Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אני מבין שאין במלאי? הרי אחד הרעיונות שלהם הוא הספקה מיידית.

זה דווקא אומר שהם מוכרים יותר מהציפיות שלהם שזה נחמד. גם אם הרכבים שלהם לא מושלמים, אין ספק שיש אנשים שזה מתאים להם.

כן, כמו שרשמתי למעלה, לא היו להם רכבים במלאי אבל אמורים להכנס להם רכבים במהלך החודש.

סנדרו בפקק עם הקלאץ הגבוה והתיבה הקשה... רחמים...:twisted:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, קיבלתי את הרכב לפני מספר ימים ואני יכול לשתף בכמה התרשמויות ראשוניות כשבגדול, אני בהחלט יכול לאשר ולאושש את הדברים שקוראים ורואים בביקורות שמופיעות באתרים זרים ולהוסיף כמה פרטים. נתונים לגבי צריכת דלק עדיין אין לי וזה גם קצת מוקדם לפני שהכל התיישב.

תמיד לוקח לי קצת זמן עד שאני מוצא תנוחת ישיבה נוחה ברכבים חדשים והעובדה שההגה לא מתכוונן טלסקופית לא עזרה לזה אבל מרגע שמצאתי תנוחה כזו אז הרכב נעים ונוח. אני יושב גבוה, משקיף על הנוף ודי כיף לי שם למעלה. הרעשים בפנים בהחלט נסבלים כשמדובר בעיקר ברעשים מהצמיגים (תלויים מאוד בסוג הכביש) וקצת רעשי רוח במהירויות גבוהות.

אני עדיין בשלב ההרצה של המנוע ולכן אני נזהר שלא לקרוע אותו אבל יש לו כוח. לא עליתי לירושלים אבל עשיתי איתו כמה עליות די תלולות והוא מושך יופי. התיבה היא לא תיבה של אוטו ספורט גרמני וההחלפה של ההילוכים היא טיפונת מגושמת אבל בסה"כ היא בסדר גמור. כבר 15 שאני לא נהגתי ברכבים ידניים והייתי בטוח שזה יטריד אותי הרבה יותר מכמה שזה באמת מטריד אותי בפועל. רדיוס הסיבוב קטן וקל להסתובב. מבחני הרכב שלה טענו שזוית הגלגול משמעותית אבל באמת שכדי להרגיש את זה צריך להכנס לפניות במהירויות גבוהות מהמקובל. הרכב יושב על הכביש היטב. הוא יציב, הוא צפוי, הוא לא מתרסק על בורות ובסה"כ שיכוך המהמורות שלו די טוב. ההגה קצת דק יחסית למה שאני רגיל מהרכבים האחרונים וההיגוי הוא לא סופר מדוייק אבל עדיין הוא ממש בסדר (והסטנדרטים שלי הם בעייתיים כי אני מגיע מב.מ.וו.).

איכות הגימור של הרכב עושה רושם טוב. אין קרקורים, חריקות או רעשי פלסטיקה אחרים. הפלסטיקה היא מהזן הנוקשה אבל היא נראית סבבה לגמרי. ארגונומית, המתגים לא ממוקמים בצורה מושלמת, ידית האיתות טיפה קצרה וחלק מהמתגים (הפחות חשובים) מצריכים איתור במהלך הנסיעה. מראות הצד קטנות ולא מקומרות בקצה וזה אומר שיש בליינד ספוט רציני שמחייב להזיז את הראש בעת מעבר נתיבים.

מערכת האודיו חמודה, מתחברת לנייד ומתפקדת גם בתור דיבורית וגם מאפשרת לשמוע מוזיקה מהנייד (A2DP). בנוסף יש לה כניסות USB וAUX והסאונד בהחלט סביר אבל מתחיל להתעוות כשמגיעים לעוצמות של ערסים. יש מערכת ניווט מובנית אבל אף מערכת ניווט שכזו לא מתחרה בוויז. מערכת האודיו והניווט תומכות בעברית למי שהעניין רלוונטי עבורו. הדיבורית המובנית בסדר מינוס וכשהמזגן עובד במקסימום אז קשה לצד השני לשמוע את הנהג.

ה40 ומשהו מעלות שהיו היום אפשרו למשוך את המזגן לקצה. במהלך הנסיעה הוא עבד יופי וקירר כמו גדול אבל בזחילה בפקקים ובעמידה בטלה בחניון אחרי עמידה של שעות בשמש היה לו קצת קשה.

מבחינת מימדים, חנתה לידי היום סוזוקי sx4 והמימדים שלהן זהים. זה קצת לא יפה אבל במהלך הנסיעה בה פיתחתי מידה מסוימת של רחמים כלפי נהגים שדחוסים באלטו/i10/פיקנטו/סיטיגו למיניהן... הם יושבים שם רחוק למטה ונראים כאילו די צפוף להם וזה לא שהרכב שלי עלה הרבה יותר. יכול להיות שאני אצטער על זה מבחינת האמינות אבל בחו"ל טוענים שהרכבים האלה אמינים למדי וזה גם דגם שהושק ב2012 כך שאני מאמין שמחלות הילדות שלו מאחוריו.

הביטוח המקיף עלה כ1800 שקל (אבל יש פה תנאים מיוחדים והנחה מיוחדת במסגרת ועד עובדים) ולא היו דרישות מיגון מעבר לאימובילייזר שקיים ברכב.

בגיזרת הביזאר, היה לי מקרה שהאוטו צפצף במהלך פניות ובסופו של דבר גיליתי שזה נבע מזה שהנחתי את התיק הכבד על מושב הנוסע והוא חשב שיושב שם אדם לא חגור.

עד כאן כרגע ואני אעדכן ברגע שאני אוכל לתת אינדיקציות ברורות לגבי צריכת הדלק.

פורסם

תודה רבה על הסקירה (החשובה כי היא הראשונה פה בפורום ממישהו שרכש את הרכב).

אני אשמח אם תחזור בעוד, נגיד 5K ק"מ ותדווח יותר לעומק, כולל חסרונות- תשתדל להיות אובייקטיבי ולא ליפות אותם, כמו שהרבה אנשים עושים כשהם רוכשים ומרגישים צורך להצדיק את הרכישות (שלא תמיד מתיישבות עם הצרכים של אותם אנשים). להפך, אני מאמין שדווקא יעריכו סקירה של "התאכזבתי" מכזו של "הכל מדהים".

בכל אופן, תתחדש ותהנה!

פורסם

ראשית, תתחדש !

שנית, היה משהו שנשאר לי בראש כסימן שאלה מהדהד - הקלאץ.

ציינת שהייתי בפקקים היום -איך היה?

נ.ב.

קטע שבחרת להשתמש במילה "בסדר" לא מעט

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

תודה על הסקירה, בהחלט הראשונה שקראתי בארץ.

לקחת איזה תוספת אבזור?

מה באמת כוללת האחריות והאם כדאי לשדרג ל5 שנים? (מניח שזה יעלה את הערך בזמן מכירה)

כמובן אשמח לעוד עדכונים והתרשמויות לאחר עוד כמה אלפי ק"מ...

תתחדש ותהנה!

פורסם
תודה על הסקירה, בהחלט הראשונה שקראתי בארץ.

רק רגע,

הסקירה הראשונה הייתה שלי !

הראשונה בארץ !

נכון שקיטרתי להחריד. אז מה - אבל קיטרתי ראשון :)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם
ראשית, תתחדש !

שנית, היה משהו שנשאר לי בראש כסימן שאלה מהדהד - הקלאץ.

ציינת שהייתי בפקקים היום -איך היה?

נ.ב.

קטע שבחרת להשתמש במילה "בסדר" לא מעט

בנושא הזה כתבתי פה בשירשור בזמנו(ביצעתי נסיעת מבחן עם חבר פורום קרוב לזמן שפורסם השרשור) שהמנגנון של הקלאצ' פה מגניב לאללה, הוא לא "עולה" ישר כמו קלאצ' רגיל אלא עולה לאט ובהדרגתיות ומונע "זריקת קלאצ'" מנגנון מגניב שנתקלתי בו גם בA קלאס שכורה באירופה, מעניין באיזה רכבים הוא קיים ואיך זה עובד

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
רק רגע,

הסקירה הראשונה הייתה שלי !

