושב במקום (שלפעמים מזכיר לי מיקומים של שנות ה90 העליזות בכל הנוגע לכפתורים) ומוכן לעבוד עם תחושה שהכל יעבוד אחלה עוד שנים. אני בחור גדול, והכיסאות הרגישו לי בסדר…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אם זה לא שייך לפה תוכלו להעביר בקשה? פשוט לא מצאתי מקום אחר לפרסם בו. מישהו יודע איך מגיעים לבית המכס בנתבג? מכיוון לוד
הודעה אחרונה מאת Tair, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מעוניין להשכיר רכב גג נפתח בחוף המערבי של ארה״ב, מניח שהכי משתלם לקחת מוסטאנג או קאמרו. איזו חברת השכרת מומלצת?
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
- 1 תגובות
- 872 צפיות
שלום לכולם , קניתי לפני מספר ימים איביזה 2014 , אחלה אוטו, חמוד ואפילו יפה. אני חובב קאמפינג מושבע ולצערי גם סטודנט , אז הייתי חייב לקנות רכב קטן וחסכוני ולא ג'יפ כמו שהייתי שמח לקנות. בכל אופן , אני ממש רוצה להתקין גגון איכותי לרכב , אין לו מרזבים , ואני פוחד שמוצר לא איכותי ישרוט/יעקם את הפח של הרכב...שהוא די חדש...וחבל להרוס. יש למישהו המלצה לגגון כזה? מישהו עם איביזה 2009-2015 שהתקין כזה והיה מרוצה ? אשמח לתגובות , שנה טובה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
הכל התחיל לפני יותר משנתיים כשאני עם רישיון טרי ביד ואמא החליטה שזהו, כל הרחוב כבר החליף רכבים, עכשיו תורנו להחליף את הקורולה 2005 הליסינגית שהוחזקה אצלנו 6 שנים ועשתה עבודתה נאמנה וכאן התחלנו מסע ארוך במציאת רכב שיתאים לשנינו, מכיוון שאני באותה שנה מתגייס וחבל לקנות כל אחד בנפרד... אני משכתי לאזור צעיר יותר: מאובזר, מראה צעיר, האצ'בק ואפילו כוח יותר מהממוצע. אבל היא משכה לאזור ה"ברירת מחדל": יפנית 1600 ורצוי סדאן 4 דלתות. בקיצור ? מאזדה 3 ואז יום אחד ראיתי את הספורטבק, גרסת ההאצ'בק של הלנסר, מי הכיר אותה? מי שמע עליה בכלל? ולמה קוראים לה ספורטבק אם היא נראית יותר סטיישן? החלטתי לבדוק עליה... ובול! יפנית, טיפה'לה יותר כוח ומאובזרת (במיוחד בגרסא…
הודעה אחרונה מאת Menro, -
מוניות לנכים
מאת itsik170- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחרונה התחלתי לראות על הכבישים מוניות ברלינגו וג'אמפי עם מעלון לנכים. אכן שינוי מבורך, פעם היו יחידות ספורות של מוניות כאלה, פתאום בחודש האחרון הם התחילו להתרבות. למישהו יש מושג למה פתאום רואים יותר מוניות לנכים?
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קראתי על מרצדס חדשה. והיה כתוב שיש לה גיר פלנטרי 7 הילוכים. רק שבמקום ממיר מומנט יש מצמד. מה ההבדל בעצם בין הגמר החדש של מרצדס לגיר רובוטי חד מצמדי שאנחנו מכירים.
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יונדאי חושפת בקוריאה את הדור הבא של ה-i35 אלנטרה. תציע ממדים מעט נדיבים יותר, תא נוסעים מאובזר ואיכותי יותר אבל תמשיך להשתמש באותם המנועים והגירים של הדור הקודם. אצלנו מתישהו במהלך 2016 http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2241/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i35-%D7%90%D7%9C%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A4%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 742 צפיות
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.engie&hl=en היכן אפשר להשיג את המתאם ל-OBD II ? באפליקציה שולחים אותי לאליקפרס ואני לא יודע להזמין משם. אז אם אפשר לינק מאיביי, או יותר טוב משהו מהארץ, אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת MichaelCohen, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, בטח נתקלתם בתופעה, אם יש לכם פתרון לבעיה המטרידה, אשמח.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, האם ישנה סיבה מדוע אין שימוש בתמרורים 309 ו310 בישראל? אומנם את רוב זמני בכביש אני מעביר באזור חיפה אך גם בנסיעות לאזורים יותר מרוחקים לא הבחנתי בתמרור הזה אף פעם. הסיבה היחידה שעולה בראשי לאי הצבתו היא תרבות הנהיגה בישראל בה מורגלים לקחת זכות קדימה ולא לקבל, אך האם כך הדבר?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
