Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
באמת באמת אחלה סקירה. נהגתי על הלנסר כמה וכמה ופעמים ומה שכתבת עליה דיי מתאים לרשמים שלי, חוץ מנקודה אחת (וחצי, בערך). ההתנהגות והנוחות.

הלנסר הזאת היא אחת המשפחתיות הנוחות (מבחינת מתלים נטו. המושב, תנוחת הישיבה ובידוד הרעשים לא מרהיבים) יותר שיצא לי לנסוע/לנהוג עליהן היא רכה מאוד, עד לרמה של רפיסות אפילו. אם היא לא נוחה לך בעיר, כנראה שעם הרכב הבא שלך אתה עומד להתאכזב.

ההתנהגות שלה היא הרבה דברים, אבל "כיפית" היא לא אחד מהם. אין לה מספיק כח כדי לפתח קצב נורמלי, ועם זאת יש לה אפילו פחות אחיזה, מה שביחד עם החתך הגבוה של הצמיגים גורם לה להימרח בכניסה לפחות או יותר כל פניה ולצאת לתת היגוי במהירויות לא מאוד סקסיות. דווקא ההגה כבד יחסית ושולח מספיק פידבק, אבל לצערי אפילו הגה של קארטינג לא היה עוזר לה. אולי עם ג'אנטים גדולים יותר שימזערו את תת ההיגוי...

בתור מכונית משומשת משנת 2011, היא דווקא אופציה חביבה מאוד. מעוצבת, מגניבה, אמינה, נוחה, ויכולה להיות אפילו די חסכונית. בתור רכב חדש אני לא מבין מי אשכרה שם עליה כסף אמיתי משלו.

לא זכור לי שהייתה מתיחת פנים, אבל לפני חודשיים בערך נהגתי על אחת מ2015 והיא הרגישה לי יותר רכה ולא מרוסנת, יכול להיות שעשו איזה עדכון קטן ונהגת על אחת מתוחת פנים. בכל מקרה רשמתי שיש לה הרבה מגבלות אבל ביחס למתחרות שלה ב2010/2011 לא מצאתי אחת יותר מהנה. היחידה שיותר ניהנתי ממנה הייתה סיוויק האצ'בק אבל עלתה 20K יותר. אני מתכנן להגדיל את הצמיגים מ205/60R16 הנוכחיים ל215/45R18, זה יהיה יותר יפה ואולי גם ישפר את המצב

גם אמינות של מיצובישי, גם יכולות של מכונת זמן, מרשים!

:-)

חחחח יום אחרי רציתי לערוך את התוכן כדי להוסיף ולתקן אבל משום מה אי אפשר

עריכה אחרונה על ידי Menro

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם
מעניין הקטע של הטיפול כי ברכבים אחרים שלהם ההוראה היא פעם ב 20K או שנה.

גם אני בעל מיצובישי לנסר 1.8 2009, 4 דלתות.

הטיפולים הם אכן פעם בשנה או כל 20K, ולא כמו שצויין כאן.

מה אני יכול להעיד על הרכב זה שאותי הגיר מעצבן, הייתי מעדיף גיר פלנטארי רגיל. היתרון כמו שנאמר הוא בשיוט.

דרך אגב הכי טוב שהגעתי זה 1:11, וזה נע בין זה לבין 1:10.

אצלי הוא כבר נסע 50K, אפס תקלות מכאניות. מה שכן, הצבע במכסה המנוע התחיל לדהות (כמה כתמים במרכז) אחרי ארבע שנים, ולפני כמה חודשים לקחתי את הרכב לצביעה, זה הפריע לי בעין - במיוחד בצבע של הרכב שלי - אדום בורדו.

ליאור.

פורסם (נערך)
גם אני בעל מיצובישי לנסר 1.8 2009, 4 דלתות.

הטיפולים הם אכן פעם בשנה או כל 20K, ולא כמו שצויין כאן.

מה אני יכול להעיד על הרכב זה שאותי הגיר מעצבן, הייתי מעדיף גיר פלנטארי רגיל. היתרון כמו שנאמר הוא בשיוט.

דרך אגב הכי טוב שהגעתי זה 1:11, וזה נע בין זה לבין 1:10.

אצלי הוא כבר נסע 50K, אפס תקלות מכאניות. מה שכן, הצבע במכסה המנוע התחיל לדהות (כמה כתמים במרכז) אחרי ארבע שנים, ולפני כמה חודשים לקחתי את הרכב לצביעה, זה הפריע לי בעין - במיוחד בצבע של הרכב שלי - אדום בורדו.

ליאור.

במחשב הדרך של הרכב ובספר טיפולים כתוב שהטיפול הבא בשנה הבאה או עוד 30K ק"מ,

אין לי מושג למה אצלך זה כל 20K :|

ודרך אגב גם לי יש כל מיני כתמים כאלה במכסה מנוע, אבל כנראה פחות רואים בגלל הצבע.

האוטו נראה ממש שמור, לא חבל שהולכי רגל בטעות ישרטו לך אותו כשינסו לעבור בחלק של המדרכה שנשאר להם?

תאמיני לי שאם היו הולכי רגל הרכב לא היה על המדרכה, אני נולדתי בשכונה הזאת, ומניסיון? עובר כאן אולי בן אדם אחד ביום וגם הוא הולך על הכביש. מה גם שהמדרכה בהמשך הייתה חסומה אז ... ;-)

עריכה אחרונה על ידי Menro

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

סקירה נהדרת! תודה!!

באפריל עברתי מלנסר 2009 שנקנתה חדשה ללנסר ספורטבק 2015 חדשה ואיתה כבר עברתי 10000 ק"מ (עם הקודמת - 140000 ק"מ).

הסקירה של רועי היא מנקודת מבט של בן 20 ומשהו ואני בן ששים ומשהו אז מעניין להשוות התרשמויות.

ואני יכול גם להשוות עם הלנסר הקודמת.

אז ראשית לצד החיוב:

רכב כייפי, קל מאד לנהיגה. יציב, גבוה וזה יתרון לקשישים והאמינות מוחלטת.

השוואה בין 2009 ו 2015:

למרות המנוע החלש יותר (109 כ"ס), הקודמת מרגישה יותר חזקה ועם ביצועים טובים יותר בעיקר בהאצות הביניים וזה בגלל הפלא שנקרא "גיר פלנטרי"... היא גם יותר חסכונית לפחות ב 10%. בחדשה אני עובד יותר עם ההחלפה מההגה אבל רציתי גיר אוטומטי... הגיר בחדשה ממש מסרס את הרכב אבל כשמתרגלים, הוא, בואו נאמר, בסדר. אגב, יצא לי לנהוג לאחרונה במרצדס C רציפה וזה עולם אחר לגמרי.

תא הנהג: צר לי אבל גם כאן אני מעדיף את הקודמת. שלא יהיו אי הבנות: החדשה היא איכותית (ועד היום למרות שעברתי "קצת" יותר רכבים מהרבים כאן, אני לא מקבל את המונח "פלסטיק חלול"...). איכות ההרכבה שכל כך זכתה ל..בואו נאמר..מנוד ראש מאניני הרכב, הוכיחה את עצמה בקודמת ולאחר 140K ק"מ לא נשמע קירקוש ואפילו לא קירקושון... החדשה עברה איתי כבר 10K ואותו כנ"ל.

ההבדל העיקרי שהוא גם החולשה העיקרית של הספורטבק הוא המסך שמרכז מיליון פונקציות שאני לא משתמש בהן והוא ההיפך הגמור מהנדסת אנוש. גם הספר של המערכת (למעלה ממאה עמודים באנגלית, רוסית, יפנית ועוד שפות של מגדל בבל אבל לא בעברית) לא הצליח ללמד אותי איך מכבים את הרדיו... או איך מבטלים רעשים (לך תדע שהפעלת הRDS היא באמצעות פונקציה שנקראת PTY וגם אז זה לא עובד...). בקיצור, פעם פעם היה לי ברכב רדיו "תדירן" AM והנה ברכב החדש, המודרני והעדכני אני מעביר ל AM כדי לשמוע רדיו...ממש התקדמנו.

המסך של המערכת (מסוג JVC) לא נראה טוב ברוב שעות היום ואי אפשר לכוון אותו ידנית אליך.

אז כל זה חסרון גדול לעומת הלנסר הקודמת שהיתה עם פנל פשוט ובלי מסך ועם רדיו שעבר כמו שצריך ואפשר היה לכבות אותו....

יציבות: כנראה שבאמת החליפו צמיגים כי החדשה מאד יציבה ומרגישה בטוחה גם בדרכי עפר או כבישים מתפתלים וגם בכביש שש. הקודמת הרגישה יציבה מלכתחילה).

בטיחות: כאן ייתרון גדול לחדשה ודווקא בגלל המסך: האוטו מצוייד כסטנדרט במצלמת רוורס, במערכת מובילאיי שעד שיש לך אותה אתה לא מבין איך היא מצילה אותך ממצבים (טוב בעיקר למבוגרים כמו אמא של פות"ש), 7 כריות אויר (גם הישנה), איזופיקס לילדים (נכדים...) גם בישנה (שהיה לא הכי נפוץ ב 2009).

