Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלהבתם מהפאסאט החדשה אבל אתם עדיין מחפשים משהו עם קצת יותר אופי? קצת יותר חספוס? מנוע עתיר נפח שאינו מוגדש טורבו? אולי הנעה כפולה לימי השלג? יכול מאוד להיות שהדור החדש של סובארו B4 יתאים לכם יותר.

ה-B4 החדשה מציגה שיפור משמעותי לעומת קודמתה כמעט בכל סעיף אפשרי, אבל היא עדיין לא מעודנת ומהונדסת לעייפה כמו הפאסאט או הסופרב.

סובארו B4 החדשה - מבחן דרך

%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-6.JPG

%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-10.JPG

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

נראית הרבה יותר טוב מהדגם הקודם שהיו חסרות בו פרופורציות בהכל (החל מגודל וצורת הפנסים עד גודל הגלגלים, שלא משנה באיזה קוטר תמיד נראו לא מספיק גדולים).

עדיין לדעתי הדגם הכי יפה (שעדיין נראה עדכני, כי הזה שהיה לפניו גם נראה מעולה לדעתי אבל יותר משדר ניינטיז) הוא זה ששווק בין 2003-2009.

פורסם

אותה מסקנה היתה לי מגרסת הקלאסיק!

אהבתי את הרכב אבל משהו היה חסר.

בסך הכל רכב מעולה, אך ליד המתחרות הולך קצת לאיבוד.

בעצם לכל הדורות של הלגאסי היה אופי, אך פעם היו טיפה חלשות, פעם לא מאובזרות, ופעם סתם מכוערות.בהשוואה על הנייר הסובארו תמיד הפסידה למתחרות.. בעצם גם את מבחן אולם התצוגה לא עברה..

IMG-20150704-WA0022.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ניראית יותר טוב מהדור הקודם אבל עוד יש לה מרחק לעבור עד הדגם של תחילת שנות ה2000

יום טוב גם לך

פורסם

כמה הערות אחרי 3 חודשים עם אאוטבק:

בגלל מבנה סטיישן, מרווח הראש מעולה והאוטו נותן תחושה מרווחת מאוד. גם עם 3 מבוגרים + כסא בטיחות + בוסטר, הנוסעת מאחור ציינה שנוח לה.

באאוטבק, הצמיגים גם כן בגודל 18" אך עם חתך גבוה יותר (יש גם גרסא עם 17). לא נסעתי בגרסת הסדאן, אך אצלי שיכוך המהמורות בהחלט טוב.

לגבי פתח ההטענה - נו.. סטיישן + רכב ארוך. זו לא חוכמה גדולה.

מהמולטימדיה, אני ממש לא נפלתי. הכפתורים גדולים וזה מצויין, אבל הפיצ'ר שמקליט את הרדיו גרם לי כבר פעמיים לאבד תחושת זמן (ואין לי מושג איך לכבות אותו).

בנוסף, יש פיצ'ר mirror link מובנה ברדיו. כמה דבילי שהוא דורש גרסת אנדרואיד 4.2 ומטה ואפליקציה תואמת בגרסה 1.0 כשגרסה 1.1 (שלא תומכת בגרסא המוקדמת) יצאה הרבה לפני שהאוטו יצא לשוק.

בנוסף, לרדיו יש נטייה לשכוח תחנות שהוכנסו לזיכרון אחרי מספר ימים, אך יתכן וזו דפיקות מקומית של הרדיו שלי.

יש גם נפילות בדברים קטנים כמו auto רק בחלון נהג, keyless רק בדלתות הקדמיות ולא באחוריות ואין hill hold. האוטו מתדרדר בעליה כמו קורולה רובוטית.

צריכת הדלק שאני משיג היא 1:10. לא מצליח לשפר אותה בינתיים. לא יודע לגבי צריכה עירונית, כי האוטו לא מכיר דרכים כאלו.

לגבי זריזות היתר שצוינה במבחן.. על איזו זריזות מדובר? אני יודע שהשוואה לGTI הקודמת לא הוגנת, אבל זה מה שאני מכיר. יתכן ומול המתחרות הישירות הוא זריז. לא יודע. אני מתרגל לזה לאט לאט.

אחרי כל החסרונות, מבחינתי האאוטבק אוטו נהדר. הוא עונה על הצרכים שהצבנו מהאוטו בצורה כמעט מושלמת (וזאת בלי להזכיר את עניין השטח - כי ההתייחסות פה לB4)

כמעט - כי הוא עגלה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

זריזות יתר זה עניין יחסי, אתה יודע. יחסית לדור הקודם של ה-B4 הדור החדש מרגיש כמו מטוס.

יסלחו לי כל אוהבי תוצרת גרמניה, בלי להזכיר שמות ספציפיים של קונצרנים גדולים, אבל למרות שמדובר במכונית לא מאוד מלוטשת הייתי מעדיף אותה בכל יום על פני מכוניות מנהלים אחרות. גם בגלל האמינות והאחריות, אבל גם בגלל החספוס הקטן הזה שעושה את הרכב למה שהוא. אולי יום אחד, כשיהיה לי כסף להחזיק גם טנדר 4X4 לסופ"ש וגם רכב מנהלים ליום-יום, אני אקנה לי איזו סובארו B4 או אאוטבק. אבל יותר סביר להניח שפורסטר, תכלס הוא יותר עושה לי את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאחר השוואה סופית קצרה לפאסאט (שיקרה ממנה בלא מעט כסף) המסקנה הייתה שהB4 פחות טובה,

מעניין בעוד 10 שנים במבחן הזמן לעשות השוואה בינהם מבחינת אמינות והוצאות אחזקה (שרידות כפועל יוצא) שם אני מאמין הB4 תנצח ובגדול, ולמי שקונה רכב לטווח ארוך אז ההפסד הקטן של הסובארו עכשיו כנראה יתקזז אח"כ.

