Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו 1.0 אוט' - מבחן דרכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה, אחלה סקירה!

האמת אני נהנה הרבה יותר לקרוא סקירות על מכוניות עממיות פשוטות מאשר סקירות על מכוניות ספורטיביות או רכבי יוקרה.

ראיתי במפרטים שלדגם 1.0 יש בדיוק את אותה גיר כמו ב 1.25 עם אותם יחסי העברה בכל ארבעת ההילוכים.

רק יחס העברה סופי קצר יותר ב 1.0 - משהו כמי 1:4.5 לעומת 1.4.3 ב 1.25.

שמתי לב מהו סל"ד שיוט ב 100 קמ"ש?

האם יש נעילה מרכזית מקורית עם שלט מובנה במפתח?

האם יש מושב אחורי מתפצל 40/60?

הי

לגבי הנעילה בשלט - זה קיים רק בדגם המפואר (גם ב1.2 ליטר בEX ).

מושב אחורי מתפצל (לפחות אצלי 1.2 בליסינג שזהה באיבזור ל1.0).

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שיחסית לשאר המותגים והדגמים בקטגוריה, הקיה נותנת תמורה משובחת..

הדבר היחיד ש"מפריע" לי בפיקנטו זה שיש הרבה ממנה על הכביש.. אני אוהב להיות מיוחד :-)

פורסם

תודה על הסקירה, באמת כיף לקרוא דברים מפי משתמשים מן השורה, להבדיל מ"כתבות רכב", זה יותר down-to-earth-י כזה.

בכל אופן מספר נקודות;

בתור מישהו שירד מרכב הרבה יותר חזק, לא הרגשת במחסור בכח?

המנוע הזה לא הרגיש לי זריז ברכב ידני שהיה לי, אתה קראת לו זריז באוטומטי, אני מבין שהכול יחסי אבל.. wat?

זכור לי בHyunDay כשכמה חבר'ה פה נהגו בi10 1.0 אוטומטית, רובם ככולם קיללו את הרכב על היותו עגלה מתה בלי סוס, למיטב ידיעתי אותו המנוע ואותו הגיר שיש בפיקנטו, ושוב אני שואל - wat?

אולי אתה ניחנת ביכולת לשפוט רכב באופן יחסי לקטגוריה ובאובייקטיביות בלי להתייחס למושב שהכיל את ישבנך מספר דקות לפני שהתיישבת בקיה, אם כן לא נותר לי מה לומר למעט שאפו.

ככה או ככה, אחלה סקירה, מחכה לעוד :mm_yeah:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סקירה מעולה!

כתיבה יפה, עניינית וקולחת. עושה רושם שגרסתה הנוכחית בהחלט מהווה תמורה טובה למחיר.

המשך לכתוב לנו סקירות כאלה, עשית לי חשק גם לקחת אותה להתרשמות.

פורסם
תודה על הסקירה, באמת כיף לקרוא דברים מפי משתמשים מן השורה, להבדיל מ"כתבות רכב", זה יותר down-to-earth-י כזה.

בכל אופן מספר נקודות;

בתור מישהו שירד מרכב הרבה יותר חזק, לא הרגשת במחסור בכח?

המנוע הזה לא הרגיש לי זריז ברכב ידני שהיה לי, אתה קראת לו זריז באוטומטי, אני מבין שהכול יחסי אבל.. wat?

זכור לי בHyunDay כשכמה חבר'ה פה נהגו בi10 1.0 אוטומטית, רובם ככולם קיללו את הרכב על היותו עגלה מתה בלי סוס, למיטב ידיעתי אותו המנוע ואותו הגיר שיש בפיקנטו, ושוב אני שואל - wat?

אולי אתה ניחנת ביכולת לשפוט רכב באופן יחסי לקטגוריה ובאובייקטיביות בלי להתייחס למושב שהכיל את ישבנך מספר דקות לפני שהתיישבת בקיה, אם כן לא נותר לי מה לומר למעט שאפו.

ככה או ככה, אחלה סקירה, מחכה לעוד :mm_yeah:

ברור מאליו שהאוטו לא בר השוואה לג'ולייטה. 101 כ"ס ובערך 15 קג"מ הפרש די מבהירים את זה. אבל:

א. בהחלט בוחנים מכונית בהתאם לקטגוריה. לי זה לא היה כ"כ קשה כי נהגתי על חלק ניכר מהמתחרות שלה. יהיה דבילי להשוות את הפיקנטו לג'ולייטה, המבחן יהיה מאד קצר - הקיה עדיפה במחיר הקניה והאחזקה, בחניה ובצריכת הדלק, הג'ולייטה בכל היתר. אפשר גם בלי לנהוג.

ב. מכיוון שאני בכל זאת רגיל לקצב התקדמות מסויים, לחצתי. מי שלא מפחד מללחוץ על הגז, מקבל גם מהמכוניות האלה קצב סביר לחלוטין (יחסית, כמובן). בפיקנטו זה לא נורא בגלל בידוד טוב יחסית לקטגוריה. אם לא לוחצים, לא זזים, כפי הרושם אותו קיבלה דווקא אשתי, שמשקל הרגל שלה פרופורציונלי למשקל הכללי שלה [emoji6]

שוב תודה על המחמאות!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באמת אחלה כתיבה!

לי ולאשתי יש קיה פיקנטו ושנינו מרוצים מאד! אמנם בהתחלה חששנו בגלל כל מיני שמועות לא נכונות אבל בגדול אנחנו מאד מרוצים, לי יש רק דברים טובים להגיד עליו.

הדגם החדש מסקרן...

פורסם

בשם עכברי העיר שמחפשים משהו זול וטוב וגם לא יוצאים לנסיעות ארוכות אלה רק אם זה לבקר את סבתא שולה בעפולה, הפיקנטו פשוט נוצרה בשבילנו. מדובר במכונית היפראקטיבית עם הרבה תמרון שמחנה בקלות ולא מעכבת אף אחד שזה אולי הדבר הכי ידידותי לסביבה שאפשר לעשות בגוש דן.

פורסם

אחלה ביקורת, ואחלה של רכב, שכרתי כזאת ידנית לפני כמה חודשים - שקטה מאד ובגיר ידני גם חסכונית.

מייצרת קצב מספק לתנועה פרברית, מחוץ לעיר פחות אהבתי - אבל לרוב הקהל זה יספיק.

המרווח גם לא רע - אבל מאד הפריע לי חוסר היציבות במהירות בינעירונית ומשקל ההגה המלאכותי במיוחד.

מרגיש כמו רכב צעצוע עירוני - שזה בערך מה שהוא אמור להיות.

נ.ב.

מה הסיפור של התגובות הפיקטיביות האלה מעליי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
נ.ב.

מה הסיפור של התגובות הפיקטיביות האלה מעליי?

שאלה מצוינת. תמוה משהו - האוטו מספיק טוב כשלעצמו, התגובות האלה מורידות את הרמה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפני שנתיים בחנתי את הפיקנטו (1.25 ל') עבור אשתי. ההתרשמות הראשונית היתה חיובית, בנסיעת מבחן קצרה עלתה יפה את עוקף נו"ש עם שלושה מבוגרים. במחשבה שניה האשה החליטה שהיא מרגישה לא מספיק בטוחה ברכב זה לקו חיפה יקנעם, הוחלט להגדיל את התקציב ולרכוש סופרמיני (שבסופו של דבר עברה אלי, אשה הנוגת ב-SX4).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוקף נו"ש הכוונה לכביש דורי?

לגבי חיפה-יקנעם, דווקא לדעתי הפיקנטו מספיקה לזה יופי, בוודאי ב-1.25.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אכן הכוונה לדורי. יש גם עוקף נשר, הלא הוא 705.

ראשית מדובר בתחושת בטחון, לא במשהו אוביקטיבי.

שנית- אל תשכח שבקצה הדרומי יש קצת עליות ביקנעם, בקצה הצפוני הרבה עליות בחיפה מבחינתנו פרויד, נחל גיבורים, פיק"א\רופין על בסיס יום יומי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגלל העליות של יקנעם אשתי פסלה את ה-1.0, אבל לדעתי ה-1.25 צריכה להספיק. נקודת הייחוס שלה היא ליאנה 1.6 אוט', לא C63 :lol:

מצד שני, ברור שהתחושה היא סובייקטיבית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם אשתי נהגה 4 שנים בליאנה ועוד 3 במאזדה 3 1.6 שגם לא גבורה גדולה, והעליות הן של חיפה (אז גרנו ליד האוניברסיטה), כך שההשואה היתה ברורה לה.

הבעיה המרכזית היתה תחושת חוסר ביטחון ברכב כה קטן. לא צריך לספר לך על כביש 70/75. ה-SX4 זריזה ברמות שונות לגמרי מהליאנה ומאפשרת לה להשתלב היטב בקצב התנועה המהיר בכביש זה כאשר אינו פקוק. וכמובן שתחושת הישיבה הגבוהה תורמת את חלקה (גם אשתי מתנשאת לסביבות 1.5 מ', אולי אצבע יותר).

פורסם

RK - אחלה סקירה ואחלה כתיבה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...