או במלים אחרות, רנו מנסה לעשות גולף סקסית. לדעתי, מאוד הצליח להם, עם חרטום אסרטיבי בסגנון הטאליסמן ואחוריים מחוטבים, בסגנון הקליאו הנוכחית. http://carpassion.it/esclusivo-renault-megane-2016-le-prime-foto-ufficiali/ התמונות המופיעות באתר הן של גרסת ה-GT, דרגה אחת מתחת ל-RS העתידית. להלן תמונות מאותו מקור, של גרסה רגילה, גם אם ברמת גימור מהודרת למדי.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
אז נתקלתי בדבר הבא: http://api.app.evo.co.uk/editions/uk.co.dennis.evo.195_8/data/2814_0d129f1c3fcb93b9be399443206496a4/web.html המסקנה הראשונה היא שהR הכי טובה, הקופרה והמגאן אחריה, הGTI אחריהן, הM135i אח"כ ולבסוף הVXR. אפשר גם ללמוד כאן כמה דברים אחרים: 1. הלאון קופרה היא עסקה טובה מאוד בישראל 2. הגולף R היא לא כזו עסקה טובה בישראל (אמורה לעלות 15% מעל הקופרה, בארץ 40% יותר!). 3. הפידבק על ה135 קצת מפתיע, זו מכונית שהעיתונות מאוד אהבה כשיצאה ועכשיו קצת פחות. היא עדיין מרגישה יותר מיוחדת מכל הוט האצ', לדעתי. 4. המגאן היא קלאסיקה. 6. הGTI היא.. GTI. אבל, המחיר שלה בארץ פשוט לא ריאלי אל מול הקופרה (צריך להוסיף לGTI כמעט 50K באבזור בשביל להתקרב …
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 840 צפיות
הרכב היה של אבא שלי אבל גם אני נסעתי איתו לא מעט, ורציתי לשתף פרטים כללים: הרכב שנת 2003 נקנה לפני כ 4 שנים עם סביבות ה 140 אלף, ונמכר עם 210 אלף קילומטר. עמידות החומרים: בגדול הופתעתי. אין שום דבר מקרקש, מתקלף או שבור. פנים הרכב ניראה מעולה והכול באיכות טובה למרות 12 השנים שעברו מאז שהוא עלה על הכביש. מנוע גיר: מעצבן כפי שהיה מהתחלה. התיבת ההילוכים פשוט איומה. לא מתנהגת, מסרסת את המנוע, ולא חלקה. אמינות : כאן דעתי חלוקה. באופן כללי האמינות הייתה די טובה. ב 4 שנים של נהיגה אגרסיבית למדי, כאשר הרכב כבר ותיק בקילומטראז', התקלות העיקריות שהיו זה ממיר קטליטי שהתחרבן, ידית איתות שנשברה , ורדיאטור שנסדק. וזהו בגדול. מה שהעיב על האמינות זה ה…
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
קיבלתי את הפיקנטו 1.0 אוט' המסקרנת להתרשמות שלי, של אשתי ולתרגול בהחלפת פאנצ'ר. זה מה שיצא: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2238/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%98%D7%95-1.0-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98--%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם וברוכים הנמצאים, כפי שאתם רואים אני חדש כאן, ומקווה להנות ולהפיק תועלת מהפורום הזה. יש לי שאלה, בעיקר לבעלי מאזדה 3 או למוסכניקים שבינכם: לפני כמעט חודשיים קניתי מאזדה שלוש אקטיב מודל 2012 . בובה של אוטו במצב מצויין, עם קילומטאז' נמוך מחברת השכרה (בעלים קודמים), ויש איזה רעש מוזר שאני שומע מהחלק האחורי של האוטו מדי פעם כשאני מאט את הרכב בהדרגה תוך לחיצה על דוושת הבלם, זה לא קורה תמיד, וגם לא כשאני מאט רק תוך הורדת רגל מהגז, זה רעש שנשמע קצת כמו טרטור מן תוק תוק כזה, קצת קשה לי לתאר את זה במילים, אז אם מישהו נתקל ברעש כזה, ויודע על מה אני מדבר ויכול לאמר לי ממה הוא נובע, אני אודה לו מאד.
הודעה אחרונה מאת BlackChallenger, -
מעונין לשמוע את דעתכם על המכשיר החדש.. חשבתי לעשות הזמנה מחול ולשלוח את זה עם חברת שילוח לישראל, האם זה אפשרי מבחינת המכשיר כאילו מכשיר מארהב יעבוד בארץ? ומאיפה אני קונה עידכונים מתאימים? ומישהו יודע בערך מה המידות של החבילה (לחברת שילוח..)
הודעה אחרונה מאת sapancool, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
השמועות אכן נכונות? בסרטון רשום שבפוקוס יש גיר אוטומט אבל לא מקפידים להגדיר אותו אם זה DCT או CVT למשל.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי מישהו יכול להפנות אותי למחשבון ליסינג שעובד ומעודכן ל 2015 ?
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
***** מעביר את ההודעה לפורום הטכני ****
הודעה אחרונה מאת noti, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 37 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
טוב, לא ממש על הכביש אלא על מגרש סגור אבל בכל זאת. הרכב נראה פצצה, לדעתי הולך לתת בראש להרבה מתחרים. שמעתי שיש כמה בכירים בענף הרכב שכבר הזמינו אופטלגין פרטים נוספים בהמשך...
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -