רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
האם מחשב הדרך (זה שמראה ברכב את מס' הק"מ שנצברו פר ליטר) לוקח בחשבון גם הפעלת מזגן? שהרי ידוע שעם מזגן, צריכת הדלק גבוהה יותר. כלומר, נניח שתיאורטית אני נוסע בדרך ישרה במהירות קבועה ומחשב הדרך מראה קבוע 1:14- האם כיבוי המזגן יביא לשינויים בפרמטר הזה (ישפר את ניראות הצריכה), ולהיפך?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 2 תגובות
- 914 צפיות
מועדים לשמחה, למישהו יש ניסיון חיובי או שלילי עם מכון הטסטים טסט אין (test in) שנמצא בת"א? מעוניין לבדוק שם רכב.. שאו ברכה.
הודעה אחרונה מאת BenM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני חודש רציתי לרכוש רכב מסויים, אך הוא עוקל ע"י רשות השידור, אני רוצה לאתר את הרכב ולקנות אותו. 1) האם אפשר לקנות רכב ישירות מרשות השידור 2) איך אני מאתר את המכרז של רשות השידור ואת הרכב הספיציפי הזה. תודה לכולם, רון.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם יצרני רכב יודעים בוודאות כמה ק"מ כל חלק באוטו יחזיק עד שימות\יעשה בעיות? ואם כן , האם הם בודקים את זה בתהליך הייצור? כל זאת בהנחה שאין פגם בייצור או משהו -(ריקוליישן). חג שמח.
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
שבת בבוקר, טלפון מחברים- הבן החייל רוצה לקנות אוטו, ראינו שיש כזה דבר סוויצ' - זה אמיתי? איפה הקאצ' ? אנחנו מדברים, החייל מצטרף לשיחה, ואחרי שהחליט מה שהחליט, רוצה לרכוש סיאט איביזה ידנית שמופיעה באתר. הצעתי להצטרף אם הוא ימצא לנכון כאשר יאתר אוטו מעניין, וביום ראשון ביקש אם אוכל להצטרף בשלישי אחה"צ לסוויצ' יחד עם האבא. מגיע למקום, ממתין לי רק החייל, האבא בעבודה ואמר שאם "דיסקו" נמצא הכל בשליטה. מכיוון שהייתי שם הן כמוכר רכב, הן במסגרת יום פגישה מסודר לאנשי קארספורום, וגם שלחתי לשם קונים ומוכרים החלטתי הפעם להגיע כאנונימי. לא מכיר, לא שמעתי, לא יודע. כבר בכניסה מתפנה אלינו נציג המכירות ושואל מה נרצה קודם - לראות את האוטו או לשבת ולדבר. אנחנו מעדיפ…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
NOTE 1.2 אוטומט - הנחה של 7,000 ש"ח מייקרה - ידני - הנחה של 16,000 ש"ח למחיר של 59990 מייקה - אוטומט - הנחה של 20,000 ש"ח למחיר של 79990 אלמרה - שני הגרסאות בהנחה של 10,000 ש"ח למחיר של 108,000 ש"ח ג'וק - שני הגרסאות בהנחה של 7,000 ש"ל למחיר של 122990 ו 132990 בהתאמה קשקאי - הנחה של 7,900 לדגם אסנטה ו- 9,000 ש"ח לשאר הדגמים אלטימה - הנחה של 17,000 למחיר של 157990 NV200 - הנחה של 8,000 ש"ח למחיר של 132990
הודעה אחרונה מאת vadvadim, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5 אלף צפיות
בימים האחרונים עומד קטנוע מסוג הונדה בכניסה לבאר שבע. מדובר על הרמזור הראשון בכניסה מכיוון אופקים - פניה ימינה לטכני. הקטנוע נראה שלם ומדגם חדש יחסית. הקטנוע לא נעול בשום התקן ופשוט יושב ומחכה על הרגלית. אבק רב כבר מכסה אותו. מאוד מוזר איך אף אחד לא "אסף" אותו אחרי זמן כה רב כי הרי מדובר בכלי מאוד גניב. אולי יש איזה סיפור מעניין מאחורי הנטישה?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