תא הנוסעים בחדשה כמו הישנה מאד נוח וכנראה בחדשה הכיסאות עברו שידרוג בהשוואה לרכב שפות"ש קנה כי אני נוהג הרבה ובגילי המתקדם לא מרגיש את הגב אחרי נסיעה לנכדים בגליל (אגב, המרצדס שהיא חדשה לגמרי, איכזבה בסעיף הזה מאד).

הבגאז' מהווה ייתרון גדול בחדשה ופות"ש לא הזכיר שניתן להגדיל את הנפח על ידי הורדת הרצפה שלו...

רעשים: אני נוהג הרבה אבל מתון ולכן אני לא שומע רעשים מי יודע מה. החדשה יותר שקטה מהקודמת אולי כי המנוע החזק יותר, מתאמץ פחות.

קניה ושירות: אתה קונה רכב באולם התצוגה ומתחתן עם המוסך. הסיבה העיקרית שבגללה קניתי שוב לנסר (השלישית בתולדותיי..) היא השירות ועיקר השבחים מגיעים למוסך "אוטורן" ברעננה שהם לא רק מיקצועיים אלא גם הפגינו יושר (כתבתי על זה פעם כאן).

המחיר ששלמתי, 120K שקלים נמוך בהרבה ממכוניות מקבילות.

בקיצור ואחרי הכל, מומלץ כרכב חדש ועוד יותר מומלץ כרכב משומש בגירסה הרגילה עם הבגאז (הליסינג).

רועי, תתחדשו ותהנו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אחלה סקירה,

מוזר שמהמנוע 1.8 שלך מיצובישי הוציאו 143 כ"ס ואילו מנמנוע באאוטלנדר שלי שהוא 2 ליטר הם הצליחו להוציא רק 148 כ"ס.

גם מהאאוטלנדר החדשה הם הוציאו רק 150כ"ס ב6000 סל"ד.

מקנא בך שהחלפת את הפנסים הראשיים לכאלו עם אנגל אייז וDRL (כי הפנס הוא אחד לאחד כמו בEVO ויש המון פנסי אפטרמרקט) לעומת האאוטלנדר שלי ששם הפנס רק נראה בעל צורה דומה כשבפועל הוא שונה לחלוטין מהלנסרים.

מי החליף את הפנסים אתה או היד הקודמת?

פורסם
אחלה סקירה,

מוזר שמהמנוע 1.8 שלך מיצובישי הוציאו 143 כ"ס ואילו מנמנוע באאוטלנדר שלי שהוא 2 ליטר הם הצליחו להוציא רק 148 כ"ס.

גם מהאאוטלנדר החדשה הם הוציאו רק 150כ"ס ב6000 סל"ד.

מקנא בך שהחלפת את הפנסים הראשיים לכאלו עם אנגל אייז וDRL (כי הפנס הוא אחד לאחד כמו בEVO ויש המון פנסי אפטרמרקט) לעומת האאוטלנדר שלי ששם הפנס רק נראה בעל צורה דומה כשבפועל הוא שונה לחלוטין מהלנסרים.

מי החליף את הפנסים אתה או היד הקודמת?

אם אני לא טועה יונדאי וקרייזלר היו שותפים בפיתוח הרכב וכנראה שגם במנוע. יש מצב שזאת הסיבה. בקשר לפנסים, יש המון כאלו באיביי (גם לאאוטלנדר), אבל האמת שאני קניתי ממישהו בארץ שבטעות הזמין שני זוגות :-)

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם
בקשר לפנסים, יש המון כאלו באיביי (גם לאאוטלנדר)

הרבה? בזמנו מצאתי באליאקספרס אחד (וגם במחיר מופקע) אם מצאת ויש לך קישור אני אשמח, כי לא מצאתי אפילו פנס אפטרמרקט אחד כמו שלך שמתאים לאאוטלנדר.

שים לב שלא מדובר על אאוטלנדר ספורט או בשמה האחר RVR.

פורסם
הרבה? בזמנו מצאתי באליאקספרס אחד (וגם במחיר מופקע) אם מצאת ויש לך קישור אני אשמח, כי לא מצאתי אפילו פנס אפטרמרקט אחד כמו שלך שמתאים לאאוטלנדר.

שים לב שלא מדובר על אאוטלנדר ספורט או בשמה האחר RVR.

איזה שנה האאוטלנדר שלך?

Mazda 6 2.0L 2008

• תוכן חדש...