הראשונה בארץ !

נכון שקיטרתי להחריד. אז מה - אבל קיטרתי ראשון :)

צודק :)

התכוונתי לביקורת ראשונה של מישהו שאשכרה קנה את הרכב (יצא לי לראות רק אחת כזאת על הכביש).

אבל גם מהביקורת שלך התרשמתי לחיוב מהרכב.

פורסם

בעניין הקלאץ', אני מסייג שוב שהרכב הידני האחרון שהיה לי היה מודל 96 שמכרתי בשנת 2000 והייתי נהג צעיר. מאז אני יכול לספור על אצבעות כף יד אחת את מספר הפעמים שנסעתי ברכבים ידניים כך שכושר ההשוואה שלי מוגבל ומלכתחילה הנחת העבודה שלי היתה שאני הולך לסבול מקיומו. אחרי ההסתייגות הזו אני אציין שהקלאץ' מרגיש לי "בסדר" ואני מסתדר איתו היטב. חראם לי על הקלאץ' ברכב שהוא שלי ולכן לא ניסיתי לזרוק אותו כדי לבדוק אם הוא הידראולי וממילא קשה לי להשוות...

לעניין ה"בסדר", שוב, אני מגיע מב.מ.וו. שעלתה פי שלושה... אין לי ציפייה שרכב ב70K עם מנוע פיצפון יציג תכונות דומות כשמה שעניין אותי זה אם יש פה פאקים מהותיים שמורגשים מאוד ובמקומות החשובים אני לא מרגיש שיש כאלה. אז כן, ההיגוי לא נורא מדויק, אחיזת הכביש לא משובחת, הגימור בינוני וכך גם הארגונומיה של הפקדים. הפח בב.מ.וו עבה הרבה היותר ומרוחה עליו שכבת צבע בריאה הרבה יותר... זה לא כוחות... זה גם לא אינדיקציה לכלום... הרכב היחיד שהיה לי והיה דומה במידת מה לרכב הזה היה מרצדס A190 מודל 2000 שעד כמה שאני זוכר הציג היגוי פחות מדויק, אחיזת כביש פחות טובה והוא היה מתרסק על כל מהמורה בכביש (הוא היה מפורסם בזה) מהצד השני הנדסת האנוש של המרצדס ההיא היתה טובה יותר. היתה לי גם מאזדה 3 מהדור הראשון ואני לא חושב שאיכות הגימור במאזדה ההיא היתה יותר טובה מזו של הסנדרו אבל גם המאזדה לא נחשבה מכונית עם איכות גימור גבוהה. זו המהות של ה"בסדר".

בגזרת הפחות בסדר יש את הדברים שציינתי בתחילת החודש כמו מתגי החלונות הספק תמוהים ספק קמצניים, גלגלים שרק נראים כאילו הם סגסוגת אבל הם בעצם הנדסה מתחכמת של גלגלי ברזל עם צלחות תואמות ואני יכול גם להוסיף את זה שהגלגל הרזרבי הוא קטן וכתוב עליו בגדול שאסור לנסוע איתו מעל 80 קמ"ש (פה אגב קצת "עבדו עלי" כי שאלתי במעמד הקניה ואמרו לי שזה גלגל בגודל מלא) אבל הם גם יכלו למכור אותו עם קיט ניפוח...

לגבי תוספות האבזור, לקחתי צבע מטאלי וחיישני רוורס (הותקנו בארץ ע"י אדי מערכות והם לא מקוריים). הוספתי גם כסף עבור 5 שנים אחריות באמת מתוך הנחה שבזמן המכירה זה במינימום יהפוך את הרכב לאטרקטיבי יחסית לכאלה שאין להם אחריות.

פורסם

ראיתי כזה כמה פעמים. אוטו שנראה לא ממש קטן, אפילו ביחס למשפחתית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...