פורסם

פעם בכמה שנים יוצא להם עיצוב סבבה לגמרי, הדור ההוא שהיה זמין ב3.0R SPEC היה כזה, הדור הנוכחי גם כזה. כל מה שהיה בין-לבין נראה כאילו עוצב ע"י מתלמדים בחברה.

יום אחד, כשיהיה לי מספיק כסף להחזיק ג'ימני לשטח ומשהו קצת יותר מעודן ליום-יום, בהחלט אשקול את הB4.

(כמובן בתנאי שלא ישנו את העיצוב שלה למשהו יותר גרוע, עוד פעם)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מבלי להתייחס לרכב עצמו, לפי התמונות אפשר להבין שאוטו דיפו זכו במכרז לאספקת ג'אנטים לסובארו.

מה נסגר? גם בפולקסווגן המצב דומה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

מה אני יכול לאמר -

אני נוסע היום על ה2010 שהיתה של אבא שלי - שני ליטר דגם TOP

אבא שלי נוסע בדיוק על מה שאתם רואים כאן בתמונות - פרימיום לבנה, 18 אינטשים ו2.5 ליטר

ה2010 שנמצאת אצלי נעימה יותר, רכה יותר ועצלה יותר.

ה2015 סה"כ זריזה אבל קצת יותר נוקשת בגלל קוטר וחתך הצמיגים וכיול מתלים יותר ספורטיבי.

אני באמת מתכוון מתישהו בשבועות הקרובים לעשות השוואה בין השתיים אבל סה"כ אני יכול לאמר שהדגם של ה2010 סה"כ מתנהג טוב על הכביש, המתלים וגובה הרכב קצת גבוהים מידי בשביל שהיא תהיה מכונית שפונה ל"נהג" אבל הAWD, ההיגוי ותיבת הילוכים מאפשרים לרכב הזה לשייט ב150 קמ"ש בשקט, היא לוקחת את רוב הפניות ביציבות טובה מאוד - אמנם אני לא מנסה "להתגרזן" איתה ואני לא משווה אותה למכוניות שמצויידות לנהיגה טכנית אבל ביחס לעממיות יש לה יתרון.

ה2015 עושה את זה טוב יותר וגם יש לה יותר נפח במקביל והיא נראית יותר טוב.

רק שתדעו שאם חשבתם שה2010 היתה גדולה - ה2015 ארוכה יותר ורחבה יותר - למען האמת היא רחבה יותר מטויוטה קאמרי ב2 ס"מ ולרכב שהוא כבר בגודל כזה זה לא מעט.

בארה"ב היום הדגם של 2015 מקבל הרבה מאוד שבחים וזה בגלל השילוב של AWD (שם הם צריכים את זה הרבה יותר מאתנו בגלל תנאי מזג האוויר) ביחד עם תיבה רציפה שנותנת צריכת דלק טובה, מחיר מעולה ואבזור מעולה - היא היום המכונית הכי מומלצת שם ואפשר לראות את זה בהרבה מאוד סרטונים ביוטיוב.

רק שחבילת האבזור שמקבלים על הרכב הזה בארה"ב שלא לדבר על דגם ה3.6R לא ניתנת לרכישה כאן בארץ וזה מאוד חבל כי:

1. קרוז קונטרול אדפטיבי - מאוד מוצלח, הרכב בולם בעצמו בעצם וגם חוזר למהירות שקבעתם לו לשיוט.

זה עדיין רחוק מלהיות מה שעשו באינפיניטי Q50 שם הרכב יכול לנסוע באופן כמעט אוטונומי - אני יכול להראות לכם סרטון ביוטיוב בו הבן אדם נוסע בכביש מהיר ולא נוגע בהגה או בדוושות למעלה מ16 קילומטר.

2. מערכת להתראה על שמירת הנתיב

3. מערכת סטריאו עם רמקול סנטר וסאב וופר

ויש שם עוד כמה מערכות בטיחות אבל רק שלושת הסעיפים שמניתי מעלה היו יכולים להביא את הרכב הזה למצב שהרבה יותר אנשים היו חושבים לרכוש אותו.

בארץ שלנו בה הAWD הוא בעיקר גימיק או לפחות עניין של נוחות נסיעה - חוסר אבזור כמו שמניתי למעלה שם אותה במקום תחרותי לא טוב בעוד בארה"ב היא מובילה כרגע את השוק העממי.

חבל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סובארו ארה"ב התחילה לשווק לאחרונה את מערכת ה "איי סייט" דור 2 בהרבה רכביםמתוצרתה. וזה המצב גם ביפן.

לאירופה ולישראל עוד לא שולחים רכבים עם המערכת הנ"ל שאחראית לכל מה שהזכרת לעיל.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...