עמדתי לפתוח את זה בפורום ייעוץ אבל השאלות הן לא ממש על הרכב אלא יותר על עניינים בירוקרטיים שנוגעים לכל הרכבים החשמליים. אני שוקל לקנות רכב שני לבית לנסיעות קצרות והרעיון של חשמלית ממש קורץ לי. הפלואנס היא רכב די גרוע ואני לא מעוניין בהן. בפועל, הניסאן ליף היא הרכב החשמלי היחיד שנמכר בארץ אז אין יותר מדי אלטרנטיבות. למזלי אני די מחבב אותה. העניין שמטריד אותי הוא הטווח, שאמור בגרסאות החדשות לעלות ל250 ק"מ (בפועל אולי 200) אבל עדיין לא מתחרה ברכבי בנזין. אז מה שמטריד אותי זו הרגולציה על הטעינה. אנשים שדיברתי איתם מחו"ל אומרים שאין להם בעיה לשמור על מטען נוסף בתא המטען ולטעון בכל מקום עם שקע. לפי מה שהבנתי בטר פלייס ייצרו מצב שבו אין אפשרות כזו ואפ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי המרצדס C400 עולה 470K והמרצדס C450 AMG עולה 570K מה אתם יודעים על ההבדלים בניהם? (מבחינה מכנית, לא אבזור) ההבדלים שאני יודע עליהם הם: מנוע חזק יותר ב 30 כ"ס כאשר העליה נובעת משינוי לחץ הגדישה לא שינויים מכניים. בולמים אדפטיביים זהים לאלו שנמצאים ב C63 AMG ברקסים משודרגים (צלחות קדמיות מחוררות ואחוריות רגילות, יכול ליהיות שיש גם הבדל בקוטר הצלחות בלימה) מערכת פליטה מעט חופשית יותר. ואני חושב שיש גם שינוי בתוכנה של הגיר שהוא יעבוד מהר יותר. האם קיימים עוד שינויים? אתם יודעים האם גם המתלה עצמו (קדמי ואחורי) מגיע מה C63 או רק הבולמים?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 890 צפיות
שלום לכולם , בירשותי טויוטה יאריס SOL שנת 2010 רובוטית. יש בירשותי את הספר הרכב , אני רוצה להזמין פנסי ערפל , הייכן אני מוצא את מספר המק"ט של הרכב? בספר רכב? ברכב עצמו?
הודעה אחרונה מאת xxgalxx, -
-
מיצובישי מציגה מתיחת פנים ללנסר הזקנה שהושקה ב2008 - לא הגיע הזמן לדגם חדש ?! כנראה שלא, לפחות בינתיים... החברה מעדיפה להשקיע משאבים ברכבים היותר גבוהים שלהם (ASX, אאוטלנדר, פג'רו). ואת העודף להשאיר לקטנות בשביל השווקים המתפתחים (אטראז', ספייסטאר וכ'ו). בין לבין החליטו למתוח מעט את הפנים של הלנסר ולהוסיף תאורת לד סביב פנסי הערפל, כמה נגיעות בפגוש הקדמי שנותן מראה יותר מחויך ופחות כועס, חישוקי 18" נוספו להיצע, עוד שני צבעים, כמה נגיעות בתא הנוסעים עם פלסטיק שחור ומערכת מולטימדיה חדשה (שכנראה תחליף את הנוכחית של כלמוביל), מערכת שמע משודרגת, שקע USB ולטענתם שיפור בתיבת ההילוכים הרציפה. האבזור הבטיחותי נשאר זהה וככל הנראה גם המנועים ( 1.6, 1.8 ) מה יהיה איתם? כא…
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חודשיים לאחר ה-L200 טרייטון החדש נוחת בישראל גם טויוטה היילקס החדש, דור שמיני למשפחת הטנדרים רבת המעללים של טויוטה. יש שלדה חדשה וקשוחה מבעבר, יש מנוע טורבו-דיזל חדש וחסכוני יותר ויש קצת יותר אבזור. המחיר לא השתנה ויחל ב-227 אלף ש"ח לדגם הידני או 256 אלף ש"ח לדגם האוטומטי טויוטה היילקס החדש בישראל
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 11 תגובות
- 5 אלף צפיות
הזמנתי זוג פנסים אחוריים לגולף והם כבר בדרך לארץ (דרך usps הכי מהיר שלהם) ערך החבילה 160$. כמה אחוז מיסים או מעמ אני יצטרך לשלם על החבילה? תודה!
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוהג על ג׳טה 1.4 tsi. לאחרונה התרגלתי לנסוע על מצב ספורט (s) וגילתי שאני הרבה יותר נהנה מהתגובות של הרכב במצב זה. השאלה שלי אם עלול להיגרם נזק כלשהו מנסיעה קבועה במצב זה לגיר או למכלול אחר? כמו כן האם צריכת הדלק גבוהה יותר במצב ספורט? אשמח לתשובות.
הודעה אחרונה מאת Jacks, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, יש לי פולו 2001 שאני בא להניע את הרכב הוא לא מניע לוקח מלא זמן עד שהרכב מניעיותר מ5-6 פעמים שאני מנסה להניע עד שהוא מניע יש מצבים שהרכב מניע בנגיעה, ויש מצבים שהוא לא יש סטרטר, יש מצבר שהרכב היה במוסך הם לא ידעו מה הבעיה, שחיברו את הרכב למחשב לא מצאו תקלה זה בא והולך כל הזמן בהתחלה אמרו לי שזה חיישן גלגלים ולאחר שהחליפו את החיישן לא תוקנה הבעיה. אני כבר לא יודע מה לעשות, המוסכניק אומר לי להביא את הרכב שהוא לא מניע עם גרר אבל אין טעם בזה, כי שהוא לא מניע זה עניין של זמן עד שהאוטו יניע. מרגיש כאילו האוטו נועל ופותח את המערכת הצתה יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, היום מישהי נכנסה בי מאחור (סוזוקי ג'ימני). לא ברור לי כ"כ למה כי זה היה לאחר רמזור, התנועה הייתה איטית ולא הייתה שום עצירה פתאומית מצידי (בעצם כן ברור לי למה אבל לא זה העניין). החלפנו פרטים, סה"כ היא הייתה נחמדה ולא ניסתה להתנער. סוכן הביטוח שלה התקשר אליי לאחר התאונה, שאל מה הנזק וביקש שאגיע למוסך שהוא עובד איתו, מוסך UMI בטירת הכרמל, והם יתקנו לי את הרכב. הרכב שלי רכב ישן, וכמו שרואים בתמונות הנזק לא מאוד גדול (למרות שאי אפשר לדעת). נשברה חתיכה קטנה של פנס אחורי בקצה, התפוצץ וירד הצבע בפגוש, והפגוש נהיה די רופף וזז מעלה מטה בנגיעה עם היד. האם כדאי להודיע על התאונה לחברת הביטוח שלי? האם הייתם דורשים להחליף את הפנס? האם הייתם הולכים למו…
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 961 צפיות
בעבר הלא רחוק היו הוזלות די משמעותיות בדגמי פג'ו, אך לא ראיתי הוזלה בדגם הפרמיום שמכיל לא הרבה תוספת (מושבים,תאורת לד, חיישני רברס וגג נפתח), אך יקר יותר ממאזדה 3 ספיריט מאובזרת - עם תאורת קסנון, GPS, מערכות בטיחות ועוד. האם היבואן פסח על ההוזלה בפרמיום מכיוון שהוא לא נפוץ/ לא נמכר בכמויות גדולות ממילא? או שלובינסקי מתכננים להוזיל גם את הדגם הזה, מעבר ל1% הורדה במע"מ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
רציתי לדעת באיזה שנה מאזדה התחילו לייצר את ה סקיי אקטיב , ואם יש מאזדה 3 2014 שהיא לא סקאי אקטיב (כאילו הדגם הרגיל). תודה!
הודעה אחרונה מאת snir2020, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כאשר המע"מ עלה כל הייבואנים רצו להעלות מחירים. אבל מה קורה שמע"מ יורד. כרגע רק באתר של טויוטה יש מחירים חדשים, והם אכן הורידו בהתאם למע"מ. מה קורה עם ייבואנים אחרים נכון לעכשיו?
הודעה אחרונה מאת et phone home, -
-
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שעות הפעילות: 10:00-13:00 - מרוצים תחרותיים פתוחים לקהל. 14:00 - פודיום וחלוקת גביעים. הכניסה לארוע ליד מושב מכורה אשר בבקעת הירדן. כמדומני, זהו המרוץ השני בסדרה(הראשון נערך בפברואר), כאשר מתוכננים עוד כשניים או שלושה מרוצים עד סוף השנה.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שימו לב שבכותרת רשמתי "לתדלק לבד", ולא "בשירות עצמי". היום באתי לתדלק את הרכב, באה המתדלקת, נראית כמו תיכוניסטית או משהו קרוב, ביקשתי ממנה שתתן לי לתדלק לבד, גם אם זה במחיר של שירות מלא (ציינה שזה לא בתוספת תשלום), אחרי 5 דקות לא ויכוחים, לא נותרה לי ברירה אלה לתת לה. העניין הוא שכל מה שהיא עשתה זה להכניס את הכרטיס אשראי שלי למכונת תדלוק ולדחוף לי את הצינור לפיה של התדלוק. מה העניין? נתקלתם בזה פעם?
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום הייתי באולם תצוגה של רנו לקבל חוות זעת על הרנו מגאן דיזל ולשאול מתי המגאן החדשה תגיע לארץ הסברתי לו שאני מחפש חיסכון בדלק ורוצה לקנות דיזל והוא התחיל לשאול אותי שאלות הסברתי לו שאומנם אני נוסע 20000 בשנה זה עדיין לא מונית אבל עדיין מעוניין ברכב דיזל ואיכשהו הוא אמר לי שיותר יתאים לי הקליאו סטיישן (הצורה המשפחתית) ושאני יחסוך כסף בקנייה מפני שהדיזל יקר ביחס לקליאו וגם בעלויות טיפולים. האם זה נכון שהמגאן דיזל יקרה לאחזקה ?
הודעה אחרונה מאת ram4000, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה מכרתי את הפוקוס דור ראשון הידנית שלי לטובת מעבר לפוקוס דור שלישי ידנית גם כן. בסכום המכירה, רכשתי לאשתי פוקוס 2005 אוטומט שגמעה 120K. החלטתי לעשות לרכב יישור קו בסיסי ולתעד את הטיפולים שאעשה לרכבים על גבי השרשור הנוכחי. לצורך הטיפול, רכשתי שמן מנוע מוטוקראפט 30\5, פילטר שמן מקורי, פלאגים מקוריים, מים לרדיאטור אדומים ופליטר אוויר תחליפי. לאחר שנכוותי בעבר ממוסכים מורשים וגם כאלה שהם לא מורשים, הפקדתי את הרכב לידיו הנאמנות של אסף מהכנופיה ויצאנו לדרך... באופן כללי, הרכב נוסע מצוין והמנוע והגיר מרגישים חדשים למדי. יש קצת חריקות מהברקסים, אבל הם חדשים ולא מצאתי סיבה להתעסק עם זה. לצערי, הרכב הרבה פחות שמור מהרכב שמכרתי, אבל מבחינה מכאנית הוא מרגי…
הודעה אחרונה מאת nivshemer, -
- 10 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מדגיש מראש אינני מעוניין בתשובה "מדעית" אלה תשובה פרקטית "כלל אצבע". * כן, חפשתי ומצאתי רק תשובות ארוכות מפורטות ולא פרקטיות. הוויז מציע (נסיעות בגוש דן) : מסלול ליעד של 20 דקות באורך 30 ק"מ מסלול ליעד של 30 דקות באורך 20 ק"מ מבחינת עלות דלק בלבד ! מה עדיף ? מה הכלל ?
הודעה אחרונה מאת BoazBoaz, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 893 צפיות
איך אני יכול לראות את סטטיסטיקת המכירות של כל היצרנים בשנת 2001? בארץ כמובן, הבנתי שדרך משרד התחבורה אבל אני לא יודע איך לבדוק
הודעה אחרונה מאת foo_bar, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
כבר חודשיים שאני מחפש את הזמן לרשום סיכום רציני שיעזור קצת להבין אם הרכב הזה מחדש משהו בסגמנט הקטנות, היום אחרי הנקיון השבועי זה קרה. קצת רקע: חיפשתי בעזרת אבי מכונית מיני (שתחליף את הקטנוע) בתקציב של עד 60K, העדיפות הייתה לרכב חדש וידני ובאותו הזמן בקטגוריה לא היו חידושים בשוק, אותה אלטו, פנדה, פיקנטו ופיג'ו (שהייתה מעט יקרה עבורנו). בסופו של דבר דחינו מעט את הקניה לטובת מבצע חבר שבו חשפו את היונדאי I10 החדשה ואת ההנחה שיונדאי מוכנה לעשות לעמיתי חבר. הרכב התאים בול, המחיר היה 57,488 (כולל אגרת רישוי) לדגם הידני המאובזר יותר. הגענו יומיים אחרי חשיפת המחיר, נסיעת מבחן קצרה והחלטנו. נהיגה נוחות ואבזור: כלמוביל פינקו את הרכב בקונטיננטל קונטי-קונטקט H8…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שנה עם יונדאי i10 ידנית (סקירה קצרה ואישית)
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! אז עברה לה שנה עם הבייבי שלי, ארצה לשתף חוות דעת קטנה שלי, אישית בלבד. אתחיל בכך שאני מרוצה מהרכב, היא חמודה, נאה, ומרגישה טוב על הכביש, תיבת ההילוכים הידנית מציעה הילוכים באורכה שונה, וקיים סוג של פער בין הילוך 2-3 והילוך 4-5, מה שמספק הפרדה די טובה בין נסיעה עירונית ובין-עירונית, המתלים קצת קופצניים ובנסיעה בעיר יכולים קצת למאס במידה והיא ארוכה, בבין עירוני דווקא היא מרגישה בבית, זורמת יותר ואין את כל המהמורות שיש לנו בעיר, ובגלל שהיא מרגישה כמו רכב יותר גדול ובידוד הרעשים הוא טוב מאוד היה נעים לי לשייט איתה שם בכל מצב שמצאתי את עצמי בכבישים המהירים, המנוע חלש אבל זה מובן ולא מפתיע בגרסת ליטר צנועה. הנה היא: נמשיך... העיצוב שלה בולט,…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נסיעת מבחן של דניאל ושלי פה: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2269/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%A1--GS450--%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 773 צפיות
אוקיי אז ככה יש לי ביטוח על פורד מונדאו 2011(של ההורים) ועוד איזה שבוע אני קונה לי אוטו (יונדאי גטס 2004) עכשיו השאלה שלי האם קיימת האפשרות לעשות העברה של הביטוח מהפורד ליונדאי ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 870 צפיות
שלוםם הזמנתי מאתר בארצות הברית זוג פנסים אחוריים לרכב מסוג גולף. אלו לא פנסים מקוריים אלו פנסים Tail Lights - Black זאת אומרת עם רקע שחור.. הפנסים מגיעים מארצות הברית ככה שתו תקן אירופאי אין עליהם.. השאלה האם עושים בעיות גם עם פנסים אחוריים או רק בקדמיים ? תודה!
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 349 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פאר האורה
- yor2
- orbanay1994
- SlowRide
- Igalz
- דוד495
- viper83
- omerkot
- eyalkar
- baer
- pooh-bear
- matan_mil